Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 GPS Navigace: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

GPS Navigace

Poslední aktualizace před 6 let
vstepanekvstepanekČlen
Přidáno před 11 let
Přátelé totálně mě nas...la navigace, která mě táhla přes hory 1300m/nm a já pak měl dolů velkej problém z brzdama tak bych docela rád sehnal něco jinýho. Momentálně jsem měl TomTom a už asi fakt nikdy více. Igo8 taky tragédie. U všech navigací jsem měl vždy nejnovější mapy. Nejlepší zkušenost jsem měl s Garminem, kterej navigoval na flek prostě nekompromisně "dojel jsi na místo po pravé ruce je cíl) a bylo to vždy tak jenže to už je pár let a od té doby se mohlo něco změnit.

Vůbec se v těhle mašinkách nevyznám :-( a je toho na trhu tolik že se mi z toho točí hlava:c

Prosím doporučte mi někdo z vaší zkušenosti nějaký zařízení, který je prostě za rozumný peníze a v pohodě maká a jde lehce aktualizovat jak mapy tak software.
Vašek, Krista, Charlie
Fiat "SCHUCATO" 2,8 JTD MärkelONE
tel.: 602 350 914
vsazavskyvsazavskyČlen
Přidáno před 11 let
Používám Garmin Zumo (moto) 660 a Nuvi 3790 (auto) k plné spokojenosti. Mapu aktualizuje Garmin zdarma cca 4x ročně. Přístroj navádí přesně. Neumí, tak jako všechny navigace, myslet a tak je třeba s tím počítat. Velkou výhodou je možnost spolupráce s počítačem. V PC mám program Map Source nebo BaseCamp, jsou od Garmina zdarma ke stažení. V programu si naplánuji trasu, vyznačím body kterými chci projet tak abych se vyhnul tomu co nechci, nebo naopak jel tam kam chci. To potom z PC nahraju do GPS. Naopak je možné z GPS stáhnout do PC trasu kterou jsem projel. Pro obytku bych volil navigaci pro nákladní vůz. Je sice dražší, ale můžu zadat rozměry vozidla a tak mě to nenaženo do maléru, snad, znám jen z dokumentace. Nezkoušel jsem to. Aktualizace je jednoduchá, slouží k tomu program který si stáhneš od Garmina. Teď začal Garmin prodávat přístroje, kde v ceně už je to, že Ti aktualizaci udělá zdarma prodejce.
Vladimír + Ivana, Dethleffs + Boom
daluksdaluksČlen
Přidáno před 11 let
Ahoj, já mám už 4 roky Garmin Oregon 300 a jsem maximálně spokojenej. Je to primárně turistická outdoor navigace, ale lze použít na vše. Turistika, kolo, geocaching a auto. Dají se koupit doživotní aktualizace map. Dlouhá výdrž baterie, lze použít nabíjecí a v autě i adaptér na 12V. Nevýhodou je menší display, ale podle mě to úplně stačí. Dneska už má Garmin novější typy, které umí otáčet obraz i na šířku. Vzhledem k universálnosti použití a kvalitě mapových podkladů+funkce podle mě nejlepší volba.
T
tom74Člen
Přidáno před 11 let
no TomTom mě taky tahá přes "všechny čerty", už jsem přemýšlel i o navigaci pro kamiony, viděl jsem např mapfactor navigator truck (jenom soft), dají se zadat i rozměry a parametry auta
ivanoivanoČlen
Přidáno před 11 let
Už som vyskúšal viac softwarov, Garmin, Igo, Sygic a z mojich skúseností sú všetky rovnako "sprosté". Každá navigácia má podľa mňa zhruba rovnaký primitívny systém výpočtu optimálnej trasy, napr. ak sa zadá najrýchlejšia, tak má na ceste trebárs 2.triedy nastavený priemer 60 a vypočíta jednoducho najrýchlejšiu trasu. Nič viac. Ale, a čo je dôležité, vôbec neberie do úvahy stúpania, zákruty, hory, šírku a kvalitu cesty a pod. Preto sa veľakrát stane, že v doline je trasa o 5 km dlhšia /na rovnakom druhu cesty/, ale on kľudne pošle s pokojom angličana cez stupáky, serpentíny, zákruty. Preto treba jednoducho navrhnutú trasu vždy porovnať s mapou a trošku sa riadiť aj zdravým sedliackym rozumom.
No a darmo si nastavíte cestu pre nákladné auto. Ak si myslíte, že v databáze má šírky ulíc, výšky tunelov, nosnosť mostov, úzke cesty, neprejazdné serpentíny pre kamiony, prípadne zákazy vjazdov pre náklaďáky, zabudnite. Sú už síce špeciálne verzie pre kamionistov, ale aj tam je tých údajov podľa kamionistických fór vraj dosť málo.
Nie som expert na navigácie, ale toto mi jednoducho vyplynulo z mojich skúseností. Možno sa raz dočkáme softu, kde sa bude priemerná rýchlosť na ceste rátať aj s prihliadnutím na kvalitu a členitosť cesty, každú prudkú zákrutu, stupák, ale v dohľadnej dobe to podľa mňa nebude.
A to už samozrejme nehovorím o východných krajinách, kde spoliehať sa len na navigáciu je hazard. Už sa mi stalo, že podľa navigácie sme sa na Pamir Highway dostali miesto do Kirgizska na čínske hranice- ale to len ako pikoška :-)
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 11 let
Ahoj. Asi všechny navigace ve stejných cenových kategoriích budou zhruba na stejné úrovni navigování a budou se odlišovat v podstatě jen doplňkovými funkcemi. Jak napsal Ivano, při plánování cesty je potřeba se řídit i selským rozumem a mít představu, kudy vlastně pojedu. Čili nespoléhat se jen na navigaci a její pokyny, ale jako doplněk přibalit i automapu v rozumném měřítku a cestu si na ni předem prostudovat abych věděl, kudy mám projíždět. Potom můžu s navigací diskutovat a případně ji i vyhrožovat, že ji vyhodím z okna, když mne začne navádět mimo trasu.
Zdraví
Luboš a Dáša
kucmaiskucmaisČlen
Přidáno před 11 let
Já používám tom tom pro kamiony, cestu si vždy naplánuji v ,,Tyre"a pošlu do navigace, Garmin je také dobrá navigace, ale ne všechny přístroje umí trasy. Ti co chcou používat navigaci pro kamiony, Tomtom- specialní softvare a mapy, igo -mapy, sygic- soft a mapy.
Kucmaisi + Abbey Aventura 315
vstepanekvstepanekČlen
Přidáno před 11 let
Nemáte někdo tip který z těch Garminů ? To je čísel a typů .....mám zálusk na Garmin nuvi 2595 Europe Lifetime
Vašek, Krista, Charlie
Fiat "SCHUCATO" 2,8 JTD MärkelONE
tel.: 602 350 914
Upravil vstepanek dne 07.07.2013 22:07, před 11 let
TomTPTomTPČlen
Přidáno před 11 let
A ty si myslíš, že jiná navigace tě povede jinudy, pokud nastavená trasa prostě a jednoduše do kopce a pak logicky z kopce vede ? To asi nebude problém navigace, nemyslíš ? !) Já mám léta letoucí Igo8, pracuje vždy spolehlivě i když sem tam mi taky dala počoudit, ale musím přiznat, že chybou mojí. Jedna věc to je umět zapnout a druhá věc je to umět ovládat a nastavit i patřičný profily pro trasu, průjezdy popř. výluky na trase. Čapkovo literární R.U.R. ještě nevynalezli, takže to ber, že to je jenom přístroj, jinou logikou, natož cestovní inteligencí, to oplývat nebude.
Jeden příklad kdy mě vypekla, a zrovna v Chorvatsku..v úzkých uličkách mě místo k moři hnala do hor. Nakonec jsem měl co dělat abych se vůbec celek zpocenej z týhle situace s karavanem otočil a jel podle hlavy a očí. Rébus byl veřešen když jsem se kouknul jakou trasu jsem měl zvolenou a bylo to jasný. Blbec jsem si dal "rychlou" místo "snadnou" a jelikož to není již zmiňované R.U.R. a cesta přes hory a ďáblovo stezky byla asi o metr (s nadsázkou) kratší, logicky mě vedla tudy. Ježek v kleci vyřešen. Aneb rychle mnohdy vůbec neznamená rychle :D
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
vstepanekvstepanekČlen
Přidáno před 11 let
Samozřejmě souhlasím, ale jestliže zadám nejrychlejší, vyhnout se nezpevněným cestám a jet po dálnici a ono mě to natáhne do hor na lesní cestu odkud nebylo úniku tak to je něco jinak. Už jsem to pozoroval loni po aktualizaci map, že si začíná dělat co chce. Mám pocit, že si trochu plete nejkratší a nejrychlejší cestu. Ano jsem debil, že jsem se nechal nachytat na švestkách, ale couvat z prudkýho kopce cca 2,5km samá zatáčka se mi opravdu nechtělo a čekal jsem, že mě aspoň dovede na nějakou lepší cestu. Jinak tahle cesta ani nebyla na mapě a tak jsem ji neměl s čím porovnat. Jo a map sebou vozím plnej baťoh.

Tenhle můj konkrétní zážitek bych už prosím neřešil!

Teď chci prostě jinou navigaci ta moje je stejně asi 5 let stará tak proč ji nevyměnit :-)
Vašek, Krista, Charlie
Fiat "SCHUCATO" 2,8 JTD MärkelONE
tel.: 602 350 914
svhnsvhnČlen
Přidáno před 11 let
Maličko nechápu tvoji nespokjenost. Tvoje navigace je přístroj a neví jestli máš silný auto nebo slabý, jestli využiješ povolené rychlostní limity nebo jestli máš do kopce a z kopce problém. Ani neví jestli spěcháš nebo chceš jet lážo plážo. Když plánuju cestu tak se mrknu na net kudy mne to chce vést a když tama prostě jet nechci tak si vložím do cesty průjezdní bod někde tam kudy chci jet. A když je potřeba tak i víc. třeba do Chorvatska mám takových průjezdních bodů 9. taky je dobré nedávat jako průjezdní bod třeba nejaký velký město ale až nejakou vesničku za ním, pak tě to nevede přes centrum ale pokud je možnost navede tě to po obchvatu kolem toho města. Novější navigace mají i položku "okolo" takže když si třeba dáš jako bod nějaké místo tak tě to nevede přímo na to místo ale vede to trasu v blízkosti toho bodu.
Trošku se tou navigací pohraj a zkus si příště cestu naplánovat a uvidíš že tvá nespokojenst možná nemá opodstatnění.

Automatické sloučení 08.07.2013 08:56:
Ale i já mám chvilky kdy mne navigace pěkně štve a nevím jestli jí mohu věřit. A ta chvíle nastává když na našich rozbitých a špatně označených cestách narazím na nějakou objížďku. Většinou je to tak, že cestáři dají oranžovou ceduli Objíždka a pak možná ještě jednu a tím to pr ně končí. Ale navigace se mne pak snaží vrátit na původní trasu a už se mi stalo že mne navigace na ni vrátila ještě před místem kudy se projet nedalo a otočení na úzké cestě znamenalo odpojit přívěs, otočit se a znovu připojit. Dovede si jistě představit jak jsem v tu chvíli "chválil" naše odborníky na opravy cest. Ale to opět není problém navigace, Ta dělá přesně to co má. Problém je v tom, že nejsou správně označené a hlavně ne celé objízdné trasy.
svhn příznivec leteckých modelů a vozů značky Ford.
https://picasaweb...24CSModely

https://picasaweb...0574731042
Upravil svhn dne 08.07.2013 08:56, před 11 let
BombiciBombiciČlen
Přidáno před 11 let
Pro "vstepanek":

Nikde jsem nenašel u Garmin nuvi 2595 lifetime, že by měl možnost ukládání více tras. Možná je to již automatické, ale vím, že to některé Garminy neuměli, jak tu už někdo psal. Jde o to, že pak si nemůžeš předem připravit např. v PC trasy, které si pak do navigace nahraješ. Zkus tedy zjistit někde dotazem.
Jo a musím ještě upozornt, že Garmin lze propojit do Google Earth, tak se dají podklady opravdu porovnat a dobře v klidu domova naplánovat trasy.
Pořiď ke své spokojenosti.
Bombíci
vstepanekvstepanekČlen
Přidáno před 11 let
S navigací TomTom jsem byl leta spokojen, ale jak jsem psal tak od poslední aktualizace map si tak nějak víc a víc začala dělat co chce. Zkoušel jsem ji i u nás kde to znám jako svý boty a i tam najednou začala navigovat prostě jinak a to už jsem taky psal prostě mě přijde, že si plete nejrychlejší s nejkratší a neřeší ani že zakážu nezpevněný cesty.

Ještě jednou prosím neřešte už tu mojí příhodu prostě vidím chybu v už zastaralý navigaci a rád bych si koupil novou a až bude nová tak to domě perte pod tlakem co a jak nejlíp nastavit a nebo naplánovat.:he

Tu starou už prostě nechci s basta fidli.!t

Jsem rád, že jste mi mnozí z Vás poradili kde, co a jak plánovat, ale teď se vraťme k tématu: " Jakou navigaci mi doporučíte ze svý zkušenosti"

:r:k
Vašek, Krista, Charlie
Fiat "SCHUCATO" 2,8 JTD MärkelONE
tel.: 602 350 914
Upravil vstepanek dne 08.07.2013 13:40, před 11 let
VitaVitaČlen
Přidáno před 11 let
vybíráte "navigaci" ale vlastně mluvíte o mapách - ne všechny navigace používají stejný zdroj map. A pokud do té mapy někdo zadá že tudy povede silnice x-té třídy (ale ještě ji nějak nestihli postavit) tak vás tudy navigace prostě pošle. Ruku na srdce, nejsou takto nechtěně objevené kouty země krásné ?
vstepanekvstepanekČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

Vita napsal:

vybíráte "navigaci" ale vlastně mluvíte o mapách - ne všechny navigace používají stejný zdroj map. A pokud do té mapy někdo zadá že tudy povede silnice x-té třídy (ale ještě ji nějak nestihli postavit) tak vás tudy navigace prostě pošle. Ruku na srdce, nejsou takto nechtěně objevené kouty země krásné ?


Jo Jo tak něco na tom bude !
Vašek, Krista, Charlie
Fiat "SCHUCATO" 2,8 JTD MärkelONE
tel.: 602 350 914
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 11 let
Mrkněte ještě na tohle: http://www.beonro...tion/truck jdou tam nastavit rozměry auta
(kamionu) mapa Evropy je za cca 1500 Kč. mám ji v mobilu a poslední dobou používám hlavně ji, nebo zapnu tomtoma a mobil a koukám na rozdíly :)

:_
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
vstepanekvstepanekČlen
Přidáno před 11 let
Tak jsem se teď dozvěděl, že TomTom měl nějakou chybu v aktualizaci a navigace místo vpravo hlásila vlevo a skutečně zaměňovala nejrychlejší za nejkratší a další chyby. Údajně po další aktualizaci by se tyto problémy již neměly objevit.

TAK PŘECI JEN NEJSEM UPLNÝ PAKO :_
Vašek, Krista, Charlie
Fiat "SCHUCATO" 2,8 JTD MärkelONE
tel.: 602 350 914
ivanoivanoČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

Zdenek a Alena napsal:

Mrkněte ještě na tohle: http://www.beonro...tion/truck jdou tam nastavit rozměry auta
(kamionu) mapa Evropy je za cca 1500 Kč. mám ji v mobilu a poslední dobou používám hlavně ji, nebo zapnu tomtoma a mobil a koukám na rozdíly :)

:_


No hej, v navigácii sa dajú nastaviť rozmery auta, váha, a pod., ale podstatné sú mapové podklady. Sú také, že majú zachytené šírky ulíc, nosnosť mostov, prejazdné výšky a pod. na všetkých cestách? Ak nie, tak potom je akékoľvek nastavovanie úplne zbytočné. Aké máš s týmto skúsenosti?
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

ivano napsal:

Citovat

Zdenek a Alena napsal:

Mrkněte ještě na tohle: http://www.beonro...tion/truck jdou tam nastavit rozměry auta
(kamionu) mapa Evropy je za cca 1500 Kč. mám ji v mobilu a poslední dobou používám hlavně ji, nebo zapnu tomtoma a mobil a koukám na rozdíly :)

:_


No hej, v navigácii sa dajú nastaviť rozmery auta, váha, a pod., ale podstatné sú mapové podklady. Sú také, že majú zachytené šírky ulíc, nosnosť mostov, prejazdné výšky a pod. na všetkých cestách? Ak nie, tak potom je akékoľvek nastavovanie úplne zbytočné. Aké máš s týmto skúsenosti?


Abych řekl pravdu, tak až tak to vyzkoušené nemám, na ty tvoje dotazy by ti asi odpověděl výrobce je to česká firma, tak jim napiš mail, já to otestuju až při nějakém příštím a delším výjezdu.
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
bob_bobekbob_bobekČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

ivano napsal:

Citovat

Zdenek a Alena napsal:

Mrkněte ještě na tohle: http://www.beonro...tion/truck jdou tam nastavit rozměry auta
(kamionu) mapa Evropy je za cca 1500 Kč. mám ji v mobilu a poslední dobou používám hlavně ji, nebo zapnu tomtoma a mobil a koukám na rozdíly :)

:_


No hej, v navigácii sa dajú nastaviť rozmery auta, váha, a pod., ale podstatné sú mapové podklady. Sú také, že majú zachytené šírky ulíc, nosnosť mostov, prejazdné výšky a pod. na všetkých cestách? Ak nie, tak potom je akékoľvek nastavovanie úplne zbytočné. Aké máš s týmto skúsenosti?


No samozřejmě že ano, proč by si jinak nastavoval tyto rozměry do navigace?
Podle nastavení těchto rozměrů a váhy ti navigace zpočítá trasu a díky tomu,že mají zmapované i podjezdy a mosty, tak tě nepošle pod most,který nepodjedeš,nebo na most.který tě neunese,nebo do uličky v Italské vesnici,kterou neprojedeš.....
Mě se jednou stalo,že mě navigace v režimu "osobní auto" navedla na mostek 2m široký a já jsem se tam s přívěsem 2,5m nevešel.
Tak jsem si na IGO nastavil "autobus" pro výpočet tras a jak sem se divil,když jsem objížděl zdlouhavě místo,kterým jsem kdysi normálně jezdil,protože tam byl most do 7t....
Jenomže tohle" jednoduché" nastavení má problém s tím,že já přes most 7t můžu ale šířku 2m ne a to už samozřejmě IGO neumí.
Tím,že tamté navigaci zadáš přesné váhy a rozměry tě přes ten 7t most pustí a ale na ten úzký mostek už ne.
V podstatě si přesně navolíš své vozidlo a ono tě to většinou (protože pokud někdo místně upraví nosnost zdevastovaného mostu po povodni,například) do takového místa nepošle.
Bürstner Flipper 550TK+Hyunday Santa Fe
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,935,646 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.31791 sekund | Průměrně za: 0.31791 (0) sekund | Dotazy: 146 | Použitá paměť: 2.36MB/2MB