Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Helma na kolo v CZ: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Helma na kolo v CZ

Poslední aktualizace před 10 let
M
MichalČlen
Přidáno před 10 let
Zdravím všetkých.
Chystáme sa na budúci týždeň k vám na Moravu a zaujímala by ma povinnosť používania prilieb na bicykloch. Samozrejme máme pre všetkých a používame ich, len ked pojdem 300m do obchodu bez, aby ma nepokutovali...
Ďakujem za info.
MC Louis Tandy 673
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 10 let
Děti mají přilbu samozřejmě povinnou.U dospěláků je to na zdravém uvážení.Po městě nemusíš mít,mimo a na silnici by jsi ji měl mít,už k vůli svému bezpečí.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
M
MichalČlen
Přidáno před 10 let
Dík za odpoveď, mimo samozrejme ano, decka automaticky vždy... Bezpečnosť dodržujeme, len ma zaujímala tá dedina, aby som pri ceste pre rožky nechodil s prilbou po obchode...
MC Louis Tandy 673
Martin75Martin75Člen
Přidáno před 10 let
cyklista mladší 18let je povinen za jízdy použít ochrannou přilbu schváleného typu podle zvláštního právního předpisu a mít ji nasazenou a řádně připevněnou na hlavě

zákon č. 361/ 2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích

Nad 18 let je to na uvážení každého - povinné to není.
M
MichalČlen
Přidáno před 10 let
Ďakujem za info... toto som našiel aj na nete, no od domácich je to jasnejšie.
Pekný deň všetkým.
MC Louis Tandy 673
martin_adamekmartin_adamekČlen
Přidáno před 10 let
ad "po městě nemusíš mít"

- nevím, jestli to bylo myšleno na tu zákonnou část do 18 let, což by bylo špatně, výjimka není, do necelých 18 let musí být přilba na hlavě při jízdě kdekoliv jakkoliv;

- a pokud to bylo myšleno z hlediska bezpečnosti dospělého,
tak jsem znal člověka, kterej měl v asi 23 letech na kole bez přilby nehodu asi 200 m od svého domu, a z nehody měl takové následky, že když ho po měsících pustili z nemocnice, tak se pár měsíců snažil uvýst zpět do normálního života, a pak se mu na asi třetí pokus podařilo spáchat sebevraždu, protože ty trvalý následky neutáh. Krom toho znám i jednoho, co přilbu nosil jen na dlouhý jízdy, a cestou ze zahrady se nějak namotal do svodidel a probral se až v nemocnici, aniž by tušil, jak se tam dostal. Takže tak...

Od 18 let je to samozřejmě věc každýho,
jen jsem chtěl podotknout, že systém "přilba jenom mimo obec" nebo "přilba jen nad vzdálenost 30 km" je poměrně nebezpečnej.
Jirka CanonJirka CanonČlen
Přidáno před 10 let
Zdar, Martine Adámku
už dlouho to tady nikdo tak aktivně "nerozjel" jako ty, což je dobře.
K cyklistice: Při představě jak nás mnohé vidíš dělat psí kusy na kolech značek "Velamos"
(to jsem měl já, dámské, protože bylo ségry), "Eska", "Ukrayne", samozřejmě bez přileb, by tě zřejmě "trefil Šlak". I dnes, zpětně, když vidím kde jsme jezdili a s jakým materiálem, tak je mně vlastně dobře. Nepamatuju se, že by se někomu na kole něco stalo, krom silničního lišeje, který byl v naší vsi "povinný"! Jak říkal děda, aby jsme se trochu báli. Z tohoto mně plyne, že bych mnohým cyklistům, kteří podlehli mánii zdravého životního stylu stráveného na kole, prostě nákup a jízdu zakázal. Těm totiž nepomůže NIC, ani helma ani peřina kolem těla. Jestli problém náhodou není někde jinde.
Pozn. Ani já, ani nikdo z mé rodiny není výrobcem cyklistických ochranných pomůcek a nikdy jsme nelobovali v parlamentu ČR.
martin_adamekmartin_adamekČlen
Přidáno před 10 let
Cau,
no, trochu jsem se k tomu narazove intenzivne posadil, abych nasal teoreticky poznatky a za par tydnu na srazu vestaveb vedel, kam mam komu (v aute) kouknout, co mi na cem neni jasny, a co me zajima.
Ja jsem dokonce do asi 8 nebo kolika let jezdil na kole, ktery melo predni brzdu pusobici primo na plast, a svarovanou (a pak asi prasklou) zadni vidlici (jeji 1 trubku).
Pak na fungl novym Velamosu Pionyr 22, to bylo kolo pro deti do 10 let, s jedinym prevodem a torpedem, a ja jsem na nem jezdil do 13 let cykloturisticky. Na cykloturistickym tabore jsem byl posledni bez prehazovacky (zato prvni s prilbou Smile ).
Obecne jsem spis konzervativni a nejruznejsi predpisy a vymysly a automaticky bezpecnostni systemy mi dost casto vadej, ale u ty prilby to mam jinak. Asi tim, ze jsem na kole neco najel, a ze jsem mel i postrehy o zivotnicj zkusenostech kamaradu a dalsich cyklistu v okoli (dalsi, co jsem tu nejmenoval, jako treba docasna nemoznost hybat okem, trvaly vlastnictvi modry knizky; otres mozku, ....).
Takze to u me je tim, ze k cykloturistice pristupuju tak nejak vaznejs, tak na prilbu dost drzim.
Ale treba u aut se mi nelibi, ze to je furt samej crashtest, delaj se z toho OT, ze kterych videt, a ze se za A sloupek moderniho auta schova mensi materska skolka, to automobilkam nevadi... Takze do urcity miry odpor vuci prilbam chapu, zvlast kdyz je to povinny (v nekterych statech dozivotne). Predpokladam, ze karavanisti jsou svobodomyslny... a cykloturisti jeste vic. Ale prilba je vyjimka. Jistota zdravyho preziti to rozhodne neni, ale zvysuje sanci.
liborlipaliborlipaČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj,
souhlasím s martin_adamek. Jsem ročník 1971 takže na jakých kolech jsem jezdil netřeba psát. V současnosti jezdím pouze horské kolo (jsme z hor). Občas máme posezení s přáteli. Tam jezdím na skládačce. I na tu skládačku si beru přilbu i kdyby to mělo být za barákem. Ruku, nohu nebo žebra dá doktor dohromady. S hlavou to už je horší. Dřív jsme taky nejezdili v přilbách bla bla bla. To je pravda. Dřív ale také přilby nebyly (kromě silničních kožených a ty volně ke koupi nebyly). Rovněž v autech nebylo ABS, klimatizace, elektrická okénka. Pokud člověk potkal a silnici obytné auto byl to Barkas, 1203 nebo Avia. Ale vývoj jde dál. Každý tím chrání své zdraví a tak by k tomu měl přistupovat.
J&K&L (dcera & manželka & já)
Beyerland Vitesse 380.2 & Citroen Xsara Picasso 1,6HDI
Martin75Martin75Člen
Přidáno před 10 let
A neměla by se třeba přilba nosit povinně i na cestu z hospody? Ročně se stanou tisíce úrazů v podnapilém stavu, jistě i smrtelné pády, kterým by se takhle předešlo. Proč tedy nezavést povinnost nosit přilbu pro každého, kdo má více jak 0,5 promile? A policie by to s alkohol testery mohla průběžně kontrolovat, ne? ;-) Opilec by mohl mít nahoře ještě výstražný majáček. :-)))

V dalším kroku bychom mohli nosit přilbu povinně i doma, což by se namátkově kontrolovalo - vždyť statisticky se nejvíce úrazů stane právě doma... ;-)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Michal, Mirek a Jirinka, Martin75, martin_adamek, Jirka Canon, liborlipa

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,003,965 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.20702 sekund | Průměrně za: 0.20702 (0) sekund | Dotazy: 93 | Použitá paměť: 1.96MB/2MB