Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 trezor - jaký koupit, jak namontovat?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

trezor - jaký koupit, jak namontovat?

Poslední aktualizace před 7 let
dukeczdukeczČlen
Přidáno před 7 let
Uvažuji o montáži trezoru. Přidělám jej pod sedačky, zadní stranou k podlaze, tedy otevírat se bude nahoru, ne dopředu.

A mám pár otázek:
1) Jaký trezor? Potřebuji do něj dát malý notebook + zrcadlovku + objektivy + tablet, takže velikost mám jasnou. Jedná se mi spíš o rychlost, jakou se do něj případný návštěvník dostane. Ideální je pro mě s elektrickým zámkem (nebudu tahat klíče), ale co jsem viděl ten nouzový klíček na otevření, tak mi přijde úplný univerzál, během vteřiny jsem v trezoru a neplní účel vůbec žádný. Pletu se, nebo to tak je? Trezor s rozumným zámkem zase váží 25 kg a více... víte o nějakém kompromisu?

2) Když nějaký najdu, jak ho přidělat? Nechce se mi dělat díry do podlahy karavanu, ale asi je to nejlepší řešení - prostě na šrouby skrz lino a podlahu. Nebo lepší - nedestruktivní nápad?

3) Pokud šrouby skrz, jak řešit izolaci šroubů, aby podlaha neshnila? Nějak impregnovat dřevo? Zatmelit?

díky!
VasuVasuČlen
Přidáno před 7 let
Montoval jsem do všech aut trezory a do prvního trezor s elektrickým kódem. Pak po upozornění viz internet, že jsou lehce oteviratelné, používám jen na klíč ! Z trezoru jsem použil jen dvířka a celý prostor pod sedadlem spolujezdce jsem vyvařil 2 mm plechem e je to trezor. Nenápadný a dvířka nejsou vidět. Vejde mi tam vše ! Doklady fotoaparáty, kamery, noťas, navigace a bůh ví co. Šrouby té bedny jsou vevnitř pevnostní originál od Fiatu.
franta 1953franta 1953Člen
Přidáno před 7 let
Vasu, máš to dobře, také to mám a jsem klidný, mám v autě alarm jablotron a ten volá na mobil, snad bude klid. F.
HribHribČlen
Přidáno před 7 let
Nejsem tak technicky zdatný a hmotnost mně tlačí ze všech stran, takže jsem si pořídil pod sedačku v karavanu malý nábytkový trezor z OBI na atypický trojhranný klíč, prošrouboval vraťákem skrze podlahu i skrze boční, dřevěnou stěnu sedačky. Vše za cca 650,- Kč + 0,5 hod práce.
Vím, že se dá do všeho dostat, ale v mém případě není tak snadné se zhora k trezoru dostat s nějakým nářadím, takže jediná varianta (krom vibračního paklíče) je hrubá destrukce sedačky a části dna karavanu. Velikosti jsou různé.
Václav (Hřib), Jitka + svišťata: Šimon, Tobiáš a Anička
dukeczdukeczČlen
Přidáno před 7 let
Tak takový první poznatek před zakoupení - trezory či sejfy s elektrickým zámkem jsou v podstatě úplně k ničemu - záložní otevírání je univerzálním kulatým klíčkem prodávaným na Ebay. Navíc je zavírání řešeno elektromagnetem na pružince, takže stačí to trezoru bouchnout a je otevřený. Je to naprosto k ničemu.

Trezory s elektrickým zámkem na motůrek, kde už asi nějaká bezpečnost je, jsou na 9V a záložní otevírání je řešeno vytažením připojení elektřiny k externí baterii, žádný klíček. Jsou zhruba od 5 000 Kč.

Levné trezory na trezorový klíč mají obdobný problém – číslované univerzální klíčky, bezpečnost taky žádná.

Našel jsem ale i takový, který má (vizuálně i dle vyjádření výrobce) originální klíček. U něj už se univerzální klíček koupit nedá. (http://www.richterczech.cz/sejfy/mech...2218023893). Dá se najít i za 1300. Váha 7 kg.

Trezory s pravým trezorovým zámkem se dají koupit už od cca, 2500 Kč s certifikací dle ČSN EN 1143–1, bezpečnostní třída S1, zámkem dle ČSN P165110 - tohle už dá zabrat otevřít a jouda co vyrve okno se do něj nedostane. (https://www.adsafe.cz/produkt/nabytko...H5UKvDhBaR). Váha 10 kg.

Takže teď jenom vymyslím přidělání - nechce se mi skrz podlahu, dám ho asi jenom na 8 šroubů do dřeva tak 1 cm do podlahy. Když by se někdo hodně snažil, tak to vyrve, ale aspoň nic nezničí. Myslíte, že je to OK nápad?
KopecnyKopecnyČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj ,
koukám , že trezor intenzivně řešíš , ale zaráží mě tvé uchycení trezoru. Dle mého, když už někdo trezor objeví pokusí se ho vyrvat . Když, už tedy trezor vlastním tak musí mít účel trezoru , takže držet jak víra, vím že každá díra či šroub nám není po chuti. Je to pouze můj osobní názor , ale když trezor tak se vším všudy.
Člen Asistenční služby Caravan 24 !y +420606709909:t Olomoucký Kraj
Tommy-Marcelka-Mareček (1.5)-Toník (11)-Kubík (13)-Peťula (16) a :i Max
R
RudyČlen
Přidáno před 7 let
Domnívám se, že otázka uchycení trezoru je přinejmenším stejně důležitá jako otázka zámku. Trezor přišroubovaný ke dnu skřínky nebo krátkými vruty do podlahy v podstatě nemá smysl. O poškození nábytku při jeho vylomení nemluvě. Trezor je potřeba přichytit ke konstrukci. U obytky souhlasím s Vasu, lepší místo pro ukotvení do karoserie auta než je to pod sedadlem spolujezdce těžko najdeš. Pak už obvykle zbývá jen možnost kotvení přes podlahu.
Co se týká zámků, je to jen o ceně. Kvalitní trezorový zámek na klíč stojí kolem 1000 kč, elektronický cca 5000. Čínské napodobeniny zámků a jednoduché zámky pro hotelové trezorky nemají smysl.
Můj názor: Buď řádně přikotvený trezor s kvalitním zámkem (kde je zloději na první pohled jasné, že v řádu minut se k cenostem nedostane) nebo raději nic, cennosti zabezpečit jinak a neriskovat zbytečné poškození interiéru.
P.S. U karavanu s využíváním v kempu bych tak přísný nebyl, tam i jakýkoliv trezůrek dává smysl, jako ochrana před rychle a nenápadně provedenou krádeží.
dukeczdukeczČlen
Přidáno před 7 let
Tak finální řešení trezoru: Richter RS 20 na klíček (není univerzální) + navařený háček + zámek na kód. Urazit ho je výrazně složitější než odemknout trezor s elektrickým zámkem a netahám s sebou klíč.
dukecz Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: dukecz, Vasu, franta 1953, Hrib, Kopecny, Rudy

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,936,180 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19015 sekund | Průměrně za: 0.19015 (0) sekund | Dotazy: 86 | Použitá paměť: 1.91MB/2MB