Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 nosič lyží: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

nosič lyží

Poslední aktualizace před 4 roky
SnoopaciSnoopaciNováček
Přidáno před 8 let
Zdravím všechny, potřeboval bych radu co se týče zimních radovánek a to ohledně lyží. Máme Peugeota Boxera vestavbu a lyže se nám do bydlíka už nevlezou, na střechu je nedám, protože tam je markýza a klimatizace, tak mě napadlo, řešil jste někdo držák lyží na zadní dvoukřídlé dveře? Existuje nějaký držák třeba na rakev nebo něco podobného? děkuji za rady a třeba i za odkazy na držák. Děkuji moc. Snoopák
Upravil Snoopaci dne 05.11.2015 19:07, před 8 let
Snoopaci Připojili následující obrazek:
p10604393.jpg
pachtapachtaČlen
Přidáno před 8 let
Jak vozíš kola vždyť máš kouli dej tam nosič kol na kouli na něj rakev a do ní lyže zabiješ dvě mouchy jednou ranou.V létě kola v zimě lyže.
Hanka a Pavel
SnoopaciSnoopaciNováček
Přidáno před 8 let
No nosič na kola na kouli máme, ale nevím jak bych na něj přidělal rakev, to mě teda vůbec nenapadlo, už jsi to zkoušel nebo někde viděl?
MTSMTSČlen
Přidáno před 8 let
:x
Jirka + Alena + Renault Master - MTS-2
https://www.carav...i_id=41587
MTS Připojili následující obrazek:
cimg5844_t2.jpg
pachtapachtaČlen
Přidáno před 8 let
Viděl rakev je ve většině případů připevněná na příčníky systémem kulatiny ohnuté do tvaru U na koncích jsou závity a plíšek s dvěma otvory drží rakev na příčníkách na střeše auta stejný systém se dá použít i na ten nosič na kola jen by se museli vyvrtat jinde díry do dna té rakve.
Hanka a Pavel
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 8 let
Radek Sladký má rakev na Jumperu na výšku na zadních křídlových dveřích.
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
D
Dave75Člen
Přidáno před 8 let
David(43), Ivana(42), Hanička(18) a Lucka(12). Karavan Hobby 460 UFe + Ford Tourneo Custom
M
multi93Nováček
Přidáno před 8 let
Ahoj, ja vozim takhle, na zadnich dverich mame nosic na kola pres zimu sklopeny, na nem na pulku rizle pricniky z osobaku s klasickym nosicem lyzi, uveze 3 pary tlustych lyzi nebo dva pary a jednu fosnu. Sanky se daji povesit vedle.

https://email.sez...0IxtTtOvaM
SnoopaciSnoopaciNováček
Přidáno před 8 let
Takže všem děkuji za rady a nápady, již mám vyřešeno i s homologací nosiče, uvidíme jak se to ujme s manipulací a podobně. Přeji všem mnoho krásných kilometrů bez nehod. Snoopáci
Snoopaci Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
pedapedaČlen
Přidáno před 8 let
Jestli je rakev sirsi nez sire auta,tak budes mit v rakousku,ale asi i jinde problem.....vozil jsem to stejne na alkovne,nepresahoval a rakouska polizei me premerovala-ne metrem,ale ostre pohledem
Na dodavkach jsem to vzdy videl na stojaka
Tomas BrabecTomas BrabecČlen
Přidáno před 8 let
Řešení pěkné, jednoduché, ale dovedu si představit, kolik špíny, vody a soli se na rakev a pravděpodobně i do rakve dostane jízdou. Je hodně nízko a všechno, co půjde od zadních kol vlítne právě tam. Ono i vožení kol na kouli je pak na kompletní servis - čištění převodů, ložisek a jejich mazání. :-(
Osobně bych to přidělal spíš na výšku. Tam špína zasáhne "jen" spodní část rakve.
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 8 let
Jestli jsem je (fotky) tam dal dobře - víc nemám.....
později jsem přidal nahoru na střechu spojler, kvůli běžkám je box vysoký (byl jsem na nich 2x ;-)). Při vyšších rychlostech jsem měl podezření, že to tlačí moc na vršek. Na lyže je uvnitř držák, ve kterém je fixuju popruhem, hůlky, koště, lopata. Dám tam 3 sjezdky, 2 běžky.
Zastavili mne v zimě rakouští policisté a ptali se na lyže, vedl jsem je dozadu, při spatření boxu řekli ok a nechali nás jet. Mám ale dojem, že ten nástřik v oranž barvě podporuje dojem, že je to origo doplněk.
S tím vnitřkem jsem si dost pohrál, aby to tam stálo a nerajtovalo a dalo se to vyndat. Výhoda - chodí s dveřma oproti kouli, lyže nemají termofacky a netaje mi sníh do auta, nečistím moc od sněhu a nepouštím teplo, mám víc místa uvnitř. Ale na ty dveře je to objektivně zátěž. Něco za něco.
Radek
Upravil Radek Sladky dne 12.11.2015 19:52, před 8 let
Radek Sladky Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen 13012011003.jpg
U
upotreblenciČlen
Přidáno před 8 let
Ano, mám to udělané podobně, každý pár lyží má svoje místo. 2x sjezdovky, 2x ,,běžky,, hole mají pochopitelně svoje místo také a ještě se mě tam vleze spodní díl zateplení. fotky sem neumím dát. Kdyby měl někdo zájem tak na mejla.
V Rakousku je velký problém vozit lyže v prostoru pro posádku!!!!
vlk-czvlk-czČlen
Přidáno před 8 let
A proč je to v Rakousku problém? Vždyť spousta osobních aut má z kufru do interiéru takou tu nohavici, která slouží právě třeba na lyže? Tak proč nemůžu mít lyže v kufru nebo vzadu v autě?
K
kutil1Člen
Přidáno před 8 let

Citovat

vlk-cz napsal:

A proč je to v Rakousku problém? Vždyť spousta osobních aut má z kufru do interiéru takou tu nohavici, která slouží právě třeba na lyže? Tak proč nemůžu mít lyže v kufru nebo vzadu v autě?


Ahoj, mrkni na video.

http://m.auto.eur...nou-video/
Petr LiskaPetr LiskaČlen
Přidáno před 8 let
V Rakousku v zavazadlovém prostoru lyže lze převážet. Platí ale podmínky jako pro každý jiný náklad - správně umístit a správně upevnit.

Co se týče výše uvedeného videa od ADAC, měl bych strach, že při nárazu ze zadu lyže propíchnou přední opěradlo. Proto dávám lyže do uhlopříčky.
M a MM a MNováček
Přidáno před 8 let
Ahoj, tiež ma dlhšie otravovalo po lyžovačke čistiť lyže a robiť si vlhkosť v aute. Od čias keď sme začali na lyžovačku jazdiť vestavbou som mal box nevyužitý v pivnici. Nechal som sa inšpirovať týmto fórom a takto som to zmajstroval. Aby som čo najmenej zaťažil samotné dvere, hlavné zaťaženie je na pántoch. Rám aj s celým boxom je možné otvoriť, je to pohodlné hlavne pri umývaní. Do boxu som vložil košík, kvôli zaťaženiu a pohodlnému nakladaniu. V hornej časti sú všetky lyže ešte stiahnuté opaskom.
Riešenie vhodné na Renault Master, Opel Movano, Nissan Interstar. To je asi z obrázkov jasné!:)
Michal
M a M Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen box_na_lyze_2.jpg box_na_lyze_1.jpg
M
mariaČlen
Přidáno před 4 roky
nechal jsem se inspirovat Radkem Sladkým a MaM, koečně jsem se k tomu před svátky donutil.
Koupil jsem origo žebřík na zadní dveře ( přece jen to má homologaci ), na něj udělal z hliníkových jaklů "příčníky" a na ty upevnil rakev.
Mám tedy otevírané pravé křídlo dveří bez zátěže. Nevýhodou je, že jsem díky RZ s rakví poměrně vysoko, takže jsem byl limitován délkou rakve. Dali jsme 1650mm dlouhou, širokou 850mm. Dávám tam troje lyže a tři SNB.
Rakev se otevírá na obě strany, což usnadňuje nakládání. Dovnitř jsem vyvařil z pletiva tl 4mm koš podobně jako MaM. Ten je pevně připevněný na příčníky, rakev nenese žádnou váhu, dělá jen obal. Nosný koš jsem ještě obalil karimatkou, abych nedřel náklad. Výhodou té vyšší polohy je možná menší znečištění od stříkajících kol.
V Rakousku nás stavěli četníci, obhlíželi celé auto a v pohodě.
Trošku mi narostla délka auta a hůře vidím v kameře nade dveřmi ( ve třetím brzdovém světle ).
Upravil maria dne 26.01.2020 01:19, před 4 roky
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Snoopaci, pachta, MTS, Me2d, Dave75, multi93, peda, Tomas Brabec, Radek Sladky, upotreblenci, vlk-cz, kutil1, Petr Liska, M a M, maria

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,104,364 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.23470 sekund | Průměrně za: 0.2347 (0) sekund | Dotazy: 140 | Použitá paměť: 2.28MB/2MB