Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Prosím o názor: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Prosím o názor

Poslední aktualizace před 8 let
K
kavanekČlen
Přidáno před 8 let
Souhlas. Za mě rychlost v poho. Navíc Dářko je malé a teď už mělké. Tak je člověk hned u břehu nebo na mělčině. Ale mám půjčený starý 8HP a musím řešit co pořídit přes zimu. A je tu jeden se Suzou 5HP a nejezdil pomaleji. Si říkám jestli by nedělala stejnou službu. A na moře já nikdy nepojedu.
W
walibukČlen
Přidáno před 8 let
Ludia si chodia k vode v klude odpočinúť, najhorší pre nich sú skútristi a potom gumkáči, ktorí svoju peťkoňku nemilosrdne ženú do najvyšších výkonov, aby sa dostali so svojou polovičkou, alebo pubertálnym synkom do sklzu. Valia 18 km /hod a myslia si že sú majstri sveta. A keď majú starý vybehaný dvojtakt, tak je to aj s romantickou dymovou clonou.
Ludia ktorí sa pýtajú skúsenejších na názor nechcú počuť ich názor, ale potvrdenie toho, čo si oni zobrali do hlavy. A tak nádejní plavci stále rovnako laborujú s dĺžkou gumeného člna od 3,00 m do 3,20 a vážne sa zamýšlajú nad tým, či by predsa len nebol lepší 3,10.
170 kg do 3,2 m dlhého gumáku je zúfalstvo a maximálka 19 km/hod s 25 rokov starým 8 HP je zúfalstvo ešte večšie.
Ak by sa tých Vašich 170 kg hrnulo po vode rýchlosťou 6 -7 km/hod, tak je to OK a odpovedá to možnostiam toho čo si kúpil. Ak chceš jazdiť v sklze, tak potom aspoň 25 km/h a tomu zodpovedá čo ti tu skúsení poradili, gumák ku 4 m dĺžky /3,6 -3,9/ a aspoň 10 HP štvortakt.
Ja rešpektujem, že každý si kúpi čo chce a na čo má peniaze, len sa potom nesnažte za tým svojím zázrakom ťahať v sklze niečo , nejakú hračku s posádkou na lane a trhať rýchlostné rekordy na hranici sklzu. Je to trápne a pre ostatných otravné.
K
kavanekČlen
Přidáno před 8 let
Možná Vás to překvapí, ale souhlasím s tím co tu walibuk napsal. A ano uznávám že mé snažení je dělání kuličky z prdu. Ale říkám si ať ta kulička stojí za to.
W
walibukČlen
Přidáno před 8 let
Kulička s prdu bude stáť za prd, to je nám jasné. Nie je nič ponižujúce na tom, ak si kúpiš 3 m gumáčik a budeš s ním jazdiť vo výtlaku s 5 k motorom. Má to svoju logiku. Nestojí to ranec, narveš to bez večších problémov do prívesu, nemusíš sa starať o technickú, lekára, vodičák a na to čo Ty chceš to v pohode stačí. Tak malý čln netreba premotorizovať a úplne v pohode bude stačiť 5 HP a ak neplánuješ ísť nikdy na more, tak kludne aj slabší motor.
Problém večšej motorizácie pri tak malom člne je v tom, že tých Vašich 170 kg ho zatlačí do vody trochu hlbšie ako by bolo vhodné a bude klásť pri plavbe velký hydrodynamický odpor. Ak by ste mali 400 cm dlhý čln s 10 HP 4takt motorom, tak by ste jazdili v pohode v sklze asi 25 - 28 km/hod.
RudaKRudaKNováček
Přidáno před 8 let
Ahoj, potvrzuji že každý člun je časem malý :). Aktuálně mám 5,1m lamináťák s 90HP a 3.8m nafukovák s 15HP (s tím jsem zrovna na Sardinii) a 2,9m nafukovák s 5HP. Díky tomu že jedu s obytným přívěsem musel jsem s sebou vzít nafukovák 3,8/15 (s kamarádem a jeho rodinou 240kg živé váhy maximálka 34.9km/h jinak za malých vlnek cca 33/h při větších vlnách pak na nátlak posádky výtlačná plavba). Po zhodnocení užití si člunu si příští rok raději půjčím obytný automobil a potáhnu si s sebou lamináťák - ale tím nechci nafukovací člun zatracovat - za dobrého počasí je super, ale jakmile jsou větší vlny tak na větší lodí pořád jedu bez problému ale na nafukováku je to jak na divoké koze.
Přeji ti abys dobře vybral a byl spokojený.
Ahoj Ruda
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,671,033 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.13839 sekund | Průměrně za: 0.13839 (0) sekund | Dotazy: 63 | Použitá paměť: 1.7MB/2MB