Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Dispozice alkovny: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Dispozice alkovny

Poslední aktualizace před 7 let
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj,
protože se chystám na rekonstrukci alkovny, přemýšlím o změně dispozice. Mám Fiat J5 délka 6metrů.

Dispozice viz foto.
img23.rajce.idnes.cz/d2303/13/13297/13297209_0b8868c494831067b18cee791ffff6aa/images/dispozice.jpg


Na momentální dispozici mi vadí, že není z venku žádná úložná schránka na takové to zázemí jako je kemping stůl, židle, gril, náhradní láhev s plynem atd..
Taky spaní které vznikne složením stolu je na šířku nedostatečné. Pro jednoho je to zbytečně moc a pro dva málo. Chtělo by to aspoň o 20cm širší.
V TP mám 7 osob. Proto bych vzadu potřeboval zachovat sezení pro 5 lidí. Spaní chci zachovat tak jak je a to max 5 lidí.


Viděl sem řadu dispozic, ale jen na fotkách. Kromě té své sem v reálu žádnou jinou neviděl, tak je těžké si udělat nějakou představu nejlepšího řešení.
Mohli by jste mi napsat nějaké svoje zkušenosti se svojí dispozicí, její výhody, nevýhody a co by se vám líbilo mít jinak?

Jeden z nápadů mám, že vše nechám jak je. Jen to samostatné lůžko vzadu zvednu (bejvalo to sezení pro dva se stolečkem, ale to je zrušené), aby tam vzniklo víc místa na vejšku a udělám pod ním to svoje vytoužené úložné místo.
Jediná úprava z venku by znamenalo udělat garážové dveře.
Na rozšíření toho spaní pro dva tam je takové skládací výklopné prodloužení, ale je jen u sedaček. Tak něco podobného bych musel přidělat i ke stolu.
Nevím jak to popsat. Musel bych vyfotit.
Upravil dracekvo dne 18.10.2016 10:29, před 8 let
operativecoperativecČlen
Přidáno před 8 let
Viděl jsem na dost autech místo toho tvého zadního sezení udělanou truhlu, bednu či jak to pojmenovat a na ní byla matrace na ležení, jen tam máš psaný boiler, tak když už úložný prostor chtěl by taky přestěhovat jinam. Měl jsem taky starší předělaný auto a nejhorší bylo vyřešit dveře buď jsou malý nebo drahý, povedlo se mi koupit staré vchodovky i s futrama z karavanu a ty už šli zmenšit, za mě začni s těma dveřma to je horší než nábytek uvnitř.
Jak píšeš dál, ten nástavek na přední sezení je zřejmě na rozšíření než prodloužení, mám na autě jeden polštář i s překližkovou deskou zespoda, dlouhý jako je celé sezení i se stolem a tím se to rozšíří komplet a nemusíš řešit nástavek ke stolu.
J
Jirka WČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj, měl jsem úplně stejnou dispizici a to zadní sezení jsem zrušil a používal jako úložný prostor, protože ten tam naprosto chybí. Všechno jsem tam nosil přes auto a nebylo to nic úžasnýho. Venkovní garážová vrata by to řešila a bylo by to v rámci možností komfortní řešení. Půjde-li to, rozhodně toto řešení. Bojler jsme tam měli taky, ale s tím bych asi nehýbal, kam s ním? To by byla komplikace. J.
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
Dneska sem na to koukal a toho místa tam moc není. Sem totiž zapoměl, že tam naproti boileru, kde sem psal volné místo vlastně žádný volný místo není, protože je tam blatník.
Mohl bych to celé zrušit, zvýšit až k oknu a vzniklo by tam pěkné místo, na kterém by se nouzově dalo i spát.
Boiler není kam jinam rozumně dát. Kdybych ho přemístil, tak bych mu musel znovu dělat komínek, Takhle ho má společně s topením.

Spíš mě zajímá jak vyřešit to sedmé místo k sezení. Dva jsou v předu, 4 se vejdou ke stolu a na sedmého se nějak nedostává. Budu to muset uvnitř nafotit, pro lepší představu.
Vymyslet nějaký sklápecí sedátko nebo tak něco. V nouzi holt bude sedmý pasažér používat k sezení záchod :D
J
Jirka WČlen
Přidáno před 7 let
Sedmé místo poradit neumím, ale úložný prostor, navíc přístupný z venku, to je velký komfort a navíc téměř nutnost. Většinou se vždy něco veze a když to pak začne cestovat po autě, je to v tu chvíli problém. Ahoj J.
korec80korec80Člen
Přidáno před 7 let
Pro získání nějakého toho prostoru , by možná stálo za to si vyrobit nějakou "bednu" na tyto věci jako jsou židle stůl atd..., která by byla připevněna k zadní stěně obytky namísto držáku kol. Toto řešení jsem již mnohokrát viděl. Zavírání zvrchu a basta. Toto řešení je dle mého názoru pro lidi co mají vnitřní uspořádání jako ty, velice efektivní.

Taková "bedna" s rozměry 2m x 1,3m a hloubka třeba 0,6m do ní by se už určitě něco vlezlo.

No nic nevnucuju, je to jen nápad.

Lukáš
pachtapachtaČlen
Přidáno před 7 let
Ta bedna je dobrý nápad,ale pozor i na tuto bednu se vztahují předpisy jako na nosič kol apd.Mám v technickém průkazu zapsaný nosič kol i markýzu po dotazu na STK ,že je to z důvodu změny rozměru vozidla.Navíc co přiděláš na auto jako nosič kol rakev apd. musí být schváleného typu (homologace) což bedna domo robo nemá.V republice to ukecáš v Rakousích tě to příjde hodně draho.
Hanka a Pavel
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
Nad tou bednou sem uvažoval, ale připravil bych se potom o možnost tahat vlek, protože už by se to tam nezmístilo. Nosič sice mám a pěknej robusní, že v pohodě unese i motorku, ale nemá právě tu homologaci.
Asi to udělám tou úpravou toho samostatného ležení a nejspíš přehodnotím potřebu venkovního sezení. Stejně na takový to kempování moc nejsem a furt někde courám, nebo popojíždím.
Alkovna nevypadá, že by se chtěla hned rozpadnout, tak jí ještě to léto co bude pojezdím v tomto stavu a do renovace se pustím až na podzim. Třeba zjistím, že mi bude vyhovovat něco jinýho.
A kdybych jel přece jen někam na tejden do kempu, tak to naházím na vozejk a bude to.
VasuVasuČlen
Přidáno před 7 let
Když jsem měl podobné auto, taky mně chyběl prostor na stůl, židle a ostatní. Koupil jsem originál kufr, tuším 400l a ten byl upevněn na držáku na kola. Tažné zařízení bylo nepoužito, klidně jsem mohl napojit přívěs.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: operativec, dracekvo, Jirka W, korec80, pachta, Vasu

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,405,958 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19826 sekund | Průměrně za: 0.19826 (0) sekund | Dotazy: 89 | Použitá paměť: 1.93MB/4MB