Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Holandsko: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Holandsko

Poslední aktualizace před 7 let
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
Začátkem srpna se chceme vydat s Vandurou na 8 dnů do Holandska, pojedeme 2+pes. Naše představa je vyrazit skrz Německo až k severnímu pobřeží někde u německých hranic, pak podél pobřeží na jihovýchod a podle času se odpoutat do vnitrozemí a někudy zpět domů. Holandskem jsem kdysi jen projížděl a neznám aktuální situaci o dálničních poplatcích, kempech, Stellplatzech, nocování na parkovištích a odpočivadlech, zajímá mne i síť čerpacích stanic LPG a pochopitelně doporučení zajímavých míst. Budu rád za každý tip a informaci. Děkuji.
ropropČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj,
Tento způso léta se zdá být nešťasný hlavně v Skotsku, takže operativně měníme plány výjezdu a v pátek vyrážíme do Holandska. Při hledání tématu jsem narazil na tvůj příspěvek. Taky ti na dotaz neodpovím, pokud´by jsi ale měl zájem, pošlu ti seznam toho, co chceme v Holandsku vidět. U nás to má na starosti manželka, já to financuji, řídím a vařím. A pes jen žere a sere:D.
Důru nepřehlednu tak snad se i potkáme, nebo se můžem i domluvit. Náš časový plán je vždy přizpůsoben chuti a počasí.

Zdraví

Roman
https://www.zonerama.com/rop1

Já už nic nemusím
H
hymer662Člen
Přidáno před 8 let
Holandsko.
-dálnice zdarma
-kempů dostatek, dá se říci, že na každém rohu, ceny poměrně vyšší
-parkování na volno zakázané, a obvykle pokutovány
-STLP dostatek, lehce dražší
-LPG naprosto bez problému a dostatek
-ceny PHM o něco dražší než v DE
R
RudyČlen
Přidáno před 8 let
SZ :_
TraperTraperČlen
Přidáno před 8 let
Byl jsem v Holandsku párkrát, vždy jsem navštívil jiná města. Kempy nepoužívám už pár desítek let. STPL jen pro servis. Naposledy jsem tam byl v r.2014. Při přespání jsem zatím neměl nikde žádný problém.
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
Tak jsme se vrátili, díky za rady. Mohu potvrdit, že pokrytí Holandska kempy a stellplatzy je dostačující a ani ceny nám nepřišly nijak přehnané (12-18 Euro za auto, 2 lidi, pes, voda, elektřina) i když nemám srovnání s jinými lokalitami. Nevím, jak je stíháno spaní nadivoko, ale i v uličkách měst, obvykle někde stranou, jsme večer vídali zaparkované obytky (většinou dodávky) se zahraničními SPZ a uvnitř někdo byl, takže předpokládám, že tam i přespal, ale je to jen domněnka. My spali 2x na odpočivadle u dálnice, 1x na stellplatzu (nalezeném v mobilní aplikaci, 14 Euro vč.vody a elektriky) a zbytek v klidných, často rodinných kempech, které jsou stromořadím nebo živými ploty rozděleny na menší sekce a jsou velmi útulné.
Tankovali jsme pouze LPG, které je všude (průměrná cena 0,6 Euro/l), plní rychle a je potřeba příslušná redukce (holandskou i německou mi půjčili kamarádi).
Za celou dobu jsme v Holandsku neviděli jediného policistu, zato v Německu snad celý týden probíhaly policejní manévry... Holandsko je celkově klidná, až ospalá země, kde život jakoby plyne polovičním tempem. Příjemní lidé, přívětiví a ochotní pomoci, dobré služby.
Jinak naše cesta Holandskem vedla přes Bourtange (pevnost) nahoru k moři, výlet trajektem na ostrov Ameland, podél pobřeží na Den Holder (námořní muzeum atd.), podle krásného pobřeží s malými vesnicemi dolů na Edam, Amsterodam, Utrecht, Naarden, Gouda + pár dalších měst, přes Arnhem do Německa a domů. Byla to jen malá část, ale i to stačilo k tomu, abychom se v budoucnu vrátili a objevovali další krásy téhle země.
www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/13939306_560197307497962_6690648003454271095_n.jpg
ropropČlen
Přidáno před 8 let
Zdravím,

Naše fotoreporáž z Holandska https://www.zonerama.com/rop1/Album/1...um/1949399
https://www.zonerama.com/rop1

Já už nic nemusím
J
jannkNováček
Přidáno před 7 let
Super fotky, taky bych letos rad s obytnym autem do Holandska, ale v zivote jsem zadne obytne auto ani poradne nevidel (uz ale mam na leto jedno objednane :). Nevite prosim i nejakem webu/cestopisu, kde by bylo i vice detailu? Tj jestli je potreba zamlouvat nejake ubytovani nebo se da jet uplne naslepo jen s mapou nebo obecne co by mel uplny zacatecnik vedet. Diky!
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 7 let
Jannk - poslal jsem ti SZ.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
Y
YenkeeČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

SignBoss napsal:

Jannk - poslal jsem ti SZ.

Pokud jste posilal nejake zajimave postrehy, tak bych raky poprosil o zaslani. Letos se ta taky chystame. Dekuii mnohokrat. Zdravi taky skoro Plzenak. :^
moodsmoodsČlen
Přidáno před 7 let
Kamarád, který studoval v Rotterdamu mi po mém dotazu ze zahrádky kavárny na náměstí v Gouda "co navštívit v okolí?"napsal (cituji doslovně), snad to někomu pomůže:

Zdravím Vás do Holandska.

Tak v Rotterdamu je dobré navštívit spido boats, povozí vás po řece Maas k přístavu - tedy pokud je dobré počasí. Je to hned vedle mostu Erasmus, zaparkujete dobře třeba na Westerstraat. Určitě se podívejte na Bllak, tam jsou kubusové domy, sice z 80 let ale je to zajímavé, je tam i obrovské moderní kryté tržiště. Rovněž je pěkné dát si snídani v hotelu New York, což je na Wilheminakade. Od tohoto hotelu vyplouvaly v době hospodářské krize lodě do Ameriky.
Co se obchodu týče, jděte na Lijnbaan, dlouhá pěší zóna, plná obchodů a obchodních domů; dobrý je třeba de Bijenkorf, přímo v centru u World trade center - dostanete se tam přes Coolsingel. Určitě ale zajdete na zmíněný Rotterdam Blaak, zajímavá architektura. O víkendu tam bývá i masivní venkovní tržiště, dá se to všechno během chvilky projít, není to nijak velké. Být vámi, tak na Euromast asi nechodím, je to něco, jako žižkovská věž.
Pokud budete chtít vidět celkem zajímavou přírodu a ty zmiňované bariéry proti přílivu a zatopeni, tak je to cca 45 minut projížďka autem, velmi příjemná. Jeďte do města Middeburg, z Rotterdam na Spijkenisse asi nejlépe po A15, a dále pak po N57. V Middelburgu se dá dobře najíst, příjemné na návštěvu. Je to úplně jiné, než třeba Gouda. Podívejte se i do Haagu, tam je to v centru na chvíli. Ale je pěkné jet na kolonádu v Scheveningen, nejlépe ještě ve všední den. O víkendu to bude asi masakr.
Pokud by jste se chtěli opalovat na pláži, tak super je Zandvoort, hned vedle je Bloemendaal a ten je také vyhlášený, záleží na počasí. V Zandvoortu je hned u pláže i známý okruh, kde se jezdila F1.
Asi by jste měli vidět Amsterdam, ale to je kapitola sama pro sebe a na další povídání. Nevím, kolik na to máte času, ale za návštěvu to stojí.
Také zajímavé je zajet si z Amsterdamu do Den Helder, odkud se dá jet trajektem na ostrov Texel. Zajímavé je jet odtud Harlingen. Je to děsně dlouhá hráz na moři, která chrání především Amsterdam proti potopám. Je uměle udělaná, taková holandská pýcha. Uprostřed se dá zastavit a fotit. Impozantní.
Doufám, že budete mí dobré počasí a bude se vám tam líbit.
Mirek & Nori & Barča & Roller Team Granduca 285 P
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 7 let
Sýrová burza v ALKMAARu. Parkovali jsme zde ( nejenom my ): 52.637013, 4.751277 https://www.google.cz/maps/place/52%C...4d4.751277 a sýrový trh je tady: 52.631602, 4.750344 , https://www.google.cz/maps/place/52%C...4d4.750344 Sýry si kupte klidně na trhu. A například v místní sýrárně jsou zvyklý na turisty a prodají ti vzorky sýrů i s párátkem.

Holandský skanzen - ZAANDAM SCHANS parkování někde na sídlišti 52.469137, 4.810523 a zde je skanzen: https://www.google.cz/maps/place/52%C...4d4.810523

Miniaturní Holandsko - DEN HAAG: https://madurodam.nl pro hračičky pěkná záležitost. Tady: 52.099482, 4.296930 https://www.google.cz/maps/place/52%C...!4d4.29693
Parkování o víkendu nad jejich parkovištěm u nějakého hřbitova cca 300 metrů výše.

Delfinárium HARDERWIJK: 52.352930, 5.618038 https://www.google.cz/maps/place/52%C...4d5.618038 info: http://www.dolfin...

A nakonec AutoMotoMuzeum v OOSTVOORNE: 51.911677, 4.119255 info: http://www.paul-wouters.nl/rijke.htm Při cestě tam ( dobré je použít trajekt ) jsem zajel do přístaviště. Naplouvání zaoceánských kontajnerových lodí - zážitek.

Pláštěnky vždy po ruce.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
ropropČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

jannk napsal:

Super fotky, taky bych letos rad s obytnym autem do Holandska, ale v zivote jsem zadne obytne auto ani poradne nevidel (uz ale mam na leto jedno objednane :). Nevite prosim i nejakem webu/cestopisu, kde by bylo i vice detailu? Tj jestli je potreba zamlouvat nejake ubytovani nebo se da jet uplne naslepo jen s mapou nebo obecne co by mel uplny zacatecnik vedet. Diky!


Ahoj,
Pod fotkama je popis - pokud´se ti na monitoru neobjeví, zavři horní žlutý pruh. S ubytováním si problém nedělej, nic neobjednávej. Jen si dopředu naplánuj trasu a poznač z vyhledávače kempy nebo stellplatze ( doporučené vyhledavače najdeš i zde ve fóru). U většiny atraktivních destinací už jsou na bydlikáře připraveni. Jen jihozápad u moře je v srpnu přeplněný, nenajdeš tam nic, kde by jsi mohl zaparkovat.
https://www.zonerama.com/rop1

Já už nic nemusím
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: IvanGS, rop, hymer662, Rudy, Traper, jannk, Franta REZAC, Yenkee, moods

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,726,472 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.34916 sekund | Průměrně za: 0.34916 (0) sekund | Dotazy: 119 | Použitá paměť: 2.16MB/2MB