vladazČlen Přidáno
před 15 letAhoj, chci taky koupit Cramer neboť grilovací sezona už vypukla a nejsem připraven.. hanba.. :-)
Ale nedokážu se v nich vyznat. Chci 2 plotýnkový. Existují: Classic, Milano, Tessin, Verona, Savona a já nevím jaké ještě..
Umíte, prosím, někdo poradit jaké jsou mezi nimi rozdíly?
Pozor některé grily Cramer mají plechové bočnice mnohem lepší jsou odlévané jsou pevnější a nekroutí se
Tak liší se velikostí,to jsou tříplotýnkový,samozřejmě je u něj větší výkon,váha a i větší spotřeba plynu.Je pro větší rodinu.(bez problému 2 kuřata a více masa najednou.) Pak se liší bokama,a tím i váhou.Já mám Miláno,váha 9 kg.Používám připojení jak z auta tak mám i malou 2 kg.V základní výbavě toho moc není,rošt,odkapávací plech a rožeň na kuře.Chce to doplnit regulátorem tlaku 30 nebo 50,hadicí-já mám 2x3m,a regulačním ventilem pro regulaci plamene přímo u hořáku..Pro 2kg ještě Meva ventil.Při použití plynu z auta u 10 kg je dobrá varianta regulátor z dvěma vývody a ten z auta si nechat pro připojení na 2 kg nebo doma na dojetí 10 kg bomby. Další doplňky jsou nerezové košíčky(super) na připevnění kuřete,nebo držák na ražniči.Ještě motorek,varianta 220v na 10kg je lepší-tiší a kvalitnější, má lepší uchycení ke grilu.Ten v provedení na baterku jsem po prvním kuřeti vyhodil-nevydržel teplo. Prostě řada možností.Nejlepší je maso v těch placatejch roštech s držadlem,obrací se najednou-pohodička.2x 7 minut a maso je na stole. Prostě umístění hořáku nahoře je výborný,ocení se při čištění,nic se nepřipaluje a nesmrdí.Já s ním griluji i v místnosti. Tak už končím a jdu si do garáže ugrilovat alespoň buřtíka. Jirka :s :_
[quote]jirhav napsal:
Tak liší se velikostí,to jsou tříplotýnkový,samozřejmě je u něj větší výkon,váha a i větší spotřeba plynu.Je pro větší rodinu - atd.
Jirhav má pravdu, tento gril je opravdu OK. Vše je na něm brzy a chutně uděláno. :^ :g Proto já žádnej gril nemám a když Jirka griluje, připlížím se a všechno mu to sežeru ;M;j :D
Tak to je ten důvod proč jsem uvažoval o tom třípltýnkovým, tam by mi snad po nájezdu Merfana snad něco zbylo. Zatím to řeším tak že před Merfanem tajím kde právě griluji. ;y
vladazČlen Přidáno
před 15 letTak jsem zjistil, že krom těch bočnic jsou mezi jednotlivými typy rozdíly už jen v barvě...
vladazČlen Přidáno
před 15 letTakže vyřešno. Gril je doma a už se mi sbíhají sliny.... ;t
Tak grilování v obýváku,kuchyni nebo dnes(v zimě) na chodbě provozuji od chvíle co jsem si pořídil Cramera.Stačí maso,dám do držáku,zapálím plyn a za 10 minutek je masíčko pro 6 lidiček.Prostě super. :s !@
Tronicu opravdu zajímavé.Jedinou vadou na kráse je,že 1kg speciálního uhlí na grilování je dražší než 1kg steaku. !h
PepaKČlen Přidáno
před 14 letMám tříplotýnkový CRAMER Torino. Kupoval jsem ho v roce 2006 a zhruba druhou sezonu se začala uvnitř loupat barva. Plech, který je pod barvou rezne.
Má někdo zkušenost s opravou ? Je to nějaká speciální prášková barva ? Musí se dát starý nástřik pryč ?
tronicČlen Přidáno
před 14 letHabásku záleží z jakého úhlu pohledu se na to díváš.Vysvětlím.
Věta " Jedinou vadou na kráse je,že 1kg speciálního uhlí na grilování je dražší než 1kg steaku ",by se dala napsat třeba takto:
Jak se Ti daří?
Ale dobře,griluji si doma v obýváku steak na bambusovém uhlí,které představ si ani trošinku nekouří a je dražší než samotný steak.
Anebo představ si takhle vypsat v kavárničce:
Dnes k obědu STEAK GRILOVANÝ NA BAMBUSOVÉM UHLÍ.
:D:D:D
Upravil tronic dne 12.01.2010 15:25,
před 14 let