Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Maďarsko poplatky nad 3,5T: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Maďarsko poplatky nad 3,5T

Poslední aktualizace před 7 let
P
Pegaso 2010Člen
Přidáno před 7 let
Máte někdo z vás vlastní- zaručenou zkušenost s placením poplatku za dálnici v Maďarsku s obytným autem nad 3,5T kategorie osobní obytný M1 ? Kolega se vrátil z Řecka a v Maďarsku mu nechtěli prodat elektronickou známku pro obytné auto, že je nad 3,5T a musí platit mýto i když má v TP napsaný M1. Už se to tady řešilo několikrát a vždy se psalo , že je kategorie obytný automobil jenom jedna bez omezení hmotnosti, ale údajně ne. Děkuji
R
RudyČlen
Přidáno před 7 let
Vlastní zkušenost nemám, vždy jsem měl auto do 3,5t, nicméně jsem se jen pro vlastní informaci kouknul na oficiální stránky maďarského mýtného systému http://toll-charge.hu/ a světe div se, každá jazyková verze stránek zařazuje nebo naopak nezařazuje obytná auta nad 3,5t do kategorie D2.

Citace z české verze: http://toll-charge.hu/files/document/...ra_CZE.pdf
Kategorie vozidel D2: veškeré osobní automobily nepatřící do kategorie D1, které jsou způsobilé
k přepravě více než 7 osob a nákladní automobily a karavany s celkovou nejvyšší povolenou
hmotností do 3,5
t


Citace ze slovenské verze: http://maut-tarife.hu/files/document/...ra_SLO.pdf
Kategória vozidiel D2: všetky osobné autá, nepatriace do kategórie D1, ktoré sú vhodné na prepravu
viac ako 7 osôb, ako aj nákladné motorové vozidlá s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou do
3,5 t a obytné automobily


Citace z anglické verze stránek: http://toll-charge.hu/articles/articl...le/pricing
Vehicle category D2: all passenger cars not included in category D1– which, forexample, are allowed to transport more than 7 persons–as well as cargo vehicles of a maximum permissible grossweight of 3.5 tons and campers;

Podobné rozpory jsou i v německé verzi stránek. Všechny však mají piktogram obytného auta u kategorie D2 bez omezení hmotnosti. Tak, a teď babo raď :v
Před časem jsem zaslal dotaz na zařazení obytného auta na správce mýtného systému e-mailem a odpovědí byl odkaz a webowé stránky.
Osobně (to zdůrazňuji a nikoho tím nenavádím) bych to řešil nákupem D2 vignety elektronicky přes webowé stránky (do systému se zapíše pouze RČ, žádná fyzická nálepka neexistuje) a v autě měl vytištěnu oficiální brožuru ve slovenské verz nebo kopii anglické verze stránek. Troufám si tvrdit, že i v případě soudního sporu bych měl velkou šanci na pozitivní výsledek.

Asi právně nejčistší možností je zaslat kopii velkého TP na na uvedeného správce mýtného systému s žádostí o správné zařazení do mýtného systému nebo kategorie elektronické vinety. A doufat v odpověď.
PS: dohledal jsem výše zmíněný e-mail, který k tomu nabádá taky:
______________________________________________________________________________

Clerk: Fruzsina Bágyiné Kovács

Dear Rudolf *****,

In response to your e-mail written to our Company, we would like to inform you as follows.
Important changes from previous years have been have been introduced in the toll decree of 2015 with respect to the toll expressway, toll-free sections, toll categhories, and e-vignette types.
The toll category D2 is a new category. It contains all automobiles not included in category D1 for more than 7 person, campers and cargo vechicles of a maximum permissable gross weight of 3,5t.
The toll category should be as established on the basis of the official entry that appears in the vehicle registration certificate.
You can read more information about the category with the help of the following link:
http://www.toll-c...cing-2015/
If you are not sure about the category please send us the copy of your car’s registration certificate.
Thank you for your patience.

Yours sincerely:
NÚSZ Zrt.
Customer Service

Magdolna Daróczi Tibor Balogh
Head of Customer Relations Department Head of Customer Correspondence Office
Upravil Rudy dne 22.11.2016 12:04, před 7 let
A
ajziČlen
Přidáno před 7 let
V květnu D2. Na hranicích příjemná slečna, slovenka, několikrát jsem se ptal a bylo nám jasně řečeno obytky D2 , bez váhového omezení. Jediné co jí zajímalo osobní M1.
V
Veronika428Člen
Přidáno před 7 let
Mohu potvrdit vlastní zkušenost. Obytka 7200kg a kategorie M1. Ta je zásádní a potom virtuální známka D2 dle výběru délky platnosti. Doručuji kopii velkého technického průkazu.
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 7 let
Měl bych prosbu na někoho příslušně jazykově vybaveného, kdo by mohl od maďarské strany získat oficiální informaci, zda je legální projet hraničním přechodem Rajka a za přechodem opustit tuto placenou silnici výjezdem na starou silnici do Rajky, aniž by bylo nutné zakoupit dálniční známku. Výjezd je cca 300 m na značkou. Dostal jsem neověřenou informaci, že to možné je, ale je to jen "jedna paní povídala". Jedná se mi o cesty do Mošoně a zda je nutné sjet z dálnice už na Slovensku nebo je možné použít tento výjezd. Platit známku kvůli 15 km se mi nechce, ale platit pokutu už vůbec ne. No a určitě by to zajímalo i další karavanisty, kteří míří pouze do té Mošoně.
Zdraví
Luboš a Dáša
tuaregtuaregČlen
Přidáno před 7 let
Nejde to značka platí, dříve byla až za tím sjezdem. My sjíždíme na Jarovce a v podstatě kopíruješ dálníci.
!yZdeněk 53,!o Milada 52,:i Buddy 3,5, Oskar 1, Hyundai ix35, 2,0 CRDi, 4x4, 135 kw, automat - Superb I, 2.5 Tdi V6,120 kw - Superb II, 2.0 TDi, 125 kw, DSG - Swift Corniche 15/2
R
RudyČlen
Přidáno před 7 let
Obávám se, že Tuareg má pravdu. Placený úsek je vymezen příslušnou dopravní značkou a nedovedu si představit, že bys oficiálně dostal odlišnou odpověď. Jinou otázkou je, zda je nebo není průjezd těch 300m bez vignety tolerován :x . Dovedu si celkem dobře představit, že místní policie tento přestupek běžně toleruje (respektive přehlíží), v případě potřeby (například letní cestování Čechů, Slováků a Poláků na jih) se na sjezd postaví nebo se v úseku objeví kamera.
Nakonec pro karavanisty nic neobvyklého. V celém Řecku je přísný zákaz kempování na divoko, přesto to tisícům karavanistů běžně prochází s výjimkou pár smolařů, kteří skončí před řeckým soudem.
Osobně jezdím do Mošoně sjezdem na Jarovce a pro cestu do Buku, Sarváru.... volím z Bratislavy trasu přes Kittensee, Gattendorf, Pamhagen, Fertöd, Löve....
Upravil Rudy dne 23.11.2016 10:16, před 7 let
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 7 let
Taky cestou do Mošoně sjíždím na Jarovce nebo dál do Maďarska jedu přes Rakousko, ale trochu mne nahlodal jeden karavanista, který tvrdil, že se ten výjezd může používat bez známky. Cestou zpět už ten nadjezd využívám, protože placený úsek je ukončen dopr. značkou před připojovacím pruhem.
Zdraví
Luboš a Dáša
1jgs - Milan1jgs - MilanČlen
Přidáno před 7 let
Připojuji se k těm, kteří tvrdí, že ve směru do maďarska prvním sjezdem hned za hranicemi legálně jet nelze. Jednou jsem ho musel použít, ale bylo zcela evidentní, že jsem porušil předpisy. Jestli to je nebo není tolerováno nevím, ale ukecat by se to dle mého názoru nedalo. My jeli ze Slovenska do Maďarska s tím, že na hranicích koupíme maďarskou známku. Pokračovali jsme dál do Budapešti. Byl podvečer a všechna prodejní místa byla ale zamčená. Takže mi nezbylo než porušit předpis, použít první sjezd a známku koupit až na benzince v Rajce. Od té doby sjíždím ještě na Slovensku a jedu po staré. Na dálnici se vracím až po zakoupení známky. Při cestě do Mošoně není co řešit, po staré je to v pohodě.
Milan :_
__________________________________
Všude dobře, :x tak co doma :^ ???!!!
H
hugo 007Člen
Přidáno před 7 let
Tyhle dohady vznikly tím, že do roku tuším 2014 tento usek byl bez poplatku.
Nyní tomu tak není a rozhodně není tolerováno.
mengic333mengic333Člen
Přidáno před 7 let
Tento kúsok je spoplatneny. Maďarskí policajti tam radi chytajú turistov. Možno keby naši nechytali smerom do Bratislavy. Tiez je spoplatneny kus dialnice od hraníc po jarovce.
54!y+45!f+24!u+17!l
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ajzi, Rudy, Pegaso 2010, Veronika428, Lubos a Dasa, tuareg, 1jgs - Milan, hugo 007, mengic333

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,229,540 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17958 sekund | Průměrně za: 0.17958 (0) sekund | Dotazy: 100 | Použitá paměť: 2.02MB/2MB