Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Do Řecka: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Do Řecka

Poslední aktualizace před 8 let
tektronictektronicČlen
Přidáno před 8 let
Přes to, že je ještě poměrně brzo, začínám se zabývat myšlenkou letní dovolené a s ní spojenou cestou do oblíbeného Řecka. Jelikož se situace s našimi "kulturními obohacovači" vyvíjí pro nás ne zrovna ideálně (omezení na hranicích, bezpečnost atd.) ptám se Vás, kteří se i přes toto všechno letošního Řecka nechcete vzdát. Kudy plánujete cestu? Nejrychlejší trasa přes HU,SRB,MK bude ( hlavně zpět do ČR ) asi "peklo".
Marco Polo
A
albertČlen
Přidáno před 8 let
Bohužel si myslim že za situace ktera panuje nyní v Evropě,je planovani trasy předčasné.Situace se mění každým dnem.Já osobně se budu rozhodovat až tak týden před dovolenou.Loni jsme se teprve v madarsku rozhodovali kde vubec jedeme:)Ale proto většina z nás má obytky abychom nebyli zavislí na cestovkach atd.
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 8 let
Pokud chceš mít jistotu klidu, tak bych plul trajektem ze severu Itálie a máš to.!i
Alfa 4Alfa 4Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj všem!
Já řešil to samé , do Gríku jezdíme pravidelně a vloni v září jsem měl také dilema..Zde na fóru jsem však získal aktuální info i podporu kolegů- cestovatelů a bylo vše ok. Migranty jsme viděli hodně v Maďarsku (plot ještě nebyl dokončen) a pak po celé trase, hlavně v Makedonii. Klasika, voprsklí, somrovali prachy a prudili, všude kolem nich humáč a bordel....vždy bylo poznat kde prošla noha uprchlíka:( V Řecku už jsme naštěstí neviděli ani jednoho!
Je teda pravda, že z obavy že budem čekat dlouho na SRB/Maďarských hranicích jsme zvolili cestu domů přez Albánii, Černou Horu, Chorvatsko atd..Bylo to sice moc fajn ale už bych to nedal, bylo to o dost delší. Já letos chci zase vyrazit s rodinkou směr Řecko, po klasické cestě tam i zpět..Snad nám to bude umožněno. Ale jinak souhlasím s Albertem že je ještě moc brzo!
Fanda !y, Lucka !e, Ája :t, Fáfa !o.
F
ferdasanČlen
Přidáno před 8 let
My se loni vraceli v době kdy měly být hranice zablokovaný,taky jsme uvažovali o AL,CHR i IT a nakonec jsme jeli zpět klasickou cestou a proběhlo vše v pohodě.Zatím plánujeme kam,klasickou cestou,kdy to bude to se uvidí podle okolností.Uprchlíky známe zatím jenom z TV a doufám,že to tak i zůstane.
tektronictektronicČlen
Přidáno před 8 let
Máte jistě pravdu, že je ještě brzo. Jak už bylo řečeno, situace na bojišti se mění každým okamžikem. Ale v tomto případě si myslím, že bude hůř. Proto se ptám vás zkušených dobrodruhů: varianta přes moře bude jistě z pohledu bezpečnosti nejrozumnější. Mě ale láká cesta přes AL. Jel někdo loni? V jakém stavu byly silnice, kempy, jak na hranicích atd. Na co si dát obvzlášť pozor? Jde mi především o tranzit do GR.
Marco Polo
Upravil tektronic dne 06.02.2016 01:35, před 8 let
milosdurismilosdurisČlen
Přidáno před 8 let
Ja som isiel minuly rok cez Albansko do Grecka a nezabudnem na horsky prechod za Vlorë pod Mount Çika. https://www.google.co.uk/maps/@40.179....83z?hl=skTreba silne auto a pevne nervy!!! Hodinu stupania so zaradenou jednickou na plny plyn, potom hodinu brzdenia takisto so zaradenou jednickou! Este nam do toho zacalo prsat... Pokial mate este aj dlhy karavan, tak tuto cestu vyslovene neodporucam! Dva krat som dost silno skrabol zadkom karavanu v zakrute. Pred vrcholom stupania je rekreacne stredisko Liogara, kde su odparkovane auta a vsade pritomne Mercedesy s mladikmi s vyholenou hlavou. Este ze sa mi podarilo medzi nimi prekluckovat bez skrabancov. Vydychol som si az dole na Albanskej Riviere v kempe Kranea. Tam sa nam pacilo, ale zo severu by som tam uz nesiel.
Miloš
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 8 let
To se jednalo o trasu po SH8 ?? Já na mapě žádné jiné cesty nevidím.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
milosdurismilosdurisČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

Mirek a Jirinka napsal:

To se jednalo o trasu po SH8 ?? Já na mapě žádné jiné cesty nevidím.


Ano! jedna sa o tuto cestu.
Miloš
Jarda BorekJarda BorekČlen
Přidáno před 8 let
SH8 to je z Vlore - Orikum a za ním to začne stoupat serpentiny nahoru a dolu přes Dukat, Mount Cika, Dhermi, Vuno, Himare, Bors, Lukove, do Sarande /cca 200km tak na 5 hodin/. Pro karavan /obytný přívěs/ cesta méně vhodná spíš nevhodná, nebo ji rozvrhnout na delší dobu aby se uchladily brzdy na přívěsu. Jinak nádherné panorama s výhledem na moře, Ale spíše vhodné pro obytné auta/brzdit co nejvíce rychlostmi./ . Ze Sarande se dá jet po nové asfaltce na přechod do Gr Konispol /60km/, nebo smšr Ksamil/je tam kemp/ zastavit se v Butrint -krásné vykopávky/je to 30km z Sarande/ a v Butrintu se nechat převést pramem a dojet 30 km/kus horší cesty než se napojíte na novou cestu/ na Gr hranice Konispol./30km do Igoumenitsi/ Z hranic se sjede cca 2km dolu k moří. Tam se dá před Sagiadou na několika místech kempovat jsou tam i sprchy. V Sagiadě je krámek kde je provdaná češka takže se domluvíte. Před krámkem je ještě pekárna. V malem přístavu v Sagiadě jsou asi 3 hospudky v poslední vaří nejlepe.
Druhá varianta je za Fierem před Vlore po SH4/E853/ směr Tepelne, Gjiokaster na přechod do Gr Kakavje. To jsem jel před lety. Je to asi 200km.
Z Hr Drveniku ,přes Černou Horu, Albanii do Gr k Igoumenitse cca 800km .
!z!)Smile
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 8 let
Díky,za odpovědi. Tak to asi na moje auto a posádku nebude to pravé ořechové.Mám jen obyčejné 2.5D?? A díky těm přistěhovalcům a vandrovníkům nebude zatím ta cesta Maďarsko,Srbsko,Makedonii přesvědčivá. Ještě dotaz Durrës-Vlorë vypadá v pohodě.Z Černé Hory do Durrës,díky nové cestě v MNE na přechod přes Vladimír a nový most přes Bojanu,nebyl žádný problém /Tirana,Durrës/,dál pak nevím?
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
Upravil Mirek a Jirinka dne 06.02.2016 11:11, před 8 let
Jarda BorekJarda BorekČlen
Přidáno před 8 let
Z Dures do Vlore po Fier dalnice pak normal dobrá cesta. /info je z 2014/ S tou 2,5 bez turba bych se těch kopcu nebál.
Je to opravdu nádhera, serpentiny, ale stojí to zato.. Za Vlore před Orikum bych u moře přespal . Jsou tam hospudky u pláží tam jsme povečeřeli a hned na parkovišti přespali.
!z!)Smile
T
Tom a IvonkaČlen
Přidáno před 8 let
Též bych si dovolil přidat vlastní zkušenost
V loni jsme plánovali cestu do Řecka, pročítaly různé weby, procházeli diskuse zde apod... všichni nás zrazovali, strašili... a realita byla o tolik vzdálená oproti tomu, jaké tu, v ČR, panovalo povědomí. Cesta byla NAPROSTO V POHODĚ. Cesta tam i zpět přes H, SRB, MK, GR. Při cestě do řecka, jsme neviděli jediného uprchlíka a cesta utíkala jako po másle. V řecku jsme byli 2 týdny a domorodci evidentně o nějaké krizi, nebo strádání vůbec nevěděli - že by zbytečná "masírka" v médiích...??? Při cestě zpět jsme na DÁLNICI potkali více CYKLISTŮ, než běžěnců. Ano, v MK a SRB jsme potkali asi 5 cyklistů na dálnici, kteří jeli v odstavném pruhu. Po zástupech běženců ANI PAMÁTKY!!! Ano, na hranicích SRB-H jsme čekal celkem hodinu a půl, což se myslím, dá v pohodě přežít. Stačí si vzpomenout, kolik času jsme čekávali na každých hranicích, nebo i v Mikulově, tak celkem hodina a půl za obě cesty, není zase takové peklo....
Co jsme měli sami možnost poznat, tak "mediální masírka" v ČR fungovala na výbornou a místní Řekové si užívali krásného léta, klidu a pohodičky. Pouze pro úplnost informace - byli jsme na Chalkidiki - nemůžu mluvit, jak to vypadalo u Athén a jinde v GR.
Řecko mi i po letech potvrdilo, jak je tam nádherně a partnerka, zvyklá na Chorvatsko, o Chorvatsku a ni neuvažuje a oba se letos znovu těšíme do Řecka na úžasnou dovolenou.
Jen tak pro zamyšlení - zkuste se podívat na google mapách na sledování aktuální dopravní situace a zjistíte, že na dálnicích a hlavních dálničních přechodech nejsou žádné celodenní fronty ani nic podobného. A to, že se zbrzdím o hodinu celkem, rád přežijeme za to, co nám Řecko dokáže nabídnout!
Za nás - těšíme se na celou cestu i dovolenou a media se musejí brát trochu s rezervou.
P.S. Co se týká kvality cest - když jsme projeli kolem Břeclavi, směr do Řecka, tak jsme měli nejhorší úsek cesty za sebou. V H, SRB, MK i GR jsou cesty MNOHEM lepší, než dálnice v ČR.....
Tom a Ivča, Toyota RAV4 a Burstner Averso Top 560tk
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 8 let
Díky za další info,rád poznávám nepoznané.Tak bych klidně zkusil obě cesty.Právě ta část kolem Vrolë směrem k Řecku by měla být jedna s nejhezčích a tomu teď věřím.Pobřeží je zatím volnější než jinde,třeba v HR nebo MNE.Hlavně je možnost volby,kde ulehnout i mimo kemp.Co se týká vandrovníků z Afriky,tak jsme v září také žádného neviděli /HR,SI,HU,A/.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
tektronictektronicČlen
Přidáno před 8 let
Díky všem za cenné informace! Albánie zní opravdu lákavě. I když časově daleko náročnější, než "klasika". Čas ukáže pro kterou variantu se přiklonit.
Marco Polo
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 8 let
Když je čas,tak nejde o délku,ale něco vidět.Kdo třeba nejel Sarajevo-Podgorica po E762 tak vřele doporučuji.Pak třeba kaňony Tara a Morača,Lovčen atd. Nezapomenutelná krása a zážitek při cestování po BiH a MNE.Cesta nad Kotor,která má asi 25 vraceček a výhled jak s letadla. Proto ta Albánie láká.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 8 let
Mirku dělal jsem AL 2014 a od Vlore na jih je cesta s pěknými výhledy ,moře a hory.Logarský průsmyk je ale dost strmý a potkal jsem tam českého kolegu se staršì obytkou fiat který ho právě projel a uvaźoval jak zpátky ho objet protože se mu to dost hřálo ale tato část AL je opravdu top.Za logarem na jih sice kopečky ale i pro starší vozy nic nepřekonatelného.Průsmyk bych se starším vozem dělal v noci nahoru a nahoře přespal.V noci byl provoz minimální(mimo sezónu) a chladno ,spali jsme tam 4ry noci a OK.Pro další info na SZ když budeš potřebovat.Petr
sipadansipadanČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

tektronic napsal:

Mě ale láká cesta přes AL. Jel někdo loni? V jakém stavu byly silnice, kempy, jak na hranicích atd. Na co si dát obvzlášť pozor? Jde mi především o tranzit do GR.


Ahoj,

Albánie zní exoticky a nebezpečně jako Kolumbie že ?
Není na ni ale vydáno ani bezpečnostní varování (vyjma odlehlých horských a pohraničních oblastí s Kosovem).
Čili řečeno jednoduše, je to balkánská země jako každá jiná a není čeho se bát ... mimochodem se dá v pohodě přejet celá za den, to kdyby se tam náhodou něco nezdálo.

Faktem je, že když řekneš, že si byl v Albánii, tak se Tě každý druhý zeptá jak si to tam přežil, což alespoň na oko zvyšuje cestovatelský kredit ... tím to ale končí, nic životu nebezpečného tam nenabízí :D:D:D ....
4.114683,118.628756
tektronictektronicČlen
Přidáno před 8 let
Máš asi pravdu, že když se někomu (neznalému) zmíním o tom, že bych chtěl projet Albánií, vzbuzuje to u něj pocit, že se jedu zabít. A o nějakém zvyšování cestovatelského kreditu jsem ani nepřemýšlel. O to v mém případě nejde. Jsem ale rád, že dle vašich doporučení to přes Albánii letos do Řecka zkusíme.

Automatické sloučení 07.02.2016 09:08:
Ještě jedna technická. Jak šlo loni platit kartou (nafta, markety)? Je nutné (výhodnější) měnit na leky? Díky.
Marco Polo
Upravil tektronic dne 07.02.2016 10:08, před 8 let
sipadansipadanČlen
Přidáno před 8 let
@ tektronic

Doufám, že jsem se Tě nijak nedotl.
Mým cílem bylo, abys to přes Albánii zkusil.
Nejde o znalost, či neznalost, myslím, že jisté obavy má každý, kdo tam poprvé jede, proto to přirovnání ke Kolumbii.
Albánie má takovou reputaci, ale fakt nerozumím tomu proč.

Myslím, že budeš velmi překvapen v dobrém smyslu slova.

Platit kartou lze každá nafta na hlavních tazích (free WIFI na benzince samozřejmostí), platí shodně pro klasické velké markety ve městech.
EUR měnit potřeba není, lze projet pouze s EUR, na drobnosti to chce ale centy, jinak bys platil přiliš - kukuřice u silnice, ovoce, zelnina od drobných prodejců apod. ...

Na hranicích se kontroluje poze zelená karta.

Na co si dát pozor ?
Na cikány na hranicích s MNE.
Jsou tradičně velmi přesvědčivý a mají velkou výdrž. Chtějí vše od vody po peníze. Je jich tam spousta a přivádějí člověka do rozpaků.

P.S. Dopuručuji navštívit kemp Ksamil https://sites.google.com/site/ksamilc...ancamping/, to je neuvěřitelnej zážitek :^
4.114683,118.628756
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,303,513 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.27476 sekund | Průměrně za: 0.27476 (0) sekund | Dotazy: 143 | Použitá paměť: 2.32MB/4MB