Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Čínské elektrocentrály Kipor a Heron: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

Čínské elektrocentrály Kipor a Heron

Poslední aktualizace před 14 let
M
martan01Člen
Přidáno před 14 let
Kde jse da v Praze obcihnout Kipor IG 2600 ?
Petr a SorenaPetr a SorenaČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj, přemýšlím o koupi centrály. Dost mě láká KIPOR IG 1000. Nemám mikrovlnku ani nic takového co by mělo hodně W... Chci to čistě na nabití baterky při stání mimo kemp. Oni právě všude píšou něco jiného, na ofiko stránkach kipor.com píšou že ta IG 1000 má výstup na 12V 5.0A. Na netu jsem našel i psáno 8,3A ( http://www.nejgen....php?id=16 ).. Mám v karavanu nabíječku na 12A. Nebylo by rychlejší, kdybych tu nabíječku napojil do centrály a nabijel to přes ni? Zvládlo by to těch 12A, nebo by to ta IG 1000 neutahla?

Díky, Petr.
P
AnonymČlen
Přidáno před 14 let
Lepší přes nabíječku, 12V 12A je cca 150 Wattů.
Petr a SorenaPetr a SorenaČlen
Přidáno před 14 let
Děkuji za info :-)
vojskovojskoČlen
Přidáno před 14 let
Ja mam Kipor 1000 a protoze jedu v privesu vsechno na baterii z auta tak potrebuji 220V jen na bojler. V zime se ovsem Kiporu moc nechce se zahrivat a tak ma lehce "houpave" otacky. Takze funguje, vyrabi ale zazrak to neni. V lete je ale super.
P
AnonymČlen
Přidáno před 14 let
No já jel na kipor v mínus dvaceti s vrtačkou a halogenem, neměl jsem problém....... možná, že je třeba jenom poladit nějakou blbost.
lachimlachimČlen
Přidáno před 14 let
Mám nový Kipor 1000, funguje výborně jen se zatím bojím trápit ho s bojlerem. Musí přitom jet na vyšší výkon,než normálně.
A
alexandrČlen
Přidáno před 14 let
Heron 3kW v rámu - používame to asi 5 x v roku pri rádioamatérskych súťažiach , teda 24 hod -prestávka len na doliatie benzínu-ak nestihneme včas doliať...Občas si to niekto z klubu požičá - ale len členovia .Je to už piata sezóna a motoricky bez problémov, len kontakty na zásuvkách sme už museli napružovať , inak spokojnosť .
P
Pepa8Člen
Přidáno před 14 let
Miluji tyhle centrály, a pokud jim ještě kolísají za chodu otáčky, tak se mohu blahem rozplynout. Četl jsem někde, že je vynikající koupit 50 m prodlužovačku a postavit ji za nějaký teréní val, potom, že není slyšet. Tento týden jsem to viděl realizovat v praxi. Věřím tomu, že majitel centrály o její existenci takřka nevěděl. Já byl, stejně jako ta centrála, na stejné straně té teréní vlny...
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 14 let

Citovat

Pepa8 napsal:Četl jsem někde, že je vynikající koupit 50 m prodlužovačku a postavit ji za nějaký teréní val, potom, že není slyšet.


Já to tak dělám a opravdu není slyšet, vůbec. Dobře se na to hodí např. příkop u silnice. Ale mám dvoutakt, Herona bych rozhodně z očí nespouštěl.
Fun
Smile
LefikLefikČlen
Přidáno před 14 let
Pepa8 chtěl říct, že nemá rád čínu, bezohledný lidi.. atd.
jelikož mi Hondu čórli tak sem šel do nejlevnějčí kiporky IG 770, ten rozdíl je velkej, fakt, ale až mi čórnou kiporku,, tak nebudu tak brečet jako u Hondy...
Technicky bydlík v pohodě, na ostatní věci tam chci přidělat softsrtart:x
Máte s Tím někdo zkušenosti?
Hanka !r Leoš !@ Fido :i
H
HabasekČlen
Přidáno před 14 let
Lefíku, jsi jeden z mála, který jsi měl možnost vyzkoušet oba druhy elektrocentrál.(i když nechtěně).Rozepiš se prosím,o rozdílech a tvých osobních poznatcích a zkušenostech.
Děkuji
M
AnonymČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Lefik napsal:
na ostatní věci tam chci přidělat softsrtart:x
Máte s Tím někdo zkušenosti?

Softstart je jednoduchá věc, staří 2 polohový vypínač
v 1. pooze připojís spotřebič přes vhodný odpor ( co se týče velikosti a výkonové dimenze ) nedojde k takové proudové špičce
a v 2. poloze tento odpor vyzkratuješ, tj. na spotřebič pustíš přímo 220V.
vyzkratování možno češit i stykačem jehož sepnutí spozdíš RC článkem v obvodě ovládací cívky.
Paralelně k cívce kondenzátor a do série odpor.
pozn. redakce: připouštím, že se to některým spotřebičům nemusí líbit:_
Upravil Anonym dne 15.05.2010 13:41, před 14 let
LefikLefikČlen
Přidáno před 14 let
Habásku- vono to je neuvěřitelný, ale bylo to takhle:
Hondičku jsem si občas půjčil od kamaráda, - červenej kufřík, něco přes 10kg, výkon okolo 1kW, opečovávaná hračka. Lil jsem tam jen bezín a o nic se nestaral.Když mi ji čorli, tak jsem vyčpulil 25000.- a to jsem měl štěstí, že už byla levnější než když ji kamarád kupoval.
Kiporku jsem koupil za 11400,-
Rozdíl je v hlučnosti, a dílenským zpracováním, a životnost, spotřeba se teprv uvidí. Honda je prostě o třídu vejš. Ale když porovnáš Kiporku s dvoutaktama z Baumaxu, tak je to rozdíl jaxviňa. :)
iijjdd: Jo, to je jasný, sem se chtěl enem zeptat esli to někdo nemá už vychytaný+zkušenosti. Esli se nevobjeví ňákej bombovej nápad, tak se s tím nebudu prdět, a do koncovky prodlužky najebu 20ohm/10W+zkratlačítko,zaleju do pryskyřice a pověsím na to velkou ceduli- !!!Ihned sepni, nebo budeš hořet!!! :D
To zpožděný relé je trochu vychytávka, ale Kiporka je mrcha a pustí proud až se jí zachce(ustálí otáčky, doladí sinusovku, napětí ...)
Ale je to vlastně fuk, když obvod je až za centrálou.
Tak mě napadá než se do toho pustím:D
Ideál je lineární náběh 1-2sec. potom galvanické propojení, to všechno v automatu, co nejmenší, nejlíp jako mezikus zástrčka/zásuvka :D
Hanka !r Leoš !@ Fido :i
M
AnonymČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Lefik napsal:
iijjdd: Jo, to je jasný, sem se chtěl enem zeptat esli to někdo nemá už vychytaný+zkušenosti. Esli se nevobjeví ňákej bombovej nápad, tak se s tím nebudu prdět, a do koncovky prodlužky najebu 20ohm/10W+zkratlačítko,zaleju do pryskyřice a pověsím na to velkou ceduli- !!!Ihned sepni, nebo budeš hořet!!!
Ideál je lineární náběh 1-2sec. potom galvanické propojení, to všechno v automatu, co nejmenší, nejlíp jako mezikus zástrčka/zásuvka :D


20ohm a 10W je hodně velká střelba
1kW centrála dá odhadem 4A takže při 4 A bude na 20ohm odporu ztráta 80V ( takže místo 220V budeš mít 140V, nebo možná ještě mín )to by na a musel by být dimenzován na 320W a takový topení do ničeho nezaleješ. Nebo zaleješ a ono se to samo teplem roztaví .
Takové zařízení se dává těsně před daný spotřebič.
Možná by chtělo začít znovu a mohl by si říct co ti v tom bydlíku tak žere, at se nebavíme tak obecně.
Možná by stačilo něco jako přednostní relé, když zapneš to co hodně žere tak nemůžeš zapnout nic jiného.
P
AnonymČlen
Přidáno před 14 let
No já měl desítku hondu, teď 2600 kiporku. Hlučnost kiporky je trošku vyšší, ale ono hlučnost hondy 10 a 20 neli výš je taky o něco jiná. Já si po třech sezónách nemůžu na žluťáska stěžovat.
Upravil Anonym dne 17.05.2010 17:24, před 14 let
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 14 let
Mám Herona. Dlouho jsem vybíral a nakonec jsem koupil v hasičské výzbrojně (hasiči přece nebudou mít nějakou hovadinu, že). Žere málo, dáva dost, chytá na první škubnutí, moc nehlučí - prostě spokojenost. Máme všechno na elektriku - tedy po 2 dnech bez pohybu je nutno dobít. A kdyby něco, tak servis máme "za barákem"- Herona vřele doporučuji!
LefikLefikČlen
Přidáno před 14 let
iijjdd:
Bydlík jede ok, 650W čerpadlo na zahradě s ní nemůžu ňák roztočit.
Hanka !r Leoš !@ Fido :i
jmesserjmesserČlen
Přidáno před 14 let
I já mám Herona 1,2 s AVR, ale v rámu.... Zprvu zlobila, 2x v servisu , kde na nic neppřišli. Nakonec jsem zjistil, že Heronka opravdu potřebuje řádně ohřát, pak jede jako fík. Používám jen pro boiler, a zároveň trochu našťouchne baterku , takže chvíli navečer- obvykle. Hloupé je že je poměrně velká. Zas ji tak snadno nešlohnou , snad!
Jirka 60 a Stáňa49, Octavia 2,0 TDi-LK kombi a Eifelland 350 HK
M
AnonymČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Lefik napsal:
iijjdd:
Bydlík jede ok, 650W čerpadlo na zahradě s ní nemůžu ňák roztočit.

nevím nevím
softstart ti sníží napětí a tady hrozí to, že vnivem sníženého rozběhového točivého momentu se čerpadlo neroztočí. Takže to asi nebude to pravé řešení.
Zkus nejdříve :
-roztočit čerpadlo bez zátěže ( na sucho a pak zavodnit )
-čerpadlo je induktivní zátěž, zkus zlepšit účiník paralelním připojením kondenzátorů ( pozor musí být na střídavé napětí a alespon na 350V )
Upravil Anonym dne 17.05.2010 14:25, před 14 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,113,660 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.78810 sekund | Průměrně za: 0.7881 (0) sekund | Dotazy: 144 | Použitá paměť: 2.31MB/4MB