Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Pokuta z Itálie na karavan: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Pokuta z Itálie na karavan

Poslední aktualizace před 7 let
IvaRomanIvaRomanČlen
Přidáno před 7 let
Dobrý den,
mám dotaz, dnes přišla pokuta na spz karavanu z Itálie z 3.7.2016, prý jsme překročili rychlost o více než 10 km/h,ale dle naměřené a napsané rychlosti tomu tak není. Pokuta přišla obyčejnou poštou,není tam žádné razítko,prostě nic,dostal jste někdy něco podobného?
Upravil IvaRoman dne 19.01.2017 00:09, před 7 let
G
gutČlen
Přidáno před 7 let
Letos jsme dostali v pokutu za špatné parkování na parkovišti, kde nebyl zákaz parkování přívěsů ani obytek.

Zaplatili jsme hned ale nesouhlasili řekli nám že máme napsat stížnost.Napsali jsme doporučeně a zároveň žádali o informaci kde lze zaparkovat. Zatím od prázdnin bez odezvy.

Gut
IvaRomanIvaRomanČlen
Přidáno před 7 let
no my prý na 70 jeli 78.20, což tedy není přestupek o překročení víc jak 10 km/h, ale nepřišlo to na auto,ale že karavan jel tolik
IvaRoman Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
dukeczdukeczČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

IvaRoman napsal:

no my prý na 70 jeli 78.20, což tedy není přestupek o překročení víc jak 10 km/h, ale nepřišlo to na auto,ale že karavan jel tolik


ono je tam napsáno něco jiného - že rychlost nebyla překročena o více než 10 km/h - konkrétně o 3,2 km/h po odečtení nepřesnosti měření..

V Itálii je mimo obec maximální povolená rychlost 70 km/h mimo obec a na dálnicích mohou jet maximální rychlostí 80 km/h (při jízdě s karavanem, proto to přišlo na karavan).
Upravil dukecz dne 19.01.2017 09:14, před 7 let
H
hymer662Člen
Přidáno před 7 let
Je to realita a riziko nezaplacení s budoucími dopady jsou poměrně velké. Výjimka a nezaplatit je v případě, že do ITA již nepojedeš, nebo změníš SPZ. V DE se tyto záznamy ukládájí na 12 let. V ITA nevím.
Podstatné je to, že při kontrole nebo kde snímají SPZ (brány apod., dokonce parkoviště v nákupních centrech) přijdou rychle na to, že k SPZ se váže pokuta.
Nechci strašit, jen popisuji jak to přibližně funguje.
Co v ITA mohou udělat, když na tebe přijdou (nebo na někoho komu prodáš přívěs a on nezmění značku...) to nevím, ale např. ve FRA ti mohou zabavit karavan (auto) a máš na to 30 dní na úhradu a potom to jde do "dražby", prostě to prodají... a tebe "vyúčtují".

Já osobně bych zaplatil a jezdil v klidu dále. Zaplaceno máš a jsi v poho.
M
mstrČlen
Přidáno před 7 let
Domnívám se, že jsi to nedostal za překročení rychlosti s karavanem, ale za překročení rychlosti jako takové. Ta SS309 je často rovná, ale s mnoha omezeními na 70 a jsou tam radary s kamerou na zadek auta (v Itálii odpovídá za přestupek provozovatel)- proto to příšlo na přívěs.

Navíc je před těmito úseky upozornění na měření - jen jich je tam tolik...

Jiným problémem je, že sami Italové tam jezdí neukázněně a pokud se ti na zadek tlačí náklaďák ....
IvaRomanIvaRomanČlen
Přidáno před 7 let
přidávala jsem ve druhém příspěvku naskenovaný obrázek, překládala jsem to,takže je tam v červeném rámečku uvedené toto

while driving a vehicle of those mentioned in art.142.c.11, exceeded the maximum speed limit by no more than 10 km/h

během jízdy vozidlem množství uvedená v art.142.c.11, překročil maximální povolenou rychlost o více než 10 km / h

a pod rámečkem je uvedené kolik tam byla rychlost a kolik nám bylo naměřeno

speed limit 70 , detected speed 78.2 , reduced speed 73.2 , speed excess 3.20
in order to apply the sanction, the detected speed is reduced by 5% with a minimum of 5 km/h if lower than 100 km/h

rychlostní limit 70, zjištěna rychlost 78,2, 73,2 snížená rychlost, otáčky přebytek 03:20
s cílem uplatnit sankce, zjištěná rychlost je snížena o 5% s minimálními nároky na 5 km / h, je-li nižší než 100 km / h

ale my nejeli tedy o víc jak 10 km v hodině,ale o 8.20 , koukněte na tu fotku,pokutu jsem skenovala,odmazala jsem jenom značku vozidla a naší adresu
M
mstrČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

IvaRoman napsal:

while driving a vehicle of those mentioned in art.142.c.11, exceeded the maximum speed limit by no more than 10 km/h

během jízdy vozidlem množství uvedená v art.142.c.11, překročil maximální povolenou rychlost o více než 10 km / h


Ale to překládáš špatně: překročil maximální povolenou rychlost ne o více jak 10 km_h.

Ach ta angličtina....

Je to tam proto, že do 10 ty pokuty ještě jdou, nad to by se vám dovolená krapet podražila (kolem 170 - 900 eur pokuta plus poplatky)
IvaRomanIvaRomanČlen
Přidáno před 7 let
a co se stane,když nezaplatím? přišlo to obyčejně, obyčejný dopis se může ztratit a vůbec nevím od koho to je,je tam nějaká asociace, bez razítka, bez ničeho
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 7 let
while driving a vehicle of those mentioned in art.142.c.11, exceeded the maximum speed limit by NO more than 10 km/h



Já bych si to nerisknul. V Itálii jsou na pokuty dost přísní a následné sankce bývají velmi vysoké. Jestli ti k tomu poslali fotku auto nebo karavanu, zaplatil bych to. Jestli ti přišlo jen tohle a chceš mít jistotu, že to není jen nějaký podvod, vygoogli si nejbližší policejní stanici u úseku, kde tě změřili a cinkni tam, jestli to souhlasí případně ať ti řeknou, kam se můžeš obrátit.
Upravil Mikey dne 19.01.2017 10:00, před 7 let
IvaRomanIvaRomanČlen
Přidáno před 7 let
to je bomba,takže za překročení 8.20 km po nás chtějí 113.50 euro, snažím se vložit i druhou stranu v jpg,ale stále mi to píše,že mám nepodporovaný formát,nechápu to
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 7 let
Nahraj to tady https://postimage... a sem vlož odkaz !)
IvaRomanIvaRomanČlen
Přidáno před 7 let
https://postimg.o.../17c6334a/

a fotka nepřišla žádná,jenom tento papír a na obálce je odesílatel Easyserv s.r.l.
L
LakyČlen
Přidáno před 7 let
Mi z Anglie museli poslat i fotku po mé urgenci přes půjčovnu vozu ale za to že jsem vjel do placené zony , vše řádně orazitkováno . Trvalo to nějakou dobu ale když něco chtějí tak at vím oč jde , u nás ti musí poslat fotku za tento přestupek jinak mají smůlu - důkaz .
Žijeme jen jednou.
IvaRomanIvaRomanČlen
Přidáno před 7 let
no právě, nějaký dopis od nějaké firmy,ani policie to není,není tam žádné razítko,žádná fotka,prostě nic Naskenovala jsem tu pokutu a pouze odmazala naše jméno,hesla a spz karavanu,jinak je tam vše, vím,že je tam po cestě spousta 70, manžel dodržuje,není jako já, jedině se to mohlo stát,když předjížděl mimo 70 někoho kdo jel 50 a nestihnul se s karavanem zařadit do 70 nebo zpomalil pomalu a vzalo ho to hned z kraje 70,ale určitě je i nějaký limit pokud jel 8.20 a pokuta 113 euro mi za max. 8.20 km přijde hodně, asi platit nebudeme, do Itálie nepojedeme nebo holt vyměníme značku,ale nechce se mi platit nějaké firmě a bez důkazu,navíc neumím anglicky a pomáhá mi překladač,proto to moje mylné přeložení
V
Vera StanaNováček
Přidáno před 7 let
Zdravím naší firmě došlo jíž 23 pokut v rozmezí 60eur - 280 eur .Jelikož jezdíme Italy 55 kamiony týdně hrozíme se co bude dál. Italský právník radí platit co nejrychleji po doručení do 5 dnů . Pak se pokuta navyšuje. Hrůza děs kde oškubat tam oškubat.

Staňa
SmileSmileSmile
M
mstrČlen
Přidáno před 7 let
Vítejte ve fašistické Evropě - a bude jen hůře. Žádná pravidla neplatí - například mezistátní zasílání pokut by se mělo dít jen od úřadů (přenášení pravomocí na soukromou firmu se nepředpokládá) a oznámení by mělo být zasláno v úředním jazyce místa bydliště přestupce. Můžete si sice stěžovat, ale to je asi tak vše co s tím uděláte, bohužel. Je také možné, že nějaký jiný předpis, zákon, směrnice umožňuje použíti jiného jazyka a možná nějaký místní zákon posvěcuje přenášení autority státní moci na výdělečné subjekty, co já vím - nikdo si nemůže být ničím jist. Máte právo jen zaplatit.

Kamerové systémy rostou jak houby po dešti, je to jednoduchý a účinný způsob okrádání posvěcený státní mocí - že je Itálie zkorumpovaná země je smutná skutečnost, na druhou stranu je pěkná. Naše země dohání Itálii mílovými kroky.
HappyCamperHappyCamperČlen
Přidáno před 7 let
Můžeš nám tu prosím vysvětlit o jaké fašistické evropě tu hovoříš?? A co s tím má společnýho tato pokuta???


Jinak dívali jste se na ty www stránky ke kterým jste obdrželi přihlašovací údaje?? Tam by jste měli najít komunikaci od policie.....
KotaKotaČlen
Přidáno před 7 let
Takhle to může přijít i po půl roce? Ty jo... v červnu 2016 jsem jel z Brenneru na Gardu a pak zpět. Cestou jsem si nějak nevšímal zákazu předjíždění náklaďáků a karavanů (značku jsem si špatně vyložil). Až při cestě zpět jsem se dal do řeči před hranicí s Rakouskem s řidičem cz kamionu a ten mi to osvětlil... Říkal, že sem měl štěstí, že mě nelapli. Takže i tak to může ještě přijít? :c
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Doporučuju přečíst například tento článek:
http://tn.nova.cz/clanek/prisla-vam-p...-risk.html

Zajímavá je tam i věta:
Například v Itálii se po 60 dnech a v Nizozemsku po osmi týdnech výše pokuty dokonce zdvojnásobí.

Jinde píší zase toto:
Mluvčí ÚAMK Petr Vomáčka každopádně doporučuje pohledávky platit. „Neriskujete tak například soud nebo to, že budete mít značné problémy při příštím návratu do dané země,“ řekl Vomáčka.

Třeba v Itálii podle něj při opětovném vstupu do země mohou tamní úřady v případě nezaplacení dříve udělené pokuty zabavit vozidlo nebo zadržet jeho řidiče. „Zejména závažnější přestupky se dávají k soudu kromě Itálie často také v Německu, v Rakousku nebo ve Francii,“ uvedl mluvčí autoklubu.

Netvrdím, že to takhle musí dopadnout, ale ta možnost tu je. Jinak ty pokuty se váží na majitele vozidla, takže i když změníte SPZ, tak ta pokuta bude pořád na Vašeho manžela (nebo na koho je ten přívěs napsaný). Vaše identifikařní údaje už mají, když Vám přišel dopis až domu. Nebude pro ně asi ani problém zjistit SPZ Vašich dalších vozidel případně novou SPZ přívěsu (pokud to budou chtít udělat) a dát jí do systému. Každopádně pokud Vás bude policie kdekoliv v Itálii kontrolovat a zadají do systému údaje Vašeho manžela, tak jim ta pokuta vyjede a budete mít problém.

Ještě trošku mimo Itálii, ale k tématu. Někdy kolem roku cca 2012 dostal brácha pokutu v Německu 100€ a asi do týdne ještě druhou. Vykašlal se na to s tím, že tam teď nebude jezdit. Po cca. roce mu přišel dopis z našeho finančáku, že se má dostavit a zaplatit asi 3700 Kč nedoplatek. Tam zjistil, že se jedná o tu první ppokutu, kde 2500 byla pokuta a zbytek poplatek za vymáhání. Asi za dva měsíce mu přišla stejně ta druhá pokuta. Ten dopis jsem osobně viděl i ten papír, který dostal na finančáku s vyúčtování a rozepsáním co platil.

Ale chápu, že je to nepříjemné a nechce se to platit nikomu. Každý ať se rozhodne, jak uzná za vhodné..

Ps: hledal jsem něco o těch stránkách ifn.easyserv.it a někde na fóru v cizině se o tom bavili, že prý někomu v roce 2016 přišel také dopis, bylo tam i vyfocené auto, které měl půjčené ten člověk v Itálii z půjčovny, akorát prý nebylo na fotce vidět, kdo sedí v tom autě. Byla to také pokuta za rychlou jízdu. Ostatní mu radili, že je to nějaký podvod a ať to hodí do koše.
Když jsem ale hledal informace, tak registrace domény je už od roku 2013 (v tom roce začala platit evropská směrnice o přeshraničním vymáhání pokut) a ta firma opravdu existuje na adrese někde ve Firenze a podle informací co jsem našel, prý poskytuje administrativní služby, je registrovaná v restříku firem, má daňovou registraci a někde jsem tam viděl, že prý pomáhá italské policii při vymáhání pokut ze zahraničí (ale neručím za to, že je tahle informace oficiální).
Ale našel jsem ještě dokument na webu italské policie o zakázce (je to překlad z googlu):
strana 1
c / o 94157419 DIČ: 92214260280
Svaz obcí PRATIARCATI
Místní policie okresu PD3A
35020 Office Albignasego Via Roma 224 tel. 049/8042296 Fax 049/8042227
http://www.unione...arcati.it/ email: polizia.locale@unionepratiarcati.it
ÚSCHOVA postoupení v OUTSOURCHING za oznámení a za ŘÍZENÍ
Správní sankce za porušení CDS vydaných na
Cizí státní příslušníci žijící v zahraničí.
Veřejný zadavatel: Svaz měst a obcí Pratiarcati, via Roma, 224-35020 Albignasego (Pd);
Zadávací řízení: Přímé veřejné zakázky, art. 42, c. 4. Unie regulace "disciplína" smlouvy;
Rozsah dodávky: "Zadání úkolu v outsourching pro oznámení a řízení sankcí
Správní vydán za porušení CD proti cizincům v zahraničí "- Postup
Experimentální až do dosažení n. 2500 minut. IGC: ZE514F7F0E;
Datum zadání zakázky: 15.6.2015 účinně 15/06/2015 - stanovení n. 44/2015;
Vydražitel: EasyServ Company sro se sídlem ve Florencii Via A. D'Ancona, 56 - CF: 06373830485;
Hodnota nabídky k níž se dodání: € 12,187.00 byla udělena;
Subjekt odpovědný za odvolací řízení: TAR Benátsko (Benátky Cannaregio 2277/2278) do 30 dnů.
Albignasego, 06.15.2015.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,695,063 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.23316 sekund | Průměrně za: 0.23316 (0) sekund | Dotazy: 136 | Použitá paměť: 2.27MB/2MB