Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Odvod teplého vzduchu z klimatizace: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Odvod teplého vzduchu z klimatizace

Poslední aktualizace před 6 let
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj. Hned ze začátku připomenu, jak už po několikáté, že každé chladicí zařízení, jakékoliv, je tepelné čerpadlo. Tzn., že jestliže toto klimatizační tzv. mobilní zařízení bude vzduch ochlazovat, tak jiný vzduch zase musí být tímto získaným tepelným výkonem ohříván, aby toto teplo odnášel pryč, a to ještě větší měrou, neboť celý přiváděný elektrický výkon se v kompresoru mění na teplo, takže se musí ochlazovat samotný kompresor (je zabezpečeno konstrukcí, tím se zabývat nemusíte) a zbytek poháněcí el. energie - 80% se odvádí srážníkem - kondezátorem - zkapalňovačem, nejprve se ochlazuje přehřátý plyn, to je z té elektriky, a pak nastává zkapalňování, kde se odnáší to čerpané teplo z vychlazovaného prostoru. Popsal všechny tři názvy k lepšímu pochopení. Teď je otázka, kde se ten vzduch, který má odvádět tyto oboje tepla, kde se bere. A to je obrovský hadicap těchto mobilních "klimatizací", protože tento vzduch k ochlazování se bere již z toho ochlazeného vnitřního vzduchu z obytného prostoru. Jenomže v obytném prostoru žádný vzduch nevzniká, na místo odčerpávaného již ochlazeného vzduchu k odebírání tepla z "klimošky" z obytného prostoru musíme zvenku přivádět jiný vzduch do karavanu, jak jinak, než venkovní teplý vzduch. Pokud by si někdo myslel, že vychlazovaný prostor uzavře proti vnikání toho teplého vzduchu zvenčí, tak okamžitě přestane proudit okolo kompresoru a přes srážník ten vzduch, který má toto teplo brát do sebe a vynášet ven. A po malé chvíli vypnou ochrany. Ochrana, která sleduje teplotu kompresoru, ta je tam vždycky, a ochrana, která sleduje zkapalňování chladiva, které dostatečně nezkapalňuje, když zkapalňovač - srážník nemá dostatek ochlazujícího vzduchu, ta vypíná jako první. Takže tyto přenosné "klimošky" jsou jen jakýmsi šidítkem, protože ty opravdové klimatizační zařízení mají srážník s kompresorem venku a jsou ochlazovány venkovním vzduchem a vychlazovaný prostor pak může být třeba i hermeticky uzavřen od venkovního teplého vzduchu. Takže si to přečtěte nejméně pětkrát po sobě, aby vám bylo všechno jasné, o co tady jde, a abyste od přenosné klimatizace neočekávali nemožné a tím, abyste nebyli zklamaní. Ale neříkám, že se to nemůže použít. Čáo, Pepa
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 7 let
Ďakujem za odpoveď.Takže keď som to správne pochopil Musím aj tak karavan trocha vetrat aby ta klimoška pracovala ako má ale tým pádom je to nekonečný príbeh však ? No tak či tak chcelo by to vyskúšať či stacionárne alebo za jazdy.Možno sa nájde niekto na tomto fóre kto už má nejaké skúsenosti.Aj tak vrela vďaka čav.

Automatické sloučení 30.01.2018 11:22:
Zdravím všetkých.Tak som sa predsa rozhodol tú klimošku namontovať k zadnej stene hobbyka a budem vrtať dieru pod zadným oknom.Preto by som sa chcel opýtať s čoho sú vyrobené steny (Hobby 460)či je vo vnútri v stenách nejaka konštrukcia?alebo je to len nejaký sendvič?
S pozdravom Lubo
Upravil lubodano dne 30.01.2018 11:22, před 6 let
K
KoralovciČlen
Přidáno před 6 let
ve stěnách jsou nosné příčky, které nesmíš narušit... Já osobně jsem zatím v žádném přívěsu ani obytném autě přes stěnu nikdy nevrtal..
Rád bych zde i pro ostatní zjistil, jak poznám, že v místě, kde budu vrtat, není nosná příčka, nebo elektroinstalace? Ideální by byl nákres auta,ale ten mi výrobce určitě nedá... Je nějaký měřák? Nějaká metoda? Vím že většinou bývají příčky kolem dveří, oken.... ale taky vím, že bývají i tam, kde by to nikdo vůbec nečekal :(
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 6 let
Nejaké meráky určite sú,napríklad na elektr.káble a poklial by tam boli hlinikové priečky tak si myslím že taký merák by ich tieš našiel ale pokial sú tie priečky z dreva?Ešťe ma napadlo že zvoliť postup vrtania nie z vonku ale najprv z vnútra malým vrtákom a do hlbky len po vonkajší plech.Je to predsa len menej škody ako keby som hned narušil vonkajšie oplaštenie steny.

Automatické sloučení 28.08.2018 17:21:
Zdravým všetkých.Takže po nejakej dobe obnovujem toto vlákno pretože som potreboval nejaký čas na to aby som zrealizoval osadenie mobilnej klímy a zároveň ju vyskúšal v HR v tých teplotách ktoré tam boli.
V prvom rade nebol problém vyrezať dieru 120 mm lebo tá stena je len lisovaný sendvič.Je pravda musel som sa popasovať s podpornou konštrukciou ktorú som upevnil o podlahu ale je stabilná či už pri preprave alebo pri klimatyzovani.
No a teraz aké je jej využitie?
V HR pri teplotách 35 stp. (a neboli sme v tieni ale na priamom slnku) dokázala vychladiť príves na 25 stp.
Pri západe slnka alebo v noci držala na 22 stp.
Ale čo je podstatné mohli sme mať zatvorené okná a biolit v zásuvke pretože len tak sa môžme zbaviť komárov ktoré tam boli neúrekom (mimochodom boli sme v kempe privlaka kemp medanič ,určite ktorý tam boli z vás tak vedia o čom hovorím)Takže spánok bol super ale vedľa nás ten istý príves DE :o V noci rozsvietený a pasovali sa s komármi.
No a využitie mimo prívesu?
Keď sme prišli z HR tak tu boli horúčavy,vybral som klimošku s prívesu a krásne nám vychladila spálňu.
Mínusy tejto klímy?
Je to určite mínus o jedno miesto na spanie,hlučnosť pre toho kto tam spí ale po dvoch troch dňoch je to v pohode.
Takže nakoniec len poznámka=je to inšpirácia pre tých ktorý by chceli zrealizovať to samé
ako ja.
S pozdravom Lubo
Upravil lubodano dne 28.08.2018 16:21, před 6 let
lubodano Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
S
stovaČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím chlaďaře pana Doskočila. Taky nemám mobilky rád jsou jen of-onny invertní jsem ještě neviděl. Mají jen samé nevýhody i když taky se zlepšily roztřikování kondenzátu na konzendator čím opadla starost s vylévání či čerpáním, dokonce tam daly i čtyřcesták čímž zmizlo odporové topení.
V centrech měst kde památkáři nic nepovolí nejde nic jiného použít teda vyjma vodou chlazených což při spotřebě vody kterou to má se montují jen málo. Mobilka je často řešená že dole má kondenzator a nahoře výparník mezi kondenzační vaničku. Tak to řešíme tak že díry ven uděláme dvě jednou klasicky vyfukuje horký vzduch a druhou přivod udelá se plechový box dopasuje se prěd filtr kondenzatoru, jinak jak píšeš odvodem vzduchu dělá podtlak a vzduch si z venku cestu najde ale je teply a když ne tak tepelná ochrana kompresoru vypne za čas se utaví. Za mně se vyplatí připlatit si za Eurom AC2400 a dát venkovku pokud možno na stranu ve stínu. zdar petr
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 6 let
Len doplním predchádzajúci príspevok .Tak isto som mal obavy s tepelnej ochrany že to bude vypínať ale nestalo sa tak.Čo sa týka podtlaku tak ten bolo citeľne poznať ako ťahá vzduch s odvetravacich otvoroch v podlahe kde do jedného s nich som aj vyviedol hadicu na odtok kondenzátu.
Na záver len dodám že mobilka nie je super riešenie ale je to lepšie ako nič.
S pozdravom Lubo
Upravil lubodano dne 30.08.2018 09:28, před 6 let
lubodano Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
B
bob7373Člen
Přidáno před 6 let
Taky bych trochu doplnil - kompresor klimatizace je chlazen mediem, které má teplotu cca 5- 7 stupňů, takže vnesené teplo od motoru je minimální - celý výkon se v žádném případě na teplo nemění pouze cca 10% - podle účinnosti soustrojí (pokud by se měnilo, motor by měl účinnost nula, a nekompresorovalo by to). Ano, přenosná klima odvání vzduch z OA, ale stejně musíme větrat a zas tak moc ho není v práci jsme měli oba systémy a fungovaly i přenosky.
Zvažoval jsem klimu střešní (studený vzduch klesá dolů, a pocit je lepší, než u rozváděného vzduchu, který se navíc v systému trochu ohřeje.

Pokud budu potřebovat náhodou klimatizaci udělám to tak, že přenosku dám na přední sedadlo oknem vyvedu teplý vzduch (adaptér z plexi je snadno vyrobitelný). Viděl jsem to v činnosti a prostě to fungovalo vcelku uspokojivě, investice minimální. Pokud bude opravdu třeba lepší investuji do střešní klimy.
S
stovaČlen
Přidáno před 6 let
Díky za doplnění kompresor je chlazen chladivem která má 5 stupnů to je skvělá zpráva. Tak na něm udrž ruku a nepopal se.
základy termomechaniky :

Funkce kompresoru na sací straně:
Kompresor neustále odsává veškeré vypařené páry chladiva z výparníku - má tedy funkci vývěvy - a udržuje vypařovací tlak na stálé úrovni.
protože bod varu chladiva je závislý na tlaku,
tím udržuje teplotu vařícího se chladiva ve výparníku na stálé hodnotě

Funkce kompresoru na vytlaku:
Aby bylo možno plynné chladivo v kondenzátoru opět zkapalnit, musí být stlačeno na takový tlak, při němž je bod varu (=tedy i kondenzace) vyšší, než teplota venkovního vzduchu.
Stlačení zajistí kompresor
Zároveň kompresor rozdílem tlaku na výtlaku a na sání zajišťuje vlastní oběh chladiva.

Funkce kondenzátoru:
Do kondenzačního výměníku vstupují horké páry chladiva stlačené na takový tlak, že po jeho ochlazení okolní teplotou (vzduch, voda) přestupem tepla přes stěnu výměníku chladivo zkapalní (zkondenzuje).

Těch 10% kde jsi k nim přišel?

Entalpie:
Entalpie je veličina používaná při tepelných výpočtech, kde vyjadřuje poměrnou hodnotu vnitřní energie.
Entalpií vyjadřujeme míru vnitřní energie u termodynamických jevů, které probíhají z jednoho stavu do druhého za stálého tlaku. Znalost závislosti entalpie na ostatních veličinách určujících tepelný stav (tlak,teplota, objem) pro látky běžně používané v chladicí technice podstatně zjednodušuje tepelné výpočty.

Rozměr entalpie, označované písmenem h (i ), je (J.kg-1)

Automatické sloučení 31.08.2018 00:56:
tak ještě doplnění pro zajímavost. Mobilka jako taková není stavěná na neustálé kodrcání v karavanu je to kus plastu na kterém jsou samořezkama přišroubovaný všechny komponenty smotanice trubek atd v kvalitě jak se čínam zrovna vyspal. Zato obsahuje F plyny (regulované látky) dnes dejme tomu R410A škodlivost se přepočítává na Tuny/co2 každé chladivo má přidělené GWP. takže když ti prdne trubka a zdrhne chladivo R410a ma gwp 2088 chladiva tam bude kolem 600g tak náš v karavanu škodlivn jako1.25 tun/co2
Upravil stova dne 30.08.2018 23:56, před 6 let
lubodanolubodanoČlen
Přidáno před 6 let
Ďakujem Vám pani za doplňujúce imformácie choci tým vašim odborným výrazom celkom nerozumiem ale na druhej strane je to poučné.Čo sa týka mojich skúsenosti ,viem že to funguje aj v takých vysokých teplotách a tiež má tá mobilka dvojaké využitie, možno len také ako sú na príklad celoročné pneumatiky 50 na 50 ale predsa dostačujúce.
No nakoniec čo sa týka ceny tejto mobilky (200 eu)tak si myslím že je to podstatný rozdiel zo strešnou alebo inou.
PS:keby sme sa neustále báli že nám niečo prdne tak neurobíme ani krok aby sme sa zase báli:D
S pozdravom Lubo
B
bob7373Člen
Přidáno před 6 let

Citovat

stova napsal:

Díky za doplnění kompresor je chlazen chladivem která má 5 stupnů to je skvělá zpráva. Tak na něm udrž ruku a nepopal se.
základy termomechaniky :

Funkce kompresoru na sací straně:
Kompresor neustále odsává veškeré vypařené páry chladiva z výparníku - má tedy funkci vývěvy - a udržuje vypařovací tlak na stálé úrovni.
protože bod varu chladiva je závislý na tlaku,
tím udržuje teplotu vařícího se chladiva ve výparníku na stálé hodnotě

Funkce kompresoru na vytlaku:
Aby bylo možno plynné chladivo v kondenzátoru opět zkapalnit, musí být stlačeno na takový tlak, při němž je bod varu (=tedy i kondenzace) vyšší, než teplota venkovního vzduchu.
Stlačení zajistí kompresor
Zároveň kompresor rozdílem tlaku na výtlaku a na sání zajišťuje vlastní oběh chladiva.

Funkce kondenzátoru:
Do kondenzačního výměníku vstupují horké páry chladiva stlačené na takový tlak, že po jeho ochlazení okolní teplotou (vzduch, voda) přestupem tepla přes stěnu výměníku chladivo zkapalní (zkondenzuje).

Těch 10% kde jsi k nim přišel?

Entalpie:
Entalpie je veličina používaná při tepelných výpočtech, kde vyjadřuje poměrnou hodnotu vnitřní energie.
Entalpií vyjadřujeme míru vnitřní energie u termodynamických jevů, které probíhají z jednoho stavu do druhého za stálého tlaku. Znalost závislosti entalpie na ostatních veličinách určujících tepelný stav (tlak,teplota, objem) pro látky běžně používané v chladicí technice podstatně zjednodušuje tepelné výpočty.

Rozměr entalpie, označované písmenem h (i ), je (J.kg-1)

Automatické sloučení 31.08.2018 00:56:
tak ještě doplnění pro zajímavost. Mobilka jako taková není stavěná na neustálé kodrcání v karavanu je to kus plastu na kterém jsou samořezkama přišroubovaný všechny komponenty smotanice trubek atd v kvalitě jak se čínam zrovna vyspal. Zato obsahuje F plyny (regulované látky) dnes dejme tomu R410A škodlivost se přepočítává na Tuny/co2 každé chladivo má přidělené GWP. takže když ti prdne trubka a zdrhne chladivo R410a ma gwp 2088 chladiva tam bude kolem 600g tak náš v karavanu škodlivn jako1.25 tun/co2


Tak trochu si pletete pojem a průjem, a pak hrozí prů….:o
Nyní vážně. 10%počítám účinnost motoru...zbytek je práce, jejíž část se samozřejmě mění v teplo, které pochopitelně ohřívá zejména hlavu kompresoru s výtlačný ventil, nicméně právě proto, že vstupující chladivo má tuto teplotu přesněji od 1 - 5 stupňů (nesmí být 0 a míň)nepotřebuje kompresor v běžných aplikacích chladič, jeho pracovní teplota je samozřejmě značně vyšší, než teplota ruky:|

Provozoval a opravoval jsem klimatizační i mrazicí systémy od stovek watů po desítky/stovky kW, trošku bych o tom mohl vědět, nicméně meritum věci není přednáška/diskuse o pojmu entalpie ani o škodlivosti freonů, ale o tom jak vychladit karavan klimatizací, která potřebuje odvod vzduchu - to jsem navrhnul na základě toho, co jsem viděl, pravda sofistikované řešení to není, ale je funkční.
Přenoska - kolik přenosek jste zničil při pokusu o klimatizaci v karavanu? pokud to bylo víc jak 3, máte asi pravdu, pokud jenom teoretizujete, nestrašte nás. Známý vozil přenosku 6 let a zatím počítám, že si ji od něj půjčím, takže tak. Pokud by přenoska nešla vozit kulturně zajištěná v karavanu a zapnout když zastavím v kempu, tak by se ani z Číny nemohla dopravit do EU, žeano.;)
A kdyby přece jen, 600g freonu vyvětráte v obytce během desítek sekund, zcela jistě se nikdo ani neudusí, ani neotráví.
S
stovaČlen
Přidáno před 6 let
To si asi pletem pojmy ale napsat viz př. 27 že se stejně musí větrat . Po hodinovém boji ochladí tak o 1 stupen tak vyvětráme. Asi jsi nepochopil co jsem napsal v prvním příspěvku. Při používání mobilek všeobecně nejen v karavanu pomůže udělat přívod vzduchu na ke kondenzátoru z venku tím odstraníš vytváření podtlaku přestane se přisávat vzduch teply z venku. U karavanu nejlépe z podlahy. Jestli někdo napíše že mu karavan vychládí o 10 stupnů tak ano věřím ale nebude to mobilka ze supermarketu 7000btu/h s chladícím výkonem pod 2KW ale 14000btu/h nad 4kw.

Automatické sloučení 01.09.2018 10:38:
Doplnění
https://bydletesp...e-do-bytu/
Upravil stova dne 01.09.2018 09:38, před 6 let
stova Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
maregreemaregreeČlen
Přidáno před 6 let

Citovat

stova napsal:

To si asi pletem pojmy ale napsat viz př. 27 že se stejně musí větrat . Po hodinovém boji ochladí tak o 1 stupen tak vyvětráme. Asi jsi nepochopil co jsem napsal v prvním příspěvku. Při používání mobilek všeobecně nejen v karavanu pomůže udělat přívod vzduchu na ke kondenzátoru z venku tím odstraníš vytváření podtlaku přestane se přisávat vzduch teply z venku. U karavanu nejlépe z podlahy. Jestli někdo napíše že mu karavan vychládí o 10 stupnů tak ano věřím ale nebude to mobilka ze supermarketu 7000btu/h s chladícím výkonem pod 2KW ale 14000btu/h nad 4kw.

Automatické sloučení 01.09.2018 10:38:
Doplnění
https://bydletesp...e-do-bytu/


ono prsne toto iste som riesil aj ja ako klimu do karavanu a obcas domou som kupil mobilku len na pouzitie s jednou rurou to som vyrobil take druhe okienko ktoresom nahradil namiesto originalneho len s dierou a ucinost nulova vonku 35 vnutri 33 celi den bezala potom som skusil dorobit druhu ruru ako je to na obrazku s tym ze bude brat vzduch z vonka a skusenost zase nic podla mna treba bud vetsiu ruru alebo neaky ventilator aby ,al vetsi prietok vzduchu z voka do klimatizacie nakolko sa nestihal ochladzovat konpresor a vypinala cez ochranu dorobeny ventilator tiex nepomohol tak som ju zbalil a predal kupil mobilnu split klimu a parada nebe a dudi a ostala doma do karavanu som kupil ventilator do okna a parada aj tam v najvetsich teplach uplna pohoda
Optimista je člověk, který nechá běžet motor svého auta, zatímco jeho žena nakupuje v obchodním domě
S
stovaČlen
Přidáno před 6 let
Záleží jak výkonnou mobilní klimy jsi koupil. klimy z výkonem kolem 2kw ochladí tak o 2 stupně maximálně a ještě jí to bude chvilku trvat. Každý nastaví teplotu na min 16-17 tak si ani neodpočíne je of on co uní je 0 nebo 100%.Ono při teplotách co uvádíš by nevypnula sejně věčinou max mají 30 st . Klimy montuji a mobilky prodáváme u nás májí zákazníci možnost si mobilku půjčit na vyzkoušení. každý si pak raději nechá namontovat moderní invertní split.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,030,305 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16277 sekund | Průměrně za: 0.16277 (0) sekund | Dotazy: 103 | Použitá paměť: 2.05MB/4MB