Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Tak to mám za sebou a konečně jsem koupil: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Tak to mám za sebou a konečně jsem koupil

Poslední aktualizace před 9 let
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 9 let
Po cca roční odmlce karavanismu, kdy nám byl zcizen karavan ,jsem několikráte přispěl do diskuze ,neb jsem měl čas a nikam jsem nejezdil. Věděl jsem ,že je zle .Plánování někam vyrazit bylo tak najednou nějak jiné ,nebylo to tak ,že ve čtvrtek se řeklo ,,mámo pojedeme někam zítra má být hezky,, ,,táto asi by jsme mohli a kam pojedeme,, to je jedno mámo, zítra někam dáme prst do mapy a vyrazíme jak přijdou děti ze školy,, Bylo to najednou ,,mámo volala jsi jestli mají volnu chatku,, ,,volala vše je plný máme příště rezervovat tak měsíc dopředu a to stejný by jsme měli udělat i na letní dovolenou a měli bychom si už rezervovat i zimní , a tam kde se nám líbí jak ta jezdíváme ,by jsme si to měli rezervovat rok do předu. Jo a měli by jsme si vše pojistit proti stornu ,víš jak minule onemocněl mladej, pak malá a nakonec jsme to rušili ,že jsi musel do práce,, Prostě je to tak, jak jednou zažijete volnost a možnost si jet kdykoliv kamkoliv atd. chybí to, když o tuto možnost najednou nečekaně přijdete. Pominu to ,že za dobu co jsme jezdili s karavanem ,jsme poznali plno fajn lidí a zajímavých míst.
Co chci ale napsat je poznatek ,jak jsem já vybíral obytné auto, jelikož se s tím tady trápí více lidí.U mne to bylo hodně od extrému do extrému. Začal jsem na polointegrálu do 3,5t pak jsem pokukoval i po alkovně byť děti jsou už větší, byl jsem i u rozměru 6,5m.Začal jsem u ceny lehce nad 1mil.Značek jsem prošel ani nepočítám a o tom mít tam to co bych chtěl ani nemluvím. Hodně mne pomohlo pročítat diskuse, hledat mezi řádky, jelikož tu plno diskusí bylo tak 50 na 50 u daného tématu čili babo raď.
No kritéria byla jasná. Chtěl jsem nové auto ,ale od toho jsem upustil , jelikož cena základu auta super ,prodejci dělali co mohli ,no jak jsem tam začal skládat výbavu, vzpomněl jsem si jak jsem si kupoval Octavii s cenovkou od a reklamou Octavia od 300 a odcházel jsem s kalkulací po vybavení 700 - prostě klasika a tak jsem cenu nového s výbavou prostě neskousnul.
Udělal jsem i to, že jsem si půjčil obytné auto, abych si to s rodinkou vyzkoušel jak tu někdo radil-toto i já doporučuji pro ty, co začínají s obytným autem.
Co mohu říct je ,že v nějakém tématu se psalo co se vyplatí - půjčit nebo koupit ?A vím, že nevyplatí se ani jedno. Ale karavanisti ví ,že o tom to není a to stejné platí pro motorky co jezdí jen část dnů v roce, kabriolety, lodě a jiný radosti co koho baví a kdo si co pořídí.
Vycházel jsem při koupi z toho, že jsem chtěl motor třílitr a musím říct ,že jsem rád po těch pár km co jsem ujel a z tohoto požadavku jsem neustoupil. Dále jsem bojoval s doložností a s akční rodinkou jako je naše, velkým psem, potápěním, kolama, surfama jsem odpískal něco do 3,5t Přeložit se o 200kg by mne nevadilo , možná 300kg bych taky zmáknul ,ale počítal jsem to tak na 400až500kg přeložení u auta s třílitrem, sat, solar, tažné atd. atd. okolo délky 7,5 prostě blbost .Nešel jsem do toho i když napsáno o tom bylo moc a i já jsem auto do 3,5 moc moc chtěl. Doba se mění a jak jsem psal vážit si myslím že se bude více a více. Projel jsem se včera novým obytným po D1 a došel jsem k tomu co jsem si myslel ( NA TUTO DÁLNICI SE S OBYTNÝM AUTEM NEDÁ JET ANI KDYBY BYLA ZADARMO - SRDCE MNE TO RVALO) Rakousko? Uvidím jak to budu řešit, jestli objíždět, nebo krabička, nebo se na Rakušáky vyprdnou stejně jak na Chorvaty ,kde už mne neuvidí a prostě tam jezdit nebudu. Napíši později pravdivé vlákno, jestli mne to zatěžuje, nebo jestli jsem našel cestu jak se dálnicím v Rakousku vyhnout, aby mne to nevadilo. Najdu si možná nějaký lyžařský středisko, které je blíž ,než kam jsem byl naučený jezdit, prostě uvidím. Láká mne v létě sever, klidně Polsko, Norsko, Skotsko, Holandsko a co jsem mluvil s lidmi co tam začali jezdit nemůžou si to vynachválit ,prostě uvidím. Je mne to jedno ,teď budu rád jezdit i po krajích Českých i u nás je plno nádherných míst kam jet na víkend, nebo prodloužený víkend.
Abych pokročil, začal jsem objíždět starší auta, sjezdil jsem kde co. Nechtěl jsem se smířit s tím, že koupím auto a budu ho muset dávat do pořádku a dodělávat milion věcí. Viděl jsem auta pět let stará co vypadaly jak vraky staré dvacet let ,viděl jsem auta pět let stará co vypadaly jak kdyby sjely z výrobního závodu (takové jsem hledal) a co značka? Pomohla hezká odpověď jednoho karavanisty na parkovišti, když jsem se ho zeptal a viděl jsem ,že pár aut má asi již za sebou jak je spokojen se značkou kterou nyní má .Nádherná odpověď byla ,,JE TO STEJNJ SRÁČ JAKO VŠECHNY OSTATNÍ,, Prosím nerozveďme tu nyní diskusi ,že někdo má něco top bezchybné a super hyper, odpovědi jsou tu na plno vláken padesát na padesát no na kvalitu, zpracování, plasty a plno maličkostí co si člověk dodělá a po čase přestanou fungovat a stále se opravují a opravují je tu jasný jednotný názor - katasrofa. Další názor co se mne líbil a i proto jsem koupil co jsem koupil byl - ,,pane jestli koupíte auto na 3,5 tak pak už hoďte za hlavu jestli délku 7,5 nebo 8m jestli 4 nebo 5t,,
A tak je to tu ,přijel jsem se podívat k pánovi co měl Bavária Nord Edition na Mercedesu automat ,třílitr délka 8m 5tun najeto 20 000km stáří 3roky s výbavou včetně vestavěné centrály ,el stabilizačních noh, alde, truma, sat, solar, gps vyhledávání atd.atd.atd. prostě dodělávat budu jen tažné.Co navíc, tak to bylo to auto co vypadalo ,jak kdyby sjelo z výrobního pásu a to auto ,co vás chytne za srdce a bohužel si i připlatíte, aniž by jste původně chtěli . K automatu rozhodl jeden ze zdejších příspěvků pána, že se má čas při jízdě více kochat krajinou. Proč zadní náhon a dvojmontáž ? Tříosu jsem nechtěl ,neb tam je to s dálničními poplatky ještě horší a nad osum metrů jsem jít nechtěl s ohledem na manévrovatelnost na horách ale i jinde. Zadní náhon si tu pár lidí lidí hodně pochvalovalo v zimě na sněhu (uvidím jsem zvědavej ). Za druhé tu byl dobrý názor ,,je potřeba se smířit u koupě staršího auta a udělat hodně kompromisů ,z něčeho ustoupit, něco nového co by si člověk normálně nekoupil vyzkoušet,,. Moc lidí tu auto na Mercedesu s automatem nemá ,tak prostě to vyzkouším a uvidím a časem napíši, jestli je to zcestné a měli by se všichni držet jen Alka a Fiatu v manuálu. Zatím první poznatky jsou v pohodě. Vnitřní prostor mne nadchnul, zadní postel jsem původně uprostřed manželskou nechtěl, no zdá se mne ,že díky ní se zvětší prostor a v obytném autě se se dá víc projít, protáhnout , vyhnout se a u Bavárie se zachovala kupodivu i velká garáž (ano vím jsou větší) tak aby se tam i něco vešlo. Líbilo se mne zpracování i kvalita nábytku.
A jestli jsem mohl mít menší auto ,ano mohl a pevně věřím ,jak s námi děti přestanou jezdit ,tato obluda půjde z domu a koupí se něco menšího. Nyní si zkusím užít prostoru ve čtyřech a pes a díky tomu, že se chystám vůz užívat hodně v zimě a při stání na divoko se prostor bude hodit. Měl jsem to štěstí ,že se mne dařilo a mohl jsem si dopřát toto auto a pro někoho kdo tu založil vlákno ,,jsem asi socka,, mohu za sebe říct, že mám z tohoto stejnou radost, jako když jsem si koupil karavan za 200 000- před osmi lety - není o nic větší, je to prostě stejná, stejně velká radost.Toto se neměří penězi, je to jen splněný sen ,kteří si tu splnili naprosto podobní s auty za 100 000.- nebo za 3mil.´
Nevýhody po těch prvních km ? Myslím ,že bych bral větší nádrž. Dále je to velký auto ,fakt si na to musím zvyknout, hlavně na šířku. Nezaparkuji to do garáže:)
Tak snad se tu s někým někde uvidím na výjezdu, nebo se i časem na nějakém výjezdu domluvíme. Příští víkend už razíme , asi do Letovic na přehradu.
Držím palce těm co vybírají, fakt to není jednoduché, strávil jsem na tom spousta času, bylo to o hodně kompromisech.
Chtěl bych poděkovat lidem co se mě věnovali v Adrii, byť jsem od nich nový vůz nakonec nekoupil a chtěl bych vyzvednout obrovskou ochotu a profesionalitu ve Frankii v Holešově.
Mějte se pěkně a hodně šťastných pohodových km v letošní sezóně přeje Tom z Brna

Automatické sloučení 23.05.2015 18:54:
Tak ještě fotka pokud se mne to podaří vložt
Upravil ramtlah1 dne 23.05.2015 18:54, před 9 let
ramtlah1 Připojili následující obrazek:
obytka_2.jpg
ValteracciValteracciČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj, doufám že se taky jednou dopracuji k obytce :)
tak si to užijte a hodně pohodových KM !!!
Mondeo combi 2,0 154Kw + aktuální Swift Chalenger Sport 586 - předtím Bailey Ranger 550/6 a ještě předtím Bailey Peagant Provence + posádka 2 + 2 + 1
CattaniCattaniČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj Tome,
sledovali jsme všechny Tvé diskuse o výběru auta. Doba, kterou jsi věnoval výběru se Ti jistě vyplatí. Nyní přidáváme velkou gratulaci a přejeme Vám mnoho šťastných, příjemných a pohodových výjezdů.:^
Míra a Dana
Míra, Dana, Shelia II a Hobby Van Exclusive :_
G
gutČlen
Přidáno před 9 let
Pěkně napsáno.
My kupujem převážně starší věci,já se těším vždy co koupíme a vždy je to tak na púl roku. Koupit auto ve třetím bazaru bych nemohl. Zatím platí kup si starší typ, ale jedno z těch nejdražších.
K velikosti tvého vozu možná několik z nás doroste je to otázka cesty, stylu života, peněz,a taky je poznat že jste rádi spolu.

Určitě se rádi všichni s radostí podíváme na více fotek auta. Ber to tak,někdo z nás to za 5-7 let bude kupovat.

Přeji Vám, aby jste po cestě potkali jen samé příjemné a usmáté lidi.

ALES GUTE.
RobertoRobertoČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

gut napsal:Fakt na půl roku ? To proč ?

Pěkně napsáno.
My kupujem převážně starší věci,já se těším vždy co koupíme a vždy je to tak na púl roku. Koupit auto ve třetím bazaru bych nemohl. Zatím platí kup si starší typ, ale jedno z těch nejdražších.
K velikosti tvého vozu možná několik z nás doroste je to otázka cesty, stylu života, peněz,a taky je poznat že jste rádi spolu.

Určitě se rádi všichni s radostí podíváme na více fotek auta. Ber to tak,někdo z nás to za 5-7 let bude kupovat.

Přeji Vám, aby jste po cestě potkali jen samé příjemné a usmáté lidi.



ALES GUTE.
G
gutČlen
Přidáno před 9 let
Myšleno púl roku to sháním,ptám se, přebírám,Prověřuji dle VIN.Aspoň auta,karavan je menší výběr a bohužel musím koupit to co potkám nelze vybrat značku jen stav.Teť už se dívám na poškozený karavan, který chci koupit na zimu do garáže, abych mohl něco dělat.
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 9 let
Určitě se rádi všichni s radostí podíváme na více fotek auta. Ber to tak,někdo z nás to za 5-7 let bude kupovat.

Přeji Vám, aby jste po cestě potkali jen samé příjemné a usmáté lidi.

ALES GUTE.[/quote]

Určitě fotky dodám a chystám se vůz popsat a to jak plusy tak mínusy ,co mne k vozu chybí co naopak nepotřebuji ,spotřebu třílitru s automatem ,jak je na tom zimní ježdění se zadní nápravou na sněhu atd.atd,jak maká vestavěná elektrocentrála jen to chce čas. Teď jsem vyvalenej a rád z toho že to mámByl jsem dnes dokoupit nějaký nádobí, peřiny, hrnce, povlečení, jelikož nám čorli karavan i s mejma trenýrkama. Stolek , židličky, káble a chemii jsem objednal po internetu ,tak doufám, že vše dorazí včas. Kartu do sat ještě pořídím a musím do Jablotronu nechat na sebe nastavit zabezpečovací zařízení GPS ,neb teď jak udělám poplach, volá to bývalému majiteli :).Taky to má ještě pár čudlíků co nevím vůbec co je :)Tak i toto se bude zjišťovat. Dnes jsem chtěl zablikat na jednoho debila co mne vybrzdil ,no tak nějak je to jinak než v Renaultu (nenašel jsem) .Pánové od Mercedesu do háje co ta houkačka, smál jsem se Renaultu ,že je to jak když troubí vosa a není to slyšet - no tady to je nemlich to stejné :) !!!!!!!! Když vedle vás zatroubí octávia osobák to je alespoň hukot .Příští týden budeme mít první výjezd a tak se vyzkouší se nezapojit na el a vyzkoušet, jak dlouho mne vydrží baterie, voda, plyn, sprchovat se budeme jen v obytce ,dva dospělí a děti 13 a 15, abych odhadnul jak a s čím se dá vydržet dlouho na divoko. Vím v zimě to bude jiné. Tento týden nechám vyměnit olej ,udělat servis.Svítí mne zadní žárovka na palubovce jako že je vadná ,ale žárovka svítí (s tím už jsem to tak kupoval).Asi to probíjí, je to pod sklíčkem vlhký. Taky se musím naučit Německy ,neb mám info na palubce v Němčině:) a já německy umím jen jest a pít:) Ani nevím jak se mne podařilo spárovat tel s rádiem a stále se nevyznám v přepínání zadní kamery (svítí mne na obrazovce i když jedu dopředu a chtě bych aby mne tam svítilo radio) V radiu jsem poslouchal bohoslužby neb ještě nevím ještě jak se ukládají stanice:) Přiznám se, že co mne chybí jsou parkovací senzory .S kamerou se nějak nemůžu popasovat s odhadem, couvám a vyjíždím z parkoviště jak posr.... Ale jak jsem psal ,chce to něco najet a postupně se názor a potřeby budou měnit ,stejně jako během půl roku názor na to co se nakonec pořídí.

Automatické sloučení 24.05.2015 16:02:

Citovat

Valteracci napsal:

Ahoj, doufám že se taky jednou dopracuji k obytce :)
tak si to užijte a hodně pohodových KM !!!


Obytka nebo karavan? Věčné téma :) přiznám se a někde jsem to psal, kdyby mne neukradli karavan ,oddálil bych obytné auto a kupoval ho asi tak za tři roky a hlavně by mne k tomu hned nic netlačilo a asi by mne to hned tak nerozhoupalo. Určitě mne plno věcí bude u obytky chybět co mne poskytnul karavan .Ukáže to čas a taky se zde o tom pak zmíním. Jeda z věcí u mne proč jsem už karavan znovu nekoupil byla, že známí co s námi občas vyjedou mají obytné auto a tak nějak mne chybělo to co mohou oni a já s karavanem ne. Zase je fakt ,že když jsme někdy byly společně a stálo se dýl na jednom místě , to se jim hodil můj sedmimístný Renault Trafic na přejezdy za památkama , večerní výjezdy do hospůdky v druhý vesnici, nebo si zajet nakoupit do nedalekého města :) Ale pokud je tvůj cíl a meta obytné auto, tak ti přeji, aby jsis ho splnil a určitě si ho splníš dříve či později tak jako já.
Upravil ramtlah1 dne 24.05.2015 16:02, před 9 let
ValteracciValteracciČlen
Přidáno před 9 let
Obytka nebo karavan? Věčné téma :) přiznám se a někde jsem to psal, kdyby mne neukradli karavan ,oddálil bych obytné auto a kupoval ho asi tak za tři roky a hlavně by mne k tomu hned nic netlačilo a asi by mne to hned tak nerozhoupalo. Určitě mne plno věcí bude u obytky chybět co mne poskytnul karavan .Ukáže to čas a taky se zde o tom pak zmíním. Jeda z věcí u mne proč jsem už karavan znovu nekoupil byla, že známí co s námi občas vyjedou mají obytné auto a tak nějak mne chybělo to co mohou oni a já s karavanem ne. Zase je fakt ,že když jsme někdy byly společně a stálo se dýl na jednom místě , to se jim hodil můj sedmimístný Renault Trafic na přejezdy za památkama , večerní výjezdy do hospůdky v druhý vesnici, nebo si zajet nakoupit do nedalekého města :) Ale pokud je tvůj cíl a meta obytné auto, tak ti přeji, aby jsis ho splnil a určitě si ho splníš dříve či později tak jako já.[/quote]


Zatím začínáme první sezonu, byli jsme párkrát s karavanem na zahradě, ale nikde v kempu, nebo tak nějak mimo vlastní domov či přátele-rodinu.
Je jet jsme měli ale nemoc dětiček to zhatila.
Myslím k obytce dospějeme ve chváíli kdy děti odrostou my si naložíme skutra na zádek obytky a vyrazíme někam. Takhle jak jsi psal vidíme velkou výhodu zatím v tom, že někde bydlíme ale na výlety se posunujeme autem. Naše děti stále vyžadují hřiště a se stáním na divo bych asi neuspěl.

Jsem zvědavej až si zvykneš a vše prozkoumáš na další část seriálu a hlavně na fotky. Zatím se nám taky zdá mít oddělený záchod a sprchu zvláš od sebe jako velkou výhodu, nemusíme pořád vytírat sprchu :) málo který karavan to má odděleně a málo která obytka taky. Jak to míš ty? předpokládám že odděleně v tak velkým domečku a pes tam má i vlastní boudu. Dole na středu parkujete placatý auto? jako ve filmu fotr je lotr :)
Mondeo combi 2,0 154Kw + aktuální Swift Chalenger Sport 586 - předtím Bailey Ranger 550/6 a ještě předtím Bailey Peagant Provence + posádka 2 + 2 + 1
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 9 let
K uspořádání posílám odkaz na video ,kde je model, který mám se barvou nábytku i postelí a uspořádáním https://www.youtu...j-KK-NSeSE . Mimochodem chci uvézt ,že plno prodejců má tragické stránky a u plno obytných aut je u málo modelů videí či fotek k dohledání na internetu. Ano koupelna i záchod jsou zvlášť což je fajn. V karavanu jsem sprchu ani neměl a nechyběla mne jelikož bych pořád běhal pro vodu. Na divoko jsem s karavanem nejezdil ,za to po kempech a celý rok i v zimě pořád ,nejen u nás i v zahraničí. Dokonce jsem i v zimě karavan nechával občas v celoročním kempu a jezdil jsem tam i na lyže na víkendy ,na Silvestra a podobně.V létě jsem jednou nechal karavan i u moře na tři měsíce a jednou se mne líbilo na Sázavě, tak jsem měl třeba měsíc karavan i tam v kempu a udělal jsem tam výjezdy jen autem několikrát za sebou. Pro děti jezdit do kempů, bylo to nej ,našly si kamarády ,lítali po venku v zimě v létě od rána do večera. Od doby co jsem koupil karavan mne nemarodili. Do karavanů jsme se prostě se známejma nevešli tak se bylo pořád venku a myslím ,že to je na organismus jenom dobře. Doporučuji se přidat na nějaký srazík ,který tu bude vyhlášen ,kde budou podobně staré děti a máte o zábavu postaráno. Před osmi lety jsme vyjeli na dva srazy v Semíně a Sedmihorkách a od té doby jsme jezdili s lidmi co jsme si sednuli názorově ,věkem jak naším tak věkem dětí a bylo jedno ,že jsme byli každý z jiného koutu republiky. Pes si svoje místo teprve hledá ,je nervózní za jízdy z rachotu příborů a všeho co jen rachotit může, když se jede po hrbolaté silnici:) to se přiznám ,že je i pro mne něco nového a tak mne napadá další výhoda spíše pro karavan - NESLYŠÍTE CO SE TAM DĚJE ZA JÍZDY NEJEN PO D1 :)
T
tom69Člen
Přidáno před 9 let
Tome gratuluji....hodně pohodových kilometrů
Automat je dobrá volba...sám jezdím automatem od průkopnických let kdy jsme víc opravovali než jezdili,,,dnes je to jinde a pohodlí k nezaplacení....ted se učím s Ivecem znova řadit:_
P
poldajČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj hodně km v poklidu a bez reklamací.
Je to ta Bavaria na Tipcarsu?
Pěkný kousek.
copycopyČlen
Přidáno před 9 let
gratulujem k novému prírastku.
A ten zmiznutý by som zavesil sem http://www.carava...ost_178127
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj, zdravím a zdravě závidím:-) je to paráda, já jsem zatím ve vývinu - půjčuji si a zkouším, vloni jsem měl v červnu PoloInt- spokojenost, na podzim Alkovnu- tu asi ne , letos květen zase polo- a spokojenost. Na září mám objednaný Integráč- Viseo 707- hlavně kvůli tomu , že je nás 5 a Viseo má 3 plnohodnotná sedadla a sedačky u stolku. Pravda je , že známí mi říkají, že na to co projezdím, už bych měl zakotvit u vlastního- vloni Španělsko, Jižní Francie a Itálie, letos jsem projel CHorvatsko,Č,Hora, Albánie do Řecka a trajektemm do Bari a zpátky. ALe jak říkáš ty - sháním něco skoronového a myslím, že je potřeba si pořádně maximum ozkoušet a vybírat. Přece jen to není kusovka. Asi půjdu do 3,5 t - dálnice, trajekty a manévrovatelnost. Sice se dálnicím vyhýbám , ale někdy není zbytí. I když - třeba dozraju jako ty:-) Tak hodně štastných km Petr
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 9 let
Ahoj to Viseo jsem měl půjčený , líbylo se mne sezení pro pět a přiznám se, že bych sezení pro pět bral, nikdy nevíš kdo se přidá na cestu, nebo koho bude potřeba svézt. S tím vlastní nebo půjčený jsem už psal, nevyplatí se ani jedno tak to neřeš. Nejsem hloupej ,dokáži si i já spočítat o kolik mne spadne cena za čtyři roky co to budu prodávat, kolik stojí pojištění na rok, parkování ,servis atd. a tak s čistým svědomím mohu napsat ,že na tom ani jeden z nás nebude líp nebo hůř .Jelikož jestli píšeš kolikrát a kam jezdíš s půjčeným ,bude to taky ranec .Jak jsem i zmínil u karavanismu je to o něčem jiném ,než to srovnávat s tím kolikrát a kde bych mohl být v luxusním hotelu.
Já si nerad moc věci půjčuji a chci mít možnost rozhodnutí kdy a za jak dlouho sednu a pojedu, jestli za hodinu, zítra nebo to posunu o den na pozítří,nebo víkend odpískám pro špatné počasí. Dále to beru za nějakou moji osobní věc ,kterou si vybavím podle obrazu svého a budu ji užívat jen já. Než jsem se rozhodl pro vlastní, věř ,že ve mne kolovala i myšlenka nabídnout půjčovně celoroční pronájem obytného vozu pouze pro mne :) (podle mne to zcestná myšlenka taky není) Vlastnil jsem loď 7m motorák ,nyní jsem ji prodal z důvodu malého využití s miliardou starostí okolo, kdy a jak jsem tu psal Chorvatsko a neustálé poplatky, příkazy, nařízení, omezení atd.atd. mne omrzelo natolik ,že jsem tam přestal jezdit. Obytný vůz si myslím ,že využiji více a tak jsem to otočil ,loď jsem si pronajal na týden v létě hausboat a obytné auto jsem si koupil vlastní. Teď co bych potřeboval je koupit si čas :) ,abych mohl sjezdit to co ty. Já to nyní vidím na víkendy, prodloužené víkendy a dvě letní týdenní dovolené kdy vyrazím Slovinsko jezero Bled a Bohinj a pak možná Polsko moře a Mazury nebo Itálii Lado di Garda. Na co se těším je zima ,to bych chtěl jezdit o víkendech na hory. Přeji plno pohodových km.Tom
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 9 let
AHOJ, Jen koukám na podobnost. Asi před 10 lety jsem jezdil jako kapitán v Chorvatsku na plachetnicích a taky jsem zvažoval koupi a jezdit svojí lodí. Přesně jak píšeš, v Chorvatsku je to o byrokracii- tam je mnohem jednodušší si půjčit a nestarat se o zimní stání a vše okolo., kámoš si koupil lod v Americe, ale jezdil pak jen v Itálii - Elba, Korsica, Sardinie.
A taky mám problém s časem, naštěstí dělám sám na sebe, ale zase když dovolenkuju vše stojí:-( více jak dvě dovolené nestíhám a na hory jezdím na chalupu . Ale vlastní chci určitě, jen chci pořádně vybrat a jak říkáš udělat si ho podle svého. A hlavně mě láká operativnost , teď se rozhodnu a jedu. Ačkoliv se v půjčovně pochlapili a když jsem zavolal, dali mi auto hned druhý den. No každopádně letos chci na baráku udělat pořádný druhý vjezd a kryté stání - pak už jen otázka správného výběru.
A hlavně se těším na tu svobodu rozhodování- jet kdy se mi chce kam se mi chce:-) stejně nevydržíme dlouho ne jednom místě.
TAk si to užívej přeji hodně pohody Petr
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ramtlah1, Valteracci, Cattani, gut, Roberto, tom69, poldaj, copy, Petr Z

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,711,564 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22462 sekund | Průměrně za: 0.22462 (0) sekund | Dotazy: 118 | Použitá paměť: 2.19MB/2MB