Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 a zase ty sedacky - mam jinou moznost?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

a zase ty sedacky - mam jinou moznost?

Poslední aktualizace před 7 let
J
jk1000Člen
Přidáno před 7 let
Techle temat je tu uz nekolik, ale mam specifickou situaci a tak si dovolim zalozit nove.
Mam moznost koupit vestavbu (v TP jako M1 obytny automobil). Sedacky 3 (zapsane jako 2/3, coz nejspis znamena, ze 2 jsou pevne a jedna nemusi nutne byt osazena) - ta treti je netypicka sanitkova sedacka v obytne casti kotvena do sloupku, ktera se necha skladat.
Potrebuji auto pro 4, takze v soucasnem stavu nema pro me hodnotu. Zacal jsem resit, jak osadit 4te sedadlo.

Vyrobce mi vydal potvrzeni na variantu (jinou nepovoli), ze muzu osadit originalni sedadlo, do originalnich uchytu v podlaze - zadne tam nejsou ani nebyly, takze tohle neni pruchozi. Leda bych mel znameho Kckoveho technika na STK, ktery mi nacerno potvrdi, ze jsem tam sedacku skutecne takhle namontoval.

Druha varianta je zazadat na DI o prestavbu, koupit nove M1 homologovane sedadlo, v souladu s predpisy nainstalovat a s autem vyrazit na zkusebnu. TUV tvrdi, ze zkusebnu ma pouze v Nemecku, Dekra totalne laxni, nejradsi by se tim vubec nezabyvali a pry cena bude vysoka...

Treti varianta je vzit firmu, ktera ma na rozsireni obsaditelnosti papir od MD a nechat si to do TP zapsat od nich. Takove tu jsou, ale umi to snadno pouze do N1 (coz jak pisu vyse nemam). Pouze jedna mi potvrdila, ze to umi dostat i do M1 s tim, ze oni prodaji sedacku (musi byt nova), sami to cele nainstaluji (aby se pod to mohli podepsat) a zajisti sami "odzkouseni", protoze pro M1 to musi resit individualne. Cela tahle sranda vyjde na 38 tis. - muzu si to dovolit ale do auta z r. 2000 mi to prijde celkem absurdni.

Smutny na tom je, ze kdyz budu chtit nahradit to soucasne treti skladaci sedadlo za normalni, tak ho proste demontuju, dam tam libovolne vlastni (i pouzite), ukotvim, jak uznam za vhodne a nikdo na to nikdy nerekne ani popel. Ale nove instalovany sedadlo musi byt se vsi paradou... No, nad tim nema smysl brecet, vyvoj uz je holt takovy, ze menime svobodu za iluzi poradku a bezpecnosti.

Nez zaplatim vypalne, chtel jsem se ujistit, ze tu nikdo nevi o jine rozumne variante, jak tam tu sedacku dostat.
V
VaclavSČlen
Přidáno před 7 let
Z těch dnešních předpisů aby se jedem zbláznil. Vše musí být homologované a desetkrát schválené a člověče hlavně plať. Řešil jsem to kdysi tak, že u P BOXER jsem si z vrakáče sehnal krásná sedadla REKARO a sám si udělal otoče. U sedadla spolujezdce jsem to zkombinoval i trezorem. Vše dokonale fungovalo a doufám, že ještě funguje. (Auto jsem už prodal). A na TK se mi nikdy nestalo, že někdo zkoumal co tam mám za sedadla.
Chce to asi občas trochu zariskovat.
V.S.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: jk1000, VaclavS

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,904,490 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14950 sekund | Průměrně za: 0.1495 (0) sekund | Dotazy: 57 | Použitá paměť: 1.69MB/2MB