Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Exhumace mrtvolky :): TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Exhumace mrtvolky :)

Poslední aktualizace před 7 let
K
Kratas68Člen
Přidáno před 8 let
Dobrý večer,
moc děkujeme za přijetí na C24... Účet jsme dělali již dříve, ale popravdě jsme vás tady jen tak trochu šmírovali:) Trávil jsem tady nespočet večerů, protože informace ze serveru jsou opravdu zajímavé.... Takže mnoho z vás alespoň z "dočetu" už celkem znám, vím o vašich trápení s vyplavenými auty, bateriemi atd.
S přítelkyní jsme bydlíkaření propadli už před mnoha lety, kdy jsme poprvé vyrazili autem z půjčovny do Itálie. Popravdě právě tahle dovolená nás poznamenala na celý život, protože jsme v IT nebyli moc spokojeni s počasím a nakonec jsme skončili v Andalusii:) A naprosto v klidu a pohodě. Jako bejvalýho trempíka mě právě tahle svoboda dostala do kolen a ostatně vysvětlovat to tady právě vám je myslím nošení dříví do lesa...:)
Takže s bydlíkem jsme trávili posledních deset let, procestovali několikrát Francii, Itálii, Španělsko, nějaké to Chorvatsko, v zimě hory. Pokaždé autem z půjčovny...
Velký zlom přišel minulý týden, kdy jsme se dostali ktomu, čemu se říká "neodmítnutelná nabídka":) Koupili jsme Adrii 660 dp z roku 2002, dvaosmičku JTD. Auto, které nám naprosto geniálně vyhovuje prostorově, ohromná garáž vzadu bude super pelech pro našeho irskýho vlkodava.
Samozřejmě všechno má svoje ALE:)
Auto sice mělo jediného majitele, ale podle našich informací nakonec skončilo ve firmě jako montážní vůz pro partu truhlářů, co jezdili instalovat kuchyně či co. Někomu se povedlo odhaduji že netrefit do vrat a narvat zahradku pod nějakou traverzu. Vzadu tedy roztěsněný sendvič, ve finále snad stálo dva roky na dvoře a chcalo do něj.
Na první pohled to nevypadalo až tak strašně, než (a teď se objevuje ta legendární fráze, kterou jsem na C24 četl tak často) jsem do toho šáhnul :) :) :)
Naštěstí jsa psychicky připraven vašimi příspěvky o rekostrukci podobných mrtvol jsem se z toho nesesypal. Myslím, že jsem poměrně manuálně zručnej a co hlavně, právě mezi vámi se dá sehnat ohromné množství informaci o opravách.
Současný stav je ten, že auto skončilo v hezké hale, kde je téměř vše k dispozici /veškeré vaření, obrábění, 250 metrů čtverečních místa/ a zítra to všechno začne lítat ven. Bude třeba udělat 3/4 levého boku, celý zadek a třetinu boku pravého. Celý zadek a střecha od zadní rany až před koupelnu. Prověšená podlaha, komplet čalounění a asi třista dalších kravin. Z motoru teče olej, určitě to chce vstřiky, rozvody, kotouče a desky. Cena auta odpovídala stavu, taže se vyplatí nějakou tu kačku a práci do toho vrazit :)
Takže...
Hodím sem občas nějaké info a fotky a moc vás prosím, abyste na nás trochu dohlédli, jestli nezkoušíme zjistit, že foukáním tabákového kouře do umyvadla náhodou nevznikne zlato:):):)

Hezkej večer...
Kraťas
Kratas68 Připojili následující obrazek:
adria_01.jpg adria_02.jpg
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj preju hodne trpelivosti pri generalce.
Zajimalo by mne jaka byla cena, co to ma nalitano a jaky
je rozpocet na material na opravu. Cas asi nema cenu resit
protoze kazdy si ten svuj volny ceni jinak. :_
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
K
Kratas68Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj, děkujeme za podporu....
Auto stalo 170 K, nalitano to má okolo 250.000. Pamatuju si, že dvaosmičky JTD byly mimořádně povedený motory, mám jeden v Masteru a je to pochoďák. Motor musí ven a trochu do něj koukneme, jestli náhodou není načatej. To je bohužel smutnej osud aut bez jednoho pána, že se s olejem nikdo moc nepáře. Auto teď blbě startuje v chladu, podle rozumů, co chytám od Fiaťáků může být v pytli vstřik. Na startovací plyn chytá na jednu otočku. A pak má hezkej zátah. Takže asi vážně ten vstřik, spolu s rozvodama a budeme ho muset přetěsnit. No a pak se uvidí - přinejhorším koupit motor - což zase není takovej průser, dají se celkem slušný okolo 30 tisíc.
S tím rozpočtem je to zatím trochu nejistý. Máj odhad je, že se dostaneme někam k 80 - 90 tisícům. Popraskaný okno, rola do téměř všech oken, levý zadní světlo prdlý. Všechny agregáty v nástavbě autě jsou funkční, takže nejvíc peněz asi od nás dostane Dometic s kámošema:)
Na střeše to má nějakou klimatizaci, ale podle prvního prošťourání je to ten systém s vodním chlazením na 12 V. Chladicí nádobka má tak 5 litrů obsah, coz mi připadá jako nedostatečný. V jednom půjčeným bydlíku jsem to zažil - ale tam to bylo připojený k nádrži na čistou vodu. Takže to celkem fungovalo.
BTW - Když jsme u klimatizací, myslím, že hodně zajímavá je tahle:

http://klimatizac...-spc-9-dma

Tohle je podle mě skvělá věc, dá se to strčit do garáže, velký je to jako 20 l kanystr a hodně zajímavá je to funkce odvlhčovače... No a 360 W?

Zdravím K.
L
LakyČlen
Přidáno před 8 let
Pokud to není tajné kolik stálo to auto , druhá otázka - kolik stálo půjčovné jak píšeš že máš objeto kus Evropy . Měl jsem podobnou možnost koupě firemního vozu a dnes jsem rád že mi jej bratranec manželky neprodal asi věděl proč , a já to vím už také. :D
Myslím si že za to půjčovné bys dnes koupil dobrou stařenku a pokud bys něco přidal tak zánovní vůz . No nebudu tě moc prudit hlavně at se dílo vydaří .:_
Žijeme jen jednou.
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 8 let
to kratas68: určitě doporučuju vysápnout vstřiky a udělat čerpadlo. Motor normálně nejde zničit ale příprava směsi to u mě dokázala za 400km. Oprava byla za 100 tisíc :o
K
Kratas68Člen
Přidáno před 8 let
Karle můžete mi říct, co to bylo za motor?

Automatické sloučení 29.01.2016 19:57:
Herman: 170 tisíc.

Automatické sloučení 30.01.2016 02:38:
Hezkej večer,
tak tady mam nějaký postřehy z dnešního začátku prací.... Myslím, že ideálním řešením je Neurol, není návykovej, dá se po něm ještě celkem slušně řídit a všechny kusy polystyrenu a nosníků, co vám spadnou na hlavu, berete jako super zpestření :) :) :)
Ano - je to v prdeli... Počítal jsem s tím, že je to špatný... Ale že až takhle?
Původní moje představa byla, že odstrojím celý interiér najednou, všechno ven a nástavba se sjede z jedné vody načisto... Teď myslím, že to takhle nepůjde. Celej sendvič by se taky klidně mohl sklapnout...
Ostatně sendvič u Adrie mě trochu překvapuje. Střecha a zadní strana je klasika /zezhora/ plast, překližka, polystyren 25 mm s výztuhama a vnitřní překližka s tapetou. Boky jsou bez svrchní vrstvy překližky, výztuhy a polystyren rovnou na laminu a pak vnitřní překližka.
Navíc - a to je myslím vážně divný - nedávali výztuhy okolo oken a ostatních otvorů. Zadní dveře garáže jsou napatlaný rovnou do polystyrenu, stejně tak okna a další otvory. Já měl za to, že rámový výztuhy jsou samozřejmostí. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Dělal jsem nějaký testy lepidel a určitě nejlíp na konstrukci vycházejí MS polymery. Při zkoušce na 5mm plast jsem rozštípal podklad, ale dřevo pořád drží. Polystyren asi nejspíš polyuretanovým lepidlem...
Sakra mě je toho auta tak líto, že takhle dopadlo :( Přitom ty netěsnosti nebyly zase tak velký, na dvou místech nadzvedlá krycí lišta. Jen to trvalo zřejmě roky....

Zdravím K.
Upravil Kratas68 dne 30.01.2016 02:38, před 8 let
Kratas68 Připojili následující obrazek:
adria_05.jpg adria_04.jpg adria_03.jpg
L
LakyČlen
Přidáno před 8 let
No je to tak jak to popisuješ, možná na tom budeš lépe než ti hoši co dělají celou rekonstrukci vozu . Ale sám na to nebudeš stačit určitě tak ve dvou nejlépe ve třech , rozebrat něco to je jednoduché horší je opak . Čao.
Žijeme jen jednou.
H
HEKNAČlen
Přidáno před 8 let
Přeji hodně trpělivosti a především klidu je to pořád jen koníček.Tady
za kamarády se budeme těšit na první výjezdy!y
R
Radim5844Člen
Přidáno před 8 let
Tohle smrdi komplet veci ven. Pust se do toho komplet. Bude se ti to delat 100x lepe. Vse muzes opravovat zevnitr aby s si neporusil vnejsi plechy atp. Vyrezat okno-a.
Nebudes to mit lehke, ale nic nezvladnutelneho :-) Urcite se priprav na spousty casu. Ja uz jsem tak na 4tis h prace a rozpocet ca 200tis, ale na to prd, budes to mit komplet a radost obrovskou, chlavu vzhuru. POkud ses manualne trochu vzrucny a budes pouzivat hlavu. dobre t dopadne.

Urcite si nekoho sezen na vypomoc! bude se hodit a je to i psychycka podpora.

Kdyby si ptreboval nejaky radou bo cokoliv dej vedet. Rad poradim.
A nezapomen, je to milacek :-)))

A ver ze vim do ceho jdes, jak se citis po zjisteni, ale vzhuru a do toho. Vem si priklad ze me :-)

Vezmi to poradne za kule :-)

Radim
Fiat Frankia 1985-kompletní renovace 2015
http://krfc.rajce...t_Frankia/
http://krfc.rajce...rankia_II/

Citroen Jumper 3.0 HDI obytna vestavba
http://www.rajce....
K
Kratas68Člen
Přidáno před 8 let
Děkuju za intenzivní podporu:)
Dospel jsem ke stejnýmu závěru.... ostatně před chvílí jsme si psali kvůli tomu laminátu. Zítra odpářu celej zadek a novej zadní panel udělám sólo na dílně a vsadím ho na novou podlahu v garáži. Zadek je celej pryč, zdravý jsou jen ocelový nosníky od pomocnýho rámu na garáži... Hodím sem zítra nějaký fotky, dneska už jsem K. O. ...

Hezkej večer
M.

Automatické sloučení 01.02.2016 22:54:
Radim5844: Tak jsem dal na tvoji radu a vzal ho za ty kule :)

Automatické sloučení 01.02.2016 23:26:
Jeste zezadu... ale nejak blbne vkladani fotek :(

Automatické sloučení 01.02.2016 23:29:
Tak alespon link na galerii...

http://www.carava...ri_id=9158

Automatické sloučení 08.02.2016 23:49:
Dobrý večer,
Tak se nám to přece jen začíná hýbat. Největší deprese je asi to počáteční bourání. Jak se na autě začne objevovat něco nového, už je to veselejší. ..
Upravil Kratas68 dne 08.02.2016 23:49, před 8 let
Kratas68 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 8 let
Byl to 2,8iDTD nesmrtelnej starej turbodýzl s mechanickým čerpadlem. Hulilo to černě a vodspoda to jelo jako kráva.
1) axiální vačka v čerpadle si vylámala kousky oceli a ty pustila po naftě dál
2) přidřel se pístek v čerpadle a motor byl šíleně "nafórovanej" pístek nedovíral o cca 15mm z 40mm kroku = za volnoběhu a malejch otáček tam teklo kvantum nafty
3) špony z vačky cestou zabily vstřiky a do válců kapaly veliký kapky nafty (tzv. difúzní hoření) kapky nafty se spalujou jen po obvodu, jádro nestačí vyhořet a prasecky zvedá kompresní poměr
4) nevyhořelý palivo dělá velikej hic, hlavně nahoře (provalený hlavy pístů, u mě dilatačně rozervanej tvrdochrom nebo co v tom válci je)
5) nezávislí automechanici mi tvrdili že TO JE NORMÁLNÍ VOLE, TAKHLE NAFTA HULÍ,....

Udělám z toho přednášku jestli uděláme DOD 2016. Něco maličko vo motorech vím, ale bejval jsem benzínář. Tak jsem si načet i naftový skripta a dneska už s těma automechanikama vedu dialog na diametrálně jiný úrovni,....
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 8 let
Držím palce, ale budeš v tom tak za čtvrt mega, já vás jen obdivuju, všechny i ty daleko mladší dřevěnice jsou na tom podobně. Hodně můžeš sosat od Radima, dělal komplet, hoši hoši, že se vám do toho chce, velkej obdiv!c
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
K
Kratas68Člen
Přidáno před 8 let
To Me2d: Jasně, je to trochu nelogicky:) Ale na druhou stranu zase to musís brát jako třeba modelařinu. Ono taky nemá moc logiky stavět doma tři roky model Titaniku ve flašce od frankovky, že jo? :) Navíc - s tímhle "titanikem" se jednou alespoň svezeš, ten druhej ti maximálně děti shodí z police:)
S tím rozpočtem to zatím nedokážu odhadnout. Dopracoval jsem se k nákladům na metr čtvereční sendviče, kterej v provedení laminát, 3 mm topol, 25 mm tvrzenej polystyren, 3 mm topol a čalounická ekokůže na tapecírung vychází na cca 700 korun za čtverec bez DPH. A to podle mě zase není až tak strašný, když si vezmeš, že že to zadní čelo, co teď dělám, má necelý čtyři čtverce.... Zadní čelo obytnýho auta za 3 K bez DPH v materiálu? To myslím docela jde....
Samozřejmě pokud se člověk utrhne a začne to šlechtit satelitem, solárama a všema ostatníma fíčurama, věřím, že se na takovouhle nějakou částku dostaneš....
Jinak ještě k těm "dřevěnicím", jak jsi je hezky nazval. Poslední auto, který jsem viděl v rozebraným stavu, byl Dethleffs Globe z roku 2011 a konstrukce byla řešená nemlich stejně. Sendvič s dřevěnými výztuhami. Topolová překližka. Takže nic novýho zřejmě vymyšleno není. Občas někdo dává do drahých bydlíků polyuretanový panely, co jsem zaslechl. Kžadopádně problém s vlhkostí bude asi mnohem rozšířenější, než si lidi myslí. To, že mám nový auto za půldruhýho mega neznamená, že to někde v horním rohu alkovny už neroste. Samozřejmě, že není v zájmu výrobců vyrábět bydlíky s životností 30 let. Takže jedinej, kdo to může ohlídat, jsou majitelé. Já třeba určitě pořídím kontaktní truhlářskej vlhkoměr...

To Karel: Teda tenhle příběh s motorem je poměrně strašidelnej :( O to víc, že takhle to klidně mohlo proběhnout i u úplně novýho motoru:(

Pánové mějte se, jdu něco dělat...
K.

Automatické sloučení 09.02.2016 12:15:
Sakra já to nějak asi nezvládám s přidáváním fotek. Občas mi je to vezme, občas ne. Občas jen tu první.
Udělal jsem novou galerii, kam budu strkat fotky pouze z našeho bastleni :)

http://www.caravan24.cz/fotogalerie.p...ri_id=9261
Upravil Kratas68 dne 09.02.2016 12:15, před 8 let
Kratas68 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
BanungBanungČlen
Přidáno před 8 let
Také se hluboce klaním před těmi co se pustí do takovéto rekonstrukce.
Vzhledem k tomu, že mám celkem obsáhlé zkušenosti s prací se sendvičovým laminátem, tak přidám dva poznatky.

1) vnější skelet, zejména pokud je jednoduchých tvarů, je v podstatě to nejjedodušší. To hlavní přijde později - povrchovka, (tady vyřešená laminátem) interiér, instalace atd.

2) ta cena za m2 mi přijde docela nízká.
Nabízím ještě druhou variantu, která se používá u lodí a různých nástaveb atd. A to je vylaminovat si vlastní panel. není to nic těžkého.
Konstrukce by byla např:

600g sklo + polyesterová pryskyřice + Herex C70.55 + 600g sklo + polyesterová pryskyřice.

Cenově to vyjede o něco více, ale hmotnostně, pevnostně a kvalitativně je to nesrovnatelně lepší.A hlavně to nemůže hnít.

Do takovéhoto sendviče mi 3 roky pršelo a pak jsem ho normálně použil...
Variant lamnátového sendviče je samozřejmě víc, ale při poměru cena/výkon mi toto přijde nejlepší.
Zároveň stavba je daleko rychlejší, než se crcat s nějakou sloupkovou konstrukcí.

To že se ještě dnes dělají nástavby ze dřeva mě docela překvapilo. myslel jsem že už je všechno ze sendvičů.

Měl jsem kontakt na chlápka co prodával tyto panely na výrobu nástaveb pro kamiony. Možná ho i kvůli sobě dohledám...

Ať to hezky roste :)
surficisurficiČlen
Přidáno před 8 let
Já bych místo toho polyesterového pojiva použil epox.On ten styren neskutečně smrdí stačí když se ohřeje a to se bydlíkům stává.
K
Kratas68Člen
Přidáno před 8 let
Zdravím,
Asi jsem to špatně popsal. Samozrejme že se jedna o sendvič. Lepeno jako vrstvy: sklolaminát /nebo hliníkový plech/ 1.5 mm, překližka většinou 3 mm, polystyren, preklizka. Dřevěný výztuhy se dávají do mist, kde se bude sroubovat nábytek, připadne na hrany montážních otvorů pro okna a dveře. No a po obvodu celého panelu - kvůli napojení. Jinak je to samonosný sendvič. Nedrží to pohromadě žádna "klec" z dřevěných hranolů.
Občas, ale u bydliků opravdu málokdy, se používá misto polystyrénu polyuretanova izolace. Protože je cca 10x dražší než polystyren, je to opravdu luxusní záležitost...
Objednával jsem PE laminat v metráži u firmy, co stavi frigo nástavby. Lepi sendviče v autoklavech úplného stejně, jako my bydliky. Jen používají silnější překližky. Vrchní krycí laminát používají stejne jako my 1.5 mm.

Hezký večer
M. K.

Automatické sloučení 10.02.2016 00:20:
.
.
.
Ještě jsme dneska začali s lepením zadního sendviče - zatím překližka na PE laminát. Uvidíme ráno, jak to dopadlo:)

[img]http://www.caravan24.cz/fotogalerie.php?fotogaleri_id=9261[/img]

Automatické sloučení 10.02.2016 00:22:
.
.
.
Galerie spíš takhle:

http://www.caravan24.cz/fotogalerie.p...ri_id=9261
Upravil Kratas68 dne 10.02.2016 00:22, před 8 let
bleriot11bleriot11Člen
Přidáno před 8 let
No vida,už to roste.Já bych jen použil na nanesení lepidla zubatou stěrku jo mají obkladači-je ho pak všude stejně.Jak jste to zatížený?Máte v kuse nějakou velikou desku jako první zátěž,nebo rovnou ty lavičky?A ještě dotaz k lepidlu:Je to dvousložkový,X dílů bílého a Y dílů průhlednýho temně červenýho lepu?(smrdí to jako čpavek?)
K
Kratas68Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj. Je to lepené polyuretanovým jednosložkovým lepidlem od Bravena Rooffix. Na doporuceni Radim5844, kterej s tím slepil celou Frankii. S tou zubatou stěrkou jsem experimentoval, ale protože lepidlo trošku napěňuje, tak by se těch "žížalách", co by zbyly po zubaté stěrce, lepený materiál podle mě moc nadzvedl. Takhle se to rovnoměrně napěnilo na vrstvu cca. 2 mm lepidla. Teď jsme to odlehčili a už to /po 14 hodinách/ drží jak židovská víra. Podle technického listu by úplné vyzrání mělo být po cca 24 hodinách. Jsem s tím dost spokojenej, pětikilovka stojí zhruba 13 stovek.
Dneska budeme pokračovat výztuhama, ty ale raději MS polymerem...

Jo, ptal ses na zátěž. Topolová 3 mm překližka je ze dvou kusů, napojení z pohledu hotovýho auta "na vejšku kastle". Přes překližku leží velkej kus Komaluxu /sendvič hliník, plast, hliník - používá se v reklamě/ a na tom jsou rovnou ty lavice. Ale asi by to šlo i bez toho Komaluxu....

Zdravím Kraťas
bleriot11bleriot11Člen
Přidáno před 8 let
Ok,tak at se dílo daří.:^
K
Kratas68Člen
Přidáno před 8 let
Jj.. diky:) Teda mimochodem ten tvůj Bleriot je hodně povedenej. Kolik to má rozpětí? Dělávali jsme kdysi letecký dny na LKUL a lítal nám tam s replikou Bleriota od Martina Kindernaye pan Mára. Bylo to docela o čistý prádlo - když se trochu rozfoukalo, nějak se mu nedařilo vrátit se s tím zpátky na letiště a mizel někam směr Český středohoří....

Měj se...
K.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Kratas68, JiPe Highlanders, Laky, Karel Prokop, HEKNA, Radim5844, Me2d, Banung, surfici, bleriot11, gut, copy

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,045,228 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.25786 sekund | Průměrně za: 0.25786 (0) sekund | Dotazy: 135 | Použitá paměť: 2.26MB/4MB