Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 porucha na topení Truma SPL3002: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

porucha na topení Truma SPL3002

Poslední aktualizace před 6 let
tsmacktsmackČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj, vzhledm k tomu , že s řešením závad a výměnou dílů na topení truma zatím nemám moc zkušeností, potřeboval bych drobnou poradu. Nějaké podobné odpovědi jsem již našel ale mě to neuspokojilo.
Momentálně řeším problém že topení mi nechce naskočit, piezo zapalovač hází jiskru, ale nenaskočí už ani plamínek kohouty puštěný , regulator u lahve je teď německý 50mBar nový, chvíli jsem tam měl 30mBar protože u nás jsem 50mbar nesehnal. Sporák hoří, a lednici jsem teď nezkoušel, když mě ten problém prvně potkal v terénu tak mi nechtěla naskočit ani lednice, ale ráno jsem topení i lednici nahodil.
Jediný co mě zatím napadá, že přes regulační kohout topení nejde plyn nebo je slabá jiskra.

Otázka mám řešit jiskru když je vidět?
Kde na topení najdu výrobní číslo a na jaký má být tlak?
Jde regulační kohout opravit, nebo mám vyměnit za nový?
Děkuji za odpovědi.
Milan
PronajemKaravanuJicinsko.cz
STMaxSTMaxČlen
Přidáno před 9 let
Stitek na topeni je na spodnim plechu topeni, ale musi se sundat kryt aby byl videt. Pokud ma karavan puvod v nemecku meli by byt vsechny spotrebice na 50mBar. Vsude na spotrebicich jsou stitky kde je to napsane.

Pokud je jiskra videt pres okenko nejde tam plyn. Vic bych ji neresil. Nejpravdepodobneji je bud vadny ventil a nebo spina na horaku.

Regulacni ventil se opravit neda pokud je vadny uvnitr. Trysky se daji vycistit stejne s horakem.

spina se da vyfoukat vzduchem, ventil by se mel predelat radsi v servisu. Muze byt ale horak poskozeny z duvodu drivejsi nevedome preplnene lahve. atd. to uz je ale take na servis.

V kazdem pripade ja osobne radim jen pouzit vzduch a pokud to nepomuze stavit se v truma servisu na kontrolu. Psal jsem to tu uz parkrat, topeni rady S jsou velmi jednoduche na demontaz a kontrolu a i jen pouhe zjisteni zavady by mel servis truma mit za chvilku a za tech par penez to urcite stoji nez neco zkouset s nejistym vysledkem.
tsmacktsmackČlen
Přidáno před 9 let
Ok díky za tip tak nějak jsem to předpokládal.
Jestli se nepletu tak na vyfoukání vzduchem bude nejlepší hořák s ventilem vyndat, ozkoušet těsnost jsem schopen udělat doma, ventil se dá nějak seřizovat abych s něčím nehnul?
karavan pochází z Německa tak to bude správně na 50mbar. jaký max. tlak vzduchu mohu nastavit na vyzkoušení, abych něco nepoškodil?

Jsem koukal že u vás se servis dělá ve Zlíně a to je trochu z ruky z Jičína. nevíte někdo o bližším servisu Truma k Jičínu nebo mám Googlit?
PronajemKaravanuJicinsko.cz
STMaxSTMaxČlen
Přidáno před 9 let
nejlepsi je zavolat do KOV Velim a pan Cech poradi servis ve vasem okoli.

Na profoukani je samozrejme nejlepsi ventil vytahnout ven. Pro neznale to ale nedoporucuji. Co ale zvladne docela kazdy je vlezt pod karavan, sundat hlinikovou krytku a teprve potom s rozumem vse ofoukat. Pres vzduchovou pistolku kdyz bude kompresor tlacit do 10 baru se nic neposkodi. Nasadit zpet kryt, opatrne na tu opletenou trubicku co vede mezi tryskama aby se neskripla tim krytem. A kdyz jde super, pokud ne uz s tim vic nedelat.
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj. Měl jsem stejný problém s uvedením kamen Trumatic S 3002 do provozu, tedy zapálit plyn. Doma se to podařilo několikrát, sice po opakovaném "jiskření" ručním piezo tlačítkem, v místě pobytu nikdy, zvláště, když byla kamna předehřáta elektrikou, nebo na komínek posvítilo slunce. Naštěstí, že jsem kamna vybavil ještě elektrickými tělesy.
Už jsem si teď asi před deseti dny kamna prohlížel, jak za co v tom karavanu drží, že je vymontuji a nutně provedu důkladnou repasi, v různých plynových spotřebičích se dost vyznám. Ale pak mne napadlo odmontovat nahlédací okénko - sklíčko, kterým se pozoruje, jestli plamen skutečně hoří, protože jsem měl největší podezření na zapalovací svíčku, umístění jejího jiskřiště. Posvítil jsem si tím otvůrkem dovnitř a zjistil, že jiskra správně bije, ale tak nějak mimo vyvěrající předmíšený plyn z malého hořáčku. Jiskřiště ve tvaru "L" jsem přes nahlédací otvor tenkým dlouhým šroubovákem nahnul, pootočil tu vodorovnou část asi 1,5 mm doprava kousíček nad ten hořák, nad okraj, a kamna zapalují pokaždé na první jiskru, ať jsou studená, rozpálená od elektrických těles, nebo svítí slunce na komín. Byl jsem rád, že kamna nemusím rozebírat. Pozn.: kamna jsou otryskována na provozní tlak 50 mB. Čáo, Pepa
tsmacktsmackČlen
Přidáno před 9 let
Pánové děkuji vám za tipy, zřejmě pomohli. No nejprve jsem zkusil sundat sklíčko z okénka, svíčka byla nad hořákem, zkusil jsem skrz okénko profouknout stlačeným vzduchem. Těsnění a šroubky okénka jsem máznul těsnící Truma pastou. Topení stále nechytlo. Tak jsem vlezl pod karavan, sundal sací koš, odpojil přívod plynu do uzavíracího ventilu a dva vývody k hořáku. hořák jsem opatrně vyndal profoukl vzduchem důkladně hořák trysky na hořáku, srovnal zapalovací svíčku přesně nad střed malého kulatého hořáku (jiskřiště). Pak jsem zkusil profouknout přívodní trubku ( s odpojeným regulátorem za plyn.lahví) a také samotný ventil topení v otevřené poloze. Jediný bordel vylétl z hořáku. Po složení zpátky a odzkoušení těsnosti spojů, kamna konečně naskočili a hned bez přemlouvání.
Tímto vám děkuji za radu.
PronajemKaravanuJicinsko.cz
remeksonremeksonČlen
Přidáno před 9 let
Já mám problém, že mě naskočí malý plamínek, ale když pustím tlačítko tak nehoří velký hořák a malý plamínek zhasne. Zkusím tedy profouknout zespodu kompresorem a uvidím.
mitrakmitrakČlen
Přidáno před 9 let
[quote]remekson napsal:

Já mám problém, že mě naskočí malý plamínek, ale když pustím tlačítko tak nehoří velký hořák a malý plamínek zhasne. Zkusím tedy profouknout zespodu kompresorem a uvidím.[/quote


]

Tento problem som riesil minuly tyzden.

Demontoval som kurenie, vybral horak, vsetko vycistil a vyfukal a bolo to presne tak ako predtym.

Znova rozobral a dokladnou prehliadkou som v horaku v plynovode staleho plamena /to je miesto kam fuka ta dlhsia tryska/ presne v tom ohybe, tam som nasiel pavukove hniezdo.
Nechcel som ho tlakom vzduchu zatlacit na sitko horaku, tak som odizoloval asi 0,5 mc kabelu a koniec som rozstrapatil ako kominarsku stetku. Stalym otacanim a posuvanim kabla sa mi podarilo namotat tu bielu bavlnu na kabel a vytiahnut von. Slabym tlakom som vyfuknul zbytky, zlozil a vsetko perfekt funguje. Chytne na prvu iskru.

Vsetko uz perfektne napisal STMax, mozno by som este dodal ze je NUTNE pri montazi kominoveho vedenia pouzit NOVY tesniaci O kruzok. Stary, vyhriary a premackany neutesni spoj a hrozi unik spalin do obytneho priestoru.

Stastne navraty.

Milan
Milan!y a ShockIvana
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 9 let
Kedže karavany opravujeme a robíme servis,dovolím si uviesť niekoľko faktov.Od roku 1987 prešli výrobcovia karavanov na 30mbarovy systém,takze pokial sa jednak príves alebo obytné auto mladšie ako r.1987 je kúrenie,chladnička,varič nastavene na 30mbarov od výrobcu.Trochu ma udivuje,ako tu každý spokojne "bastli" do plynu,bez oprávnenia a znalosti.Pred týždňov sme sa vrátili z kempu "Marina Venezia.Kde zhorelo obytné auto cca 300m od nás,došlo k výbuchu plynu.Pokial sa mi podarí vložiť fotky ,tak ich vložilm,v okoli 30metrov neostalo nič,len vypáleny terén ,3 hasičské autá hlásili predmetne obytné auto skoro 1hod,takze určite by som k plynu nepristupoval tak ľahkovážne ....
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
petr a jarkapetr a jarkaČlen
Přidáno před 9 let
Dovolím si nesouhlasit s tím rokem 87...50 Mbar se vyskytuje v autech až do roku cca 92-94. ostatně je tam štítek s uvedeným systémovým tlakem...
petr + jarka + vnučka Eliška + vnouček Kryštůfek
P
petakČlen
Přidáno před 9 let
Mám auto r.v. 1991 a taktéž 5O mb
RobertRobertČlen
Přidáno před 9 let
Mám r.v 1986 a 30mb.
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
petr a jarkapetr a jarkaČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

Robert napsal:

Mám r.v 1986 a 30mb.


Jen ze zvědavosti-spotrebiče jsou na štítcích 30 mbar? Občas se stane že někdo osadí špatný regulátor a karavan provozuje se tak i celá léta...aniž by si toho někdo všiml...
petr + jarka + vnučka Eliška + vnouček Kryštůfek
Upravil petr a jarka dne 24.05.2015 14:39, před 9 let
kucmaiskucmaisČlen
Přidáno před 7 let
Kam přesně má dopadat jiskra piezo zapalovače? Topení přestalo chytat jiskru háže ale možná je slabá, protože jsem to rozebral a zkoušel zapálit sirkou a to jde, tak nevím kde je zakopaný pes. Díky za rady.

Automatické sloučení 18.10.2016 20:52:
Tak jsem nahl zapalovač aby jiskra přeskakovala na teplotní pojistku a chytá to na první pokus, pokud to házelo jiskru dolů do hořáku, tak ani ťuk. Snad to bude dobrý.
Kucmaisi + Abbey Aventura 315
Upravil kucmais dne 18.10.2016 20:52, před 7 let
antantČlen
Přidáno před 6 let
Mám dotaz nahrazoval jste někdo to těsnění pod lídou a nad slídou něčím jiným ?
objednat to jde cele což mi přijde zbytečné..
https://www.karav...x-15mm.htm

jinak koho zlobilo zapalování Trumy tak nám tam vlezl pavouček a díky tomuto video jsem ho vyštoural..
teamviewer, Dell partner, Hp reseller, Zyxel partner
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: tsmack, STMax, Doskocil, remekson, mitrak, marianNB, petr a jarka, petak, Robert, kucmais, ant

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,680,491 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21044 sekund | Průměrně za: 0.21044 (0) sekund | Dotazy: 114 | Použitá paměť: 2.11MB/2MB