Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Podlaha alkovny: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Podlaha alkovny

Poslední aktualizace před 7 let
P
pasoNováček
Přidáno před 7 let
Ahoj, asi před 3 týdny jsem koupil Fiat Ducato Frankia (1990) s tím, že v alkovně zatéká. Je to můj první obytňák, takže jsem to považoval za banalitu na jedno odpoledne kvůli přetěsnění. To jsem se ale mýlil! (podle toho, co jsem našel nejen zde na fóru nejsem první a asi nebudu ani poslední).

Už se mi povedlo vyměnit rám okolo předního okna alkovny (trámky byly shnilé), ale při strhávání koberce z podlahy alkovny jsem nakonec zjistil, že to bylo to nejmenší. Nejhorší to je v pravém předním rohu, kde šlo krajní trámky podlahy alkovny (nebo to, co z nich zbylo) vydloubnout prsty. A teď bych potřeboval radu od Vás zkušenějších - co teď s tím? Samozřejmě vyměnit vše shnilé, ale jak? Začal jsem to rozebírat zevnitř, ale obávám se, že to nebude nejjednodušší cesta. Máte s takovou opravou někdo zkušenosti?

Přijde mi, že při stavbě byla nejdřív postavena podlaha alkovny (jak na potvoru budou asi trámky přichycené vruty zevnitř kabiny, takže budu asi muset strhnout polstrování ze stropu kabiny?). Až poté asi byly na krajní trámky do L-drážky postaveny stěny včetně spodního oblouku - zkrátka a dobře, i kdybych podlahu alkovny odšrouboval od stopu kabiny, stejně ji nevytáhnu (respektive novou nevsadím dovnitŕ), protože na krajních trámcích stojí v L-drážce spodní trámek oblouku stěny (je vlastně vedle, ale díky L-drážce podlaha Alkovny prostě nahoru vytáhnout nepůjde). Nebo se u nového auta postaví nejdřív rovná stěna a až pak se dodělá ten spodní oblouk spojující stěnu a podlahu alkovny? Pak by ten oblouk měl jít nějakým způsobem demontovat

Takže nejspíš budu pokračovat tak, že oddělám plastový kryt zvenku mezi alkovnou a kabinou a podívám se na ten spodní trámek stěny zvenčí (snad se k němu dostanu a půjde to nějak oddělat). Přinejhorším bych starou podlahu alkovny rozřezal a novou do vzniklého prostoru složil z jednotlivých trámků na místě...

Nebo uvažuji špatně? Budu vděčný za každou radu.

Díky.

Pavel
K
Kratas68Člen
Přidáno před 7 let
Ahoj. Je to tak jak říkáš. Napřed se na podvozek montuje podlaha, koupelna a větší část nábytku a nakonec se to cele záklopi stenama a střechou. Hele asi to cele nafotit a hod sem. Ty vruty nejsou to hlavni - většinu zátěže beztak drží lepidla.
Jestli máš L profily zdravý a je zdrava spodní preklizka v sendvici podlahy, můžeš podlahu postupně sestavit zevnitř. Zrovna tuhle rekonstrukci dělam alkovne Adrii.
Zdravím Martin.
Jaroslav134Jaroslav134Člen
Přidáno před 7 let
Ahoj, někde je tu vlákno s opravou podobného auta. Perfektně je tam vše popsáno a nafoceno. Chlapci také byli hodně rozčarováni ze skutečného stavu auta.
pachtapachtaČlen
Přidáno před 7 let
Když sundáš obvodové lišty na spodku alkovny a těsnící gumu jsou přes boční stěnu vruty co drží podlahu alkovny bohužel,ale musíš to rozebrat i zvenku.Při demontáži z vnitřku by jsi mohl poškodit spodní hranu boční stěny.
Hanka a Pavel
P
pasoNováček
Přidáno před 7 let
Díky všem moc za rady!
Auto mám teď venku pod plachtou, takže s prací zvenčí budu muset počkat na lepší počasí :-(
Spodní překližka je v zateklém místě jak bláto, takže vyměnit bude potřeba celou podlahu (alespoň polovina trámků snad půjde použít).
Jak se na to dostanu, přidám sem pár fotek...

Pavel
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: paso, Kratas68, Jaroslav134, pachta

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,721,320 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.13098 sekund | Průměrně za: 0.13098 (0) sekund | Dotazy: 70 | Použitá paměť: 1.79MB/2MB