Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Pěkné cyklostezky na víkendy: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Pěkné cyklostezky na víkendy

Poslední aktualizace před 4 roky
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 10 let
Do techniky nepřispívám, jelikož mě živí a ve volném čase chci něco jiného, tak se tady snažím najít spíš inspiraci pro volný čas ( a bojovat bojovat proti nešvarům byrokracie, která karavanistům znepříjemňuje živit - to by mě asi nikdo neodpustil, kdo mě zná ).

Už dříve jsem koketoval s myšlenkou založit toto vlákno, kde by bylo možno najít inspiraci na víkendy s koly a dětmi (popřípadě pro nás starší, takže rovinky) . Pokusím se definovat, oč by mělo jít. Cyklostezka, která začíná u místa na stání ( nejlépe STPL zdarma) , aby nebylo nutno k ní dojíždět po silnici, v sousedních zemích, kde si po cestě dáte pivko aniž by se bylo nutno bát kontroly policie, takže taky nějakej Imbiss po cestě, cesta v přírodě s případnou zastávkou v pěkném městě, no a když bude návrat na místo jinou cestou než se odjelo - je to přesně ono.

Záměrně nanapíšu nazačátek vlákna žádnou trasu ( byť jich několik v paměti mám, Isarradweg, Elberadweg, TaurenRadweg ) aby se z toho nestalo " one´s man show ", v nejhorším příspěvek zapadne. Tak se budu těšit, že se vlákno uchytí a pokud ano, určitě něco přidám. :_
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
R
RadovanČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj,pravidelnějezdíme do kempu Wildberg v Itálii u městečka Brúnico.Kemp se nám líbí,ale nikomu ho nevnucuju,stát a bydlet se nechá i pod lanovkou na Kronplatz. No a touhle lanovkou lze vyjet nahoru i s koly.Potom lze Kromplatz sjíždět po cestách ve směru chodu hodin.ručiček přes Enneberg,nebo proti směru přes Perchu. Moje přítelkyně sice trochu "brblá",že jí po tom sjezdu bolí ruce,ale není to zas takové drama,dá se to slušně zvládnout,navíc dojezd do cíle je víceméně z kopce.
Radovan,Zuzana,Peugeot Partner,Coachman Pastiche
tomkoptomkopČlen
Přidáno před 10 let
Před nedávnem jsme jeli kousek za Rozvadovem

Cesta je bez lidí, NENÍ to do kopce ani z kopce – neb vlaky jezdily ve stoupání v řádu ‰

http://www.bocklweg.de/

od Vohenstrausu na západ super asfalt (kolo i brusle), směrem na východ perfektní makadam (občas asfalt).

ofiko stellplatz
https://maps.google.cz/maps?q=49.6442...0&z=17
nebo
https://maps.google.cz/maps?q=49.6176...0&z=17

a mnoho dalších míst na divoko :-)

tady úžasná hospoda – ceny lepší než u nás
https://maps.google.cz/maps?q=49.7200...0&z=18

a tady fajn cukrárna
https://maps.google.cz/maps?q=49.6449...0&z=19
Upravil tomkop dne 03.11.2013 16:30, před 10 let
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 10 let
Díky všem co zatím přispěli, je to super! Taky teda něco přidám.

Německá strana Krušných hor, výchozí místo Altenberg. Stát se dá ve městě na parkovišti u bobové dráhy ( offiko, je tam značka se symbolem ) za nějaký směšný poplatek v řádu jednotek Eur, je to parkoviště, tudíž bez zázemí ( ale když jsme tam byli, stál tam i karavan).
Není to úplně rovina, ale stojí to za to. Vyjede se podél bobovky nahoru, kde je cyklo-rozcestník, po cestě jsou všude tabule s mapou. Určitě neminout výjezd na přilehlý vrchol ( není to tak hrozné ) s překrásným rozhledem a určitě objet vodní nádrž, ostatní trasy jsou dle libosti na mapách. Občerstvení je u bobovky, po cestě ho moc není. Pro severo a středočechy je to fakt za rohem.
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
Vajglon Hnuson Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
Mirek57Mirek57Člen
Přidáno před 10 let
Téma opravdu prospěšné, hlavně pro rodiny s dětmi, neboť po silnicích alespoň v SČ je to o ústa pro nás dospělé , natož pro děti, které se na tom kole občas trochu "zavlní" hledajíc tu správnou rovnováhu. Mám rád Šumavu, proto Stožec, tam by měl být stále STPL. Po silničce do Nové Pece, je tam povrch i pro bruslaře, asi 15 km, převýšení jestli 15m. S vyloučením provozu. Zpět stejně, nebo dále do kopce k Schwarzenberskému kanálu- je to jen kousek větší kopeček, pak možná i tlačit, a po rovince kolem kanálu až do Nového údolí (je tam jeden krátký kopec k tlačení, kde kanál vede tunelem) a zpět do Stožce. Celkem myslím tak 40km, krásná příroda, jen musíte chytit i dobré počasí. Mirek
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 10 let
Díky Míro za Šumavu. Začíná se to pomalu plnit a tak třeba na jaře až vysvitne sluníčko bude stačit jen nakouknout sem a hned bude kam jet.

Přidám další i když nejsem přesvědčený, že je to na víkend, ale třeba na prodloužený. Mnoho lidí jezdí třeba do Berlína a tak se to dá spojit. My sami jsme to objevili náhodou při návratu z dovolené .

Výchozím místem je krásné městečko Templin, vzdálené asi 60km severně od Berlína. V podstatě v centru je ofiko bezplatný STPL, jde o parkoviště u lesa s placenou výlevkou a výpustí, bez elektřiny. Je to velmi klidné místo, ze tří stran les a centrum za rohem ( N 53°07'25" O 13°29'44" = Knehdener Straße, Templin).

Z parkoviště se na kole dojede do centra, městečko je opravdu pěkné. No a potom už stači dojet k cyklorozcestníku a vybrat si trasu, kterých se nabízí tolik, až zrak přechází. My jsme z časových důvodů dojeli k nejbližším jezerům, tam poseděli, poklábosili a museli mazat domů. Ale bylo to opravdu pěkné a určitě se sem vrátíme...

Tady je seznam cyclostezek, tak posuďte sami:
http://www.templin.de/seite/155063/ra...ahren.html
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
Vajglon Hnuson Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen templin3.jpg templin2.jpg Obrázek nebyl nalezen
HrochHrochČlen
Přidáno před 10 let
Ahojda, až pojedeš zase někdy na Moravu, tak tady máš odkaz na pohodovou cyklostezku - http://www.cyklos...?q=novinka .Není sice celá s vyloučením dopravy, ale stojí zato ji vyzkoušet. Pokud nebudeš trvat na rovinkách a budeš si opravdu chtít užít kola a líbí se ti Beskydy, tak tě protáhnu stezkami, na které určitě nezapomeneš a poznáš, v jak krásné zemi žijeme. Auta tam nepotkáš zcela určitě a k bydlíku se vrátíš naprosto jinou cestou než kterou jsi odjel.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj Hrochu, díky za inspiraci. Kolo stále slouží k plné spokojenosti a příští rok ho podědí mladší syn :^ . Škoda, že je to k vám tak daleko, dostali jsme se tam letos jen jednou, navíc když byla v Rožnově " Muzejní noc " tak jsme nestíhali (frgále,skanzen). Ale oni nám tu D1 brzo opraví a pak vyrazíme znova :D
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 10 let
Docela pěkný svezení je okolo Lipna a v blízkém okolí.
A na Šumavské Modravě.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
R
RadovanČlen
Přidáno před 10 let
Jo,Šumava... bydleli jsme v tábořišti Horní Vltavice - žádný luxus,ale neurazí.Navíc auto,přívěs,2 dospělí, za 150,- kč denně bez el. / ale je možné ji mít /. Odtud kousek na Boubín,Lipno,Borová Lada,Knížecí Pláně,Strážný apod.Mraky cest po lesích a pláních...Rádi se sem vracíme.
Radovan,Zuzana,Peugeot Partner,Coachman Pastiche
MokrackoveMokrackoveČlen
Přidáno před 10 let
Všiml jsem si, že vlákno na toto téma bylo nedávno založeno...
http://www.carava...d_id=12825
...že by tolik kritizovaná duplicita!?
Nicméně nádherné cyklostezky pro celou rodinu jsou na České Kanadě se základním táborem v kempu Zvůle. Dále Novohradské hory s tábořením v Leopoldově u Brauerů nebo u penzionu Baronův most. Taky se nám líbilo v okolí Chlumu u Třeboně s cyklo výletem do Rakouska.
Katka + Mirek + Lukáš (2007) + Mára (2006)
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj Mokráčkové, poznámka o mě duplicitě trochu mrzí...
Cíl byl právě aby bylo vše na jednom místě, nastavit formát příspěvků a udržovat vlákno živé, poskytnou informace ostatním atd.

Ale i tak děkuji, popravdě Českou Kanadu považuje za jedno z nejkrásnějších míst na kola v ČR, i když my na to ježdění v ČR moc nejsme. Z Chlumu u Třeboně sedá dojet až do Nové Bystřice, ve Staňkově je každoroční " musím " k Sumečkovi na nějakou tu rybu a kava v lesním hotelu Peršlág má taky " atmošku " . Po české straně se dá v pohodě i s dětmi ( celé mimo silnici, pokud mě pamět neklame ), na rakouské straně se nám to zpět na kole mimo silnici moc nedařilo.
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
MokrackoveMokrackoveČlen
Přidáno před 10 let
Vajglone promiň, musel jsem si rýpnout :-)...my naopak vítáme založení jakéhokoliv vlákna s touto tématikou, protože se snažíme na kole s dětmi vyrážet co nejčastěji. U nás je to právě naopak, že většinou po Čechách a tak hltáme každou informaci o zahraničních cyklotrasách. Takže, pochvala pro Tebe před nastoupenou jednotkou..:-)
Katka + Mirek + Lukáš (2007) + Mára (2006)
priborjpriborjČlen
Přidáno před 10 let
Pekelské údolí u Nového Města nad. Metují je křižovatkou několika cyklotras. Krásná je stezka z Nového Města přes Peklo do Náchoda podél Metuje, vhodná i pro děti. Na druhou stranu náročnější je trasa do Olešnice. A přímo v Pekle občerstvení ve stylové Bartoňově útulně.
R
RudyČlen
Přidáno před 10 let

Citovat

Vajglon Hnuson napsal:

......Ale oni nám tu D1 brzo opraví a pak vyrazíme znova :D

Mnooo Vlasto, jestli na tohle čekáš, tak se obávám, že na sever Moravy se dostaneš v požehnaném věku !) :_
ropropČlen
Přidáno před 10 let
Jezdím dobře, jezdím rád.......teda pokud´je nabita baterka:P

Téma krásné, proto taky něco přidám.

V Beskydech v posledních letech se dost cyklostezky rozvinuly http://www.vyletnik.cz/cyklotrasy/sev...p;f_page=1 ale není to rovina. Přibylo hodně hospod i s vlastním pivem a dobrou kuchyní, cyklisté je v podstatě živí. Jedna cyklostezka dokonce vede kolem našeho baráku, tak kdyby náhodou jste někdo kolem jeli, zastavte se na kávu. Je možno se nechat vyvézt lanovkou s kolem na Javorový a horským hřeben přejet směr Morávka nebo Horní Lomná, nádherná trasa. V zimě na běžkách tato trasa je ještě krásnější. A po D1čce nejezdím, raději přes Hrade Králové. Elektrokola se nám v obytce velice osvědčily a mně, páteřového invalidu, vrátily zpátky do sedla. Zatím nejlepší cyklostezky jsme zažili ve Francii, vždyt´je to také národ cyklistů.
https://www.zonerama.com/rop1

Já už nic nemusím
LubinoLubinoČlen
Přidáno před 10 let
V létě jsme se vyskytli v Ostravě u známých a jel jsem se projet po stezce do Hukvald. Moc hezká projíždka po rovině. Nebylo to nudný, spousta vesnic a akčně klikatá trasa mimo provoz aut.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj všichi, díky že stále přispíváte a téma se stále rozrůstá ! Čtu každej příspěvek, jeden nikdy neví kam ho vítr zavane no a pokud si vzpomenu na toto vlákno, určitě tam nějaké cyklo najdu. Jedna zde uvedená mě láká natolik, že pokud bude ještě počasí, nejraději bych ji dal ještě letos ...

@Rudy
Pokud se tam dostanu v požehnaném věku, bude taky dobře, ale i to je spíš v rovině zbožných přání, jako ta D1 :v

@rop
Písní prosím kde si ve Francii našel pěkné cyklostezky, mě se to nezadařilo. Dali jsme Paříž na kolech - v porovnání s Prahou určitě milé překvapení ale jinak jsme asi měli smolíka. Většinou po silnicích, i když s malým provozem, ale že bych nějak jásal, říci nemohu. Porovnání třeba s Německem či Holandskem nic moc. Tak jsem zvědavej ...



Abych taky něco přidal, tak náš kousek oné profláknuté Elberadweg. Nám se líbí natolik, že ji jezdíme již několik let, mnohdy několikrát ročně. Začíná v Bad Schandau, Pirna, Drážďany a pak dál .... počtení na toto téma je tady http://www.elberadweg.de/start.html a tak to nebudu opisovat, jen uvedu kde jsme si naběhli: určitě dodržovat ukazatele, my jeden ignorovali ( cyklisté byly upozorněni, že je nutno použít převoz) a pak jsme museli tlačit dost kilometrů lesem, na zpáteční cestě po druhém břehu už jsme byli opatrnější. Nemít bydlíka a být mladší, určitě by se mě líbilo, dát to až do Hamburku...
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
Upravil Vajglon Hnuson dne 07.11.2013 20:55, před 10 let
Vajglon Hnuson Připojili následující obrazek:
2_133.jpg Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen 6_36.jpg
ropropČlen
Přidáno před 10 let

Citovat

Písní prosím kde si ve Francii našel pěkné cyklostezky

Loni jsem ještě moc nemohl jezdit a ve Francii jsme byli krátce. Jezdili jsme kolem jezera Annecy, po pobřeží u města Saintez, kolem Genevského jezera. v Grand kaňonu D. by se určitě něco taky našlo. Ale je pravda, že někdy to nebyla typická cyklostezka. Jen u Annecy to byla obousměrka. S elektrifikací kola se nám nyní rozšířil okruh, který jsme schopni zvládnout, takže např. na ostrovy jezdíme jen na kolech a cestu (nejkratší, nezpevněnou) na vybraná místa si vybíráme podle navigace. Je to švanda, kudyma nás to někdy vede.
https://www.zonerama.com/rop1

Já už nic nemusím
mikivanmikivanČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj pěkné trasy jsou taky okolo Třeboně, Staňkova a okolí. Žádný velký kopce krásné rybníky příroda a dobrý pivo.!^ M.:_
Mirek a Lenka + Carado T334
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,041,160 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.25908 sekund | Průměrně za: 0.25908 (0) sekund | Dotazy: 138 | Použitá paměť: 2.29MB/4MB