Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 zatékání: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

zatékání

Poslední aktualizace před 6 let
gluteusgluteusČlen
Přidáno před 10 let
ahojte.poprosim o radu.
misto abych dokoncoval eletriku tak resim problem se zatekanim.mam obytnak ducato dethleffs 88 a pomalu se mi objevuji mapy na strope z leva kolem stredoveho stresniho okna do prava.nejvice ve skrinkach v levo v rohu pak kolem stresnoho okna. sundal sem plasty nosic ze strechy komplet poctive prolezl a absolutne ani skulinka.uz se chystam asi shodit strop ale zeptam se nez to totalne rozkucham.mate skusenost ze by to teklo rohovou podelnou listou nebo drzaky spojleru nebo ja uz nevim.vse je vizuelne uplne ok.a je lepsi zhazet skrine a strop nebo listy a strechu?se mi u okna zda ze strop je lepeny na polys.nebo to je jen heftle u okna? strecha neni lepena na ram?
no to bude myslim zas kseft.nema tu nekdo chut se s tim poprat?
ani se mi do toho nechce.diky za nazor ....
pachtapachtaČlen
Přidáno před 10 let
Ty střešní okna musíš vyndat dobře očistit a znova namontovat hlavně použít origo těsnící přípravky a ne levné náhražky typu silikon apd.Použít se dá šedý terostat naposled jsem použil jiný druh těsnění ale nepamatuji si označení to ví Jarda 77 někde tady o tom psal.Zatékat do skřínek bude s největší pravděpodobností pod rohovými obvodovými lištami nějaké oblepování nemá žádný smysl musí to všechno dolu.Než se do něčeho takového pustíš tak si zjisti v jakém stavu je výdřeva nemusel bys mít do čeho ty lišty přišroubovat.Na takovou opravu je myslím už dost pozdě na to potřebuješ sucho a teplo nebo odpovídající prostory.
Hanka a Pavel
gluteusgluteusČlen
Přidáno před 10 let
díky.takze kdyz shodim obvodovou rohovou listu tak oddelim strechu od ramu? neni to celoplosne prilepene?a lze sehnat ty puvodni stare listy?to asi demontaz neprezije ne?
pachtapachtaČlen
Přidáno před 10 let
Sundat bez poškození to lze co šlo povolit to jsem vyšrouboval kde byly poškozené hlavičky šroubků tak jsem použil vysokootáčkovou brusku DREMEL vybrosil do hlavičky drážku na šroubovák.Šroubek se vytočil nebu utrhl, celou lištu jsem sundal bez poškození.V žádném případě nepoužívat hrubé násilí hlavně trpělivost raději se pětkrát zeptat než neco podělat.Italové pocintají střechu lepidlem a na to plácnou plech a hotovo němci většinou lepí celoplošně.Pošlu ti kontakt SZ to psaní mne nebaví.
Hanka a Pavel
bumlbumlČlen
Přidáno před 10 let
I já jsem to dělal...kolega mi opřel lištou o autobusovou zastávku....důležité je aby to vyschlo a dostal pod to trvale elastický tmel(někde se to tu probíralo)....také se stává že se tam přes zimu drží voda mezi alkovnou a nástavbou pže auto je skloněné dopředu...najíždím proto na speciální klíny aby se tam v zime nedržela voda...led to roztrha:-(
sundání a nandaní lišty je ok ale čištění mi zabralo nejvíc času...fungoval mi na čištění obyčejný jar a benzín...
gluteusgluteusČlen
Přidáno před 10 let
diky za cenne a rychle informace.no to si asi uziju.stale se mi nechce verit ze to tece tou rohovou listou ale asi se s tim budu muset smirit.ono to dela ty mapy od te doby co parkuju trosku sikmo do krajnice.mam hruzu jestli to neteklo uz drive a na rovno do bocnich sten. uvidim no.
pachtapachtaČlen
Přidáno před 10 let
Začal bych střešníma oknama tam se ukáže jestli je plech celoplošně lepený nebo jen položený výrobci je lepili jestli je jen položený tak už měl někdo střechu z nějakého důvodu rozebranou.A uvidíš stav výdřevy.
Hanka a Pavel
R
Roman70Nováček
Přidáno před 10 let
Re:zatekání
řešil jsem kamaradum podobný problém. U jednoho to teklo šroubama lišty. stačilo sundat rohové lišty a přetěsnit. U druheho to teklo oknem až se mu odlepil a propadl strop. Ten byl už jednou po opravě a byl slepený a utěsněný špatnym lepidlem. Plech je vždy přilepený a jestli ne tak tp se dá poznat už poklepem. Plech který je jen položený nelepený tak moc teplem pracuje a utrhá nekvalitní lepidlo u oken. Rozhodně nedávat výše zmíněný šedy terostat. jde o lepidlo které se dá použit na lepeni desek ale na okno ne. Lišty,spoilery a okna chce lepit pružnym lepidlem. Tohle je moje zkušenost z oprav několika vozu.
P
petakČlen
Přidáno před 10 let
Na okna a pod lišty použij jen a pouze Terostat 2759 JE TO K TOMU URČENÉ!!!!
Je to tmel a ne lepidlo, najdeš tady na fóru o tom vše.
R
Roman70Nováček
Přidáno před 10 let
Jo omlouvám se. Tohle je dobrý je to tmel. Hlavně nepoužít lepidlo tak jak to spousta prodejcu doporučuje. Viděl jsem už dost karavanu od dovozcu počubenejch tunama PU lepidel. A do všek teklo.
R
Roman70Nováček
Přidáno před 10 let
Jo omlouvám se. Tohle je dobrý je to tmel. Hlavně nepoužít lepidlo tak jak to spousta prodejcu doporučuje. Viděl jsem už dost karavanu od dovozcu počubenejch tunama PU lepidel. A do všek teklo.
gluteusgluteusČlen
Přidáno před 10 let
to ztni ale velmi pravdepodobne.na sroubky v liste mam podezdreni.ten strop neni vubec mokrej na omak.jen se tam zvetsuji velmi pomalinku mapy.te vody tam pujde minimum.ale ta dilatace plechu ma neco do sebe to je fakt.to auto parkovalo 5 let v garazi a ted je od jara venku.mozna to tece kolem sroubku jak to ted dostava naprdel od slunka a plech to taha.mapy se delaj teprve tak 6 tydnu.no kazdopadne dik jak cip.okno to nebude....
G
gutČlen
Přidáno před 10 let
Tak taky léčím zatečení, poraďte jestli není někde kus podobného vnitřního papundeklu.Mám představu že někde seženu ( taky nevím kde) lištu tvaru H a tu nasadím na původní vnitřek neboli stěnu na boky a zespodu pak nasunu podobný kus papundeklu (nový) kuželový .V prostoru na plyn jeto zadělané výztuhou duplicitně.Taky nevím jestli budu schopen ten papundekl ohnout do rohu jako je origo.Dík za cokoli předpokládám že tato rubrika bude pořád aktuální přívěs je r.v. 2000 a asi zateklo přes šroub pod přední ozdobnou krytkou.
Upravil gut dne 05.10.2014 11:27, před 10 let
gut Připojili následující obrazek:
obraz0808_1.jpg obraz0822_1.jpg Obrázek nebyl nalezen
C
caravanmanČlen
Přidáno před 10 let
Vše se dá sehnat a udělat, je to jen otázka investice, kolik do toho chcete investovat. Držím palce ať se dílo podaří:^
G
gutČlen
Přidáno před 9 let
Tak HOTOVO . Děkuji všem za rady a podporu.
Zatečení opraveno zvenku terostat 2759. Zevnitř poškozené desky ven,udělány nové. Poškozený sololak nahrazen novým. Moje pýcha a největší problém je udělat kulatý roh ze sololaku.
Doufám že léto potvrdí kvalitu použitých materiálú a stálost celé opravy.Oprava zatečení je časově velmi náročná a mám štěstí že mám garáž. Celkově jsem spokojen a další karavan koupím i poškozený. Pěkné léto v suchu všem.
gut Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
A
adalbertČlen
Přidáno před 6 let
Při větším dešti mi zatéká do vozu pod šrouby držící vodící lištu posuvných dveří.
Může někdo poradit jak to odstranit.
Díky
(Fiat Ducato 2015)
adalbert Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: gluteus, pachta, buml, Roman70, petak, gut, caravanman, adalbert

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,135,835 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22537 sekund | Průměrně za: 0.22537 (0) sekund | Dotazy: 122 | Použitá paměť: 2.13MB/2MB