Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Korsika s deťmi v júni: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Korsika s deťmi v júni

Poslední aktualizace před 9 let
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 9 let
Ahojte.Chcel by som sa opýtať znalcov Korsiky,na vhodne miesta na divoko alebo Kempy na Korsike v júni,s deťmi na kúpanie 3 a 6 rokov,kde vojdeme aj s väčším obytakom.Dakujem .Marian
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
sipadansipadanČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj,
s dětmi bych na pohodové koupání doporučil 41.562406, 9.334002 - parkoviště pod korunami stromů / takový provizorní korsický začínající STPL (není to STPL, takže nevyleješ chemii, což je zlé) s kvantem prostoru za okolo 10 EUR (Ty máš autobus, tak to Tě možná ocení na více) na den, s vodou a případně venkovní primitivní sprchou u pláže Palombaggia, v dosahu pěkné Tamariciu. Jinak je to na delší povídání, ale pokud chceš mít klid, tak v této oblasti je písek a lavně pozvolné moře a malé děti tak nemusíš pořád sledovat (také ale nejvíce lidí z celé Korsiky, ale v červnu ještě v pohodě).
4.114683,118.628756
Upravil sipadan dne 24.05.2015 11:20, před 9 let
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 9 let
To Sipadan.Dakujem za info,ak máš nejaký cestopis z Korsiky budem vďačný .Marian
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
sipadansipadanČlen
Přidáno před 9 let
Bohužel cestopisy neumím, vždy mám na práci něco důležitějšího, ale začínám jít do sebe kvůli dětem, aby zbylo něco na vzpomínání.

Pokud Tě zajímá ještě něco konkrétního, tak budu-li vědět, napíšu ....
4.114683,118.628756
D
dorkaigorČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj, Marián!
Posielam SZ, z ktorej si určite niečo vyberieš. Súhlasím s miestom, ktoré Ti poslal Sipadan. My sme boli v 10. mesiaci a to už po nás nikto nechcel žiadne peniaze. Asi mali už "vydeláno".
Inak, Korsika je nádherná, len keby na nej žili možno iný ľudia. Možno sme mali smolu, že sme nestretli usmiatych a veselých ľudí. V období, kedy sme boli my, väčšina kempov už bola zatvorená a vykonať akýkoľvek servis bol veľký problém. Tankovanie vody? Benzinky vo väčšej miere vodu nemajú, prístav, ako ďalšia z možností - sa nám tiež neosvedčila. Kemp, ktorý už bol zatvorený, ale zamestnanci v ňom boli, prosil som iba o vypustenie odpadu a fekálnej nádrže, natankovanie vody a zaplatením poplatku na 1 deň, ma s krikom vyprevadili za rampu. Takže vodu sme pri každej príležitosti tankovali na rôznych studničkách.
Vyvrcholenie na nás čakalo v poslednú noc, keď z prístavu pracovníci vykázali všetky vozidlá. Loď nám odchádzala ráno o 7,00 hod. Zašli sme asi 20 km od Bastie, hľadajúc vhodné miesto na zaparkovanie. Stáli sme nad útesom 3 obytky. Do kamaráta okolo druhej v noci nacúval niekto s "džípom". Okamžite bol na nohách. Z okna uvidel unikajúce terénne vozidlo bez svetiel, ktoré si vodič rozsvietil po pár metroch úniku.
Krása Korsiky, či už more alebo hory, všetko nás neskutočne očarilo. Ak by nebolo poslednej noci, a pár drobností ako absencia toaliet, možnosť načerpať niekde vodu, vykonať servis, tak by bolo všetko v najlepšom poriadku. Ale ani naše sny nie sú ideálne...
P
Petr77Člen
Přidáno před 9 let
Dorkaigor, mohl bych poprosit také o nějaké tipy na Korsiku? Korsika nám učarovala, byli jsme tam před 6 lety ještě v apartmánu, teď se chystáme koncem července obytňákem.... Díky moc, Petr
sipadansipadanČlen
Přidáno před 9 let
Pokud pojedeš Mariáne tím svým busem, tak na cestě po západním pobřeží strávíš týden :):):) - to je můj zákadní dodatek do cestopisu. Průměrná rychlost bude velmi zajímavá :) ..... a jet bys tam měl, stejně tak jako objet celý severní výběžek, jelikož tam a ve vnitrozemí se nachází pravá Korsika.

Palombaggia a Tamarriciu jsou sice parádní pláže (hlavně Tamarriciu), ale to jsi už jistě někde viděl, narozdíl od Korsiky, které se podobá tak trošku jedině Cejlon, podobně rozmanitý ostrov jinak v Evropě není.
4.114683,118.628756
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 9 let
S větším autem to na Korsice nebudeš mít zrovna jednoduché. Krásné je i vnitrozemí, hory, i tam se dá v túňkách říček a potoků koupat. Na pobřeží je také pár pěkných míst, výběr podle vlastního vkusu.
Po mých negativních zkušenostech bych ale určitě zapoměl na divoké kempování či jen parkování v noci, a volil i když nerad kemp.
Místní tam jsou radikálně proti volnokempařům a jakmile nejsi za plotem, jdou po tobě. A nemusíš ani kempovat, stačí přes noc zaparkovat na odpočívadle u silnice a stáváš se lovnou zvěří.
Jak je tam krásná příroda, tak jsou tam hnusní lidé a draho. To je třeba respektovat.
My jeli trasu: Bastia, Corte, Ajaccio, Bonifacio, Aleria
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj.Je mi jasne,že cestovanie po Korsike s našou dĺžkou,hlavne po západnom pobreží je problém,trochu ma odrádza to,aby som sa staval lovnou pre miestnych.Su na Korzike nejaké Kempy kde v pohode vojdeme?Dakujem za info.Vacsinou všade stojíme na divoko,ale ak je to na Korzike taký problém tak vojdeme do kempu...To JiPe Hilanders ak môžeš verejne tak mi popis negatívne skúsenosti s ľudmi z Korziky ,ak nie tak ako môžeš cez SZ.Dakujem Marian
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
Upravil marianNB dne 26.05.2015 19:30, před 9 let
sipadansipadanČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

marianNB napsal:

Su na Korzike nejaké Kempy kde v pohode vojdeme?


Diskuse začíná být zajímavá .... upřímně řečeno to nebudeš mít úplně lehké, ale nakonec tam vmanévruješ, ovšem mnohdy očešeš stromy okolo a v některých kempech to budeš mít jen tak tak.

Jediné místo na západním pobřeží kde na 100 % nebudeš mít problém je městský kemp v Porto http://www.campingmunicipal-otaporto.fr/.

Ale zase buďme realisté, autobusové spojení mají i na západním pobřeží, takže to chce klídek. Většinou couvá - uhybá ten menší, což je Tvá výhoda :)....

Jinak JIPE popisoval svoji negativní zkušenost zde http://www.caravan24.cz/forum/viewthr...ost_169727
4.114683,118.628756
J
ju-elČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj Marian.Práve sme sa po 3 týždňoch vrátili z Korziky.Za cely čas sme boli v kempe iba 2 noci.Ostatne na divoko či už na pobreží alebo v horách.Možno sme mali šťastie ale za celý čas sme nemali jedinú negatívnu skúsenosť.Kedže máme malého drobca (13 mesiacov) pokiaľ by bol nejaký problém človek by radšej išiel do kempu,ale naozaj nebol dôvod. Je ale fakt že v sezóne to asi bude zložitejšie. Pekne miesto na načerpanie vody a vypustenie odpadu je v Marine de Giottani je to značené ako parkovisko pre obytné auta. Len nevie či tam vojdeš vjazd je trochu úzky. gps súradnice nemám ,ale dá sa to kuknúť cez street view pekne tam vidno značku P je to hneď na začiatku po ľavej strane. Ak mate radi turistiku top sprievodca je rother,v prípade záujmu rád požičiam.
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 9 let
Po prečítaní tých negatívnych skúsenosti z Korziky,začínam mat obavy z voľného statia na tomto ostrove...
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
CibiCibiČlen
Přidáno před 9 let
Z tohoto důvodu jsme jeli na Sardinii. Přece jen tam je víc místo pro campery, kde zaplatíš za noc bez ohledu na počet osob mezi 10-20 eury, někde byly i sprchy a většinou to bylo na pěkných místech. Zkoušeli jsme stát mimo zákazy, ale šlo to těžko, zákazy totiž mají všude. Jednou jsme měli konflikt s místní policií.
VW LT 35 maxi
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: marianNB, sipadan, dorkaigor, Petr77, JiPe Highlanders, ju-el, Cibi

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,034,002 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19284 sekund | Průměrně za: 0.19284 (0) sekund | Dotazy: 99 | Použitá paměť: 1.97MB/2MB