Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Itálie/Dolomity/okolí Sella Ronda + další: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Itálie/Dolomity/okolí Sella Ronda + další

Poslední aktualizace před 9 let
J
Jarda a IvetaČlen
Přidáno před 15 let
Kronplatz ( Plan de Corones ) - volné parkování bez poplatku přímo pod lanovkou. Stejně tak funguje zejména v zimě. Lyžování zde je super. Dojedete sem z Brunecku ( Brunica ) a přímo to sem dovede.
Krásné místo ( oficiální ) je ve St. Vigil in Enneberg. Pojedete stále do kopce, podjete pod lany lanovky, pořád do kopce a na plošině na pravé straně krásné místo asi tak pro 15 obytných aut. Osobně bychom hodnotili za jedno nejlepších míst pro auta v Dolomitech na lyže. Hned vedle sjezdovka ( velmi pěkná a jedna z nejdelších tady ), hlavně ale nádherné výhledy na vesnici a okolí. Možnost využití k návštěvě vesnice atd. Asi 1 km odsud je kemp – nemůžeme ale posoudit stav.
V minulém roce bylo otevřeno napojení do dalšího údolí. Odsud se dá ski busem do Cortiny a na Sella Rondu.

St. Christina ( S.Christina ) - odbočit v kopci před nákupním střediskem vpravo. Projedete mezi domy až na parkoviště. Nedaleko je také kemp, nemáme jej vyzkoušený. Platí se zde parkovné v zimě 6,-Eur. V létě se neplatilo nic, nedoporučujeme ale v letních měsících. Lepší parkoviště je ještě kousek výše. Super lyžování, možnost nástupu na Sella Rondu, slavná sjezdovka Saslong, opravdu parádní lyžování, za tunelem 10,5 km dlouhá sjezdovka.

Passo Pordoi - parkovišta zdarma. Ideální pro výstup na Piz Boy, případně výlety na další vrcholy. Je hned v sedle, pod lanovkou. Pěkný výhled. V zimě opatrně - hodně vysoko. Jinak krásné výhledy a západy slunce.

Arabba ( oblast Arabba-Marmolada ) - na kžižovatce v Arabbě ( směrů Passo Pordoi, Corvara, Cortina ) je značené parkoviště přímo pro obytná auta. Možnost servisu, nyní nově také připojení na elektro. Za poplatek. Ideální napojení na Sella Ronda, další lyžařské okruhy na Marmoladu. Na levé straně údolí těžší lyžování, krásné černé. Asi největší oblast s neskutečným množstvím sjezdovek, možností napojení do dalších údolí atd. Vedle parkoviště je hned kluziště a je možné jej skvěle využít o zimních večerech. Bývá zde dost plno, je to ale fajn na nákup, doplnění potravin atd. A je zde také velmi hezky a klidně. V zimě opatrně přes Passo Pordoi, nejlepší cesta od Brunica.

Plan de Gralba ( oblast Val Gardena ) - stání přímo na zadním parkovišti u lanovek. Orientace podle velké kabinky. Hned tady začíná několik lanovek, dobrý nástup na Sella Ronda. Ideální také pro děti, několik sněžných parků, parků na snowbordy atd. Poplatek tuším 6,-Euro, v létě bylo vždy zdarma.

Pár míst je ještě v Corvaře, sedlech...tato jsou ale velmi známá.
Iveta+Jarda
Upravil Jarda a Iveta dne 19.11.2008 16:54, před 15 let
HrochHrochČlen
Přidáno před 15 let
Jardo, nemáš někde GPS souřadnice aspoň k některým z výše popsaných míst ? My vždycky přijíždíme v noci a ve tmě se to špatně hledá. Vím, že máš radši mapu ale my lenoši radši posloucháme tu ukecanou krabičku (i když mi občas nadává za překročení povolené rychlosti). Každopádně moc děkujeme za tipy, vzhledem ke změně na Kronplatzu jistě některá místa vyzkoušíme.
J
Jarda a IvetaČlen
Přidáno před 15 let
Neboj, najdeš to i v noci. Není to vůbec problém!!!
Pointa je v tom, že já jsem moc navigaci nepoužíval, tedy souřadnic mám málo. A nyní, když jí používám, to tady znám tak ( myšleno v této části Dolomit ), že jí ani nezapínám.
Tak budeš muset zase naučit někoho číst :D....to je legrace!
Iveta+Jarda
Upravil Jarda a Iveta dne 05.12.2008 14:09, před 15 let
J
JirkAdaNováček
Přidáno před 15 let
V Itálii jsem skoro nikde neviděl obytné přívěsy.
Jen obytné auta. Neví někdo proč?
JA
OndrejOndrejČlen
Přidáno před 13 let
Přidávám několik fotek z těchto míst a souřadnice.

http://www.carava...um_id=4489
Zdenek BrabecZdenek BrabecČlen
Přidáno před 13 let
doplňuji Ondřeje o jedno místo v Cortině stání zdarma na parkovišti u lanovky, místa popsaná Ondřejem jsem všechny navštívil mohu doporučit.
http://www.caravan24.cz/userphotogall...um_id=4492
Upravil Zdenek Brabec dne 08.01.2011 23:15, před 13 let
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
Zdravim karavanisty,
Prosím Vás o radu. Plánujeme Cestu do Arabby (Sella ronda) obytním autom. Potrebujem vedieť, kde sa dajú zohnať tie CC... karty, či sú tam niake výhody, zľavy a pod., a ďalej potrebujem niake knižné vydanie v češtine "Zoznam všetkých kempov" Rakúsko aj Taliansko. Viete prosím niečo poradiť, čo máte Vy? Súrne...

Automatické sloučení 23.11.2014 10:31:
Ide niekto s deťmi týmto smerom na lyžovačku?
Ešte sa chcem opýtať, keďže som nováčik, je dobré kúpiť na obytné auto "kabát" z vonkajšej strany? Trochu sa bojím jeho ukradnutia tým, že nie každú noc budeme v kempe... Pomôže takýto kabát na zimu? Alebo stačí izotermická fólia zvnútra?
Za každú radu vopred ďakujem :)
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
Upravil LuciaW dne 23.11.2014 11:31, před 9 let
marianNBmarianNBČlen
Přidáno před 9 let
V Arabe je Stlpl,cca 15 E/24h.CCI kartu už teraz nekupuj,je koniec roka,počkaj troch už budú nové karty na r.2015 myslím že sa dá objednať aj tuna na stránke u Funa.Kempy Rakúsko alebo Taliansko-neviem či existuje niečo v češtine,ale v existuje DCC zoznam kempov je to síce v nemčine ale zrozumiteľne , je tam celá Európa s GPS suradnicami.Marian
Helenka+Marián+Mariánko+Kristiánko
OndrejOndrejČlen
Přidáno před 9 let
Pokud jedete do Arabby, tak na stpl, jak píše Marian, žádnou kartu nepotřebuješ. Stpl doporučuji, je hned u lanovky. Je tam i kluziště, možnost zapůjčit brusle. Kempy na Sella Rondě,tak aby jste byli blízko k lanovce jsou tuším jen v Alta Badii z Corvary směrem na Passo Gardena a pak v Canazei. Nemám s nimi ale zkušenost. STPL v Arabbě je ale včetně elektriky a je tam voda a výlevka.

Venkovní kabátek je samozřejmě super, možná bych řekl, že téměř nezbytný.
L
LuciaWČlen
Přidáno před 9 let
Vratili sme sa z Italie. Na takmer vsetkych parkoviskach pri lanovke sme platili 15,-eur na den i noc, uzke ulicky v mesteckach a parkoviska oznacene zakazmi statia obytnych aut nedovoluju stat na divoko, sluzby, vyrazne drahsie potraviny ako aj nafta. Boli sme v Arrabe, Alta badii, St.Cristine, Corvare, Plan de Gralba, Ortisei...
Ta krasa prostredia sa neda opisat.
Renault Rimor XGO 302 Coupe polointegrál
a teraz Hobby 545 kmf de luxe 2023
M
mariaČlen
Přidáno před 9 let
ahoj, ve čtvrtek vyrážíme na pár dní směr Arabba. Je z hlediska dostupnosti lanovek lepší přímo Arabba nebo Alta Badia? Nechci rozhodně každý den popojíždět autem. Předem děkuji za info
sipadansipadanČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

maria napsal:

ahoj, ve čtvrtek vyrážíme na pár dní směr Arabba. Je z hlediska dostupnosti lanovek lepší přímo Arabba nebo Alta Badia? Nechci rozhodně každý den popojíždět autem. Předem děkuji za info


Arabba je lepsi .... resp. z jednoho mista (od auta) muzes dosahnout na vice kopcu .... jeste bych upresnil, ze Arabba je vesnice, Alta Badia oblast (Corvara, Colfosco, Badia, San Cassiano, La Villa, La Val ) ....
4.114683,118.628756
Upravil sipadan dne 24.01.2015 22:14, před 9 let
M
mariaČlen
Přidáno před 9 let
Díky, jsem debil. Měl jsem na mysli Arabba nebo La Villa, Odlina. Každopádně jedeme ve dvou a jelikož se obávám, že se se mnou bude moje 17-ti letá dcera trošku nudit, pokud by byl někdo stejně postižen, budeme rádi za společnost.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 9 let
Ono jeste jde o to, co vlastne mate v umyslu sjizdet.
Zadna z destinaci spatna neni, preferuji Arabbu kvuli stani prakticky pod kopcem a dle meho vetsi ruznorodosti svahu, moznosti volit zda jezdit na jiznim, nebo severnim svahu a relativne zajimavejsim tratim.
No a kdyz s ni vyjedes na Sass Pordoi lanovkou a das tamni "canale", tak to se nudit nebude :)
4.114683,118.628756
M
mariaČlen
Přidáno před 9 let
ještě jednou díky. Každoročně si tam v létě čistím hlavu na motorce. Párkrát jsme spali v Arabbě v nějakém hotýlku a v zimě si to tam nedokážu představit. Jedeme to očíhnout, jestli jsme schopni to dát i s malými dětmi o jarních prázdninách. Nejmladší má 1,5roku, tak se budeme muset s manželkou střídat. Tu nudu jsem myslel večer, kdy mé staré zmožené tělo bude chtít relaxovat u láhve červeného a dceřino nepoměrně mladší bude chtít nějakou zábavu.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

maria napsal:
Tu nudu jsem myslel večer, kdy mé staré zmožené tělo bude chtít relaxovat u láhve červeného a dceřino nepoměrně mladší bude chtít nějakou zábavu.


Vzdyt ja vim, proto si delam legraci aby zacala sjizdet "canale".
To je pak clovek vecer rad ze vubec dycha :he.

Jinak neni zac ....
4.114683,118.628756
M
mariaČlen
Přidáno před 9 let
Super, tak to abych si dával bacha. Taky bych to nemusel rozdýchat já. Mám ještě jeden dotaz. Jak je to s dostupností od kempu k lanovkám v Soldenu?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Jarda a Iveta, Hroch, JirkAda, Ondrej, Zdenek Brabec, LuciaW, marianNB, maria, sipadan

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,970,767 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.23738 sekund | Průměrně za: 0.23738 (0) sekund | Dotazy: 128 | Použitá paměť: 2.2MB/2MB