Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Trajekt Anglie: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Trajekt Anglie

Poslední aktualizace před 8 let
ViktorViktorČlen
Přidáno před 9 let
http://www.novink...ancii.html

...tak nevím, 4.7. mám zaplacen trajekt z Calais do Doveru, mám si přibalit brokovnici?
Prosím někoho, kdo tam v posledních dnech, poř. v červnu byl/bude o aktuální info

Díky Viktor
TraperTraperČlen
Přidáno před 9 let
už to tam nebylo moc příjemné ani loni a předloni. A v srpnu tam chci zase. Nemám příjemný pocit. Začíná to v Evropě nějak houstnout.
petrrpetrrNováček
Přidáno před 9 let
V neděli jedem na trajekt do Calais-Dover směr Skotsko,tak jsem zvědav.Dám info.
HrochHrochČlen
Přidáno před 9 let
Ahojda, tímto trajektem jsme jeli v květnu. Hezký pohled na ten tábor není, ale my jsme zastavili až u celní kontroly, takže žádné pokusy o nastoupení uprchlíků nebyly. Cestou zpět jsme opustili trajekt a bez zastavení upalovali přespat do bezpečné vzdálenosti od Calais. Myslím, že se zaměřují spíš na odstavené kamiony. Nejeď tam moc brzy před odjezdem trajektu. Mohl bys být odeslán pryč z přístavu a to už by asi riziko vzrostlo. Užij si Anglii, je tam krásně.
Martin75Martin75Člen
Přidáno před 9 let
Ahoj,

V Callais jsme byli loni - město totálně zaplavené čenochama - už po příjezdu vykukují různě podél silnic, přespávají kde se dá. V samotném přístavu je to OK - dokonce jsme tam bez problémů nocovali na parkovišti (měli jsme plavbu brzy ráno) před "pokladnou". V terminálu je i free wifi. Zdá se mi, že do samotného prostoru terminálu už tyhle borce nepouštěj, nebo se tam alespoň po těch parkovištím rozhodně neprocházeli...
petrrpetrrNováček
Přidáno před 9 let
Práve stojíme před trajektem v Calais a všechno je v pohodě, pár uprchlíků na příjezdové silnici.
ViktorViktorČlen
Přidáno před 9 let
...nemá někdo prosím aktuální info.....už se mi to blíží

Díky Viktor
copycopyČlen
Přidáno před 9 let
aktuálne info? Trajekt nejazdia, zamestnanci štrajkujú. A budú minimálne do zajtra. Zapni si nejaký francúzsky TV kanál, dávajú správa naživo

http://www.dailym...D-sea.html

http://www.france...ry-workers
ViktorViktorČlen
Přidáno před 9 let
...no to nevypadá dobře
nugiseknugisekČlen
Přidáno před 8 let
Nemá prosím někdo aktuální informace o bezpečnostní situaci v CALAIS - přístavu? Už brzy odjíždíme směr Anglie.a docela se toho obáváme. Člověk nesmí podlehnout mediální masáži, nicméně max. obezřetnost bude asi na místě. Trajekt nám odjíždí brzy ráno, takže chceme přespat v přístavu. Na co si dát v této situaci pozor?
Poutník nikdy nedorazí domů, aniž by měl o předsudek méně a o nápad více.
Sir THOMAS MORUS (1478-1535)
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

nugisek napsal:

Nemá prosím někdo aktuální informace o bezpečnostní situaci v CALAIS - přístavu? Už brzy odjíždíme směr Anglie.a docela se toho obáváme. Člověk nesmí podlehnout mediální masáži, nicméně max. obezřetnost bude asi na místě. Trajekt nám odjíždí brzy ráno, takže chceme přespat v přístavu. Na co si dát v této situaci pozor?


Aktuální info nemám, nicmémě byli jsme v uk loni a letos mě to asi čeká znova. Jak sám píšeš, je třeba nepodlehnout mediální masáži a nenecht se vybzíkat ...

Calais ( míněno město ) bylo loni naprosto v pohodě, od naší poslední návštěvy před 3mi lety se nic v městě nezměnilo. Příjezd do přístavu sice neskýtal pěkný pohled, ale přítomnost policistů na každém rohu dávala větší záruku bezpečnosti než Václavák ,,,, ( v přístavu jsme spali 2x )

Pokud máš v plánu Londýn, tak bych naopak doporučoval obezřetnost v okolí velkého Londýna ( parkování okolo M25 bych se vyhnul úplně, nocování je poukaz na problém). Nevím kam jedeš, ani jaké máš zkušenosti z uk, ale pokud tě děsí Calais, připrav se, že tě střední Anglie pravděpodobně zaskočí ( a pokud né Anglie, tak okolí Londýna určitě - monokulturu Čech tam nenajdeš, bezpečnostní situace je stejná jako na předměstí každého velkoměsta ).
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
LubinoLubinoČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj,
před létem jsem se stresoval a hledal info ohledně Anglie, teď sem tedy píšu info po návratu, jak se věci opravdu mají. Předem musím říct, že pro mě Anglie cesta č.1 a určitě pojedu zase. Tolik zvláštností, odlišností a zajímavostí jen při samotném řízení jsem nikde jinde v Evropě nezažil. Rozhodně nemá smysl se cesty do Anglie obávat.
Zjišťoval jsem nálepky na světla - z obyvatelů naší části Evropy je nemá nikdo, nikdo je neřeší a nikdo je tam nepožaduje. Naopak Angličani, co jedou k nám, je mají všichni a před trajektem domů je houfně sundavají a myjou zbylé lepidlo po nich.
Trajekt mě stresoval - není potřeba. Jeli jsme z Dunkirku - volil jsem ho pro menší velikost než Calais a asi to bylo dobře. Na bookingu trajektu z internetu je číslo portu v přístavu a tomu číslu už odpovídají ukazatele na dálnici a vlastně až k přístavu. Dojede tam pohodově i slepej. V Dunkirku před check in je 3 měsíce nové krásné parkoviště, kde je možné a i běžné přespat. Je to naprosto v klidu, kamiony tu jezdí jinudy a běženci tu fakt nejsou. Je naprosto zbytečný hledat nějaký STPL v okolí. Jen asi může nastat problém při nočním příjezdu, parking už může být plný. Anglánů tam ale bylo více než nás a nemají problém trochu ucuknout a místo udělat. (Opak je přístav Dover na cestě zpět - tam rozhodně nepřespávat. Kravál celou noc a snad milion kamionů. Směrem do přístavu jedou za autem, směrem z přístavu před autem. Děs)
Na check in dostanete cedulku s vyznačenou lajnou, do který se postavíte, pověsí se na zrcátko, aby byla pěkně zvenku vidět a jedete. Směrem do Anglie podstoupíte opravdu důkladnou kontrolu auta a pak už jen najít lajnu se svým číslem. Nalodění, plavba, vylodění zážitek, ale úplně v klidu a bez problému. Všude stojí pikolík a mává rukama nohama.
Další můj stres bylo nastartování v Doveru. Od tý doby jsem zakázal posádce na mě mluvit a soustředil se na levou stranu. První kruháč doleva, druhej doleva a bylo to. Po kilometru to nějak samo naskočilo a vážně pohoda. Všude mají perfektní vodorovný značení, každej pruh je oddělenej, je na něm napsaný číslo silnice nebo směr kam pokračuje za kruháčem, 1. výjezd levý pruh, poslední výjezd pravý pruh, to mezi je tak nějak většinou jedno. Zajímavý je, že když vyjíždí až na konci kruháče, dávají hned při vjezdu pravej blinkr - jako že jedou dokola. Obrovský usnadnění je navigace - předem poznáte, kterým budete vyjíždět a kam se tedy řadit. Angličani jsou ale opravdu gentlemani, počkají, mávnou, pustí a pokud pustíte někoho vy, vždy ukážou palec nahoru. Každá odbočka má šipku, před každým přechodem je klikatá čára podél obrubníku jako varování. Mnohem klidnější ježdění než u nás se smytou čárou uprostřed i na kraji. Problém je předjíždění kamionu, pokud je spolujezdec právě na WC (což je dost často). Prostě se od volantu vlevo doprava nepodíváte. Všude jsou na silnicích vystouplé obrubníky - i mezi obcemi. Není možné uhnout na krajnici a neprorazit gumu, je potřeba koukat i za zatáčku a být na kamion připraven. Taky si je dobré zapamatovat rozměry auta v jejich mírách - hlavně při cestách po venkově je spousta tunýlků a úzkých můstků. Párkrát jsem se musel vracet, naštěstí včas. Ještě sem písnu časem něco o STPL v Anglii, kdyby měl někdo konkrétní dotaz na cokoliv, rád pomůžu. Jak říkám - já nadšen :)
Upravil Lubino dne 25.08.2016 21:00, před 8 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Viktor, Traper, petrr, Hroch, Martin75, copy, nugisek, Vajglon Hnuson, Lubino

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,692,209 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20748 sekund | Průměrně za: 0.20748 (0) sekund | Dotazy: 99 | Použitá paměť: 2MB/4MB