JiPe HighlandersČlen Přidáno
před 11 letRychlý, lehký a osvěžující bavorský salát jak ho máme rádi.
studené vařené brambory nakrájíme na rozpůlená kolečka
přidáme na jemná kolečka nakrájenou mladou cibuli
a kyselé okurky
sůl + pepř
zakápneme vinným octem a rostliným olejem
zalijeme studeným zeleninovým vývarem a dáme vychladit
Podáváme samostatně nebo jako přílohu. /a možná by to šlo i zavařit :)/
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
Vyhnán sektou konzervářů z jejich vlákna, dovoluji si vložit následující, dle mého mínění užitečnou informaci sem.
V pondělní příloze MF Dnes vychází na pokračování kuchařka místních specialit jednotlivých turisticky zajímavých zemí. Po úvodním Chorvatsku vyšlo dnes Řecko, následovat bude Itálie, Francie, Španělko...
Jedná se vesměs o jednoduché a laciné recepty s využitím místních surovin.
Pozornosti doporučuji i dnešní úvodník šéfredaktorky přílohy.
Ač tomu leckdo nevěří, v zahraničí lze skutečně uvařit rychle, lacině a jednoduše s použitím lokálních potravin, které ve srovnatelné kvalitě doma nikdy neseženeme. A to neberu v potaz nepřenositelnou náladu přímořského podvečera. Dobrou chuť !j
Mirek57Člen Přidáno
před 10 letČas dovolených, čas čerstvých a zdravých dobrot. Již jsme byli v Provence a chuť místních dobrot, jako tapenád zvláště dobře bylinkami ochucených, vyzrálých kozích sýrů z Banonu, vín Cote du Rhone, či prosté zmrzliny z Levandule z cukrárny na náměstí v Avignonu. Miluji jehněčí a to je při opékání nejlepší nikoli natřít, ale kousky česneku našpikovat ! A ještě z českých zdrojů- mírně OT. Kdykoli jedu bývalou vojenskou cestou kolem Plzně směr Domažlice, stavuji se v Dobřanech v řeznictví a uzenářství. Tak dobrou slaninu a špek, i výborné maso(za slušnou cenu) nekoupíte často. Čerstvá zelenina rostlá v místě na PZ v Ořechu(kousek od Hykra) v prodeji vždy v pondělí. V marketu ty uvadliny alespoň v létě nekupuji. Nedělám jim reklamu a proto neuvádím firmy, inteligent vygůgluje. Čerstvé je vždy o něčem jiném chuťově i zdravotně. To je můj názor a tak se i chovám. Mirek
Tak to mi si často na cestách děláme tuňákové rizito, které jak sami autoři receptu zmiňují je i to polních podmínek, takže rychlé, levné a hlavně do karavanku ideální :|
Upravil Fun dne 28.09.2014 15:27,
před 10 letMirek57Člen Přidáno
před 10 letLetos v HR v Podgoře jsme se stali v přístavu svědky příjezdu docela velkých rybářských lodí z lovu. Během vykládky velkého množství ryb v polystyrénových přepravkách jsme se zůčastnili drobného prodeje na molu. Prodávaly se ryby od 10 do 60cm, na ráhnu visel a byl porcován 3metrový tuňák. Koupil jsem asi půl kila kalamárů a 2 velké stejky z tuňáka, taky asi trochu víc jak půl kila. Vše za 50 Kuna. Čerstvý stejk z tuňáka - jen česnek a rozmarýn, pár minut na pánvi. Pochoutka, jakou si často nedáte. Normálně nám půl kila masa bohatě stačí, ale po tomto kulinářském zážitku jsme na sebe zůstali hladově koukat a žena i synek (7) se ptali, zda něco nezbylo.... . Čerstvé, právě vylovené, během 24 hodin udělané. Kdo to nezažil, ten neuvěří, jak čerstvé dokáže být chutné. Mirek
SteMiČlen Přidáno
před 10 letŘíkáme tomu rybí orgie, téměř každý den a samozřejmě čerstvé :_
SteMi Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen