Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Rakousko-Dachstein West: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Rakousko-Dachstein West

Poslední aktualizace před 8 let
D
dethleffsČlen
Přidáno před 15 let
Klasická rakouská lyžařská oblast-složená ze tří středisek Gosau-Russbach-Annaberg,příjezd od dálnice Gmunden,Bad Ischl,Gosau cca 50km mimo dálnici.Dá se stát přimo v Gosau u lanovky.My parkujem Gosau Hintertal,jsou tam 3 parkoviště nad sebou zdarma-přímo u kabinové lanovky možnost WC.Velmi klidné a tiché místo.Byli jsme lyžovat minulý víkend,při koupi 2 denní permice/dospělí/je cena do 19.12.2008 23,5 eček-za den-což je bomba.V sobotu sluníčko,neděle 35 cm nového sněhu, teměř bez lyžařů.Přepravní kapacita slušná a moderní. V Gosau dětský lyž.park,popř. bazén.Od nás od Prahy 379 km.
www.dachstein.at
zdraví dethleffs
www.dethleffs.wgz...
TajfunTajfunČlen
Přidáno před 15 let
Včera sem se z Dachstajnu vrátil stání u lanovky Panorama Jet klídek a pohoda .Přijeli jsme tam v úterý večer .Permice na 4dny jeden dospělák jeden junior jedno dítě 280Eček no nekupte to.V sobotu jsme přjeljeli na Krippenstein kde platí stejná permice sjezdovka 11Km nádhera po celou dobu nehoře azůro dole inverze .V pátek v Rusbachu byla balonová shov .Asi 20balónů blikalo do noci moc pěkný a na závěr 15minutovej ohňostroj přišel mě hesčí než Pražskej novoroční ten prej stál 1,5mega tak nevím jestli ten vesnickej stál taky takovej ranec ale kdž u nás může stát Km dálnicde takovou ránu tak máme asi i ty dálnice nějáký dražší ovšem o to víc hrbatější :o
SmrzSmrzČlen
Přidáno před 14 let
Zajel jsem si opět zalyžovat do oblasti Dachstein West. Jezdíme sem často na tak zvanou rychlou lyžovačku, kdy není moc času a nechceme se trmácet někam dál. Terén nám vyhovuje nejen na lyžování a snowboard, ale i na skialpin. Letos třídenní permice 98,- Eur. Pro ty co tuto oblast neznají, tak doplňuji, když si koupíte permici minimálně na 1,5 dne, tak platí kromě Gosau Russbach a Annaberg - také v dalších lyžařských střediscích: Free Arena Krippenstein Dachstein Obertraun, Ebensee na Feuerkogel, St . Martin Tennengebirge, Lungötz, Katrin, Bad Ischl a Kargogel / Abtenauv v Lungötz. Ve všech oblastech se dá spát v bydlíku přímo na parkovištích u lanovek, zatím žádné omezení. Proto se vyplatí přejet, a každý den lyžovat jinde.
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj, chceli by sme ist na jarnu lyzovacku na Krippenstein. Ake su tam moznosti natankovat vodu? dik
Upravil Charlie dne 08.02.2010 21:55, před 14 let
Pepa z PlznePepa z PlzneČlen
Přidáno před 14 let
Byli jsme o tomto víkendu na parkovišti Gosau Hintertal. Parkování bez problémů. Lidé jsou zde velmi vstřícní a milí. Oba dny, spíše noci, sněžilo. Každé ráno traktor s radlicí odklízí sních. Bez kritiky a velmi citlivě odklidil sníh okolo našeho auta. Měl jsem se svojí lopatou jen minimálně práce. Vodu lze doplnit na WC, která je u lanovky. K tomu středisku mohu říci, že mi na něm vadí poměrně velký počet kotvových vleků. Zase na druhé straně prospekt, ale i jiné nápisy zde jsou i v češtině. Je to milé.
Pepa
Upravil Pepa z Plzne dne 09.02.2010 00:30, před 14 let
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 14 let
My sa chystame na Krippenstein. Zaujala ma 11km zjazdovka. Podla foto a prospektu by tam mala byt velak kabina.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj Karle,
dlouho jsem na Krippensteinu nebyl, naposledy v létě 2005 (v zimě jsem tam nebyl nikdy), ale pokud mě paměť neklame, tak nahoru vedly dvě lanovky.
1) velká kabina, ta má tři části a druhá část končí na Krippensteinu,
2) hruhá jsou malé rychlé kabinky

U lanovny bývávalo veĺké parkoviště (ve vestibulu dolní stanice býval model celé náhorní roviny Dachsteinu - asi 2x2m). K tomuto parkovišti to bývalo ještě do kopce serpentinama, ale byla to široká cesta, z prospektu se jevilo parkoviště jako u jezera. Trochu nevýhodou této části Dachsteinu je, že dole je brzo stín a i v létě je udolí dost chladné a pokud je počasí nejisté, tak na této straně je na 99% " óbrhnusně ", na rozdíl od Gosau či Ramsau. Náhorní rovina Dachsteinu je kapitolou sama o sobě, ale pro mě je to nejkrásnější Alp (přece je to jenom nejbližší třítisicovka, i když s odřenýma ušima). Pokud budeš chtít nějaké další info, písni SZ.
Ahoj Lišák
Upravil Vajglon Hnuson dne 09.02.2010 14:43, před 14 let
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 14 let
Dik Lisaku, ak bude zle tak by sme sa presunuli do Gosau Hintertalu
SmrzSmrzČlen
Přidáno před 14 let
Doplňuji co se týče parkování a lanovek na Krippenstein. Dá se parkovat bez problému na parkovišti u lanovky Dachstein Obertraun. V současné době jezdí na Krippenstein jedna lanovka, která má mezistanici a musí se přestupovat. Mezistanice je v místě nástupu do jeskyní. V zimě jsou ale uzavřeny. Voda se dá nabrat na sociálkách, zavírají se kolem osmnácté hodiny. Závěrečný příjezd po silnici je sice "do kopce", ale bez problémů a je vše dobře udržováno. Doporučuji se postavit v zádní části parkoviště, lanovka díky navážení materiálů na Krippenstein začíná docela brzo ráno provozem a končí pozdě večer. Lehce to hluči. Sjezdovka 11 km je docela dobrá, místy trochu plochá, místy zase docela fofr. Dá se vybrat. Přímo na Krippenstainu jsou další malé vleky a sjezdovky, nejsou ale mnoho využity. Jak jsem již uváděl v předchozím, při koupi min.1,5 denní permice, platí čipová karta v dalších areálech. Záloha na permici je 4 Euro, ale dá se vrátit kdekoliv. Novnkou je, že si Vás při koupi lístku vyfotí a máte vlastní fotku na čipové kartě. Jediná nevýhoda je jak píše Lišák, že zde není mnoho sluníčka. Ale ono není ani na Gosau, je to dost těsně uzavřené údolí. V případě, že se stojí na parkovišti v Obertraunu, je zase výhoda toho, že je podstatně níž a bývá i docela rozdíl teploty, mezi Gosau a Obertraunem. V případě parkování v Obertraunu doporučuji navštívit i městečko Hallstatt. I v zimě je kouzelné. Dokud jsem ještě jezdil s karavanem, nechal jsem klidě karavan stát na parkovišti a autem jsem večer odjel do Hallstattu, vzdálenost cca 5 km. Pěkné zpestření. Kdo vlastní skialpy, doporučuji si vyšlápnout po 11 km sjezdovce na Krippenstein. Sice náročné, ale pro vyznavače tohoto sportu je toto "mekkou" skialpinu. Jinak náhorní plošina při pěkném počasí super.
I.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 14 let
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 14 let
Este mam jednu otazku: posledny usek cesty v smere od Grazu medzi Obertraun a Bad Ausee, cca 11 km, je v autoatlase oznaceny ako nevhodny pre karavany stupanie 16% a 23%. Neviete ako to tam vyzera. Alebo ist radsej zo severu od Linza cez Bad Ischl. Dik za radu.
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 14 let
" Zkratku " Bad Aussee - Obertraun jsem jel pouze jednou na motorce v roce 1990 a pamatuji si to ještě dnes. V onom klesání 23% byly tentrát kočičí hlavy ( po vašem kocky ? ) místo asfaltu a cesta vede většinou lesem. Táhnout tudy karavan je v zimě ruská ruleta, určitě bych do toho nešel (asi ani v létě).
Pokud chceš jet od za každou cenu jihu, tak z Bad Aussee do Bad Goisern ( po 145 ) . Je to přes jeden průsmyk, ale místy jsou tam tři pruhy a široká cesta a v Goisernu to otočit na Hallstatt po 166 .
Cesta Linz - Gmunden - Bad Goisern - Hallstatt je v pohodě, za poslední roky se postavily nové tunely mezi Gmundnem a Goisernem a ze staré cesty je pěkná cyklostezka.

Jen dodávám, že dálnice A9 mezi Liezen a Voralpenkreuz (sjezd za městem Linz z A1) má placené tunely nad rámec dálniční známky.
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 14 let
Dakujem, super. Lisaku mas u mna kafe.:k :g:^
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Charlie napsal:
Dakujem, super. Lisaku mas u mna kafe.:k :g:^


Tak na to kafe se docela těším, myslím, že poslední jsme spolu měli na velikonocích 2008.

Tak si to tam užijte a hlavně opatrně. Náhorní rovina je vápencová se spoustou děr, škrapů a jeskynní a případ v odkazu níže není v této oblasti vyjímkou. Pamatuji případ, kdy si turista dal sváču 5 metrů od cesty a když již sytý " nahodil " batoh na záda, propadl se do jeskyně. Otvorem pak koukal vzhůru na vrtulník, který jej na popud manželky hledal. Nakonec v jeskyni postavil pyramidu z kamení a dostal se šťastně ven.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evro...-diry.html
ogarogarČlen
Přidáno před 14 let
Charlie,ta skratka nie je ako nedoporučujúca sa pre karavany,ale je tam fyzicky osadený zákaz vjazdu pre súpravy.My sme tade prechádzali cez leto naším "Cicíkom"a vyzerá to tak,ako opísal Lisak...Jednoznačne pre súpravu,cesta vrchom cez Linz.!y
Peter a Stanka
Upravil ogar dne 15.02.2010 18:19, před 14 let
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj. V Dachsteine bolo super.
Potvrdzujem, ziadne problemy s parkovanim na parkovisku pri lanovke na Kripenstein (47°32´54,82 N; 13°42´21,55 E) ani pri lanovke v Gosau Hintertal. (47°32´41,08 N; 13°30´17,19 E)

Pri zakupeni 4-dnoveho skipasu preukazka na zlavy do okolitych atrakcii a aj na krytu plavaren v Gosau (47°35´02,06 N; 13°31´42,97 E). Vyuzilii sme. Pocasie nadherne pocas celeho pobytu.

foto: http://www.caravan24.cz/userphotogall...um_id=3268
Upravil Charlie dne 01.03.2010 19:58, před 14 let
hanahhanahČlen
Přidáno před 14 let
Tak to se mi líbí uvidíme jak bude a když tak vyrazíme cca okolo 18.12. na pár dní.
PepiPepiČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj CHarli,je vidět,že víš co potřebujeme vědět,dobrý a přínosný příspěvek.Kdo najde,navštíví pěkné místo ,popíše včetně souřadnic to je to pravé a to i u fotek,dík:g:_
CHKO OburkyCHKO OburkyNováček
Přidáno před 13 let
Byli jsme v Gosau a na Krippensteinu 4 dny (3.-9. 2. 2011). Jeden den jsme nocovali na parkovišti u Sportcentra, protože jsme testovali tamní běžecké tratě, druhou na tradičním parkovišti pod lanovkou Panorama-JET-Zwieselalm a třetí na parkovišti u lanovky na Krippenstein když jsme se předtím stavili na stylovou večeři ve městečku Hallstat (památka UNESCO). Počasí bylo skvělé, jen 80ti kilometrový vítr na Krippensteinu dokázal vytlačit nejmladšího člena CHKO i do kopce. Servisní možnosti nemohu posoudit, protože při třech lidech a velkých nádržích 4 dny vystačíme.
CHKO Obůrky
S
sedlak10010Nováček
Přidáno před 8 let
Prosba , jak je to se stáním bydlíka v tomto regionu dnes ? chystám se tam 2 týden v únoru a budu rád za každou radu. Díky
M39+Z39+M11+K8+M3+Rimor480
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,711,347 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19962 sekund | Průměrně za: 0.19962 (0) sekund | Dotazy: 140 | Použitá paměť: 2.3MB/2MB