Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Polsko: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Polsko

Poslední aktualizace před 8 let
B
bohusČlen
Přidáno před 8 let
Ahojte,tento rok planujeme oddych u našich susedov v Polsku,našiel som tu sice jedno vlakno no je z roku 2011 a preto sa pytam aktualne,nejaké miesta kam sa oplati isť pozreť,v Osvienčime aj Wieličke sme boli :) Máte niekto nejake typy? Napriklad nejake muzeum 2.sv. vojny,prirodne atrakcie atď? Planujeme isť až po Balticke more,ako to tam vyzera s kupanim? Ďakujem za každy dotaz,keď sa vratime tak tu napišem nejake postrehy.

Automatické sloučení 14.07.2016 17:26:
Ešte menšia poznamka,preferujeme kempovanie na divoko :)
Upravil bohus dne 14.07.2016 16:26, před 8 let
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 8 let
Zadej si moje vlakno ,,Polsko vubec ne spatna volba,, byl jsem tam loni a super .Tom
B
bohusČlen
Přidáno před 8 let
Moc diky Tome :g
dukeczdukeczČlen
Přidáno před 8 let
Pokud bys byl na severu Polska v termínu 25 - 28 . 08 . 2016, jede se tam rally Baja Poland. Je to příprava na Dakarskou rallye, jsou tam k vidění dakarské speciály včetně českých týmů - v kalendáři to má Buggyra (Tatra) https://www.youtu...ua-5tkpGyo (mimochodem 2017 vyhraje Dakar), jezdí i KM Racing (Liazka). Start je nad nábřežím ve Štětíně (nájezd na rampu, představení posádek), pak se to jede na tankodromu Drawsko Pomorskie (kousek od Štětína). Na tankodromu už se moc nepočítá s diváky, takže žádné divácky vymezené úseky, prostě se držíš závodníků na start, domluvíš se s nimi, kde je dobré místo na trati. Jen to chce při přejezdech dávat opravdu pozor, aby si nevjel na trať nebo nezapadl v písku.
V Štětíně doporučuji kemp http://www.campin...
Velmi čistý, pokrytý wifi zdarma, sprchy tuším bez žetonů, odjezd bez problému až večer.
Jinak pro případné zájemce - jede se i v Maďarsku (vojenské letiště Veszprém - severovýchodní roh Balatonu) (Polsko i Maďarsko 500 km od Prahy) a německá, která se loni jela ale v Milovicích (kousek od Benátek nad Jizerou).
Upravil dukecz dne 16.07.2016 08:20, před 8 let
dukecz Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
bydlikemevropoubydlikemevropouČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj, vloni jsme jeli z Pobaltí Polskem až do Sopot podél pobřeží moře a po Visle zpět. Všude jsme spali mimo kempy. Podívej se na stránky, Zdenda tam má na parkovacích kartách místa i s popisem a GPS. Třeba se Ti bude něco hodit. Když se koukneš do cestopisu 2015, tak tam je pár zajímavých míst. Jinak Polsko nás velmi mile překvapilo. Moc se nám tam líbilo.

Šťastnou cestu.
Bobeška + Zdenda + Flíček Dethleffsíček :_
B
bohusČlen
Přidáno před 8 let
Ahojtee,takže dnes sme sa vrátili z dvojtyždnoveho spoznavania Polska tak to tu naozaj stručne popíšem,naša púť začala v Muzeu Polskej Armády vo Waršave,treba si dať pozor na otvaracie hodiny pretože my sme v pondelok chytili zavretu vnutornu expoziciu,zdá sa mi že je zatvorená aj v utorok takže uvidíte iba tanky a lietadlá ktorých je celkom dosť,hodnotím to ale kladne,dalej sme pokračovali na Mazurské jazerá ktoré sa uchádzali o 7 divov sveta,kraj je to pekný,kemp v Gyzicku bol pekný a čistý,no na kúpanie to moc nie je,kúpať sa dá v dedinke Kamionki no je to tam dosť zapadnuté (malinká osada takže sa to tam dá najsť),pokračovali sme na Gdaňsk,Sopot,Gdyniu,v Sopote sme sa ubytovali na jednu noc a ráno sme vyrazili bicyklami do Gdaňsku (nohy vám určite neodpadnú a šport je predsa zdravý),Gdaňsk,pekné prístavné mesto,myslím že stojí za zastávku,z Gdaňsku sme pokračovali do mestečka Wladyslawowo kde sme boli noc v kempe a ráno sme sa vybrali na cyklovýlet do mestečka Hel,Helský poloostrov ktorý je miestami široký len 150METROV!!!!,z mestečka Wladyslawowo je to do mestečka Hel 42km čo robí spolu 94km ale stále po rovine a je sa kam pozerať,odtial sme si to zamierili ku Baltiku,voda bola OK,pláže naozaj čisté z čoho sme boli až prekvapení (každy večer traktor s vlečkou vysypal koše z pláží),pláže 95% pieščité,ušetríte na klobukoch aj na opalovacich kremoch pretože severské slniečko nepečie tak ako to južanské :-) ,po pár dňoch plažovanie sme zamierili do mesta Leba,do Narodneho Parku,Polská Sahara vdaka pieskovým dunám,taktiež to stojí pozretie len pozor na to že Poliaci vyberajú 5zl za parkovanie bicykla :-) ,z NP sme sa vydali domov,celkovo hodnotím Polsko kladne,len si treba sledovať predpoved počasia!!! pretože nie vždy svieti slnko a je teplo,sever je sever,ludia príjemní,ceny priaznivé,cesty (možno bude niekto proti) sú OK,samozrejme všade sa najde slaby članok takže Nemecko nečakajte,vodiči sa zvyknu radiť z pruhu do pruhu dosť zhurta no neni to katastrofa,ak by niekto chcel viac info stačí napísať SZ :-) ,dakujem všetkým za rady :-)
JozaJozaČlen
Přidáno před 8 let
taky jsem absolvoval malý okruh Polskem ...... zdálo se mě všechno trošku lepší než jsem čekal. Lidi v pohodě, dálnice nedrncá (akorát se platí), ceny lidové ....... prostě celkem pohoda. Určitě si budu plánovat dovolenou na delší čas abych se dostal až k Baltu. Nebýt toho kamene co mě na dálnici vyrobil dírku do čelního skla ani by si nebylo na co stěžovat. Za mě - Polsko dobrý.
budvarcibudvarciČlen
Přidáno před 8 let
Ahojky, včera jsme dorazili ze 14-tidenní toulky Polskem. Začali jsme v Německu na zámku Moritzberg a přespání u Lužických jezer - 2 noci. Poté přejezd do Miedzyzdroje ubytování v kempu Camp24. Koupačka a výlet do Svinoústí. pak přejezd k Darlowo přespání na parkovišti pro obytné vozy. Přejezd do Leby a přepání na STLP u pláže. Super, Leba je moc hezká, výborné ryby, moře. Poté na Hel - strašné kolony a strašná cesta u Wladislawowo a následně z Helu, kde jsme jeli 20 km 3 hodiny. Mysleli jsme si, že je tam bouračka, ale pouze neumí najíždět na kulaťák. Odtud Sopot do kempu - kemp moc hezký, sociálky čisté, nové, jen ten provoz celou noc (je u hlavní ulice). Výlet Gdaňsk - nádherné centrum, staré město. Další den na Malbork - kolony - staví novou silnici. Pak už jen přejezd do Wroclawi - kemp Stadion olympijski - aquapark, zoo a lovení střítků. Dneska ve 3 ráno návrat domů. Polsko je krásné - moc doporučujeme!!!!:_
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj. My se už týden touláme Polskem. Stání Osvětim zdarma, Czestochowa za 10 zl. na krásným velkým kempovacím místu přímo u památného kostela, Varšava stání u starého města na parkovišti zdarma, Malbork moc hezký klidný kempík u hradu, teplá voda 24 h za 50 zl.a nyní jsme za 5 zl. (24h) na parkovišti u pláže v Gdaňsku (jsme tu sami), v okolí nespočet restaurací zejména s rybími specialitami, ráno klasické snídaňové menu, všude čisto a neskutečný klid (nyní). Zatím si fakt libujeme, čeká nás toho ještě dost a myslíme si, že Polsko byla moc dobrá volba. Kdyby nám v Mohelnici (před přejezdem do PL) nepřestala chladit lednice bylo by to úplně dokonalé :-)
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
C
caravanmanČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

TomTP napsal:

Ahoj. My se už týden touláme Polskem. Stání Osvětim zdarma, Czestochowa za 10 zl. na krásným velkým kempovacím místu přímo u památného kostela, Varšava stání u starého města na parkovišti zdarma, Malbork moc hezký klidný kempík u hradu, teplá voda 24 h za 50 zl.a nyní jsme za 5 zl. (24h) na parkovišti u pláže v Gdaňsku (jsme tu sami), v okolí nespočet restaurací zejména s rybími specialitami, ráno klasické snídaňové menu, všude čisto a neskutečný klid (nyní). Zatím si fakt libujeme, čeká nás toho ještě dost a myslíme si, že Polsko byla moc dobrá volba. Kdyby nám v Mohelnici (před přejezdem do PL) nepřestala chladit lednice bylo by to úplně dokonalé :-)


Zdravím Tome

nezapomeň ochutnat pirohy, dělají je na sladko nebo masový, když už tam jsi. Dají se koupit všude za pár zlotých.

Jinak hezký zbytek dovolený.

Richard:_
N
NamorNováček
Přidáno před 8 let
Ahoj, my se vrátili z Polska v sobotu a bylo tam dobře. Jeli jsme tam i zpět přes Německo a stavili se v Flaeming-Skate na in-line. V Polsku jsme objeli pobřeží od Dziwnova až po Hel. Snažili jsme se nejít celých 14 dní do kempu a podařilo se nám to. Při cestě do Polska je třeba se připravit na hodně lidí, hodně větru u moře a studené moře. Docela příjemně nás překvapily jejich cyklostezky podél pobřeží. Kdo si vezme kolo, určitě ho využije.
Uvádím některá naše stání:
StellPlatz Dahme/Mark - 51°52'30.9"N 13°26'05.5"E
Fleaming Skate - 52°00'36.0"N 13°05'24.7"E
Dziwnov parking 15 zlotych na den - 54°01'24.9"N 14°44'30.8"E
Nocování Mrzezyno - 54°08'44.9"N 15°18'26.1"E
Nocování Kolobrzeg - 54°11'05.8"N 15°35'52.5"E
Nocování Jarosławiec, Polsko - 54°31'38.5"N 16°30'44.2"E
Nocování Ustka - 54°34'19.1"N 16°52'09.4"E
Nocování Leba - 54°45'51.8"N 17°34'38.8"E
Nocování Lake Żarnowiec - 54°44'32.6"N 18°06'38.8"E
Nocování před Helem - 54°49'52.8"N 18°14'17.7"E
49674967Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj.
Vrátili jsme se z Polska 12.8. po 12 dnech pobytu nejdříve Leba a pak trojměsto Gdyně Sopot Gdaňsk. po cestě zpět Malbork.
Je tu toho již hodně popsáno, takže jen krátce:
Příjemní a ochotní lidé, příznivé ceny - hlavně mořských ryb. Kupovali jsme v Lebě z lodě a 2,8kg ryb (treska, losos) stálo něco pře 300Kč.
Dražší alkohol, točené pivo 7 - 10zl. Potraviny v marketech srovnatelné jako u nás.
Výborné ryby a jídla. Příklad - mořská ryba, hranolky, zelenina cca 25 zl, samotné kalamáry (velká porce) 14 zl.

Jednotlivá místa vidím takto:
Leba - menší rybářské, historické městečko
Gdyně - průmyslové město, v přístavu dvě lodě jako muzea. jedna válečná a jedna velká plachetnice
Sopot - lázeňské město, promenáda, luxusní hotely, pláže.
Gdaňsk - velké město s nádherným historickým centrem.
Hel - jsem rád, že jsme viděli, ale stačilo 1x. Jeli jsme lodí ze Sopot cca hodina a půl, zpátky do Gdyně hodinu po větru. Taxi z Gdyně do Sopot (9km) stál 40zl. To bylo fajn. Nedoporučuje se jet na Hel po silnici. Bývá často ucpaná. Dá se také jet vlakem.
Malbork - křižácký hrad, největší cihlová stavba na světě.

Nejvíce na nás svojí atmosférou zapůsobil Gdaňsk. Je to úžasné místo. Večer spousta kavárniček, hospůdek, umělců na ulicích. Rozhodně doporučuji. Přes den historie, muzea.
Jeli jsme přes Bohumín a cesta je dobrá. Od Toruně do Gdaňska (152km) výborná dálnice. Auto s přívěsem 72 zlotých mýto.
Hodně jezdíme na kolech a ze Sopot, kde jsme byli v kempu, jsou cyklostezky na obě strany - Gdyně i Gdaňsk. Řidiči tolerantní, naprosto v pohodě.
Pláže čisté, free hřiště na plážový volejbal, kavárničky, bufety, restaurace.
Musíte počítat s větrem a teplotou vody okolo 20-21°C. Koupali jsme se všichni a nějak nám nepřišla voda studená. Horší bylo vylézt z vody, když foukal větřík. Osušky sebou.
Nevyšlo nám příliš počasí, poprchávalo, ale zima nebyla. Také sebou určitě vezměte repelent na komáry!!

Dávejte pozor na vyvěšené vlajky. Letos se již utopilo v Baltu hodně lidí
https://www.novin...akazy.html


Byli jsme v Polsku letos již jednou, na Dunajci, (Sromowce Wyżne, Krościenko nad Dunajcem) a měli jsme také jen pozitivní zkušenosti.
Polsko doporučuji, my se příště chystáme na Mazurská jezera a určitě ještě někdy zase k Baltu.

Tak karavanisté, přeji Vám šťastnou cestu a hlavně šťastný návrat. !y
Martin
ivan613ivan613Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj mozem potvrdit ze co sa tyka Polska je to tu super.Dokoncujeme malu cestu Polskom. Boli sme na Mazurach v Talty,Mikolajky,Gyzicko,Bogaczewo potom nasledoval presun do Krynice Morskej a momentalne sme v Gdansku.Bohuzial musime jazdit len do kempov.Hned na zaciatku nam umrelo cerpadlo na vodu a po presune do Bogaczewa nam nejde zapnut ladnicka na plyn.Buduci rok planujeme opat Polsko.
ferlichferlichČlen
Přidáno před 8 let
Vratili jsme se z pobytu v Polsku a musíme souhlasit s tím, co zxde bylo již napsáno. Prostě vše supee. Překvapila nás mile dálnice S3 kterou jsme projeli celým Polskem asi 200 km. Je to něco neuvěřitelného o čem se nám v česku vážně ani nezdá. Dálnice není zpoplatněna, po celé délce jsou ploty a někde dva, pro žáby jsou každých 100m svody pod dálnicí a co je šokec, tak minimalně na třech místech jsou na odpočivadlech sprchy a třešnička nakonec, jsou zdarma. Vše je čisté a dežurnaja čeká u dveřío až bude moci uklidit. Tráva je podél dálnice vysekaná partou s křoviňáky a nikde žádné fronty snad jen jeden přejezd kvůli opravě. Byli jsme u Baltu na ostrově Usedom.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: bohus, ramtlah1, dukecz, bydlikemevropou, Joza, budvarci, TomTP, caravanman, Namor, 4967, ivan613, ferlich

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,048,571 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20986 sekund | Průměrně za: 0.20986 (0) sekund | Dotazy: 109 | Použitá paměť: 2.08MB/4MB