Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Vánoční Benátky z našeho pohledu.: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Vánoční Benátky z našeho pohledu.

Poslední aktualizace před 7 let
bydlikemevropoubydlikemevropouČlen
Přidáno před 7 let
Mnoho lidí Benátky vyloženě nesnáší a mnoho lidí je považuje za velmi příjemné místo, kde lze strávit pohodový víkend. Samozřejmě, nesmírně záleží na tom, kdy se v Benátkách ocitneme. Jestliže je to v létě, v době dovolených, není divu, že na Benátky leckdo zanevře, ale pokud se sem vypravíme mimo sezonu, je to nádherné místo plné historie, pohodových lidí a nových zážitků.

V Benátkách postupně představím dvě možnosti stání a dva unikátní důvody proč se sem rozjet. My jsme stáli tři noci v kempu Venezia, který je hned kousek od mostu do Benátek. Stání v kempu je mimo sezonu pro dva lidi, auto a elektřinu za 25 Eur za noc. Bonusem je jednak příjemná blízkost autobusu do Benátek a večer se můžeme vykoupat v bazenu s finskou saunou a vířivkou s neomezenou dobou za 2,5 Eur. Zde je odkaz http://www.venezi...amping.php… Autobus do Benátek je za 3,5 Eur jedna cesta.

Druhou variantou stání je veliký vlnolam naproti Benátkám, Sabbioni, kde zrovna už několik dní stojíme. Je zde ohromné stání, kde se dá velmi pohodlně a beztrestně parkovat. Na příjezdu je několik kempů, ale ty jsou mimo sezonu zavřené. Za námi je veliká písečná pláž, před námi vlnolam a přes zátoku Benátky. Výhodou stání je, že kousek od nás je přístaviště, odkud jedou lodě každou půl hodinu do Benátek přímo na náměstí sv. Marka. Cena cesty je 7,5 Eur. Bonusem, příjemný rybolov pár kroků od auta. U přístavu je několik možností parkování. Jednak je to placené hlídané parkoviště, placené velké parkoviště a kousek dál parkoviště i pro nás, zdarma. Ráno a večer tu krokem projíždí policejní auto. Na můj pozdrav s úsměvem odpověděli. Zajímavé.

Doprava v Benátkách je zajímavá a každý si tu může vybrat co je jeho srdéčku blízké. Kdo nerad chodí anebo má s chůzí problémy, může si koupit celodenní nebo několikadenní lístek na vše a nechat se vozit lodní linkou ze zastávky na zastávku bez omezení. Můžeme si koupit jen jednu cestu na konec ostrova a pěšky se vrátit až na autobusové nádraží. Můžeme volit z několika variant, kdy jsou i lístky na lodě zároveň kombinované se vstupy do muzeí a památek. Zkrátka, každý si může vybrat a i ten, kdo má jazykové problémy se pohodlně v nabídce zorientuje. Lodní trasy taky nejsou nic složitého a po chvilce víme, kam máme jet, nebo, kam bychom rádi jeli. Všude velmi ochotně poradí a stačí jen ukázat v průvodci nebo na mapě bod našeho zájmu a jsme okamžitě někým nasměrováni. Překvapila nás ochota místních, kteří při objemu turistů musí mít vysloveně holubičí trpělivost. Mapu centra s lodními zastávkami všude prodávají, nemá cenu si ji doma kupovat.

Vánoční čas je ideálním důvodem k návštěvě Benátek. Obchody jsou překrásně vyzdobené a pouliční výzdoba je moc hezká. Všude panuje vánoční atmosféra. Byli jsme na průzkumech 23 a 24 prosince a minimum turistů. Všechny památky jsou poloprázdné a stačí si jen vybrat kam zajít. 26 jakoby se všichni probudili ze zimního spánku a náměstí sv. Marka je zaplněné. Není nic lepšího, než se vydat na průzkum odlehlých částí Benátek a vyhnout se hlavnímu tahu všech návštěvníků. Protože stačí projít o ulici vedle a jsme téměř sami na náměstích a nábřežích. Vřele doporučuji průvodce od National Geographic. Několik pěších tras nás provede celými Benátkami. Každopádně by byla škoda nechat si ujít plavbu po Canal Grande, která se dá pohodlně absolvovat hromadnou městskou dopravou a opět je možnost vystupovat, kde se nám líbí, prohlédnout si co se nám líbí a pokračovat v plavbě některým dalším lodním autobusem.

Druhým důvodem k návštěvě je překrásný Karneval masek. Je vždy v únoru, 10 dnů do Popeleční středy. Na Karnevalu masek jsme byli před 4 lety a dodnes máme z tehdejší návštěvy jen překrásné vzpomínky. Benátčané se obléknou do krásných kostýmů a masek a promenádují po Benátkách. Fotografování si přímo užívají a nikdo nemá problém se s turistou vyfotit. Ba naopak. Překrásné masky se zjevují na náměstích, v zapadlých uličkách a samozřejmě několik představení a šou je na náměstí sv. Marka. Udivilo nás, že tenkrát tady bylo tak málo lidí. Očekávali jsme davy turistů, ale jedině, kde bylo více návštěvníků, tak opět jen na náměstí sv. Marka. Samozřejmostí je, ihned si při příjezdu zakoupit masku a pak v ní celý den chodit. Masky jsou všude v prodeji a ty obyčejné s nádherným pštrosím pérem za 3 – 5 Eur. Samozřejmě, nabídka je obrovská a ceny jsou taky různé. Domnívám se, že i pro děti by to byl krásný zážitek. Masky si dětské obecenstvo vysloveně užívají. Pár fotek z karnevalu jsem dala sem do foto galerie.
http://www.carava...i_id=11568 // nebo pod odkazem Vánoční Benátky //

Co říci závěrem? Jen, že lze prožít několik dnů v Benátkách i za rozumnou cenu. Nemá smysl se rozčilovat nad cenou jízdy gondolou po kanálech. Je to drahá záležitost, ale naprosto unikátní. Kávu si nemusíme dávat na náměstí sv. Marka, údajně nejdražší káva v Evropě, ale můžeme si dát vynikající presíčko na nábřeží kousek stranou za 1,1 Eur. Když si sebou vezme do batůžku oběd, nemusíme se rozčilovat nad drahotou místních, krásných restaurací. Když celý zájezd pojmeme s rozumem, nebude to až tak strašné. Italové, Benátčané jsou vynikající lidé. S úsměvem pozdraví nebo odpoví na pozdrav. Nejsou nijak nepříjemní, když se musíme vzájemně vyhnout v uzoučké uličce. Jsou podle nás úžasně trpělivý a pohodáři. Jak stojíme na vlnolamu, pokud pozdravím, nestalo se mi, že by neodpověděli.

Důležité pro mnohé je, bezbariérový přístup. Na památky a hlavní mosty je všude. Lodní doprava je také bezbariérová, a jak jsme si všimla, ohromná ochota pomoci je samozřejmostí.

Samozřejmě, mnohem víc informací je na našich stránkách www.bydlikemevrop... včetně GPS pozice stání na vlnolamu. Doplnili jsme informace o tankování plynu apd.

Zatím jsme v Itálii krátce, tak jen doufáme a věříme, že nám optimismus vydrží.

Přejeme všem kolegům úspěšné cestování a šťastné návraty.
Bobeška + Zdenda + Flíček Dethleffsíček :_
Upravil bydlikemevropou dne 30.12.2016 22:57, před 7 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: bydlikemevropou

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,728,838 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.11612 sekund | Průměrně za: 0.11612 (0) sekund | Dotazy: 54 | Použitá paměť: 1.69MB/2MB