Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Jaký typ auta by bylo optimální koupit?: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Jaký typ auta by bylo optimální koupit?

Poslední aktualizace před 8 let
S
StiriusČlen
Přidáno před 8 let
Ahojte všichni.

Šest let jsem členem C5 clubu a asi před týdnem mi auto dosloužilo. Motor totálka a opravu za ty peníze už nee. Takže řeším, že budeme muset koupit něco jiného, co bude i nakonec více splňovat podmínky naší rodinky. Jsem v tomto typu aut naprosto nový, projížděl jsem různé inzeráty, hledal, co se dalo, ale vím ze zkušeností už z C5 clubu, že nejlepší informace seženu vždycky od lidí, co tím žijou. Proto píšu i sem. Zatím jsme jezdili ve dvou v pohodě do Řecka a spali ve stanu nebo pod širákem. Ale situace se změnila během posledních pár měsíců. Jaké jsou mé představy?

1. Nechci kupovat velkou obytku, potřebujeme auto, kterým bude možné jezdit do práce, ale zároveň se tam vlezeme aktuálně tři (5ti měsíční prcek) a později třeba i 4. K tomu musí být možnost roztáhnout tam postel, aby se třeba děcka vyspaly na posteli a dospěláci venku nebo třeba jen já venku, to je fuk. Postel na střeše není nutná.
2. Tzn. musí být možné jezdit i ve 4, ale musí tam být možné to i rozložit. Zároveň je potřeba dost místa pod postelí nebo kdekoliv, taháme cajky na kiting, tzn. třeba 5 prken, 4 draky a plno věcí okolo.
3. Ježdění po ČR, i v zimě (spaní v autě v zimě není nutné, ale podzim a jaro by bylo fajn). Ale hodně ježdění do zahraničí, do Řecka, k Baltu do Polska a tak.
4. Bohužel, není moc peněz, nečekal jsem, že mi auto takto odejde. Takže kdybysme se vešli do 200 max 250 tisíc, bylo by to fajn.
5. Není nutné mít tam nějaký vařič a další srandy, lednička by asi byla fajn, ale také není aktuálně nutnost. Hlavní je, ať se vyspíme, zároveň jsem jen jediný řidič, takže by bylo fajn, kdybych i po cestě mohl skočit dozadu a dát si pár hodin šlofíka i bez rozložení.
6. Uvažuju, jestli jsou levnější auta, kde nejsou ložní udělátka, že by se koupil nějaký větší multivan, transportér, cokoliv, ale bylo by možné tam vše postupně dodělat. Nevyšlo by to cenově lépe? Postel apod. bych si dělal třeba sám, viděl jsem plno návodů a rad na netu, tak to by se nějak spíchlo :-).

Co ale nevím, jaká značka a typ by byl asi nejvhodnější. Je jich docela dost, ale netuším, jak je to potom s cenou údržby, náhradních dílů, "kazivosti" a obecně supportem v ČR. Nechci koupit něco super levného, abych na tom pak ujel majlant. Samozřejmě otázka i PHM a kolik to žere. Měl jsem teď plyn a 3 litr šestiválec pěkně brumlal a 11 litrů plynu mě vůbec nevadilo :-).

Dokázal by mi prosím někdo poradit, na co se asi zaměřit? Jaké typy hledat a co by nám vyhovovalo?

Díky moc!

Karel
midlummidlumČlen
Přidáno před 8 let
Za ty peníze si kup nějaké slušné MPV a k tomu pěkný karavan.Do práce v pohodě,na krátké výlety také a k Baltu tě to doveze v komfortu a pohodlí,spaní,ledničku,WC,kuchyň,topení máš s sebou a v ceně.
https://www.sauto...oFrom=list
http://www.karava...-360-Siena
F
ferdasanČlen
Přidáno před 8 let
Než radit co by pro tebe bylo výhodnější,tak přijeď na vestavbářský sraz a tam můžeš prolezt sestavu,která ti bude nejvíc vyhovovat a zároveň pokecat s tvůrcem o výhodách i nevýhodách.Tvoje nároky jsou dost specifický (serfink nebo kit) a proto je lepší vidět něco naživo než se o tom bavit na papíru.Mám to doma-synátor serfuje já už raděj cestuju tak se o auto nějak podělíme.Jsou tady lidičky s podobnými zájmy třeba poradí líp.(vlkcz)
allfaallfaČlen
Přidáno před 8 let
podívej se sem, je tu pár nápadů, projdi celé vlákno.
http://www.transporterclub.cz/forum/6...?start=495
S
StiriusČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

midlum napsal:

Za ty peníze si kup nějaké slušné MPV a k tomu pěkný karavan.Do práce v pohodě,na krátké výlety také a k Baltu tě to doveze v komfortu a pohodlí,spaní,ledničku,WC,kuchyň,topení máš s sebou a v ceně.
https://www.sauto...oFrom=list
http://www.karava...-360-Siena


Karavan už nechci, ten mám na Nových mlýnech pod Pavlovem. Je vcelku nový, ale nepojízdný, takže ho mám na bydlení v kempu. Spíš rovnou nějakou tu káru s tím, co je potřeba :-). A jak jsem psal, nemusím tam mít tunu skříněk a úložných prostor, minimálně ne na začátku. Spíš přemýšlím třeba nad nějakým tím transporterem, ale nevím, do jaké verze jít (za ty peníze) nebo nějaký jiný typ auta, ovšem opět, netuším co, je jich fakt moc.
Upravil Stirius dne 17.09.2016 11:37, před 8 let
M
mariaČlen
Přidáno před 8 let
ahoj, cca 7 let jsme jezdili s Jumperem. Jednu dobu i v šesti. Byli jsme schopni se tam všichni vyspat. Teď jsme koupili vestavbu, tak prodáváme. Cenu jsme zatím neřešili, nebyl jsem si jist, jestli si ho ještě nenechat

Mrkni na http://www.carava...id=205575.
samjeepsamjeepČlen
Přidáno před 8 let
Já nedám dopustit na Jeep Grand Cherokee . Mám ho dovybavený nezávislým teplovzdušným topením, kompresorovou lednicí a pár dalších vylepšení. Projel Balkánské hory, po dálnici jede jako osobák a když jedeme s přívěsem, ani ho necítí. Díly běžně k sehnání, cena slušná a naftové verze jezdí do 10l. Lepší je kombinace benzín/LPG.
S
StiriusČlen
Přidáno před 8 let
Docela se mi líbí tohle https://www.sauto...oFrom=list Vzadu bych si udelal postel apod. Nějaký zkušenosti s Opelem? :-)
F
ferdasanČlen
Přidáno před 8 let
Když jsme vybírali-T4-Vivaro -Jamper-Trafik-nakonec to byl Trafik.Měl už nejeto210tis. km,ale v dobré výbavě,lepší by byl ve 2,5l,ale ten nebyl k mání.Je to 2,Ol.Je typován pro 7 lidí.Najeto už máme cca265 tis(nevím přesně protože je momentálně už 14 dnů na dovolené) a zatím se leje nafta a mění olej.Máme tam postel pro dva ,6x police,kompresor lednice 5O l,otočné sedačky,chem.WC pro neodkladné případy,pod postelí vytahovací kuchyň,pod výklopnými dveřmi(zadní) je buď kuchyň nebo sprcha(podle potřeby) a zatím jsme si s tím vystačili.Pod postel se vlezl i gumídek s motorem 5HP.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 8 let
Míro, ale měl bys říct co máš doma za "normální" loď,......:)
těch 5PS je jen jako,.....
S
StiriusČlen
Přidáno před 8 let
Ještě jsem našel tuhle zajímavost... http://suchen.mob...=225621938

Borec psal, že je to vcelku menší náraz i bez vystřelených airbagů

There was medium front accident on a traffic light. Aibags not exploded, changed only external parts and new radiators. Thats all.
Now the car is daily driven to work and back home, regularly maintained.

Docela mě tam láká ta od pohledu hodně velké pohodlí a plyn. Ale asi tam budou jiné háčky, typu, že jsem četl, že to přestali vyrábět a ani to snad nechtěli doprodat. Nevíte o tomto typu něco, jestli to obejít obloukem??
Upravil Stirius dne 20.09.2016 00:46, před 8 let
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 8 let
http://www.autoforum.cz/bleskovky/vw-...jezdi-sam/

Tak si pořiď origo Grand Voyagera a budeš mít klid. A jsou i v LPG.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
F
ferdasanČlen
Přidáno před 8 let
Karle P- pokud vyjde počasí,tak přijed do Vrané n.V a uvidíš.Tahám to za Trafikem,takže nic velkýho.
Karel-Nevím jak dlouhý máš prkna,ale synátor to vezl uvnitř.
Upravil ferdasan dne 20.09.2016 08:06, před 8 let
W
walibukČlen
Přidáno před 8 let
Ja som roky takto jazdil s krátkym a nízkym Boxerom, 6 miest na sedenie, v zadu naprieč palanda, pod palandou kopu miesta, nosil som tam čln a kempovú výbavu. Chodil som s tým aj do práce, spotreba prijatelná, asi 8 l/100, ale vtedy to nebolo s parkovaním tak husté ako dnes. Praktickejšia by bola možna vysoká H2 karoséria, ale išlo to aj s H1.
Ja by som si dal pozor, aby to malo motor s euro 4.
F
ferdasanČlen
Přidáno před 8 let
Auto je to pěkný a dobře vybavený,ale prkna dovnitř nedáš.Na prostor uvnitř bych bral raděj to Vivaro.Dobře se radí když to platí někdo jiný.A co to bude je stejně na tobě.
Upravil ferdasan dne 21.09.2016 08:46, před 8 let
S
StiriusČlen
Přidáno před 8 let
Tak v tuto chvíli jsem tak nějak prošel:

Vivaro - vcelku se mi líbí, ani moc nežere
VW Routan - není support, pěkné, ale riziko do budoucna
Transportery - T4 starý, T5 a víc drahé jak svině
VW Multivan - většinou staršího data a min. 200k km, aby to bylo za rozumnou cenu, nevím, nevím
Grand Voyager - krasavec, ale výkon pak nikde a žrout jako kráva. To by se mi Řecko prodražilo
Hyundai H1 - o tom uvažuju, ale v LPG by byl lepší, taky si to něco spapá
Citroen Jumper - asi by se dalo, ale vs Vivaro mi Vivaro přijde lepší
VW Caravelle - nevypadá zle, ale už mi přijde moc dlouhé

Zapomněl jsem na něco, co ještě obhlídnout??? :-) Případně nějaké jestli máte nějaké další poznatky k tomu výše, budu rád. Typu to určitě neber, protože xy :-).
F
fifa32Člen
Přidáno před 8 let
U těch H1 pozor na přepážku, nejsem si jist, jestli jde vyndat, záleží také, kolikamístnou verzi chceš. Víc by asi věděl Espero, měl nebo možná ještě má Hyundai.
Pokud uvažuješ i o takto "malých" busících, přidal bych ještě Toyotu HiAce, občas je v bazarech vidět busík do 100000 Kč, a možná i KIA Pregio. Samozřejmě díky profilu auta to nelze třeba s Transporterem nebo Vivarem srovnávat, ale to je na subjektivních preferencích.
simchasimchaČlen
Přidáno před 8 let
Pro Tvé účely o kterých píšeš, bych nešel do auta, které nemá stojnou výšku.
C
caravanmanČlen
Přidáno před 8 let
Já když brouzdám okolo Chesterfieldu a je to v pracovní době, jezdím se pokochat japoncema do Poplar Motors. Majitelem je chlapík věkem asi už hodně dlouho v důchodu, ale je na něm vidět, že ty auta miluje stejně jako já karavany......... :-). Kdo má zájem se taky pokochat, tady je odkaz na stránky:

http://www.poplar.../index.php
F
ferdasanČlen
Přidáno před 8 let
já měl v hledáčku ještě Nisana pokud nějakého najdeš.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,815,829 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.24659 sekund | Průměrně za: 0.24659 (0) sekund | Dotazy: 138 | Použitá paměť: 2.28MB/4MB