Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 CTEK MXS 10: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

CTEK MXS 10

Poslední aktualizace před 7 let
E
edahermanČlen
Přidáno před 7 let
Zdravím a mám dotaz.Nabíječku CTEK MXS 10 mohu nechat trvale připojenou na baterii a nebo po nabití odpojit?Je tato nabíječka stavěná na trvalý provoz?Předem díky za odpověď.
dablikhasicdablikhasicČlen
Přidáno před 7 let
nechat pripojeno, po nabiti se prepne do udrzovaku a kdyz napeti klesne opet se zacne nabijet :-)
bydlikemevropoubydlikemevropouČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj není co dodat souhlas.
Bobeška + Zdenda + Flíček Dethleffsíček :_
E
edahermanČlen
Přidáno před 7 let
Tak pak je to co potřebuji - blbuvzdorné a nemusím se starat.
haskyhaskyČlen
Přidáno před 7 let
Ahojky.Do soboty jsem v garáži(proto mi nevadil vestavěný ventilátor)používal k max.spokojenosti tuto sedmistupňovou nabíječku - 12V/10A HQ-CHAR.Ze zásuvky ji snad nikdo celých sedm let nevytáhl.Vždy po návratu jsem jen připojil konektor a baterie se nabíjeli.V sobotu jsem něco v garáži dělal,bylo mi chudinky líto tak jsem ji vytáhl ze zásuvky aby si také po tolika letech práce odpočinula - no a po opětovném zapojení už byla mrtvá a je mrtvá pořád.Jak jsem zjistil,tyto 10A nabíječky už výrobce nedodává na trh.Tak co mám koupit? CTEK nebo jiná rada by nebyla?Jak jsem psal,ventilátorek mi nevadí.
Hasky
moodsmoodsČlen
Přidáno před 7 let
No nevím, ale naplatí u "chytrých" nabíječek pravidlo, že nejdříve se napojuje na baterii a poté se zapojuje do sítě? A při odpojení naopak, nejdříve ze sítě a poté odpojit konektory z baterky?
Mirek & Nori & Barča & Roller Team Granduca 285 P
haskyhaskyČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

moods napsal:

No nevím, ale naplatí u "chytrých" nabíječek pravidlo, že nejdříve se napojuje na baterii a poté se zapojuje do sítě? A při odpojení naopak, nejdříve ze sítě a poté odpojit konektory z baterky?


Jest li to tak je nevím,nikdy jsem to "neštudoval".A i kdyby to tak mělo být,tak jsem se nevědomky i trefil do postupu - baterie připojeny a nabíječku jsem vytáhl ze zásuvky - baterie stále připojeny - a pak jsem nabíječku strčil do zásuvky.Ale to je nyní již jedno,nabíječka je mrtvá a mrtvá už zůstane.
Hasky
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Běžná závada u spínaných zdrojů. Na 90% jsou v prčicích nějaké elektrolytické kondenzátory ve zdroji. Dej to někomu, kdo opravuje elektroniku, on ti ty kondíky vymění a nabíječka zase pojede.
Když totiž spínaný zdroj trvale jede, tak se u těch kondenzátorů pořád zhoršují parametry až dojde k tomu, že běžící zdroj udrží v chodu, ale nastartovat už není schopný. Je to stejný problém jako u počítačů, různých set top boxů, televizí, adaptérů k notebooku a podobně. Jak to je zapnuté trvale, tak se ty kondenzátory zahřívají a postupně vysychají. Čím vyšší teplo, tím dříve odejdou. A protože výrobci ušetří pár korun na součástkách, tak je tím omezená životnost výrobku.

Ps: nejvíc elektroniky odejde tímhle způsobem právě když to několik let běželo bez vypnutí a pak se to na chvilku odpojí..
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: edaherman, dablikhasic, bydlikemevropou, hasky, moods, PetrDubi

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,023,118 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16863 sekund | Průměrně za: 0.16863 (0) sekund | Dotazy: 78 | Použitá paměť: 1.83MB/2MB