Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Jak dostat vodu ze zpětného ventilu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Jak dostat vodu ze zpětného ventilu

Poslední aktualizace před 7 let
Meda BedaMeda BedaČlen
Přidáno před 7 let
Mám v nádrži na pitnou vodu čerpadlo a hned za ním je zpětný ventil. Dále rozvod směrem do auta.
Problém je v tom, že když vypustím vodu z nádrže a celého auta, tak zůstane voda za zpětným ventilem v délce cca 45 cm ve svislé trubce.
Voda nevyteče co drží zpětný ventil. Mám obavy, že mráz to může poškodit.
Máte s tím někdo zkušenost, jak vodu vypustit?
Díky
M
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 7 let
Zpětný ventil má asi šroubení (pokud je připojen k trubce) nebo je nasunut do hadice a jištěn stahovací páskou, tak ti nezbude nic jiného, než ho odpojit a po vypuštění vody zase připojit.
Zdraví
Luboš a Dáša
surficisurficiČlen
Přidáno před 7 let
Musíš sáhnout do nádrže a čerpadlo zvednout a já do něj ještě fouknu a voda vyteče dělám to tak každou zimu po té co to čerpadlo prdlo.
Meda BedaMeda BedaČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

surfici napsal:

Musíš sáhnout do nádrže a čerpadlo zvednout a já do něj ještě fouknu a voda vyteče dělám to tak každou zimu po té co to čerpadlo prdlo.

To mi taky napadlo, ale ta trubka je dost pevná a vypadá že by se spíš zalomila. Je to tvarovaná nádrž nad kolem, tak zvednou bez rozpojení asi nepůjde. Sundavat pásky to se mi moc nechce, jsou zalisované. Ještě to zkusím. Dík. M
surficisurficiČlen
Přidáno před 7 let
Vyměň pevnou trubku za hadici je to levnější než čerpadlo.!)
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj. Právě proto jsem si vyrobil zpětný ventil své vlastní konstrukce, kde voda v propustném směru proudí zespoda vzhůru a klapka tedy uzavírá vlastní (nepatrnou) hmotností, tj. bez pružiny, tzn. s minimálním odporem proudění, a hlavně -má třetí vývod na vypuštění vody s "kulákem" 3/8", takže v něm nezůstane zblo vody a nemusím nic před zimou rozdělávat. Dnešní profesionální konstruktéři nemají za nehet nápaditosti a tvořivosti, aby dělali věci pouze vymakané. Proč, není důvod, stejně se to prodá, nic jiného kupujícím nezbývá. Čáo, Pepa
SadySadyČlen
Přidáno před 7 let
Tak jsem to dnes taky řešil. Při posledním návratu jsem přes čerpadlo všechnu vodu vypustil, pak nechal otevřené všechny pákové baterie (čerpadlo jsem vypul, abych jej na prázdno neutavil) a otevřel výpustný ventil u bojleru. Jenže když jsem zkoušel pusou nasát přes jednu baterii, tak jsem slyšel bublání no prostě v trubkách něco bylo.
Nakonec jsem vytáhl vysavač - vodníka (kompresor jsem nechtěl použít ze strachu) a vysál všechnu vodu z trubek. Postupně přes každou pákovou baterii zvlášť, tudíž jsem vyzrál i na zpětný ventil u čerpadla v nádrži .:-)
Celkově jsem vysál z okruhu cca 2,5 litrů vody. Nakonec jsem zkusil znovu nasát a už to šlo krásně bez bulání, jenom vzduch.
Takže uvidím na jaře, jestli poteču jako cedník nebo bude vše OK.
Nissan Pathfinder + Abbey Aventura 318
Gdysi Bohouš (Wartburg 353W) + Wenzel
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Meda Beda, Lubos a Dasa, surfici, Doskocil, Sady

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,925,381 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16562 sekund | Průměrně za: 0.16562 (0) sekund | Dotazy: 81 | Použitá paměť: 1.86MB/2MB