Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Nástavba do Iveco Daily: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Nástavba do Iveco Daily

Poslední aktualizace před 7 let
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Zdravím všechny. Jsem laik ale přemýšlím nad koupí dodávky a v hlavě začínám stavět. Přemýšlím o různých vychytavkach. Kdysi jsem cestoval po Evropě ve Fordu Galaxy a to mě stačilo balíček vlhčenych ubrousku 20l kanystr a starý PB vařič a to je vše. Teď ale mám už rodinu a chtěl bych postavit obytné auto. Jsem řemeslník tak zvládnu vše možné.
Tak za prvé. Vzal jsem starý 120l bojler trochu jsem ho uvnitr, dementoval jsem uvnitř trubky a udělal odvod na dno. Položil jsem ho na bok tak aby výhody byli u země. Připojil jsem vodu na přívod a Kohout na vyvod. Pustil jsem vodu a čekal až se naplní vodou. To znamená že vzduch uvnitř se stačí a vytvoří se tlak. Tak že to funguje jako rezervoar na vodu a zároveň expanzní nádrž. Takže v praxi to bude mít tlak cca 5-6 barů jak má každý doma. Tím pádem odpadá nějaké čerpadlo a plýtvání energie. Dále by tam byl namontovan autoventilek pro přitlakování po snížení úbytku vyčerpané vody. Jde také o to že kompresor je na každé pumpě a v horším případě vlastním kompresem na kola. Ale tady bych pro pricerpani vody abych nádrž (bojler) znovu dost napusil je potřeba snížit tlak aby se dostalo dost vody. Udělal jsem jen test a docela se mě to líbilo. Napustil jsem tak co vodovod zvládnu. Uzavřel jsem přívod. Pak jsem pustil odvod a s hadicí 2m vysoko abych simuloval úroveň nádrže na podlaze a výšky třeba sprchy. Tak voda se vyčerpala pomalu celá a ve velkém proudu. Pak tedy klesala. Proto by bylo dobré prifouknout. Myslím si že co jsem tu luštil nějaké čerpadla atd tak super. A kdo by chtěl tak si tam může načerpat teplejší a ona dlouho zůstane. A v zimě je tak nezamrzne. Proto taky chci zachovat topnou spirálu ale tam se bojím že kdybych chtěl prihrat vodu tak může být s části nad vodou a může být malér. Proto bych používal jen jako nozove rozmrazeni. Připadá mě to geniální. Prosím pokuste se mě to rozmluvit.
Bojím se: bojler je udělaný na tlak vody ne vzduchu i když to bude jen na studenou tak aby mě nebouchl pod zadkem. Další věc. Jakou máte praxi s houpanim vody v nádrži. Dejme tomu že bojler má 120l vody tam bude cca 80 zbytek logicky vzduch. Tak jsem přemýšlel naležato příčně k jízdě. Co myslíte půjde to? :)
mafi8mafi8Člen
Přidáno před 8 let
Nebude ten boiler zbytečně těžký? Jako nápad je to zajímavé, ale přecejen je to nemalý kus "železa." Takže použití plastové nádrže a čerpadla bude mít možná výhodu v nižší hmotnosti.
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
To je pravda že prázdný váží 40 kg a plus voda. Ale zase co udrží vodu i v zimě. Iveco to uveze a to bude až vzadu. Plus velká UPS a baterie. No dve děti a dva dospělí. Je potřeba hodně vody a energie.
Co nejlepší komfort. Jinak to bude první a poslední dovolená v obytňáku.
Jinak mám dotaz iveco má horkovzdušný bufík. Chtěl bych udělal rozvod vzduchu a bojím se jestli mě to vytopi a jestli nepropalime moc nafty. A jak se na to tváří v kempech.
Kdo umí vypočítat. Co se stane když bych připojil na nějaký 230 v 2000w 12ti voltovou baterku. Bude požár?
p0l0usp0l0usČlen
Přidáno před 8 let
Zajimavy napad s tim pretlakem. Ale jsem spis kritik :-) Pocitej, ze ne vzdy budes mit k dispozici tlakovou vodu z kohoutku a moznost pripojit svoji hadici nebo sem tam treba narazis na horsky pramen kam budes chodit s kyblikem a podobne.

2000W na 220V je cca 160A. To neni proud na ktery by byly baterie stavene pro delsi odber - pri startovani auta, to na chvili snesou.

Lide takoveto odbery resi spis tim, ze vozi centralu. Tu zapoji na dve, tri hodky, nahreji bojler, nabiji baterie, upecou masicko v remosce, svari z jackelu novou zahradu na auto...

V posledni rade mi pak pripada zbytecne ohrivat 100litru vody, kdyz na sprchu cloveku staci tak 4-6litru. Cachtat se jako doma stejne nebudes, protoze chces aby ti voda v nadrzi chvili vydrzela. Osobne bych zvazil mensi bojler nebo prutokac.

Dalsi slabinu bojleru vidim v jeho tvaru valce, ktery zabira neefektivne misto. Nadrze se vetsinou tak, aby vyplnili nevyzity prostor co nejvice.
Pepa001Pepa001Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj, píšeš že by dovolená měla probíhat komfortně , a co je větší komfort než otočit kohoutkem kde kontakt sepne čerpadlo a voda teče. Osobně si myslím že tě dlouho nebude bavit pořád hlídat tlak v nádrží a neustále myslet na to jestli tam tlak je nebo ne. Pokud jde o naftové topení tak by bylo asi dobré vědět jaký má výkon, pak se dá odhadnout kolik m3 asi vytopíš.
Pepa, Alča, Niki (11) VW T4 + střešní stan , karavan N-126n
JozaJozaČlen
Přidáno před 8 let
jestli je ten boiler kulatej, tak ztrácíš zbytečně místo, někdy je lepší jít vyšlapanou cestou - je vyzkoušená těma co šli dřív. Ne že bych byl proti novátorství, ale myslím, že tohle je slepá cesta.
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Tlak člověk pozná že se mu zpomalí prutok. A tak zapneš kompresor na pneu. Nebo třeba mít třeba ještě tlakovou lahev. Bojler má velké víko s osmy šrouby. Tak třeba nahradit nějakým plexisklem a mít uvnitř vodoznak. Bojler sice je větší a že je kulatý tak je méně skladny ale zase ne extra a určitě kolem moc mezer nebude. Váha by tak nevadila. Samozřejmě že každé kilo se počítá ale je to 40kg. No řeším že energii z baterek neplejtvam. Proč v karavanech je vše na nízký tlak? Regulátor na připojení v kempech je další investice. A bojler je po výměně za nový. Tak že na vyhození. Tak proč ho nevyužít.
A co kdybych se rozhodl nad nějakou nádrži s cerpadlem. Půjde nějaký tlak aby když použiji standardní baterii aby vůbec tekla nějaká a ne jen čůrek.
A místo regulátoru do nádrže namontovat plovak. Třeba ten samí co je v nádržce na záchodě. Že se bude voda v kempu pripišťet když odčerpávám cerpadlem. Nebo přímo použit ppr trubky pro rozvody v bytech. Když si totiž projíždím e-shopy tak mě vše přijde hrozně drahé a dá se nahradit standardním způsobem. A jsem také instalatér tak udělat si rozvod v ppr je pro mě hračka.
To pak už můžu s rodinou sednout na letadlo a ubytovat se v luxusním hotelu několik let a obytné auto mě bude zavrhnuto. Protože využití bude jen občas. Tak chci komfort za pár korun. Už jen údržba pojištění a pak nafta na dovolenou a letecký a hotel u moře pak vyjde na stejno. A když rodina by spíš brala hotel a nemackat se v autě já jsem vždy pro easy rider a píchnout prstem do mapy a tam jet. Ale s devitiletou dcerou a 14ti měsíčním synem je to zahul tak bude při hlasování vyhrávat letecky a hotel a já budu celou dovolenou prdět do písku na stejné pláži. A nebo už by se vyplatilo si obytny vůz půjčit. Když využití bude jednou dvakrát ročně. Máme dvě chaty tak že i dovolená na chatě musí být. Tak že co nejlevněji. Mám doma zdrojové baterie nějaké velké UPSky a vše tím pádem zdarma tak to mě peněženku nevycucne. Tak že rozvod vody bych udělal z ppr odpadove z novoduru a elektro cyky 2,5 jak doma. Vytápění bych použil bufik. Co říkáte na bio krb. Moc teplá neudělá ale mohl by to bít hezky efekt a nějak teplo to udělá. Třeba v noci aby nemusel hučet bufik a nesičel pb kamna. A vůbec plyn bych i rád vynechal. Možná jen malí kemping varicek s integrovanou bombou. A co kdyby na bio se i varilo a i třeba ohrivala voda. Sice biolih je dražší ale bez zápachu a nutnosti odvetravani. Jen přísun čerstvého kyslíku. Další věc. Lednice. Mám tři autolednice s peltierem tak že moc chladu neudělají. Zapínal jsem je vždy spíš v noci když bylo chladno aby se co nejvíc nachladili a co nejméně tam lézt. Tak že jedna na potraviny další na pití atd. Možná tu píší romány ale jsem amatér. Jak jsem říkal na začátku. Ford Galaxy vyndal jsem sedačky a hned bylo ležení. Ve dvou i s nimi necelými dvoumy metry pohoda. Karimatku spacák vlhcene ubrousky 10l kanyst pb sporák po babičce a jedeme kam nás cesta zaveze. Takhle mám přijetí celou Evropu. Teď už to nejde. Děti a žena to už nejde. Díky za reakce Lukash
JozaJozaČlen
Přidáno před 8 let
jestli uvažuješ o tom, jestli není výhodnější letět na dovolenou letadlem, tak nic nestavěj a leť. Proč stavět ( nebo jen vlastnit ) obytňák, nemá cenu vysvětlovat. Je to neekonomický, drahý, nepohodlný cestování a nedá se to nijak vysvětlit. Jestli to necítíš tak, že ho prostě chceš, tak od toho rychle uteč - ušetříš si čas a peníze. Mít obytňák je stav mysli - to se nedá nijak vysvětlit.
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Ještě k těm lednicim. Vždy před odjezdem jsem zamrazil vložky ale zase když zapneš lednici tak můžeš udělat chybu tím že bude chladit méně než máš uvnitř a tím si tam nazenes teplo. Co když před ventilátor udělám kapsu naplnim ledem. A vzduch tam bude cilkulovat. Tím pádem bude menší únik tepla a LED když bude izolovaný tak vydrží několik dní. Protože bude ohřívat jen lednice která moc neohreje. A ušetřím místo v Lednici když vložky zůstanou doma. Kompresorova lednice je taky za cenu jedné letenky. V příloze posílám auto které bude na prestavbu. Chtěl bych to vše mít demontovatelne protože auto chci používat i na práci. Proto nechci ani vrtat řezat do kastle Max vetraci houbu na střeše. Aby se koupě vyplatila. A toto auto má velkou nostnost tak že 40kg bojler není problém. Jen si v hlavě plánuji že technická část bude úplně vzadu jak bojler baterky a odpadova nádrž. Jen snad nebudu jezdit jen po zadních. Postel bych zase chtěl mít na houpačce u stropu nad hlavou řidiče a spolujezdce. Já se v autě postavím. Ale takhle zase bude boule. Tak přemýšlím jak s toho ven. Auto nemám zaměřené jen jsem s ním jednou jel tak v hlavě je představa hezká. Že by se tam vešel tank ale má to něco přes tři metry nakladovy prostor tak že nic moc. Ještě mě napadlo udělat takovou boudu která by se dala vysunout. No až bude auto doma tak vezmu metr a začnu vymýšlet. Tak jen nasavam informace.

Automatické sloučení 08.03.2016 21:29:
Já jo. Ale rodinu přesvědčit.
Já nemít rodinu tak klidně budu bydlet celoročně a udělám to lépe.
Kdysi jsem uvažoval nad koupí třeba staré karosy a bydlet v tom. Mě to baví. A když bude potřeba zvednout kotvy. Prostě dobrovolně bezdomovec.
A nemůžu přijít domů a říct. Utratil jsem 200tisic za obytné auto. To bych dostal kamenem. A hlavně nejsem tak bohatý abych mohl utrácet jen tak. To s dětmi a placením nájmu atd nedám.

Citovat

Joza napsal:

jestli uvažuješ o tom, jestli není výhodnější letět na dovolenou letadlem, tak nic nestavěj a leť. Proč stavět ( nebo jen vlastnit ) obytňák, nemá cenu vysvětlovat. Je to neekonomický, drahý, nepohodlný cestování a nedá se to nijak vysvětlit. Jestli to necítíš tak, že ho prostě chceš, tak od toho rychle uteč - ušetříš si čas a peníze. Mít obytňák je stav mysli - to se nedá nijak vysvětlit.
Upravil Lukash666 dne 08.03.2016 21:29, před 8 let
Lukash666 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
JozaJozaČlen
Přidáno před 8 let
mluvíš zbytečně o penězích - jestli chceš cestovat a bydlet levně , začni na zachovalé avii ........ a moc se neošklíbej ti chlapi to mají zmáknutý do komfortu, kterej těžko uděláš. a seš schopnej to pořídit za 50 000,-kč
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Ohřívat 100litru nechci. Jen jsem třeba jako nouze před zmrznutim. To bych třeba použil jen třeba 10l malej co se dává pod linku. Ty mám tři taky zdarma. Ale jak ohřát když není zásuvka. Co nějaký ten biokrb s vymenikek a tu vodu si ohřát do nějakého zásobníku a když svítí slunko tak hrát nějakým panelem na střeše.

Automatické sloučení 08.03.2016 21:49:
Známí měl avii a super. No už vidím jak jedu 3tisice km po Evropě. To je tak po ČR. A do Rakouska tě nepustí. Dokonce jsem viděl hezkou za 10 s velkou nadstavbou
Ale chci něco co trochu jede a když pojedeš do Alp tak vyjedes.
Psal jsem že to chci i na práci. Tak že i s demontem. A do centra Prahy avie už snad nemůže.
A chci to udělat moderně a levně. Dřevo elektro a voda nebi problém udělat. Zateplení hračka. Obložení taky hračka. Možná nějaká skříňka či pant s Ikei trochu upravit ale spíš vše udělat sám. Zavřít se v truhlarne a budovat

Citovat

Joza napsal:

mluvíš zbytečně o penězích - jestli chceš cestovat a bydlet levně , začni na zachovalé avii ........ a moc se neošklíbej ti chlapi to mají zmáknutý do komfortu, kterej těžko uděláš. a seš schopnej to pořídit za 50 000,-kč
Upravil Lukash666 dne 08.03.2016 21:49, před 8 let
milan59milan59Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj Lukash666,
chápu tvé budovatelské nadšení, ale musím souhlasit s Jozou, který ti jemně naznačuje, že tvá představa je poněkud mimo realitu. Postavit auto komfortně, moderně a přitom levně prostě nejde. Když si pročteš rady pro vestavbáře, tak ti co radí, vědí proč píší to co píší, ať už jde o kuchyň, ohřev vody, vytápění, koupelnu apod.
Představa o velké doložnosti je také zkreslující. Pokud chceš mít auto komfortně vybavené, tak budeš bojovat o každé kilo. Spartánská výbava bez zateplení a dalších věcí zase není komfortní.
Píšeš, že chceš mít uzavřenou bednu maximálně s houbou na střeše. V tom případě zapomeň na otevřený oheň - lihový krbík, nedej bože na vytápění prostoru!! :o
Pokud chceš stavět auto s představou levnější a komfortní dovolené v celkových výdajích, tak si dovolím tvrdit, že brzy poznáš svůj omyl. Cestování s karavanem není o ceně, ale o způsobu trávení dovolené. Jak píše Joza, také doporučuji koupi staršího auta, třeba Avie, a po jedné sezóně poznáš, jestli má smysl se pouštět do stavby něčeho komfortního a levného.
Ahoj Milan :_
CaptainCaptainČlen
Přidáno před 8 let
Taky me napadla myslenka vestavby. Zacal jsem zjistovat nejakou dodavku. Potom minibus. Jenom upravit auto na obytne, pridelat sedacky, nechat to schvalit atd atd. Nakonec jsem rad, ze jsem koupil autokaravan. Za ustrene penize, si radsi vyjedu v case, kterym bych stravil vestavbou. Taky by se mi to libilo, ale radsi si uzivam, nez stavim.
Pokud bych si chtel udelat boiler do karavanu, tak bych nekde sehnal cca 150mm trubku nerezovou, navaril plechy na konce, otvor na teleso a termostat a postavil na stojaka. Teleso a termostat pouzij z bojleru a usetris a budes mit z toho radost. Hlavne ohrej vodu minimalne na 60, kvuli bakteriim a nikdy ji tam nenechavej trplou dlouho. Uz mi takhle 2x zasmradla. Pred delsim stanim vypustim teplou a nechsm v nem studenou.

Je tolik veci, co jsem planoval v hlave, treba je zrealizujes a rad ti je predam a treba z toho neco upotrebis.

A jeste, co pouzit plynove bombicky z airsoftu na tlak ? 1ks cca 14kc...

Martin
Lukash666Lukash666Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj Milane.
Prosím tě do příspěvku jsem dal foto dodávky kterou chci přestavět. Jedna se o Iveco Daily které je poměrně velké. Ano nechci zbytečně vrtat otvory do karoserie. Je to auto šesti mistne. Tzv monterske. Tak že má okna. A otvírací. Proto je zbytečné dělat další. Možná ještě nějaké střešní. Jde o to taky že bude normálně makat a když bude hodné tak do něho vše namintuji a pojede na dovolenou. Tak že bude ještě úprava na práci. Vše to chci skloubit ale nechci nic měnit na charakteru dodávka. Už jsem procestoval dost km po Evropě tak vím co člověk potřebuje. Ale opravdu nehodlám kupovat věci které stojí desetkrát víc než člověk obejde jinak.
Tak že zateplení podlahy a stěn. V tom bude rozvod vody a elekro. Nic nebude zasahovat do nakladoveho prostoru. A vše bude modulové. Spíš mě vrtá hlavou. Sedadlo spolujezdce je dvojka a jak jí co nejlepe otočit. Řidiče je jasné. I když sedačka je na polštáři tak vyměním za sedačku z Ford Galaxy. To auto mám a sedačka je pohodlná a lehce se otáčí. Jen nějak namontovat na ten polštář. Chci zachovat všech šest sedaček. No já tu nechci rozmlouvani jestli předělat nebo ne ale rady. Třeba ten bojler asi udělám. Protože kdo to neviděl neuvěří jak super to funguje. A teče voda jak doma. Pokud poladim dobře poměr voda vzduch tak bude šlapat super a tlak bude stalej. Ok chápu že se to někomu může zdát jako kravina ale už to orientačně mám radost rozvrzene. A to tam bude další velká bedna narvaná baterkama a zdrojema. Možná další. Malej bojler s ohratou teplou vodou. A sprchový kout. To vše bude zabírat cca 40cm zadního prostoru. Vše za přepážkou. Pak ostatní bude kuchyňky atd. Vše musí být použitelne uvnitř. Protože aby se dalo jezdit i v zimě. A proto přichází milovaný bojler. Jen tak voda nezmrzne. A pokud si tam natočím teplou 40-50 stupňů tak můžu zimovat jak dlouho chci.
Otázka. Kolik spotřebuje čtyř člena rodina za týden vody a kolik je to proudu pro čerpadlo? Sice tam budu mít dost baterek ale či když budu chtít třeba husu z remosoky. Nebo bude hnusné počasí a já budu muset udržet zuby nehty děti na zadku. Utáhnu je na pohádkách a když nebude nikde zásuvka a čerpadlo sežere zbytečně proud. Ano bude tam čerpadlo ponorne takové. Pro čerpání třeba ze studně. Prostě chci tím říct že chci energie využít co nejefektivnějš. Už tak že baterie nedodaji tolik co jsme si nich dali a kdyzvsi doma natlakujete nádrž a bude tam cca 60-80 litrů tak energie dostaneš zpět. Samozřejmě že když jedeš někam tak ten metrák navíc spapa trochu nafty. Ale jde také o to že chci aby to bylo co nejdele užitečné bez doplňování. Třeba když pojedu do divočiny kde není nic.

Citovat

milan59 napsal:

Ahoj Lukash666,
chápu tvé budovatelské nadšení, ale musím souhlasit s Jozou, který ti jemně naznačuje, že tvá představa je poněkud mimo realitu. Postavit auto komfortně, moderně a přitom levně prostě nejde. Když si pročteš rady pro vestavbáře, tak ti co radí, vědí proč píší to co píší, ať už jde o kuchyň, ohřev vody, vytápění, koupelnu apod.
Představa o velké doložnosti je také zkreslující. Pokud chceš mít auto komfortně vybavené, tak budeš bojovat o každé kilo. Spartánská výbava bez zateplení a dalších věcí zase není komfortní.
Píšeš, že chceš mít uzavřenou bednu maximálně s houbou na střeše. V tom případě zapomeň na otevřený oheň - lihový krbík, nedej bože na vytápění prostoru!! :o
Pokud chceš stavět auto s představou levnější a komfortní dovolené v celkových výdajích, tak si dovolím tvrdit, že brzy poznáš svůj omyl. Cestování s karavanem není o ceně, ale o způsobu trávení dovolené. Jak píše Joza, také doporučuji koupi staršího auta, třeba Avie, a po jedné sezóně poznáš, jestli má smysl se pouštět do stavby něčeho komfortního a levného.
Ahoj Milan :_


Automatické sloučení 09.03.2016 01:18:
Pořád mě nikdo nechápe. Kupuji iveco Daily jeho nostnost je velká. Prostor docela také. Nikdo mě necpěte avii ani je to super stroj. Nepotřebuji nic zkoušet. Prostě vím co nějak chci a ptám se na radu ne nic. Dodávka bude v průběhu roku jezdit jako pracovní. Odvoz materiálu a malá dílna kde bude ponk. Tak že interiér musí být čistý. Bude ve střeše houba asi nějaké okénko s dodávka musí vypadat jako dodávka. A obytnýc vůz také jako dodávka. Vím jak to dopadá když karavanem přijedete treba do Francie. Turisty z Čech mají rádi. To budete koukat jak vám za zády vykradli karavan. Nevím jak se mě to stálo tak mě policie říkala jo turista z Čech. Klasika. A to je všude po Evropě. Takže splynout s okolním. Co mám jednu malou dodávku tak od té doby co jsem nalepil na dveře samolepku s lebkou že vezu toxicke věci tak si mě nikdo nevšímá. Tak že celé to musí být praktické levné a hezké. Ne jak nástavba z beden. Furt v práci vymýšlím nějaké zlepšováky tak tady třeba taky něco zlepším. Uvidíme. Třeba bude vše jinak.
Upravil Lukash666 dne 09.03.2016 01:18, před 8 let
Lukash666 Připojili následující obrazek:
fb_img_1456858892073.jpg
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 8 let
Dlouho jsem nepřečetl celé vlákno, jak toto.
Netuším co opravdu od cestování dodávkou očekáváš - osobně lepší druh cestování jsem zatím nepoznal. Jen můj názor.
- vyndavací vestavba....to když dokážeš udělat praktickou a funkční, tak jseš machr. Nedokážu si představit něco takového.
- i na levnou vestavbu nějaké ty finance pustit musíš. Plno věcí, jak jsem psal již jinde , jsou odpady z různých fabrik. PUR izolace, překližky, tapicírunk a mnohé další. Další věci musíš koupit. A né za hubičku: dobíjení, baterie, solár, lednici a jiné.
- ten boiler moc nechápu. Asi né jenom já. Prostě nádrž, když né originál. Tak svařenou, pod auto, tlakové čerpadlo ( 3 bar ), armatury jak doma. A je to. Odpadní také pod auto. Na zimní výjezd pojedeš bez vody, Nebo odbočku do nákl. prostoru pro zimní variantu nádrže. Která by byla umístěna ve vytápěném prostoru.

Vše na 12 voltů, čerpadlo, lednici kompresorovou.........Prostě novátorské aktivity jsou dobré. Ale né vždy.
A s tou doložností je to pravda. Dailyna zas tak extrémní doložnost nemá. Ale to bych tady již opakoval jiné kolegy. Co si tím ( stavbou ) prošly.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
M
Miroslav6Člen
Přidáno před 8 let

Citovat

SignBoss napsal:

Dlouho jsem nepřečetl celé vlákno, jak toto.
Netuším co opravdu od cestování dodávkou očekáváš - osobně lepší druh cestování jsem zatím nepoznal. Jen můj názor.
- vyndavací vestavba....to když dokážeš udělat praktickou a funkční, tak jseš machr. Nedokážu si představit něco takového.
- i na levnou vestavbu nějaké ty finance pustit musíš. Plno věcí, jak jsem psal již jinde , jsou odpady z různých fabrik. PUR izolace, překližky, tapicírunk a mnohé další. Další věci musíš koupit. A né za hubičku: dobíjení, baterie, solár, lednici a jiné.
- ten boiler moc nechápu. Asi né jenom já. Prostě nádrž, když né originál. Tak svařenou, pod auto, tlakové čerpadlo ( 3 bar ), armatury jak doma. A je to. Odpadní také pod auto. Na zimní výjezd pojedeš bez vody, Nebo odbočku do nákl. prostoru pro zimní variantu nádrže. Která by byla umístěna ve vytápěném prostoru.

Vše na 12 voltů, čerpadlo, lednici kompresorovou.........Prostě novátorské aktivity jsou dobré. Ale né vždy.
A s tou doložností je to pravda. Dailyna zas tak extrémní doložnost nemá. Ale to bych tady již opakoval jiné kolegy. Co si tím ( stavbou ) prošly.
Je to jako s dětmi, nesahej na ty kamna spálíš se. Každý si to musí vyzkoušet na vlastní kůži. 99% lidí co dodělali vestavby, by je příště udělali jinak. To je asi normální. Lukash666 má tu výhodu, že si to chce udělat do pracovní dodávky a ze zbytků materiálu co už naúčtoval svým zákazníkům plus "nějaké" věci dokoupí. Takže co nejlevněji. Přes týden bude v dodávce na ponku řezat roury a vozit radiátory a ostatní materiál a o víkendu se mu bude radostně rekreovat v tom samém prostoru rodina. Je to to samé jako by rodinu nastěhoval do instalatérské dílny a po směně vyměnil ponk a stroje za nábytek a sedací soupravu. Tímto způsobem, asi zbytek rodiny nepřesvědčí k tomu, aby je to také bavilo. No a když to nevyjde tak dodávka bude vesele dál dělat svoji práci na stavbě a Lukash666 si to vyzkoušel podle svého rozumu a za svoje peníze. Život jde dál. Hlavně zdraví :-)
milan59milan59Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj Lukas,
rozhodně tě nechci odrazovat, také jsem před časem uvažoval o něčem podobném a po cca 1,5 letém plánování (bez zkušeností) jsem si radši pujčil na hotové auto. Fandím ti, jenom je potřeba uvědomit si, že některé nápady mohou být nebezpečné - otevřený oheň.
Myslím, že budeš určitě potřebovat solární panely na dobíjení baterek. Doporučuji navštívit karavanové městečko u výstavy For caravan a pokecat s karavanisty, určitě to bude lepší, než sáhodlouhé psaní.
Držím palce a jsem zvědavý na výsledek. Pokud nebude s tebou chtít jezdit manželka, tak i výjezd jenom s dětmi má něco do sebe. Ahoj Milan :_
TominoTominoČlen
Přidáno před 8 let
Po dlouhé době si dovolím reagovat...jednoduše proto, že chci, rsp. v tomto případě musím. Byť vím, a snažím se tím řídit, "že zkušenost je nepřenositelná"..
Po pročtení vlákna jsem došel k jednoduchému shrnutí, které se ale nebude zamlouvat zakladateli vlákna. Ale i s tím rizikem sdělím svůj názor.
V první řadě je HROZNEJ průser řešit vyřešené někým, kdo s tím má zkušenost a myslet si, že to z domácího odpadu vymyslím líp. Někdy to může zafungovat, ale zde si myslím, že to nebude ten případ. Viz ohřev vody...atd.
Za druhé, pokud už v této fázi "stavitel" přemýšlí nad tím, že to bude levnější, než pobyt s cestovkou, tak je to takový omyl, že větší snad být ni nemůže. Protož pokud chce někdo cituji" luxus za málo peněz", tak to nikdy nedopadne dobře.. NIKDY. Bohužel.
Výsledkem může být "dokonalá" vestavba v očích tvořitele, ale za jakou cenu??.. Za cenu toho, že se v noci můžu udusit díky bastlerským pokusům o topení, o chlazení, nebo za cenu nebezpečí toho, že se mi děti spálí o pseudobojler , nebo že mi neočekávaně praskne použitá hadice z pračky, kterou jsem našel v dílně po výměně svýmu zákazníkovi??.. O elektoinstalaci ani nemluvím.. Věřte, že tohle všechno a spousty chyb mám za sebou a snažím se jen poradit. Nicméně znovu opakuji..Zkušenost je nepřenositelná" a omlouvám se tímto zakladateli vlákna, pokud se jej můj názor dotkne.
Chtěl jsi radu. Mnozí ti ji dávají v předešlých příspěvcích. Nepouštěj se do takového experimentu a ušetřený čas a investice utrať raději u Fišera, nebo Čedoku. Pokud však trváš na obytné dodávce, zkus si to na nějaký čas půjčit a zjistíš to, co ti zde mnozí píšou a doporučujou.
Pak se rozhodni.
Howk.
Tomino
K
kremilekČlen
Přidáno před 8 let
Jak se můžeme přesvědčit na filtru digestoře, i tuky se můžou rozpouštět v plynech. To samé platí i pro ropné produkty (syntetické maziva). Proto až budeš dofukovat bojler na pumpách, kde jsou často staré, mastné kompresory bez jakékoli filtrace, prosím, nedávej tuto vodu pít dětem. Ty za nic nemůžou.
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 8 let
Mno ...
... už jsem to zase nevydržel!
Zase se tady vymejšlí něco, na čem si generace před námi natloukli držky!
Hrách se na zdi opravdu neudrží!
... Pak mi prosím dejte vědět, jak to dopadlo, jó?! :he
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,037,605 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.24120 sekund | Průměrně za: 0.2412 (0) sekund | Dotazy: 137 | Použitá paměť: 2.33MB/4MB