Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Trumatic v zimě nehoří: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Trumatic v zimě nehoří

Poslední aktualizace před 7 let
T
ttomassČlen
Přidáno před 7 let
Mám v karavanu Hobby (rv 2003) plynové topení Trumatic S3002 a tento víkend mě poprvé nechalo ve štychu :( V 9 večer přijedu do kempu, kde mám zaparkovaný karavan, teplota uvnitř -7 stupňů. Po odházení sněhu, jsem pustil propanovou láhev a šel zapnout Trumu. Naskočila napoprvé, celou dobu jsem držel zamáčknuté kolečko regulace, ale během 5 sekund plamen zhasl. Po různých pokusech (i po několika hodinách) se mi podařila stejná situace ještě jednou, ale plamen opět zhasnul. Musel jsem topit elektrickými kamny, ale manželka se se mnou skoro rozvedla :) Zkusil jsem ráno, opět nic, naskočila až v poledne a pak už to na jednu láhev jelo bez problémů až do neděle. Nerad bych tuto situaci opakoval, tak se chci zeptat, jak tomu předejít. Nejdříve jsem si myslel, že při mých opakovaných pokusech odešlo zapalování, ale jiskru to nakonec házelo, i když dost malou. Pár postřehů:

- byla opravdu zima, jak uvnitř, tak venku, ale používám čistý propan. Zkoušel jsem připojit i druhou (plnou bombu), výsledek negativní

- mám hodně starý a rezivý regulační ventil, který šroubuji (jde to ztuha) na propanovou láhev (mohl být ucpaný, špatně propouští v zimě plyn???)

- mám jen kratší (1 díl navíc - 15 cm) prodloužení komínku, bylo nasněženo i uvnitř komínku, sníh mohl napadnout i dovnitř komínku, protože celý ten díl prodloužení byl plný sněhu. Nicméně Truma nenaskočila ani po následném vyčištění (ale sníh mohl být už napadaný i vevnitř dole, takže třeba to netáhlo a kvůli tomu mi to zadusila již zapálený plamen???

- pomohlo by nějaké zahřátí samotného topného tělesa (třeba fénem)?

- mohlo být ucpané (zasněžené) nasávání? (ani nevím kde a jestli vůbec je).

Přikláním se k názoru, že za to mohl ucpaný komínek, zvažuji samozřejmě další prodloužení komínku, ale i tak do něj může nafoukat sníh (nepomohla by nasazená PET láhev v době nepřítomnosti?)

Uvítám jakékoli tipy a názory od zkušených zimních karavanistů.
VasuVasuČlen
Přidáno před 7 let
Stávalo se mně totéž u stejného topení ! Když otočím regulačním knoflíkem a zamáčknu knoflík, tak se zapálí první tryska. Pak se má pomalu zvedat regulační knoflík a zapálí hlavní tryska. Jestliže váleček regulátoru je ošetřen olejem a zanesen nečistotami, tak váleček se nezvedne a nedovolí zapálit hlavní trysku !
Řešení - demontovat regulátor, vyčistit a nanést na povrch nano sprey na strojní součásti. Součástky budou po sobě klouzat i v té největší zimě a nebudou se zanášet nečistotami ! Tyto nano spreje používám na elektro a strojní zařízení, tam, kde to vrže, píská, tam, kde se nemá dostat voda, vhkost a podobně.
pachtapachtaČlen
Přidáno před 7 let
Měl jsi nafoukaný sníh v komínku až dolu po jednodenním topení el. radiátorem se sníh rozpustil a kamna naskočily.Sání je v podlaze přímo pod kamny.
Hanka a Pavel
G
gutČlen
Přidáno před 7 let
Prevence topení je důležitá , Ptám se Vašu ten nano něco takového https://www.zbozi...l-cerveny/

A mám to namazat nebo nastříkat na to něco co je dole pod ovládací tyčkou na obrázku A tyčka 11 končící ventilem 12 a na obrázku H taky tyčka 11

https://www.karav...s_3002.pdf

Takže nastříkám zatlačím pootočím a jsem vysmátý.

Dík GUT
VasuVasuČlen
Přidáno před 7 let
Na strojní součásti používám tento zelený https://www.autod...0wod8kYDyA
Bohužel, teď v zimě se ti to bude špatně dělat, potřebuješ rozebrat sdružený ventil, do něhož vede tyčka knoflíku, startuje a reguluje topení. Často ve ventilu je prach, který zabraňuje pohyb. Po nastříkání součástek tyto po sobě lehce kloužou a neulpívá na nich prach. Po zatlačení a zapálení pak lehce se vysune nahoru a hoří hlavní hořák.
G
gutČlen
Přidáno před 7 let
Našel jsem něco, stačí to rozdělat takto ?

https://www.youtu...nCKymWsL_0

tady se v tom taky vrtá

https://www.youtu...bnE9fzQsdM

https://www.youtu...7pWhRTTQ88

Díky Gut
Upravil gut dne 11.01.2017 00:31, před 7 let
VasuVasuČlen
Přidáno před 7 let
Je přesně vidět, že se nezapálí hlavní hořák, když se nezvedne regulační ventil. Dřív, jak jsem to opravoval, ještě jsem netušil o nano technologii. Dával jsem na regulační tyčinku takový deštník, aby nečistoty nepadaly do regulačního ventilu. Ten regulační ventil je moc chytrý a v malém místě nacpáno hodně funkcí.
T
ttomassČlen
Přidáno před 7 let
Děkuji za reakce. Je pravda, že když jsem sundal kryt, tak tam bylo dost prachu, vyfoukal jsem prach pryč. Ale regulátor se mi ani dříve nijak nezasekával. Nano spray nemám, snad by postačil i silikon sprej. Ale i tak si myslím, že za to mohl ten zasněžený komínek. Zítra přijde okamžik pravdy, kdy po týdnu budu topení znovu zapínat. Každopádně díky.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ttomass, Vasu, pachta, gut

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,017,473 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17538 sekund | Průměrně za: 0.17538 (0) sekund | Dotazy: 75 | Použitá paměť: 1.81MB/2MB