Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Montáž Flexi solárního panelu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Montáž Flexi solárního panelu

Poslední aktualizace před 7 let
K
KajaNováček
Přidáno před 7 let
Kdo poradí jak namontovat / čím přilepit /
Flexi solární panel na střechu Renault Trafik.
Střecha je mírně oblá s prolisy, styčná plocha bude cca 40 %. Předem díky.

Kája
L
LakyČlen
Přidáno před 7 let
Servis Šenov -Frydek.M p.Hrachovec
tel.602796430 domluv se ale v zimě ti to neudělá nemá teplou halu tak spěchej pokud je ještě teplo . Poradí asi to bude problém s těmi prolisy , musí to festovně držet jinak to uletí .
Žijeme jen jednou.
vsazavskyvsazavskyČlen
Přidáno před 7 let
Flexi solární panel jsem montoval-lepil na střechu přívěsu. Ta má zakřivení v jedné rovině. Použil jsem oboustranně lepící folii. Nalepil ji na panel a poté ořízl po obvodu. Potom jsem nalepil panel na střechu. Celoplošně.Na závěr jsem obvod přelepil samolepící páskou šířky cca 5 cm aby byla chráněna hrana panelu proti vniknutí vody nebo větru pod něj. Zatím to drží už 5 let a asi 60 000 km. Před lepením jsem střechu dobře umyl a pak spolu s folií odmastil technickým benzinem
Vladimír + Ivana, Dethleffs + Boom
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 7 let
40% plochy bude problém. Zanášení nečistotama a možnost "rozfletrování".
U prolisový střechy je vždy třeba volit speciální postup. Určuje se až při místním šetření. Variantně např. mezivložka z Al plechu (chlazení a přenos dilatačních sil - plech /plast).
PeterGSAPeterGSANováček
Přidáno před 7 let
Na nalepenie Flexi solar panelu som použil profi "suchý zips" , ktorý udrží akúkoľvek váhu a panel takto na zimu odlepím a uložím do garáže. Názov tohto zázraku je : 3M DualLock. Ke'D chceš panel prilepiť "na fest" určite by som doporučil 3M VHB ( asi po 10 rokoch lepidlo nestatí silu). Dlhodobo osvedčené a zaručné!
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
S tím suchým zipem bych to asi neriskoval (i když ten dual lock drží dobře - mám s ním zkušenosti) právě proto, protože to bude přilepený jenom na 40% a zbytek bude ve vzduchu. Když se jede rychle, tak ta síla, která se to snaží zvednout je fakt velká..
Mě osobně by se víc líbil Karlovo nápad s hliníkovou mezivložkou. Ono taky dost záleží, z jakého materiálu je ten plastový podklad.
Jinak z vlastní zkušenosti doporučuju nějak líp přidělat hlavně přední část panelu, aby se nechtěl postupně odlepovat. Ideálně ten přední okraj přejet něčím, co to bude držet a zabrání vzduchu, aby se mohl dostat za jízdy pod panel..
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Kaja, Laky, vsazavsky, Karel Prokop, PeterGSA, PetrDubi

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,675,568 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20707 sekund | Průměrně za: 0.20707 (0) sekund | Dotazy: 71 | Použitá paměť: 1.79MB/2MB