Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Truma Combi 4 - problém: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Truma Combi 4 - problém

Poslední aktualizace před 7 let
F
filipiNováček
Přidáno před 7 let
Truma Combi - problém
Zdravím, mám podobný problém. Po prvním výjezdu, kdy opravdu mrzlo, topení druhý den přestalo topit. Myslím, že za celým problémem je FrostControl, kde je také funkce odpouštění přetlaku z boileru. Protože výrobce šetří a v systému nemám exp. nádobu, voda při nahřívání boileru z ventilu odkapává a v odpadní hadici pod vozem namrzává tak dlouho, až se ledový špunt dostane k ventilu a znemožní jeho funkci. To se stalo mě a z ventilu začala téci voda. Zřejmě přetlak nesvědčí Trumě a ta to asi odnesla.Po vypnutí a zapnutí proudu do nástavby se mi topení podařilo nahodit, po výměně PB bomby už ne. Na ovladači se nerozsvítí žádná dioda. Po příjezdu domů ještě jednou topení naskočilo, ale to byla asi labutí píseň. Přemýšlím, že bych po opravě vyhodil FrostControl a místo něj dal normální vypouštěcí ventil a plast. exp. nádobku. Takto jsem to měl u 22 let staré
alkovny a nikdy žádný problém jako nyní u 7 let starého auta. Myslíte že to bude fungovat? Vodu z boileru budu zase vypouštět ručně, FrostControl se mi tam nevejde.
Dík za názory a rady
STMaxSTMaxČlen
Přidáno před 7 let
To co uvádíte nevyřeší problém. Truma má nějaký problém ale ne kvůli Frostu. Jaký dokážu zjistit až na dílně dle diagnostiky. To že Frost přestal držet vodu je budto nečistota a nebo je přiliš daleko od tepla a přimrzl. Jakmile zamrzne může se poškodit trvale a už bude nedržet. Dal bych nový a pořídil do něj vyhřívací tělísko Truma. Trumu pak prověřit na funkce a zkontrolovat jestli nemá poškozený hrnec na vodu.
F
filipiNováček
Přidáno před 7 let

Citovat

STMax napsal:

To co uvádíte nevyřeší problém. Truma má nějaký problém ale ne kvůli Frostu. Jaký dokážu zjistit až na dílně dle diagnostiky. To že Frost přestal držet vodu je budto nečistota a nebo je přiliš daleko od tepla a přimrzl. Jakmile zamrzne může se poškodit trvale a už bude nedržet. Dal bych nový a pořídil do něj vyhřívací tělísko Truma.
Trumu pak prověřit na funkce a zkontrolovat jestli nemá poškozený hrnec na vodu.


Moc tomu nevěřím, Frost je hned vedle Trumy a měl trvalé teplo, byl v pořádku, ale v důsledku pojistné funkce dochází k odkapávání vody a k postupnému zamrzání odpadní hadice tak dlouho, až přestane fungovat. Vyhřívací tělísko ohřeje ventil, ale ne odpadní hadici a voda nemá kam. Pod autem je největší mráz a drží se tam, i když je v okolí nad nulou. U starého auta jsem měl pod autem vyveden přívod chladného vzduchu pro ledničku a ta v mrazáku mrazila za každé teploty (i +35 stupňů) a bez ochlazovacího ventilátorku. I když toto se týká něčeho jiného. Myslím, že pomůže pouze expanzní nádoba, jako u každého jiného topení, třeba i doma.

Automatické sloučení 20.02.2017 19:45:
Zdravím, když se mi Trumu podaří nahodit, chodí parádně, jak jí vypnu, tak mám problém, nechce zpět naskočit a červená diodka na Trumě svítí -.-.-.-. (dlouze, krátce). Vím, že to značí kód poruchy, ale nemohu nikde najít o jakou poruchu se jedná.
Děkuji filipi
Upravil filipi dne 20.02.2017 20:45, před 7 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,353,603 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.18489 sekund | Průměrně za: 0.18489 (0) sekund | Dotazy: 62 | Použitá paměť: 1.73MB/2MB