Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Nástavba do Iveco Daily: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Nástavba do Iveco Daily

Poslední aktualizace před 7 let
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
Obytným autům rozumím jako koza petrželi, něco jsem nastudoval, něco nasál od zkušenějších, přesto jsem laik a rad si vážím. Na rozdíl od tazatele vidím v tomto vláknu spoustu cenných rad. Opravdu hodně. Moderních. Komfortních. Spolehlivých. Přesně takových, jaké si tazatel přeje mít auto. Bohužel souhlasím s příspěvkem, že tazatel nechce rady, ale potvrzení správnosti svého přístupu. Nevím, mně přijde bojler jako z karavanového středověku. A taky čerpadlo, "např. pro čerpání vody ze studny". Nebo už jen samotná úvaha "Co děláte s hovinkama? Pokud nechcete mít chemicky WC. "... Ani za kombinací dodávky využívané k práci a modulárního, demontovatlného, obytného interiéru, si neumím představit komfortní cestování, ale mohu se mýlit.

Zaujala mne jedna věta na začátku vlákna, tazatel má rodinu, které nechce cestování obytným autem znechutit a proto chce komfort, "... aby první dovolená nebyla i poslední". Moje rada je, ať se na všechny ty středověké vynálezy vykašle, jinak s ním rodina opravdu na druhou dovolenou nepojede.

Na druhou stranu je sebevědomý novátor a já mu držím palce, ať postaví auto podle svých představ, nikoho se na nic neptá a pak se pochlubí. Těším se. Pár takových lidí jsem znával. 9 z 10 jejich nápadů byly nepoužitelné šílenosti, ale ten desátý byl geniální a jeden známý s ním nakonec udělal díru do světa a zbohatl...
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 8 let
Lukáši neblbni. Sice jsem nestavěl, ale dlouhé měsíce jsem tu se zkušenými uživateli řešil co je dobře a co špatně, jestli přívěs nebo auto atd. Všichni mi napsali, že stejně musí člověk vyzkoušet několik možností a pak uvidí. Právě proto, že nemám prachy, tak jsem tohle nechtěl, chtěl jsem koupit napoprvé a dobře. A povedlo se. Dlouho jsem sbíral informace, dlouho jsem sháněl a přemýšlel a pak se mi povedlo koupit vestavbu, u které zůstanu, dokud nevyhraju ve sportce. Ale já jsem udělal přesně to, co mi tu zkušení členové doporučili s tím vědomím, že zadarmo čerpám zkušenosti, za které bych jinak musel platit.
Podívej se, jedna možnost je, obytňák si půjčit a vyzkoušet co ti vyhovuje a co ne, co je pro tebe důležité a co ne. Další možnost je obytný přívěs. Pokud máš tahouna, je to řešení, na kterém tratíš jen málo peněz, pokud by to bylo šlápnutí vedle. A nebo opravdu tu Avii. Já vím, že to není žádný zázrak, ale když vidím na srazech ty lidi, jak si to s těmi Aviemi užívají, tak je to k zamyšlení. A když vás to všechny uchvátí tak už ti nebude líto peněz a uděláš to pořádně.
Nevěř tomu, že si to všechno v hlavě vymyslíš podle svých potřeb a ono to tak bude. Nebude. Budeš překvapený, kolik věcí bude jinak než sis myslel. A to jsou právě ty zkušenosti, které ti tu zadarmo nabízejí uživatelé, kterí už mají něco naježděno. Zamysli se nad tím.
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 8 let
a ještě......
Větrání, jedna houba na střeše je málo. Představ si co udělají 4 lidé v prostoru o velikosti 12 m2.
Díra do auta....například pod plynovou bombou v případě úniku plynu.
Opravdu, přečti si celou sekci o vestavbách http://www.caravan24.cz/forum/viewfor...orum_id=73
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
karelHkarelHČlen
Přidáno před 8 let
Ja furt nechapu ten boiler. K cemu je dobry ho mit zaizolovany? Dyk ho bude mit v aute.
simchasimchaČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

karelH napsal:

Ja furt nechapu ten boiler. K cemu je dobry ho mit zaizolovany? Dyk ho bude mit v aute.

Z toho si nic nedělej, to nechápe nikdo, vždyť celý ten boiler je dobrá pitomost. Ale dotyčný vynálezce to ještě neví. !)
JozaJozaČlen
Přidáno před 8 let
už se na to vyprdněte - všichni se snažíme poradit a pochopit ....... a prd. Raděj začněme plánovat jarní výjezdy, tohle se vystříbří samo .......
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Opravdu končím toto vlákno. Opravdu jsem se tu nedozvěděl nic. Někdo si myslí že řeším pitomosti. Bohužel ne. A asi vám to nerozmluvim. Nic ozvu se až bude hotovo. Pak se někde uvidíme a v reálu můžete kritizovat. Pár vychytavek jsem už vymyslel a prodal. Tak proč bych nezkusil i tady. Poctatu bojler tu asi nikdo nechápe. Nic. Proč bych se unavoval pokračováním psaním. Zdar a hodně hezkých kilometrů s bytem na kolech Všem.

Automatické sloučení 11.03.2016 00:28:
K tomu aby mě udržel jak konstantní teplotu a abych ušetřil energii v bateriich že budu mít tlak z domova. A v zimě se nebudu bát že mě zamrzne.
Večer když pustím vodu nebude mě neprijemne hučení budit děti a kazit atmosféru. Toto jsou hlavní požadavky které chci. A je nich víc.
Dál už mě vysvětlování nebaví.

Citovat

karelH napsal:

Ja furt nechapu ten boiler. K cemu je dobry ho mit zaizolovany? Dyk ho bude mit v aute.


Automatické sloučení 11.03.2016 00:50:
Ještě k tomu dodám abych tu nebyl za blbce.
Bojler nemusí být kulatý neskladný. Jsou i hranaté úzké a lehké.
Velký důvod také. Pojedu na sever Švédská. Cestou budu v autě spat. Ale ve Švédsku budu pár nocí spát mimo. No a jak docílím toho abych mohl pokračovat dál a neměl místo vody v nádrži jen led. Budou na vedení vody topné kabely ale jak udržet nádrž v nezámrzu.
Tak prosím jestli chcete poradit prosím, rád vyslechnu.
Nechci slyšet že rád jsem dostal dost. Žádnou jsem tu nenašel.
Další důvod proč bojler viz citace.víž.
Takže snad pochopeno. Pokud ne přečtěte si mé příspěvky ještě jednou.
Pokud mobilní dům tak musí být mobilní. Nehodlám jet na dovolenou do kempu tam se připojit do zásuvky a připojit hadici. To mě děsí.

Automatické sloučení 11.03.2016 01:03:
Plyn se snažím vypustit. A nedávat ho tam. Max mobilní s malou bombou. Ale to jsem ještě neřešil. Už jsem viděl co udělala bomba s karavanem a lidmi uvnitř.
To auto má ještě otevírací okna v soupačkách. A bude tam pasivní rekupirace ale pšššt to bude patent. A dle lidí asi blbost. Pak bude jedno střešní okno.
No a jesli stihnu tak ještě pár vychytavek.

Citovat

SignBoss napsal:

a ještě......
Větrání, jedna houba na střeše je málo. Představ si co udělají 4 lidé v prostoru o velikosti 12 m2.
Díra do auta....například pod plynovou bombou v případě úniku plynu.
Opravdu, přečti si celou sekci o vestavbách http://www.caravan24.cz/forum/viewfor...orum_id=73
Upravil Lukash666 dne 11.03.2016 02:03, před 8 let
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 8 let
Pokud budeš mít na vedení topné kabely, tak stejně budeš muset být připojen na 230V a to pak můžeš mít připojen i boiler. Jinak nevytápěné auto ti "promrzne" brzo. A to můžeš mít izolace kolik chceš. A za jak dlouho promrzne zaizolovaný boiler nevím. Ale po týdnu vychladne na okolní teplotu. Takže v mrazech to bude tak do 48 hod. A to mu možná dávám velkou šanci.

Plyn vynecháš - asi. Na něčem budeš muset vařit. A ze začátku jsi zmínil komfort. Samozřejmě komfort má své meze. Ale mezi ty meze nepočítám malou bombu s vařítkem. Krom toho ti brzo dojde. Proto skříňka s vařičem + bomba alespoň 5 kg ( jen vaření ). Vařič nemusí být karavanový. Ale ten je zase uzpůsoben. A nestojí raketu.

Tlak v boileru budeš mít z domova - 2 maximálně 3 dny. A voda bude fuč. Nějak dopustíš vodu. Prostě nějak a dotlakuješ kompresorem na 12V a příkonem 10 až 15 A. kompresor poběží 10 min. Pokud se neupeče. Ale nebudu se opakovat s variantou tlakového čerpadla. Ale v takovém malém prostoru zkazíš atmosféru jen zvukem mrknutím oka. Pořád dodávka není plnohodnotné obytné auto A kolikrát budeš pouštět vodu když budete už v ležení.

Vše je jen moje zkušenost. A kolegové to třeba vidí a mají jinak. Komfortní dovolená je letecky do X hvězdičkového hotelu na pláži. Vše dostat pod nos.
Dovolená strávená na cestách je také o starostech. Odpady, voda, dobíjení ( svítí nesvítí, vydrží napětí nebo budu muset nastartovat),
hledat čerpačku, došel plyn, místo na nocleh, opravy a mnohé jiné.............Prostě to je tak

ALE NEMĚNIL BYCH !
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
YettiYettiČlen
Přidáno před 8 let
Opravdu jsem se tu nedozvěděl nic. Někdo si myslí že řeším pitomosti

Lukash666 ... nic ve zlém :_ , ty se ale neptáš aby ses dozvěděl, ty oznamuješ a ti co ti nabízejí jinou radu než chceš slyšet jsou špatní? Myslím že slyšíš dobře, ale neposloucháš, jako děti s těmi kamny. Neznáme se a nechci to tady kazit. Neber to prosím osobně. Fandím každýmu a pokud chceš jít za každou cenu svojí cestou, máš můj obdiv a fandím ti ..... :g Já dnes děkuju všem, co mi kdy poradili dle letitých zkušeností, protože kde jsem šel vlastní cestou se vždy buď prodražilo a nebo nebylo funkční tak, jako vymyšlené a léty a tisíci uživateli vyzkoušené. V obytném autě v podstatě žiju, takže vím o čem mluvím. Chromej na ruce taky nejsem, to mi věř. Nezávislost ale není, pokud budeš závislej na 230V. Komfort je subjektivní záležitost, s dětma je to snazší s WC, vařením a spaním v suchu a teple, pro mně starýho vandráka s celtou je luxus cokoli. Moc velkej luxus mi ale vadí a opravdu ho nechci. Dělá totiž život chudej a nudnej :(
měj se a doufám, že nezapadneš, ale budeš časem stejná kapacita jako jiní technici zde, o které je radost se opřít a něčemu se přiučit :_
Yetti
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Já jsem taky čundrák a nic než spacák nepotřebuji.
Prostě chci aby rodina byla v teple suchu a měli si kde umejt zadky. Vařený si co nejvíce zjednodušit aby člověk na dovolené nestál jen u plotny.
Topné kabely budou na 12v
Chci slyšet hele bylo by dobré udělat tohle takhle a ne takhle.
Prostě co jak v praxi je.
Atd.
Co by jste udělali jinak.
karelHkarelHČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

Lukash666 napsal:

Velký důvod také. Pojedu na sever Švédská. Cestou budu v autě spat. Ale ve Švédsku budu pár nocí spát mimo. No a jak docílím toho abych mohl pokračovat dál a neměl místo vody v nádrži jen led. Budou na vedení vody topné kabely ale jak udržet nádrž v nezámrzu.
Tak prosím jestli chcete poradit prosím, rád vyslechnu.
Nechci slyšet že rád jsem dostal dost. Žádnou jsem tu nenašel.
Další důvod proč bojler viz citace.víž.
Takže snad pochopeno. Pokud ne přečtěte si mé příspěvky ještě jednou.
Pokud mobilní dům tak musí být mobilní. Nehodlám jet na dovolenou do kempu tam se připojit do zásuvky a připojit hadici. To mě děsí.

http://www.caravan24.cz/forum/viewfor...orum_id=73
[/quote]

Automatické sloučení 11.03.2016 08:01:

http://www.caravan24.cz/forum/viewfor...orum_id=73[/quote][/quote]
Už tě chápu. My to děláme trochu jinak zapnu topení, napustím vodu a po celou dobu mám ty kamna zaplý. Po návratu zbytek vody vypustím.
Jestli necháš auto promrznout, dřív nežli nádrž, ti zamrznou ostatní rozvody a ty budeš ohřívat topnými kabely. Jen aby ty kabely nebraly víc energie, než topení zapnuté na minimální teplotu.

Ještě k tomu bojleru. Myslíš, že tím tlakovým systémem ušetříš hodně energie. Ale třeba Surflo má příkon 4A a 100l vody vyčerpá za necelou 1/2 hodinu takže na vyčerpání 100l vody spotřebuješ cca 2Ah.
Upravil karelH dne 11.03.2016 09:13, před 8 let
milan59milan59Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj všem.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak zdroj vody bude jeden bojler s cca 100l ohřáté vody. Tato voda bude v celém objemu z domova předehřátá na cca 50°C, aby při prvním použití nedošlo k opaření - nebude zde možnost míchání teplé a studené vody. Z hlediska komfortu nepředpokládám míchání vody z bojleru a studené vody z kanystru v lavóru. Po ochladnutí vody v bojleru, bude bojler v celém objemu dohříván topnými kabely 12V.
Dejme tomu, že pro dohřev bojleru budou použity topné kabely 600W/12V = 50A, za 5 hodin dohřevu = 250Ah. Čas ohřevu 5 hodin je velmi optimistický, doma ohříváš bojler několik hodin tělesem 2kW. Pokud z akumulátoru dostaneš cca 60% kapacity, tak pro ohřev vody budeš vozit cca 400Ah akumulátory (nové), které musíš okamžitě začít dobíjet.
Dobíjení akumulátorů je na fóru dost probíráno, takovou kapacitu nedobiješ ani když ujedeš 200km. Buďto otravovat okolí a sebe elektrocentrálou nebo použít booster (investice + náročnější elektroinstalace).
Výpočet není úplně přesný,ale není jednodušší použít ověřený plynový bojler do karavanu? Pokud máš pocit, že ti v tomto vlákně nikdo neradí, tak toto je pokus o radu a impulz k zamyšlení. Ahoj Milan
VladivojVladivojNováček
Přidáno před 8 let
Lukáš fakt asi hledá jen slova podpory. Chtěl by slyšet, že ty jeho nápady jsou dobrý. Asi se musí spálit, aby pochopil, že to lidi s ním myslí dobře. Ale to se tu vlastně opakuji - to už tu shrnuli ostatní.
Lukáši, hlavně mysli prosím na zdraví a život svých dětí. Některé nápady vypadají strašně - třeba "vyndavací" bojler (naplněný bude vážit sakra hodně), který nebude asi pevně přidělaný ke kastli, a který bude při nehodě hodně nebezpečným břemenem pohybujícím se uvniř auta. Nebo ten krb - pokud nebude do auta zajištěn dostatečný přívod vzduchu, tak tam všichni hodně rychle na vždy usnete. Ne nadarmo mají přívěsy a obytňáky v sobě tolik "větracích" otvorů, a to tam hoří jen malý plamének z Trumy. Jsem také kutil, ale do experimentů tohoto druhu bych se raději nepouštěl. Nejsme v roce jedna takovýchto přestaveb, ale je tu mnoho let zkušeností. Drž se ověřeného nebo jdi od toho dál. Taky si občas něco potřebuji dokázat, ale tady si hraješ nejen se svým zdravím, ale hlavně zdravým svých dětí!!!!
Vlada !y, Martinka !e, Terka p) Barca :i Frenie
YettiYettiČlen
Přidáno před 8 let
Lukáši, přečtl jsem si to vlákno znovu a znovu .... Jednu radu mám. Nevím jaké máš nyní auto, jestli se dá využít jako tahoun, ale dají se sehnat za rozumné peníze starší karavany a pokud to manželku a děti osloví, můžete to časem řešit dle stávajících podmínek. Ušetříš si tím čas a peníze. Taky jsem tak začínal a s malými dětmi má karavan určité výhody. Ke staršímu autu jsem dozrál časem a karavan prodal. Pokud budeš šikovnej, tak na tom nebudeš tratit vůbec a nebo minimum - rozhodně méně než bys dal za půjčení.
O technických věcech si ti radit neodvažuji. Pokud bych totiž chtěl levnou a samodomo outdorovou záležitost, zůstal bych u avie která se dá pořídit už vybavená za hubičku, nebo dodávky s možností rozložení spaní, v případě většího komfortu bych ale zůstal u osvědčených modulů. Jestli se chceš odreagovat a zorientovat v praxi, popadni rodinu a vyražte za mnou na Šumavu. poskytnu ti zdarma azyl a outdoorové vyžití pro dospěláky i děti a moji kluci 4 a 6 si to užijí taky. Žena si vyzkouší bydlík a pak uvidíš, jestli to bude na tichou domácnost, nebo ne.
Víc nemám co nabídnout :_
Yetti
VladivojVladivojNováček
Přidáno před 8 let
Navazuji na názor Yettiho. Nemusí to podle mého ale hned být koupě karavanu. Karavan si lze půjčit. Je to dle mého lepší než jít do něčeho levného, starého a možná i v něčem nefunkčního. My jsme také takto začínali. Celkem jsem si půjčil asi 3 různé přívěsy a 3 různé obytňáky. Vyzkoušel jsem si, co je pro naší rodinu lepší, tedy zda přívěs nebo obytné auto, a navíc jsme si udělali představu o tom, jaké vnitřní uspořádání je to pravé ořechové. Sice to stálo nějaké peníze, ale vyplatilo se to. Navíc není nutné si půjčit přívěs nebo obytňák hned na týden nebo čtrnáct dní, ale klidně jen na 3-4 dny. Tak Lukáši zjistíš, zda takový způsob cestování a dovolené tvou rodinu bude bavit, tedy zda je to osloví. Vyhneš se případnému rozčarování a ušetříš spoustu času a úsilí. Naopak, pokud se manželka pro toto nadchne, určitě následně bude souhlasit pustit nějakou tu kačku z rozpočtu na něco dražšího. Nicméně varuji na začátek. Jak zde bylo psáno v úvodu. Je to opravdu jen a jen o způsobu cestování a trávení volného času. Takový druh dovolené, pokud tedy nebudeš spát stále mimo kempy na divoko (což má v Evropě také svá pravidla), není zase až tak levnou dovolenou, jak si někdo může myslet. Naše děti na tom milují to, že jsme "zmáčknutí" v jednom prostoru stále u sebe. Já na tom miluji tu flexibilitu. Kde chci, tam se zastavím, když se mi něco na místě nelíbí, jedeme dál, když se zvrtne na plánované trase počasí, tak ji změním nebo mírně upravím. Předloni jsme byly v Řecku na 3 týdny, a bylo to super. Daleko, ale i cesta je cíl. Letadlo tě dopraví na jedno místo vybrané dovolené a to k jednomu hotelu, a dál není v zásadě co měnit. Hotel je zaplacen a basta. Tím ale neříkám, že sem tam nemáme potřebu vyrazit někam do hotelu a "o nic se nestarat". Tak držím palce, ať uděláš ten správny krok, a naslouchej zkušenějším a také si jejich rady vem "k srdci" nebo spíš do mozku. Nebo zkončíš jako tento ---> :v
Vlada !y, Martinka !e, Terka p) Barca :i Frenie
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj konečně tu padají rozumná slova. Děkuju za nabídku na Šumavě. Jo Šumavu miluji. Jsem zatím v přemýšlení co a jak. A nechci si dokazovat že tohle tak či onak. Proboha. Bojler bude pevně prikotven a ještě zajištěn v nějakém rámu. To je věc co není do auta ale do bytu na zeď co se nehýbe. Technická část bude oddělená přepážkou kde budou i baterie které budou odvetravane kvůli výparům. Ty topné kabely nebudou běžet. Odstavene auto bude proti zamítnutí ohřívat bufik. A to jsem se ptal zde. Jak je to s bufikem v kempech. Není to zakázané nebo něco? Jestli to někomu nevadí?
Ještě se zase vracím k tomu zatracenemu bojleru.
Voda tam bude studená. Legionela je neřád.
Jde o to aby voda nezmrzla. Aby bufik udržoval auto něco nad nulou. A voda v bojleru byla aspoň cca 10 stupňů.
Pro ohřev vody a vytápění hlavně v noci chci něco jako biokrb který není potřeba komínu. Samozřejmě to je myšleno v bytech. Ten by byl oddělen od vzduch v autě. Přísun vzduchu i odvetrani. A byl by tam výměník na ohřev vody když slunko nehřeje.
Prosím vše jsou zatím myšlenky a některé věci v režimu testování a třeba jak jsem psal že může být jinak.
Bezpečnost dětí a nás je v první řadě.
Proto to tu rozepisuji. Chci aby jste se nad tím zamysleli a ne hned zavrhli. Nebo doporučit něco jiného. Ale pokud možno podobného.
Děkuji
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
Lukash666 - mohu se zeptat, jestli máš (dovolím si tykání, snad to nevadí) představu o vnitřním uspořádání v autě? Jestli sis už něco takového, třeba od ruky, zkusil namalovat? Mohl by ses o tuto představu podělit včetně orientačních rozměrů a zbývající plochy v autě? Děkuji.
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Spíš zatím maluji v hlavě. Lépe se gumuje a předělává
Pak přijde na projekt. Než malovat roztrhat a vše znova. Jo až tak ccavza měsíc to půjde na papír. Teď není co malovat když mě zakazujete ten bojler. :@:c

Citovat

IvanGS napsal:

Lukash666 - mohu se zeptat, jestli máš (dovolím si tykání, snad to nevadí) představu o vnitřním uspořádání v autě? Jestli sis už něco takového, třeba od ruky, zkusil namalovat? Mohl by ses o tuto představu podělit včetně orientačních rozměrů a zbývající plochy v autě? Děkuji.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 8 let
Klidně si tam boiler dej.
Ale tvoje rozměrové představy jsou jistě zkreslené. Klidně již teď maluj na papír.
Jak říkal Baťa - " lepší špatná tužka, než dobrá paměť.".
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
K
karmenČlen
Přidáno před 8 let
to Lukash - vůbec bych se neodvážil vyjadřovat se k technickým otázkám, v každém případě je to divočina a myslím, že to nemůže fungovat v jednotlivostech ani jako celek, ale nechci odrazovat a srážet nadšení, konečně je to vše ve stadiu úvah a hodně jich vezme za své už prvním nastoupením do dodávky...
když tedy pominu technická řešení, i kdyby se podařilo Nemovi ten Nautilus zhotovit, tak proti logice obytného auta bude ta "modularita" - asi se tolik energie nebude vynakládat kvůli jedné dovolené v roce? nebo ano?
...protože ta příprava auta na výjezd bude pěkná otročina
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,930,918 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20734 sekund | Průměrně za: 0.20734 (0) sekund | Dotazy: 143 | Použitá paměť: 2.36MB/2MB