Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Solár-parabola: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Solár-parabola

Poslední aktualizace před 15 let
Lubos a VeraLubos a VeraČlen
Přidáno před 15 let
Mám prosbu,zda nemá někdo zkušenost se satelitní parabolou,která přes den slouží jako solár (natáčí se ke slunci) a večer funguje jako klasický příjem satelitních programů.Díky za každou informaci. L.
tronictronicČlen
Přidáno před 15 let
Luboši,Petr a Lucie jí na karavanu mají.Na Těrlické jsme ji obdivovali.Je ovládána pomocí GPS signálu a Petr si jí velice chválil.Je pravda že cena je dosti vysoká cca kolem 85 000Kč,ale zase je to dva v jednom .
Bohužel vše jmenovaní jsou teď na dovolené vyčkej jejich návratu,anebo jim pošlo SZ.:^
Lubos a VeraLubos a VeraČlen
Přidáno před 15 let
Tronicu díky za info.L.
tronictronicČlen
Přidáno před 15 let
Není zač ,ale znáš to za děkuji si toho moc nekoupím.
Klikni na obr.:D:D:D
Upravil tronic dne 04.08.2009 21:02, před 15 let
tronic Připojili následující obrazek:
krize.jpg
Lubos a VeraLubos a VeraČlen
Přidáno před 15 let
Já vím.Děkovat se už vlastně nemusí od té doby,co byly vymyšleny peníze.:D Máš u mě dvacku za info.:o
Super obrázek a ty tvoje další taky.Vždy mi pobaví.:_
tronictronicČlen
Přidáno před 15 let
Já se Ti kolikrát tak nasměju,že mě druhý den bolí břicho.Kde ti lidi ty obrázky berou.:D:D:D
HrochHrochČlen
Přidáno před 15 let
Ahoj Luboši, mrkni sem: http://www.karava...solar-.htm . Je to asi to co hledáš za 73606,- s DPH.
ivanoivanoČlen
Přidáno před 15 let
No teda za tú cenu je už EFOY 900
tronictronicČlen
Přidáno před 15 let
To jó ale bez satelitu s automatickým laděním.:^
PecaPecaČlen
Přidáno před 15 let
Mám z toho takový pocit jako ze všech univerzálních věcí, nikdy pořádně nefungují. Ten solar mi přijde dost malý na to, aby mohl skutečně efektivně dobíjet baterie.
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
tronictronicČlen
Přidáno před 15 let
Bohužel výše jmenovaní majitelé tohoto kombinovaného přístroje jsou na dovolené.
Vyčkejme jejich návratu,pak je můžeme vyzpovídat.
Taky se nám zdál solár malý,Petr to vyvracel tím že se stále natáčí za sluníčkem a tím se jeho výkon násobí a to i při oblačné obloze.:^
A skutečně tomu tak po tři dny na těrlické přehradě bylo.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 15 let
Tedy přátelé 50W je skoro málo i kdyby to dobíjelo i v noci. Jistě někdo namítne že to stačí. Není lepší ten nový monokrystal co má výkon 100W z plochy 65W? Teď jsem jeden montoval = nevěřil, zkoušel a měřil. Je to tak - dává to o poctivých 20% víc než klasický panel. Tak nevím, ta pořizovací cena je značná. I když proti gustu,....
Hračka je to ovšem parádní, To se musí nechat :).
dlesekdlesekČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

Peca napsal:
Mám z toho takový pocit jako ze všech univerzálních věcí, nikdy pořádně nefungují. Ten solar mi přijde dost malý na to, aby mohl skutečně efektivně dobíjet baterie.


Ahoj Peco.Ten solár o výkon 5O Wp je sice malý,ale aby jsi vyrobil tolik energie jako tento solár musel by jsi mít na střeše položený solár minimálně 1OO až 15O Wp. Při větší oblačnosti a malém svitu slunce i více jak 200 Wp.
Slávek + Jára
Lubos a VeraLubos a VeraČlen
Přidáno před 15 let
Jsem rád,že si každý napíše svůj názor,Kéž by se našel někdo,kdo má s tímto zkušenost přes zimu (na horách)
V Dolomitech jsem si všimnul,že někteří Němci mají klasické soláry na upravených držácích a přizvedávají je,aby směřovali lépe ke slunci a díky tomu možná nepotřebují centrálu.Samozřejmě při slunečnim svitu.
Upravil Lubos a Vera dne 06.08.2009 22:19, před 15 let
SvanSvanČlen
Přidáno před 15 let
Nedávno jsem četl na německém karavan-foru( www.ducatoforum-w... ) diskusi na toto téma - výsledkem bylo, že natáčení solaru za sluncem přináší jen málo zvýšený výkon (podle typu solárního panelu) takže se tyto úpravy ani nevyplatí. Tak nevím...
Upravil Fun dne 17.08.2009 10:24, před 15 let
tronictronicČlen
Přidáno před 15 let
Petr s Lucií se nám už z dovolené vrátili(ahój a kdy budou fotky?),tak se jich můžeme zeptat přímo.:_
PETGEPETGEČlen
Přidáno před 15 let
Dovolil bych si přispět se svou "troškou do mlýna"...

Mám na střeše svého bydlíka dva panely 80 W každý a regulátor s měničem napětí. Ten regulátor pracuje tak, že ať dává solár 5V nebo 25V - podle svitu/nesvitu Slunce - tak měnič stále mění napětí tak, že dodává nějaký výkon - pravda silně proměnlivý - do baterie. Natáčení plochy solaru stále proti Slunci zdaleka nepřináší nějaké n-násobky výkonu soláru. To si ostatně lze zcela jednoduše vypočítat za použití triviální matyky. Kdežto ten měničový regulátor přináší bezpečně asi 30-40% energie navíc a přitom se nikde nic nehýbe. A tedy se nemůže stát, že bych to kdesi "orval o strom", když bych se zapomenul...

Moje zatimní zkušenost je taková, že mám stále 12V síť pod plným napětím, přiznám se ale bez mučení, že jsem se ještě nepropracoval k tomu, abych to vyztkoušel za nějakých mezních situací.

Jinak vcelku překvapivě - nevím totiž ani, zda ty moje soláry jedou na nepřímé osvětlení, ale odpozoroval jsem, že i pod mrakem to nabíjí. Bohužel jsem zapoměl zadat, když mi to montovali, aby mi tam namontovali "napěťový vodič" a tak nejsem rozumně schopen kontinuálně měřit výkon těch solárů. Tedy, byl bych, ale musel bych tam vřadit předřadný odpor a to by byla zbytečná výkonová ztráta.
P
AnonymČlen
Přidáno před 15 let
Myslím si, že na tak malou plochu to dává docela slušný výkon, když to porovnám s tím, co jsme měli na fiatku. Nemám ho umytý, je tam vrstva prachu a skoro celý den mi ta malá kostička dávala přes 2,5 A. Na nezávislost na elektrice je efoy supr, ale pokud chce někdo jednu kostku soláru a jeden automatický satelit, tak vyjde líp toto, aspoň pro nás. Navíc při nalepení soláru přímo na střechu je pak pěkně prohřátý strop, což v zimě je fajn, ale v létě to štve.
Jan BordovskyJan BordovskyČlen
Přidáno před 15 let
Do záříjového CCC chystáme materiál o solárních panelech. Při testování a měření různých panelů nám vyšlo, že i když je zamračeno, dávají moderní panely pořád cca 25-40 % výkonu (podle míry oblačnosti). Vyšlo nám také, že účinnost natáčecích panelů je vyšších jen v řádech procent a vyplatí se spíše pro zimní kempování nebo pro časté cesty na sever (tzn. poměr cena/výkon je nic moc).
Pokud se jedná o kombinaci soláru se satelitem, tak je to samozřejmě něco jiného, důvody pro to mohou být různé, jak píše Petr.
Ja už ale tady někdo napsal, mnohem důležitější než natáčecí panely je kvalitní dobíjecí elektronika a odpovídající baterie.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Lubos a Vera, tronic, Hroch, ivano, Peca, Karel Prokop, dlesek, Svan, PETGE, Petr a Lucie, Jan Bordovsky

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,818,793 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21712 sekund | Průměrně za: 0.21712 (0) sekund | Dotazy: 135 | Použitá paměť: 2.24MB/2MB