Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Kondenzátor místo akumulátoru?: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Kondenzátor místo akumulátoru?

Poslední aktualizace před 7 let
mekiemekieČlen
Přidáno před 7 let
https://www.novin...atory.html
Na startování bych si to dokázal představit, ale pro elektromobily? To nechápu. Skutečnost nebo fake?
mirek a hana, VW t5, samodomo vestavba druhá v pořadí
patapataČlen
Přidáno před 7 let
Zadny fake, tohle je jedna z cest do budoucnosti bez ropy. Bohuzel to jeste bude chvili trvat.

Pata
mekiemekieČlen
Přidáno před 7 let
Jj už jsem si o tom něco dohledal a vypadá to docela zajímavě http://robodoupe....ulatoru-2/ a http://vyvoj.hw.c...terie.html . Vždycky jsem si myslel, že vybíjení kondenzátoru je skokové ve velmi krátkém intervalu - člověk se pořád učí. Dokonce jsem zjistil, že mám možná nějaký kondenzátor místo akumulátoru v malém dobíjecím letadélku. Moc se mi to líbí.
mirek a hana, VW t5, samodomo vestavba druhá v pořadí
Upravil mekie dne 09.12.2016 10:36, před 7 let
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj. Ano, je to známo. Princip je v tom, že se nabijí opačnými náboji (opačným napětím) dvě elektrody o obrovské ploše např. pěti fotbalových hřišť, aby to k tedy něčemu bylo. Náboj je tím větší, čím jsou elektrody blíž k sobě (0,01 až 0,001 mm), mezi tím musí být nějaký velice spolehlivý izolant, tzv. dielektrikum, vzduch v žádném případě nestačí, a také tím větší, čím je větší napětí náboje, 10 000 V až 100 000 V. Izolant musí mít přímo obrovský odpor, tj. malou vodivost, aby se náboj neztratil vybíjením přes tu izolaci mezi elektrodami, (zatím se to u kondenzátorů běžně děje, takže se to používá jen tam, kde je to potřeba jenom na chvilku a pak už to nevadí). Snad by byl nějaký polovodičový měnič, který by to přežvýkal na nižší napětí, ale 12 V to nebude, takže klidně může být starter na 500 V stejnosměrných, autorádio, žárovky a všechno ostatní. Vybíjecí proud je takový, jaký je pracovní odpor, u velkého odporu to trvá dlouho, když se vývody zkratují, tak je to výboj, blesk. Běžně se toto používá pro napájení výbojky u fotoaparátů, tzv. blesku. Takže tak jednoduché to zas nebude, to novináři vždy něco zaslechnou a pak o tom blouzní. Čáo, Pepa, chlaďař a elektrotechnik.
mitrakmitrakČlen
Přidáno před 7 let
Milan!y a ShockIvana
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj. Těch 3000 Faradů, které jsou vyznačeny na kondenzátorech na videu, je móc hódně velká kapacita. Na elprůmce jsme jako školní příklad počítali kapacitu (náboj) celé zeměkoule, jsou na to dlouho platné rovnice pro výpočet kondenzátorů (pro konstruktéry např.) a platí obecně a vyšla nám hodnota necelý Farad. (Ještě si to dodnes pamatuju, tyto věci jsem přímo "žral"Wink. Běžně se kapacita těchto součástek udává v jednotkách mikroFarad, což je miliontina Faradu (MF), Farad je jednotka tak velká, že je nepoužitelná. Nechce se mi tomu věřit, co jsem viděl, zvláště že jsem neviděl na levou stranu toho seskupení kondenzátorů. A co je napsáno azbukou, tomu nevěřím vůbec, už od školních let, ne až mi bylo 25 roků (spočítejte si to). Čáo, Pepa
Upravil Doskocil dne 10.12.2016 10:22, před 7 let
Martin75Martin75Člen
Přidáno před 7 let

Citovat

Doskocil napsal:

Ahoj. Těch 3000 Faradů, které jsou vyznačeny na kondenzátorech na videu, je móc hódně velká kapacita.


Tip na dárek pro nadšeného elektromontéra:

http://picclick.c...52540.html
mitrakmitrakČlen
Přidáno před 7 let
A co je napsáno azbukou, tomu nevěřím vůbec, už od školních let, ne až mi bylo 25 roků (spočítejte si to). Čáo, Pepa

Tak tomu ver. Ak chces tak ti najdem hodne videii v Anglickom jazyku. Ale ja daleko viac verim Slovanskym narodom. Ja som autoelektrikar, a mne sa zasa nie celkom pozdava takato prezentovana zostava.

https://www.youtu...3x_kYq3mHM

Alebo veris takym magorinam ako zmotany predlzovak do indukcnej slucky? Piezom zo zapalovaca to nakopne, pripoji vrtacku a ona funguje. Ha, uz by vsetci po chalupach a garazach vrtali zadarmo.
Milan!y a ShockIvana
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Mitrak napsal: Alebo veris takym magorinam ako zmotany predlzovak do indukcnej slucky? Piezom zo zapalovaca to nakopne, pripoji vrtacku a ona funguje. Ha, uz by vsetci po chalupach a garazach vrtali zadarmo.


Ahoj. No dovol, mám klasické elektrotechnické vzdělání (Výroba, rozvod a užití elektrické energie, - je to velice široký záběr), ale průmku jsem dělal hned po zákl. vojenské službě (chtěl jsem napsat po vojně, ale to je ve slovenském jazyce zcela něco jiného), ale teď budu mít zanedlouho 74 roků, tak může být již něco jinak.
Samozřejmě, že magorinám o volné energii nevěřím, kdyby to tak bylo, tak můžeme postupně zrušit všechny stávající elektrárny a máme to zadarmo. Minochodem, "zmotany preddlzovak do indukcnej slucky" tvoří tzv. bifilární vinutí, kde se tímto uspořádáním ruší veškerý elektromagnetický efekt, jinak řečeno indukčnost. Bifilární vinutí se používá všude tam, kde by i sebenepatrnější indukčnost mohla narušit funkci elektronického obvodu, příklad vinuté drátové rezistory (odpory), kde se vyžaduje jen čistý činný odpor, ne k tomu ještě zdánlivý, způsobený indukčností. Čáo, Pepa
Upravil Fun dne 12.12.2016 16:00, před 7 let
mitrakmitrakČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj. No dovol, mám klasické elektrotechnické vzdělání

Prepac, nikdy by som si nedovolil Ta urazit. Si mi velkym vzorom.

A ked sme u tej elektrotechniky, vies co je to studeny spoj?

.
.
.
.
.
.
.
.
No to je nevykureny autobus do okresneho mesta.
Milan!y a ShockIvana
Upravil mitrak dne 12.12.2016 20:31, před 7 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: mekie, pata, Doskocil, mitrak, Martin75

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,019,675 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15106 sekund | Průměrně za: 0.15106 (0) sekund | Dotazy: 89 | Použitá paměť: 1.91MB/4MB