Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Výbuch plynu: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Výbuch plynu

Poslední aktualizace před 15 let
SvanSvanČlen
Přidáno před 15 let
Sám to dost podceňuji a vozím s sebou třeba i 6 plynových lahví (kompozit) položených ve dvojité podlaze mezi elektrikou, topím za jízdy i bez SecuMotion a páchám i jiné přestupky, ale ...
Předevčírem explodoval na kampingplatze u Zurichu ve Švýcarsku jeden z karavanů (netěsnost přívodu plynu k běžící lednici způsobila požár a následný výbuch plynu) - totálně zničeno bylo 17 okolních karavanů a 17 lidí bylo zraněno. Fotografie toho spáleniště nejsou moc veselé - takže opatrnosti asi vážně není nazbyt.
Pravděpodobně se to ale stalo u jednoho z karavanů, které jsou tam odstaveny a používají se jako víkendové chaty (v CH je to dost časté) takže staré vedení plynu, zpuchřelé hadice a žádné kontroly.
Podívejte se sami na výsledek http://www.blick....ben-119959

is.blick.ch/img/gen/v/6/HBv68S7I_Pxgen_r_475x332.jpg
Upravil Fun dne 26.05.2009 23:31, před 15 let
TaboraciTaboraciČlen
Přidáno před 15 let
Tak to je teda síla.
L
Lukas a PetraČlen
Přidáno před 15 let
:o Hotová karavanistická apokalypsa :o
Lukáš (36) + Petra (6) + Kubík (4)
MatysekMatysekČlen
Přidáno před 15 let
To teda je mazec, žádná sranda.Matýsek
Matýsek ---- Stellplatz Matýsek možnost zaparkování 200 Kč auto + posadka / noc. Připojka bez topeni 60 Kč. Volejte 777800502 Matysek.
T
Tom a LuckaČlen
Přidáno před 15 let
Já se vždy plynu bál, nikdy jsem nechtěl plyn ani domů ani do auta a dnes pomalu v karavanu bydlím, ale zvykl jsem si držet svou fóbii na uzdě, ale tohle je síla, uf.
T+L , pejsek Arny II, polointegrál LMC
P
PetroldaČlen
Přidáno před 15 let
Jak ale zabránit tomu, aby v okolí nezaparkoval podobnej kaskadér. Neprodávají se nějaká čidla uniku plynu? Jasně, kanárek to jistí,ale my ho s sebou nevozíme.:v
X
XTRANČlen
Přidáno před 15 let
Já bych plyn až tak neodsuzoval. Vždy to je jen a jen o lidech, kteří zanedbají základní bezpečnostní opatření.

Už od dob škodovek 120 máme alespoň jedno auto v rodině na LPG. Ale min. 1 x ročně dělám revizi a 3 x ročně vizuálně a s kontrolním sprejem kontroluji celé zařízení včetně spojů.
V dodávce mám navíc čidlo (cca 400 Kč), které už při sebenepatrnějším úniku ječí jako pominuté.
Ale zažil jsem bývalého spolupracovníka, který místo nádrže vozil v kufru desítku bombu a neměl ji ani připevněnou. Auto páchlo butanem na 50 m, ale kilečko v obálce to vždy na STK spravilo:o Navíc s tím parkoval v garáži pod rodinným domem. Jo a pikantní je, že byl zástupcem velitele dobrovolných hasičů.

Pravda je, že místo 3 kombinační ledničky jsem nedávno z druhé ruky sehnal kompresorovou a kdyby naftový sklokeramický vařič webasto stál místo 38 tis. o jednu nulu méně zbavil bych se v obytňáku plynu úplně.

Takže doporučuji minimálně pravidelné revize a to čidlo, ale ne, jak jsem u jedněch karavanistů viděl, pod stropem, nýbrž určitě u země. P-B je težší než vzduch!!!
Vláďa
mbmbČlen
Přidáno před 15 let
Dělám auta 30 let, plynu jsem se vždy bál ( i doma- a nemám plyn dodnes), několik aut jsem zažil i hasit - od PB- ale toto je síla.Stále mám obavu i v obytňá;kku a po tomto příspěvku si asi už neuvařím ani kávu v autě...!!!
sotolacisotolaciČlen
Přidáno před 15 let
Tak to je teda dost hrozný.Brrrrrr.
To bych zažít nechtěl.Chce to opravdu kontrolovat,
a nebo nechat zkontrolovat..
Jarda+Radka+Lucka(9)+Jana(5)
jana a frantajana a frantaČlen
Přidáno před 15 let
Já osobně bych nepanikařil z nebezpečí PB.Jak asi všichni víme,tak zapáchá tolik, že sebemenší únik je cítit na dálku.Problém vidím ve snaze maximálně zateplit karavan, a kvůli tomu ucpat otvory v podlaze,aby do karavanu netáhlo.Právě tyto otvory ale slouží k úniku plynu z vnitřního prostoru.V podlaze jsou proto,jak už bylo uvedeno v předcházejícím příspěvku,že PB je těžší než vzduch.Nezapomenout i na otvor v místě,kde jsou umístěny bomby.Výrobce je tam vždy má,ale jsme národ kutilů a koumáků,a na toto pravidlo můžeme snadno při domácích úpravách zapomenout.
Tak jen doufejme,že PB pro nás vždy zůstane jen tím dobrým sluhou.
franta
LadousLadousČlen
Přidáno před 15 let
Ne že bych tyhle věci podceňoval, ale v tuhle chvíli je úžasná věc statistika. Tedy kolikrát se něco podobného stalo v Evropě za posledních 20 let, pak je asi dost malá pravděpodobnost, že u toho budu zrovna já. Zvlášť když si do týdne dojedu na na revizi ;M. Ale bý takhle Švýcar, to by bylo :o. Ale vážně, ten plyn fakt asi není sranda.....
Vladi
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 15 let
My mame cidla uniku plynu dve. Jedno som namontoval k podlahe pri varici a chladnicke a druhe je v plynovom kufri pri bombach. Tie to cidla sa zapinaju pri 1/3 vybusnej koncentracie plynu. Ale to vsetko nepomoze, ked zacne horiet karavan vedla.

Raz sme mali v karavane aj svokru. Ta chcela zohriat kurca v sklenenej nadobe urcenej len do mikrovlnky. Ked to prasklo a zacal horiet ten olej tiez to nebolo moc vesele.
Upravil Charlie dne 28.05.2009 06:38, před 15 let
sotolacisotolaciČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

Petrolda napsal:
Jak ale zabránit tomu, aby v okolí nezaparkoval podobnej kaskadér. Neprodávají se nějaká čidla uniku plynu? Jasně, kanárek to jistí,ale my ho s sebou nevozíme.:v


Na podobného kaskadéra ti čidla stejně nepomůžou.Bohužel.:o
Jarda+Radka+Lucka(9)+Jana(5)
ZbynekZbynekČlen
Přidáno před 15 let
Tak tak - u svého karavanu si bezpečnost zajistím (pravidelnými revizeni). Ale těžko ovlivním, kdo se v kempu postaví vedle mě.
Nicméně i tak si myslím, že podobné drama jako ve Švýcarsku se naštěstí odehrává velmi vyjímečně, naštěstí
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Svan, Taboraci, Lukas a Petra, Matysek, Tom a Lucka, Petrolda, XTRAN, mb, sotolaci, jana a franta, Ladous, Charlie, Zbynek

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,714,969 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.26219 sekund | Průměrně za: 0.26219 (0) sekund | Dotazy: 117 | Použitá paměť: 2.13MB/2MB