Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Východní Slovensko: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Východní Slovensko

Poslední aktualizace před 8 let
H
Honza87Člen
Přidáno před 8 let
Zdravím všechny,

plánujeme cestu do Vysokých Tater a poté bychom chtěli pokračovat dále na východ. Měli byste nějaké tipy na Východ Slovenska? Je tam něco, co by byla škoda vynechat?

Díky moc za všechny odpovědi.
gappagappaČlen
Přidáno před 8 let
http://www.gorals... - pekny camp a oplati sa splavit Dunajec na pltiach... Cerveny klastor - muzeum,
- http://www.muzeum...kanzen.htm - pekny skanzem, muzeum slovenskej architektury,
- http://www.ssj.sk - na vychodnom slovensku je vela spristupnenych jaskyn - ak ste neboli, odporucam.

Automatické sloučení 02.05.2016 22:43:
Stara Lubovna - http://www.nestvi...
SEAT ALHAMBRA + KNAUS AZUR 4107 + KNAUS VIMARA - história
FIAT DUCATO 230 - EURAMOBIL - aktuálne
Upravil gappa dne 02.05.2016 22:43, před 8 let
PaRePePaRePeČlen
Přidáno před 8 let
Kusok od V.Tatier je Slovensky raj, urcite nevynechaj, http://www.podles... ,len camp!,potom juzne http://www.sloven...dinky.html ,camp aj na divoko , dalej na Roznavu http://www.zadiel... na divoko, krajny vychod Sninsky kamen a Morske oko http://www.kamnav...tske-hamre ...myslim, ze mas omnoho menej casu ako miest, co za nieco stoja. Pali
Pali,Renka,Peťo,Challenger Genesis 43
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj Pali trochu se přiźivím a zaptám jestli nemáš GPS nebo popis mìsta nadivoko ve Slovenském ráji a krasu.Tuto sobotu vyjíždíme do Montenegra a chceme po cestě tam cca deset dnů pobýt a trochu poznat tyto hory.Ušetřil bys mně hledání ,klidně i na SZ.Dík Petr.
PaRePePaRePeČlen
Přidáno před 8 let
Vseobecne so stanim na divoko nie je problem, napr. na Podlesku je denne platene parkovisko cca 3.-eur a cez noc ta tam v pohode nechaju prespat, ale nie je to 2x bezpecne, pretoze je tam zvacseny vyskyt neprisposobivych spoluobcanov, lepsie je na tom stredisko Čingov, cez den platis, v noci spis, inac je vsade zakaz vjazdu, takze ratat s moznostou, ze sa niekde pichnem sa moc neda, je to narodny park a treba pocitat aj s kontrolou a pripadnou sankciou, ak clovek nerozmysla. Na Dedinkach je kemp ale v kopci a prakticky pre auta nepouzitelny, stat sa da vsade, kde to nie je zakazane. Inac este neni sezona, ludi je pomenej, tak nikto nic neriesi, v lete je to horsie. Kazde parkovisko je platene od 7.00 do 17.00 takze ani nikto nemusi vediet, ze si tam spal, ber to ako tip. V Zadielskej doline sa plati len v sezone, je tam klud, potok, betonova platna, v sezone aj bufet http://www.kamnav...ava-zadiel ,na tejto stranke mas pri kazdej atrakcii aj suradnice GPS, hlavna strana, klik na cast Slovenska a hladas co ta zaujme. Odporucam aj http://www.vypadn... ma aj apku do mobilu. Presne GPS na statie ti davat nema moc zmysel, pretoze tam , kde sa vcera dalo stat dnes uz mozu mat skladku dreva a pod. treba mat oci otvorene a prihliadat aj na "ludi", co byvaju v blizkosti.

Automatické sloučení 04.05.2016 12:41:
Este davam do pozornosti vodakom toto http://www.sopsr....a.php?id=5
Pali,Renka,Peťo,Challenger Genesis 43
Upravil PaRePe dne 04.05.2016 12:41, před 8 let
H
Honza87Člen
Přidáno před 8 let
Moc děkuju za všechny informace, některé z uvedených místa určitě zařadíme do itineráře.
Ještě jednou mnohokrát děkuju :-)
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 8 let
Díky,určitě bude Zadielská dolina pro klid a neplacení a jesně že dík i za ostatní info.Petr
JabberwockyJabberwockyČlen
Přidáno před 8 let
Tak ono hodně záleží, kdy jedeš a co Tebe a Tvoji rodinu zajímá. My jsme tam byli loni a primárně jsme jeli po dřevěných kostelích, kterých je tam hodně a které jsou i na seznamu UNESCO. Česká i slovenská wiki o nich píší celkem obsáhle, včetně obrázků. Když nic jiného, vřele doporučuji zastavit se aspoň v Hervartově. To se opravdu hned tak nevidí. Řeckokatolické kostely na sobě pravidelně mívají kontakt na nějakého důchodce v okolí, který se tak do půl hodinky dostaví s klíčem a základním výkladem. Pravoslavné bývají bohužel zavřené. Jinak bych se být Vámi stavil v Bardejově - moc hezké historické městečko. Pokud se trefíte do otvíracích hodin, dá se vylézt na kostelní věž, odkud je krásný výhled. My se porůznu zastavovali ve všelijakých těch kúpelích, příjemné byly třeba Vyšné Ružbachy. Čas se tam tedy zastavil s Husákovou smrtí, ale i taková „cesta do minulosti“ má své kouzlo. Nádherné jsou samozřejmě Poloniny, my parkovali v Uliči u jezu. Tam mají mj. skansen modelů kostelů v okolí. Kdybys chtěl podrobnější seznam míst, kudy jsme jeli a co tam je, dej vědět. Stáli jsme celou cestu nadivoko.
VIRIBVS VNITIS
M
Marek007Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj,
Plánujeme Slovenský ráj přes příští víkend.
Pali píše, že kemp Dedinky je v kopci a není pro auta.
Na google jsem našel, že je to autokemp. Skutečně se tam nedá se 7,5m obytkou stát ? Je to na jednu max 2 noci někde třeba na kraji kempu. Popřípadě kde jinde v Dedinkach se dá bezpečně přenocovat ?
Jsou tam taky problémový spoluobčané,nebo je to tam na divoko v pohodě?
Předem dík za případné info.
M
O
opavaciČlen
Přidáno před 8 let
Slovenský ráj je nádherný kus přírody, kde jsem se vždy rád vracel. V "kempu" Dedinky jsem byl kdysi dávno před 15-ti roky na cyklodovolené ..... tedy jen jsme se nechali zlákat koupáním a druhý den jsme pokračovali dál.
Nedělám si iluze, že se za těch X roků cokoli změnilo, což mi potvrdil Google viz https://www.googl....02t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJg58BG2XGyf-b5xSXyTaHg!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=cs
Dedinky nejsou kemp, ale spíše takové veřejné tábořiště, které není ani oplocené. Je ve svahu, ale tehdá tam stály nějaké holandské karavany, takže se asi dá. Ale ty hned ráno odjely, co jim v noci opilí chalani při cestě z krčmy bušili na stěny. Personál tam žádný nebyl, jen večer se zjevilo individuum, o kterém jsem si nejprve myslel, že je to bača, který sešel po půl roce z hor. A on to byl výběrčí.
Jelikož kemp nemá ani webovky, myslím si, že žije svým retro životem.
Spíše bych doporučil kemp na druhé straně Slovenského ráje - Podlesok.
Na divoko bych v té oblasti neriskoval nechávat stát karavan. Přeji pěknou dovolenou!
Elnagh Nobelart A900g
PaRePePaRePeČlen
Přidáno před 8 let
Je to presne tak,len ten baca tam uz nechodi,maju vlastnu budku , akoze recepcia. Oplotenie tam nieje ale ani cierny spoluobcania, skor je problem s alkoholom potuzenou mladezou , co sa ale moze a nemusi pritrafit. Ak tam chces ist na 1 den, odporucam prist rano, zaparkovat na platenom parkovisku a vecer sa prestahovat inam, napr. Podlesok, ono viac ako jeden den tam ani neni moc co robit. Prejdes jednu tiesnavu, vybehnes na Havraniu skalu, okupes sa a hotovo. Ja osobne si neviem predstaviz, co by som tam robil dlhsie.
Pali,Renka,Peťo,Challenger Genesis 43
M
Marek007Člen
Přidáno před 8 let
Děkuji za info. Chtěl jsem být v Podlesku 2 noci. V neděli přejet k Dobšínské ledové jeskyni na prohlídku a túru kolem, pak přespat v Dedinkách a v pondělí jít na túru z Dedinek. Je tam tedy někde rozumné místo k přenocování v okolí Dedinek( 1 noc) ? Stojí Dobšínská jeskyně za prohlídku ?
M
PaRePePaRePeČlen
Přidáno před 8 let
Jaskynu nevynechaj ,to by bola škoda a prespať mozes, ak sa do toho "kempu" nedostanete , na parkovisku pod hotelom Priehrada, asfaltové hneď na začiatku,odporucam sa dohodnúť s personálom prípadne recepcia hotela,je to tam ešte prázdne, turistov niet, ak budú penzisti z NL tak sa suchnes k nim. Peknú dovolenku a len príjemné zážitky. Verím,ze neoľutujete a ešte sa k nám vrátite.Pali
Pali,Renka,Peťo,Challenger Genesis 43
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Honza87, gappa, PaRePe, zemanekpetr, Jabberwocky, Marek007, opavaci

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,725,590 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22104 sekund | Průměrně za: 0.22104 (0) sekund | Dotazy: 106 | Použitá paměť: 2.05MB/2MB