Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Van - klasická amerika...: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Van - klasická amerika...

Poslední aktualizace před 3 roky
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
floridan79 - není problém se potkat. Je fakt, že na Youtube jsou stovky videí o bydlení v autech, hodně to sleduji i když ne že bych se k tomu chystal.

Mirku a Danielo, předpokládám, že auto znáte z doby, kdy ho měl bývalý majitel Milan, zrovna teď ve čtvrtek jsme měli příjemné posezení v kavárně na pardubickém zámku. Rádi vás s Drákulou poznáme a asi by i naše borderka Skoty rád poznal vašeho chlupatého krasavce. Jsem zvědavý na další fotky a informace o vašem autě a když budete chtít, rádi se s vámi někde potkáme. Ivan, ivanlelak@volny cz, tel. 777 175 211

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466105281703.jpg

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466105287409.jpg

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466105326719.jpg
MirDa2MirDa2Nováček
Přidáno před 8 let

Citovat

floridan79 napsal:

I Love American Vans :-) doufam ze se nekdy potkam i s vama i s Ivanem.

Netyka se to sice vanu jako takovych, ale je to o americkem arvickareni a bydleni v bydliku v usa :-) - https://www.youtube.com/user/nomadicf...dicfanatic

ja tam cerpam spousty informaci.

Ahoj, díky za odkaz, to je zas úplně jinej svět, přiznám, že mě je z nějakýho důvodu blízkej :-)
Jak jsem psal, svět je maličký, někde jsi se zmínil, že jsi pobýval na Floridě, naše auto pochází právě odtamtud :-)
Jinak musím složit poklonu tvýmu Ducatu, když pominu velkou vzácnost pohonu 4x4, tak potom především ročníku jeho výroby, v dnešní době už se těchto modelů moc nevidí... Tenhle model, ale ještě ten se starší maskou, jsem měl možnost trochu blíž poznat a na ty doby vzpomínám. Na dnešní poměry jednoduchý auto, kdo přijde na to jak, tak se na něm relativně dobře cokoliv dělá a nebýt té náchylnosti ke korozi, tak by se dalo při běžné údržbě držet do nekonečna.
Ale celej život mě provázejí ameriky, na který jsem si zvykl, po revoluci nastala uplně jiná situace s dostupností náhradních dílů a tak bych dnes už v ničem jiným jezdit snad ani neuměl. Po všem jsem nakonec zakotvil na trvalo u pickupů a VANů, osobní auto na běžný ježdění má Danča, je to pro ní praktičtější.

Automatické sloučení 20.06.2016 22:30:

Citovat

IvanGS napsal:

Mirku a Danielo, předpokládám, že auto znáte z doby, kdy ho měl bývalý majitel Milan, zrovna teď ve čtvrtek jsme měli příjemné posezení v kavárně na pardubickém zámku. Rádi vás s Drákulou poznáme a asi by i naše borderka Skoty rád poznal vašeho chlupatého krasavce. Jsem zvědavý na další fotky a informace o vašem autě a když budete chtít, rádi se s vámi někde potkáme. Ivan, ivanlelak@volny cz, tel. 777 175 211


Díky, Ivane, za kontakty, máme to za rohem, věřím, že určitě nademe nějaké časové okno na nějaké setkání :-) S Milanem jsem zrovna dnes mluvil :-)
Tvoje vestavba a hlavně tvoje perfektní "přemýšlení nahlas" nám připoměla nekonečný hodiny spekulací o tom, jakou dispozici zvolit.
Měli jsme několik limitů, který vždycky člověka omezují. Danča je veliká pejskařka (www.dajavera.com) s poměrně širokým záběrem aktivit, takže základem bylo, že se do auta musí vejít dvě přepravní klece. Dalším omezením je to, že auto je sedmimístné a tak je nutné zachovat počet míst. No a takový detaily, jako že se v něm musí pohodlně vyspat 2, ideálně 4 lidi, musí tam být nějaké to gastronomické a hygienické zázemí, byly jen "detaily" :-)
Pak to byl ještě můj přehnaný smysl pro univerzálnost, takže aby vestavbou nebyla zlikvidována výhoda dodávky a jejího velkého přepravního prostoru a byla možnost ho využít.
No a v neposlední řadě jsme se snažili o to, aby dodávka na první pohled nepřipomínala obytný camper a byla tak trochu "nenápadná". Přiznám se, že dnes už si nemyslím, že by se tenhle požadavek podařilo dodržet, ale když člověk zamhouří obě oči... :-)
Na počátku byl jeden VAN a po tom, co si ho Danča vyzkoušela a zjistila, že to je přesně to, co jí doteď chybělo, jsem se začal "bavit". Vůbec mě to nevadilo, naopak, kdysi dávno ještě jako zaměstnanec autoservisu jsem seděl uvnitř Škody 1203 nad sundaným víkem převodovky a najednou jsem si uvědomil, že sedím v malým pokojíku a že mě to oslovuje :-) Vůbec jsem si tehdy neuvědomoval, co všechno mi takový vnímání v životě může přinést :-)
kontakty na Daču v odkazu výše, moje: privbox@seznam.cz, tel: 603510691
Pro dnešek dost románů, hezký večer všem! :-) Pokusím se vložit foto Vanu na samým počátku...
1996 Ford Econoline 4.9 L6, C6 aut.transmission, jedinou výbavou - na Floridě nutná - klimatizace :-) jinak plecháč.
obrazky.trinom.org/obrazky/qb2j_DSC07494.JPG

obrazky.trinom.org/obrazky/yp4e_DSC07492.JPG
MirDa
Upravil MirDa2 dne 20.06.2016 22:30, před 8 let
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
MirDa2 - díky. budu rád za další foto auta, nějak si neumím představit přespání 4 osob + 2 klece na pejsky + další věci.

My měli kliku, že auto bylo v TP už jen 5+1 místné, první majitel v ČR, jistý domov důchodců, vyhodil 2 prostřední sedadla, ale alternativně převážel šestou osobu na invalidním vozíku. To nám hrálo do karet, získali jsme prostor pro nábytek a protože auto bylo "obytné" z výroby, nemuseli jsme absolvovat změny v TP, jen jsem na STK doložil uchycení nábytku, aby se při nárazu neutrhl. Na sezení máme 5 míst, na spaní 2-3, ale stejně jezdíme ve dvou. Psí bouda ním stačí jedna, pěkně zapadla mezi přední sedadla...

Americké VANy sleduji na Youtube i Facebooku a překvapuje mne, kolik jich jezdí i v Evropě (pořádají se i srazy pouze pro VANy) a kolik jich má amatérskou obytnou vestavbu...:-).
MirDa2MirDa2Nováček
Přidáno před 8 let
Díky, Ivane, i za mail, pravděpodobně tvůj nápad na neděli klapne, během týdne to doladíme a upřesníme.
Fotky sem samozřejmě budu postupně vkládat, je to ale pro mě zatím poměrně komplikované, protože je mám na více počítačích a musím je tedy hledat :-) A pak taky asi dělám něco špatně, i když jejich velikost si hlídám. Používám proto nástroj mého kamaráda z fóra o amerických autech. Pokud to stihnu, tak se zítra pokusím konečně o nějakou obrazovou dokumentaci.
Na tomhle PC mám jen fotku bočních nášlapů kvůli jejich přesahu bočního obrysu vozidla, který je prý v normě a nikoho tedy nášlapy nebudou pohoršovat.
F. Econoline je trochu atypická dodávka, protože má oproti Chevrolerům a Dodge karoserii na rámu. Díky tomu je podlaha výš, než když je konstrukce karoserie samonostná. Proto jsou ty nášlapy nezbytný nejen pro nastupování dopředu, ale využívají se pak i při kempování navíc ještě v kombinaci se schůdkem ze snížené bedýnky od piva, která má výborný čisticí schopnosti coby hrubá rohožka :-)
obrazky.trinom.org/obrazky/wo32_IMG_20160204_101505.jpg


Jinak už asi 3 roky hovoříme s přáteli s komunity kolem amerik, že v Čechách se ještě nepořádá setkání amerických dodávek. Máme s kamarádem, který vlastní Chevy Astro určitou představu, ale o tom pohovoříme v neděli.
MirDa
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
MirDa2 - sraz US vanů by určitě nebyl od věci a rád se zúčastním.
Co se týká výšky, na fotkách mi nepřijde, že by byl Ford vyšší, vlastně si ani nevybavuju, jak to vypadá zespodu na Důře, ale podle mne je karoserie taky posazená na rámu. Určitě tam jsou rezervy, protože jsem viděl několik G20 se sníženou podlahou, prostě se vyřízla a udělalo se zapuštění, tvořilo to úzkou chodbičku prostředkem vozu. To je ale větší a blbě vratná úprava, navíc bych tam škobrtal, takže když už, raději bych volil lokální zvýšení střechy, mám známé, profesionále s laminátem, kteří by to zvládli. Ale přiznám, že co máme markýzu, vadí mi vnitřní světlá výška stále méně, pokud to jde, čas trávíme venku, vaříme, bavíme se, posedíme se známými, dovnitř se jdeme převléknout a vyspat. Nástupní schůdek používáme také, kovový skládací, jinak je hozený pod sedadlem řidiče.
MirDa2MirDa2Nováček
Přidáno před 8 let
O srazu VANů uvažujeme předběžně u amerikého motorestu BBQ u Vysokého Mýta ve formě neorganizovaného neformálního setkání u společného oběda, pakliže se to vše protáhne, tak i večeře a pakliže by byla nálada, tak zdržení se do zavíračky a následného přespání, kde jinde, než ve svých VANech :-)
Ale to je zatím jen taková hodně předběžná a určitě nezávazná šablona, zatím jsem ani nemluvil s majitelem, ale je tam pěkný parkoviště a veliký rovný travnatý prostranství, na který by se určitě vešlo VANů dost :-).

Ford není vyšší, jen má výš podlahu právě kvůli rámu na který je teprve namontovaná karoserie. Je to archaický konstrukční prvek, ale mě je velmi blízký, má své zápory, ale i klady. Vandura/Chevy ani Dodge RAM VANy mají rámy integrované v samonosné karoserii ve formě mohutných nosníků a zesílených partií.
O lokálním zvýšení střechy uvažuju, ale u jiného projektu ;-)
Tady jsou nějaké fotky:
podlaha je profilovaná a vyrovnali jsme ji technickým molitanem z Řempa, povrch je zátěžový koberec.
obrazky.trinom.org/obrazky/u41u_Obraz0673.jpg

příchyty pro sedadla byly malou komplikací, v autě jsme provedli výměnu sedadel. Použili jsme sedačky z F.Galaxy včetně předních, které jsou otočné a zadní jednotlivá sedadla je možné velmi variabilně využívat a kombinovat, jedna zadní se dá instalovat mezi přední sedačky a to v obou směrech, možná to bude někde na dalších fotkách vidět.
obrazky.trinom.org/obrazky/z13c_Obraz0675.jpg

ale s výsledkem jsem spokojen :-)
obrazky.trinom.org/obrazky/9f8i_Obraz0677.jpg

obrazky.trinom.org/obrazky/jp4c_Obraz0678.jpg

Další důležitou věcí, která se nám osvědčila byla tvorba úložných prostorů ve dveřích, které jsou poměrně hluboké a tak skýtaly poměrně solidní prostorový potenciál. Materiálem je překližka potažená kobercem.
zadní křídla
obrazky.trinom.org/obrazky/mj5a_Fotografie0108.jpg

obrazky.trinom.org/obrazky/uml4_Fotografie0110.jpg

boční dveře
obrazky.trinom.org/obrazky/ya84_DSC_4781.JPG

na zdánlivě nevyužité zadní křídlo jsme instalovali sprchu, mimo jiné i proto, že tam nám vnitřní dutinu dveří zabíral "kastlík na registrační značku, takže na odkládací prostory nešly tyto dveře použít.
Sprchu tvoří mnoha lidem jistě známý 15l kanystr s kohoutkem, který se dá snadno vyjmout a dojít si s ním pro vodu. Volili jsme tento objem, aby se dal ještě unést. Sprcha má regulovatelný ventil a v pohodě se dva lidé osprchují. Přijatelnou teplotu vody vytváříme ohřátím části obsahu ve dvou hrncích na vařiči. Pitnou vodu na vaření vozíme zvlášť v 5l PETce, abychom si nedělali kafe ze stejné vody ze sprchy, která byla např. během 3 dní 3x naředěna teplou z hrnců a také 3x pomalu chladla.
obrazky.trinom.org/obrazky/84cq_DSC_4787.JPG

Sprchu jsem koupil někde na offroad shopu a je super, zásuvka je hned vpravo za pravým křídlem dveří a slouží zároveň pro noční napíchnutí telefonu za účelem dobíjení i případně na jiný věci, který je třeba napájet 12V.
obrazky.trinom.org/obrazky/jbd7_DSC_4791.JPG

Omlouvám se za kvalitu fotek, je to focený telefonem. Jestli je to i přesto zajímavý, tak zítra můžu pokračovat, ale dneska jdu už do postele :-)
Dobrou!
MirDa
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
U BBQ ve Vysokém Mýtě se s Důrou stavujeme když jezdíme kolem, výborně tam vaří! Jen ameriku jsem tam nikdy žádnou neviděl...:-(.

Se sprchou jsi mi udělal radost, mám stejnou, po rozbalení jsem zíral na ten čínský hnus, tak hrozné zpracování se málo vidí i v Asii. Ale už pár lidí řeklo, že to funguje spolehlivě...
MirDa2MirDa2Nováček
Přidáno před 8 let
Před touhle jsme měli sprchu, která sice vypadala líp, ale musela se držet spoušť, jinak netekla. Ale měla strašnou spotřebu vody. S touhle jsme schopný se plnohodnotně osprchovat naprosto v pohodě.

Pokračuju o autě.
Hlavním požadavkem byly dvě přepravní klece, vejdou se dvě ty větší, na obr. je jedna malá hadrová:
obrazky.trinom.org/obrazky/gco5_DSC_6042.JPG

Postel je teda nad nima vzadu.
Maximálně se dá spát fakt ve 4lidech, dva na posteli a dva na podlaze podél se v pohodě vejdou, i když jsou tam klece.
Tohle je naše kuchyň:
obrazky.trinom.org/obrazky/wbpf_DSC_4777.JPG

a takhle vypadá rozložená:
obrazky.trinom.org/obrazky/rrei_DSC_4767.JPG

vzadu je vidět termostat nezávislýho topení a dole výdechy, koupili jsme použitý topení Truma, 1,8 kW, jede na malou lahev, ale je nespolehlivý, někdy chytne někdy ne, nevím proč, podezírám baterku, že má napětí na prázdno o něco menší... nevím. Je to škoda, namordovat to tam byla strašná práce.
Fouká to do původního rozvodu vzduchu ze zadní klimatizace, kterou jsem tam nedával a místo po ní jsem obsadil právě topením.
obrazky.trinom.org/obrazky/8t5t_DSC_4783.JPG

Jsem zapoměl info, že plastový boční panely jsou z jinýho stejnýho havarovanýho auta, to bylo 7mi místný s oknama a lavicema, který jsem koupil na díly. Takže jsme z něj použili strop a to plastový obložení stěn. Naše auto zadní klimatizaci nemělo a taky se mi hlavně nechtělo ji tam mordovat, to by byla strašná práce, namísto toho jsem vzadu na boku udělal veliký větrání, který si myslím je pro psy mnohem lepší, než na ně foukat ledovej vzduch.
obrazky.trinom.org/obrazky/ezb6_DSC_4792.JPG

Jak jsem psal, že jsem použil strop, tak v něm byl původně taky kanál na rozvod vzduchu po VANu. Tak jsem vstup od klimatizace do toho kanálu zaslepil a použil jsem jen větrací otvory, nad který jsem instaloval větrací houby.
obrazky.trinom.org/obrazky/7fh1_DSC_4796.JPG

Celkem jsem do střechy implantoval 3 houby, každá ústí do původního větracího kanálu přímo nad rozváděcí žaluzie, který se dají směrovat nebo taky úplně zavřít.
obrazky.trinom.org/obrazky/qto6_DSC_4798.JPG

Funguje to super.
Jelikož byl předpoklad, že se s VANem bude vždycky někde stát a nemusí tam být vždycky stín, tak jsme se rozhodli, že si budeme vozit stín s sebou, sehnal jsem velikou zahrádku a udělal ji pochůznou. Podlahu tvoří vodovzdorná překližka, která stíní spolehlivě a trvale :-) Jen jsem měl volit tenčí, ale ve velkým formátu desky v tu dobu byla jen 15mm silná. Na zahrádce je rezervo, nějaký nářadí, rakev, ve který se vozí stolek a skládací židličky pro celej tým lidí když jedem na psí závody. No a když je něco třeba, tak místa ještě zbývá. Na závody se vozil altán, ale nakonec jme se rozhodli, že uděláme přístřešek, kterej přizpůsobíme našim potřebám. Tohle je ve fázi tvoření:
obrazky.trinom.org/obrazky/9mp3_Fotografie0285.jpg

Výsledkem je zastřešená plocha, která jde operativně roztáhnout až na rozměr 6x3 metry, pod kterou vegetuje celej tým lidí, cca 10-15 osob :-)
obrazky.trinom.org/obrazky/7p9u_Fotografie3223.jpg

Konstrukce je přiznaná, materiál je vodoinstalační materiál a duralový trubky z Alupy, složená na pravý straně a po rozložení se přes ní rozmotá role, která je permanentně na zahrádce. Plachta je ze Svitapu na míru a jedná se o materiál s vysokou hustotou, kterej za žádnejch okolností nepromokne.
Tady je detail složenýho přístřešku na autě:
obrazky.trinom.org/obrazky/speg_DSC_4811.JPG

Tady ještě spolu s venkovním osvětlením:
obrazky.trinom.org/obrazky/dx5t_DSC_4802.JPG


No a tady současná podoba auta ( v pozadí Neuschweinstein :-) )
obrazky.trinom.org/obrazky/wqbb_DSC_6649.jpg

Všechno tvoříme tak nějak úsporně, hlavně funkčně, kolikrát to trvá, nebo se to předělává, ale máme radost vždycky ze všeho novýho, co jsme usoudili, že využijeme :-)
Auto je na plyn, bere to kolem 20l, pokud se jede do stovky, přes to pak leze nahoru, prostě o aerodynamickým odporu s touhle zahrádkou ti nemusím nic psát, svý si vezmou i ty pneumatiky s plným profilem... Zato máme svý zázemí s sebou a můžeme v klidu vypustit jednu z hlavních starostí každýho cestovatele, kterou je ubytování :-)

Nomádi říkají: "Domov je tam, kde zaparkuješ" :-)
MirDa
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
No to mě teda po....těš:-). Koukám jako blázen. Nezávislé topení atd. ještě nemáme vyřešeno, myslím, že bude o čem pokecat... Teda kromě borderek...
S tím topením mám dilema. V zimě jezdit nebudeme, ale od brzkého jara do pozdního podzimu ano. Vždycky říkám, že nejlepším nezávislým topením je slivovice a spacák, ale uznávám, že skutečné topení by se OBČAS hodilo. Ale fakt vyjímečně a tak si říkám, jestli to řešit, když nastartovaný motor není 5 metrů od auta skoro slyšet, večer si takhle přitopíme a pak už o nic nejde, ve spacáku je teplo a prostor se zadýchá...
MirDa2MirDa2Nováček
Přidáno před 8 let
Díky, Ivane, za prima inspirační návštěvu, máme zase o čem přemýšlet :-)
MirDa
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
Předběhl jsi mne, Mirku, díky i Tobě a Danče za pohostinství, příjemné prostředí a ukázku aut, i pro nás to bylo užitečné, snad se nevidíme naposledy. Toho modrého jezevčíka vám Drákula závidí, no a ta chlupatá smečka, to nemá chybu:-).

Víkend jsme strávili v krásném prostředí Sluneční zátoky na břehu Sázavy, kde pořádal akci náš motoklub a otestovali vnější přípojku, sprchovou kabinu, 12V sprchu, 12V odpuzovač hmyzu i svítilnu Fenix CL20, která je opravdu malinká, funguje na 2 tužkové baterky, má kulovitou, mléčnou svítící plochu s úpravou proti oslnění a pro rozptýlení světla a několik režimů včetně červeného nuzového světla, nárazuvzdorná a vodotěsná, háček + 2 silné magnety, funguje parádně. Sprcha, na to, jak čínsky vypadá, mne překvapila, voda sice trochu kape i jinde než má, ale proud je dostatečný. Odpuzovač hmyzu funguje evidentně také, uvnitř ani komár a když byla Drákula venku a vracela se, před autem prý poletovali vzteklí bzuci, ale ani otevřenými okny se dovnitř neodvážili...
www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466976730830.jpg

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466976737773.jpg

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466976769842.jpg

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466976763055.jpg

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466976755117.jpg

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466976811266.jpg

www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/FB_IMG_1466976823904.jpg
ferlichferlichČlen
Přidáno před 8 let
V neděli jsem byl v Polském městě Milicz a tak vkládám tři fotky k tématu.
ferlich Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
MirDa2MirDa2Nováček
Přidáno před 8 let

Citovat

ferlich napsal:

V neděli jsem byl v Polském městě Milicz a tak vkládám tři fotky k tématu.


a dojmy??
My jsme byli v Jizbicích na Jeep parade, ale Jeepem, takže jsme si nakonec nečekaně odvezli i ocenění :-)
obrazky.trinom.org/obrazky/786s_IMG_20160625_103131.jpg
MirDa
samjeepsamjeepČlen
Přidáno před 8 let
A že na JEEP PARADE na louce u rybníčka stojí bydlík s nálepkama C24, to si někdo nevšiml, aby se přihlásil?
MirDa2MirDa2Nováček
Přidáno před 8 let

Citovat

samjeep napsal:

A že na JEEP PARADE na louce u rybníčka stojí bydlík s nálepkama C24, to si někdo nevšiml, aby se přihlásil?


Sakra, sme na louce u rybníčka okukovali jen toho Wranglera se stanem a předsíní... :-(
MirDa
floridan79floridan79Člen
Přidáno před 8 let
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
Krása! Majitelem Garsonky je V. Med, mj. novinář a testovací řidič. Příběh Garsonky poprvé popsal v Auto Motor Classicu asi před 4 roky. Garsonka je po celkové renovaci, s majitelem si občas vyměníme mail, ale osobně jsem ji ještě neviděl, což budu muset napravit, protože chci přes zimu vyměnit výplně sedadel a postele a už si úplně nepamatuju, jak to má být vysoké, tvrdé atd...

V neděli jsme zajeli na rybičku do přírodní rybí restaurace v Bohdanči. Rybu si můžete chytit nebo vám ji udělají, na rozdíl od polských smažáren je grilují a je to opravdu vynikající...
www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/Rybarna.jpg


Automatické sloučení 20.07.2016 11:00:
Na spoileru na kapotě byl nápis Explorer. Nastříkaný, už od výrobce, ale ošoupaný. Vlastní blbostí jsem spoiler při odstraňování zbytků nápisu podrápal a než se dostanu k jeho renovaci (není to plast, ale černé, skoro neprůhledné plexisklo nebo makrolon s matnou úpravou), pomohla samolepka na černém podkladu, který i na fotce celkem zanikl, ve skutečnosti není vidět vůbec, jen zblízka, když člověk hledá...:-).
www.bmwgs.cz/forum/attachments/2016/01/Samolepka.jpg
Upravil IvanGS dne 20.07.2016 11:00, před 8 let
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 8 let
jednu krásnou Vanduru jsme potkali u Brombachsee na stpl. Jen ten majitel byl poněkud arogantní a nevrlej, asi mu neseděl Me2d u auta :-)
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Me2d Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
I
IvanGSČlen
Přidáno před 8 let
O víkendu jsme byli na Lipně, byl to už pátý letošní víkend s Důrou. V kempu byl ještě další americký van, v kempu u Soumarského mostu další (Dodge RAM) a na FB se objevily fotky 1-2 dalších, kteří byli u Lipna také. To je překvapivě hustý výskyt, řekl bych...

Mj. jsme tam byli na pozvání party fandů US aut, jeden z nich je bývalým majitelem Důry. Měli klasické ameriky, sedany a kombíky, spali ve stanech, mezi stany velký a bytelný přístřešek, z Důry jsme udělali menší barový pult i kavárnu a když jsme se přesouvali v sobotu večer v lijáku do našeho pokojíku a ostatní do stanů, zaznamenal jsem i přátelsky myšlenou závist...:^.
J
Jirka WČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj Ivane, mohl bych se zeptat na ten odpuzovač komárů na 12V? Byli jsme o víkendu u jednoho rybníka a byla to komáří líheň-hrůza.
Díky, Jirka
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,254,178 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.39103 sekund | Průměrně za: 0.39103 (0) sekund | Dotazy: 143 | Použitá paměť: 2.37MB/4MB