Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Pojištění obytného vozu: OSTATNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Pojištění obytného vozu

Poslední aktualizace před 7 let
K
kutil1Člen
Přidáno před 10 let

Citovat

Martin75 napsal:

Citovat

kutil1 napsal:
Provoz obytného vozu je zřejmě z hlediska pojišťovny rizikovější - například 2 10 kg plynové lahve, atd.


To se mi moc nezdá. Nebo obytné vozy běžně při haváriích explodují a rozmetají celé své okolí? Nepamatuji se, že bych o takovém případu slyšel. Pokud vám bouchne plyn někde v kempu (jak se tu řešilo), tak na to povinné ručení stejně neplatí. Pokud už k nějakému požáru při havárii dojde, tak to blafne benzín z nádrže, a v tom by nafťáky měly být naopak bezpečnější.


....Nebo obytné vozy běžně při haváriích explodují a rozmetají celé své okolí?....
Tady nedávno na foru byl link na video, jak náklaďák převážel uzavřené plynové lahve a co lahve dělaly po havárii. Totéž by se stalo i našimi lahvemi i se zavřenými ventily.

Pokud vyjede od výrobce auto, které má v TP obytné auto, tak jeho provoz je nejenom jízda, ale i používání všeho, co je ve specifikaci tohoto vozu (např. plynový sporák, sprcha..), pokud bude používáno v souladu s homologací vozu a příslušenství.

Nevím, jestli ve smlouvě o povinném ručení máš napsáno vysloveně, že se jedná o obytné auto. Pokud ne, tak máš pravdu v tom, že z pojištění zákonné odpovědnosti nic nedostaneš při kempování. Už jsem to tady psal, že ti internetoví pojistitelé do telefonu naslibují vše a když ti pošlou mailem smlouvu a ty jim řekneš, že je tam napsáno jen Ford, nebo Fiat, tak říkají, že v PC programu nemají kolonku "obytné", ale že je to v pořádku, že to platí, že je to obytné, i když to není ve smlouvě (bla, bla, dostanou provizi a co řekli třeba před lety do telefonu..). Ten, kdo uvěří a jde na nízkou cenu, tak má nízké náklady do doby, dokud se nic nestane.

Pokud máš ve smlouvě přímo napsáno, že je to OBYTNÝ, tak pojištovna z pojištění odpovědnosti za škodu hradí i ten provoz obytný. To máš totéž, jako bys měl Favorita pojištěného jen z odpovědnosti za škody a v létě při parkování došlo ke zkratu a následnému požáru (pokud parkuješ v souladu se silničním zákonem), tak pojišťovna z tvé pojistky odpovědnosti za škody platí ta poškozená sousední auta.

Je spousta pojišťoven a každá má spousty druhů smluv. Záleží na každé jedné smlouvě, co tam kdo má. Proto není možné říkat bez pročtení smlouvy .....to pojišťovna platí a to neplatí.


Samozřejmě neberu nikomu názor, že v těchto případech pojištovna neuhradí nic, asi vychází ze své konkrétní smlouvy.
J
JulieNováček
Přidáno před 9 let
Tak to je dobrý, možná se na to zkusit zeptat, zda to je oprávněné. Zkuste na těchto stránkách http://www.povinne-ruceni.com/povinne...ne-ruceni/ mají dost informací a jsou vstřícní a nejde jen o jednu zaujatou pojišťovnu. :)
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 9 let
Fiat Ducato 2,8 JTD, zákonné pojištění uzavřeno 2013 podle vyhledávače na internetu přes fy PFP u ČPP. V pojistné smlouvě (i v internetovém formuláři) uvedena tov. zn. Fiat Ducato, druh vozidla "obytné", bonusy započítány v plném rozsahu. Druh vozidla se vybíral v příslušné kolonce formuláře pomocí nabídkové roletky. V TP mám na druhé straně v části Motor pod bodem č. 1 uvedeno "osobní automobil", pod bodem č. 2 "obytný". Pojištění 100/100 bez dalších doplňků, základní pojistné 7.656,- Kč, po započtení bonusů a slevě za uzavření přes internet celkem 3.062,- Kč.
Zdraví
Luboš a Dáša
H
HonzaMNováček
Přidáno před 8 let
Povinné nové Carado za 3481,- ale havarijní chtějí dalších 25.000,- Nemáte někdo lepší zkušenost ?
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 8 let
Záleží, na co vše chceš pojistit (a na kolik + kolik spoluúčast), na hodnotě auta a na bonusech i bydlišti. Pov. ruč jde třeba i za 2450, pokud s bonusy dosáhneš na 50% (u některých 60). A havarijko jde klidně i pod 4 tis., ale nemáš skoro žádný krytí.Jak říkám, záleží, co od něj chceš. Jestli máš zároveň životní pojištění a sjednáváš si cestovní připojištění nebo jsi členem klubu ÚAMK nebo ADAC, zjisti si, na co vše se vztahují, a případně z nabídky havarijka vyškrtej pojištění řidiče, pasažérů a zavazadel - což ti výslednou cenu sníží. Povinný ručení na obytky teď vychází suprově u Directu.
L
Libo007Nováček
Přidáno před 8 let
Mám skormný dotaz. Řešíte zde ceny povinné ho ručení a havarijního pojištění. Jezdíte s karavanem celý rok nebo jen sezónně? Protože jestli jezdíte jen řekněme 6 měsíců v roce, pak nemusíte platit pojištění za celý rok, ale sjednat si jenom na dobu určitou.

Dneska už nemusíte mít povinný ručení, když Vám auto stojí v garáži, takže tak :)

podobné info najdete na www.pojisteni-pre...
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 7 let
Mám dotaz.
Dneska sem si hrál s kalkulačkou ručení u čs a zjistil sem, že v takovém schovaném menu mají na výběr ještě další druhy aut a je tam i speciální automobil - obytný.
Což je zrovna můj případ. Ale když sem uzavíral pojistku, tak sem si toho nevšiml a mám jí uzavřenou normálně na osobní automobil.
Rozdíl v pojistce je asi 1500,-.
Myslíte, že když by se stal nějaký problém, mohla by pojišťovna odmítnout plnit?
R
RemomuNováček
Přidáno před 7 let

Citovat

dracekvo napsal:

Mám dotaz.
Dneska sem si hrál s kalkulačkou ručení u čs a zjistil sem, že v takovém schovaném menu mají na výběr ještě další druhy aut a je tam i speciální automobil - obytný.
Což je zrovna můj případ. Ale když sem uzavíral pojistku, tak sem si toho nevšiml a mám jí uzavřenou normálně na osobní automobil.
Rozdíl v pojistce je asi 1500,-.
Myslíte, že když by se stal nějaký problém, mohla by pojišťovna odmítnout plnit?


Ono to je přesně nevýhoda kalkulaček. Člověk si tam sám něco nakliká a neví zda je všechno dobře vyplněné a na co všechno má nárok. Sama sice využívám online-pojišťovnu, ale to je spíš kvůli mé lenosti pobíhat někde po pobočkách a čekat frontu. I tak ale využívám možnost nechat si zavolat a co nejvíc toho řeším po telefonu. Tobě doporučuji to samé, tedy zavolat tam kde jsi to sjednával a zeptat se, jak moc velký je to problém. Předpokládám, že pokud o 1500,- přeplácíš, tak by to problém být nemusel, pokud ale o 1500 platíš málo, tak s tím pravděpodobně problém bude. Podle mě by měl jít udělat nějaký dodatek smlouvy a změnit to. Pokud ne, tak se zeptej jak situaci řešit. Jestli si teda platíš povinné ručení zbytečně a musíš udělat nové nebo jak. Dej potom kdyžtak vědět.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,727,732 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14753 sekund | Průměrně za: 0.14753 (0) sekund | Dotazy: 89 | Použitá paměť: 1.96MB/2MB