Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 WAZE - aplikacia pre mobilne telefony s internetom: TECHNIKA - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:

WAZE - aplikacia pre mobilne telefony s internetom

Poslední aktualizace před 9 let

Anketa: Pouzivate aplikaciu WAZE?

    Ano, aktivne pouzivam [25/49]51 %
    Zatial nie, ale planujem [8/49]16 %
    Nechcem, nezaujima ma to [13/49]27 %
    Nemam zatial vhodny telefon [3/49]6 %
copycopyČlen
Přidáno před 12 let
Aplikacia WAZE je bezplatny program pre iphone resp. telefony so systemom android.
Download na www.waze.com

Funguje ako BEZPLATNA, vzdy aktualna navigacia pomocou GPS, s dodatkom: mozete sami hlasit problemove miesta na ceste, policajne hliadky, meranie rychlosti atd., a takisto si preverit vlastnu trasu, co na trase hlasili ini. Okrem toho, akekolvek zaujimave miesto v okoli, bankomaty, restauracia, hocico. A stale aktualne.

Doporucujem.
VitaVitaČlen
Přidáno před 12 let
tomu nerozumím, stále aktuální mapa s takovýmto pokrytím ? myšleno jako vtip, nebo s ní putuješ jen po Americe ?
je možné, že já nenašel to důležité, ale níže uvedené pokrytí jako navigace zrovna moc nevypadá -
Vita Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
simchasimchaČlen
Přidáno před 12 let
Tyto aplikace, nejsou zdaleka plnohodnotné navigace.
copycopyČlen
Přidáno před 12 let
ze by to este v cechach nebezalo? tu v D je to do poslednej ulicky!

Automatické sloučení 24.07.2012 23:17:

Citovat

simcha napsal:

Tyto aplikace, nejsou zdaleka plnohodnotné navigace.


prave naopak. Klasicka GPS navigacia nebude nikdy plnohodnotna, lebo mapa je aktualna len v den jej vydania. Resp. uz vtedy je neaktualna.

Automatické sloučení 24.07.2012 23:40:
Vita: ten obrazok je nejaka ina zalezitost, teraz som pozeral HB, do poslednej ulicky. Co je v google maps to je aj vo WAZE.
Upravil copy dne 24.07.2012 23:40, před 12 let
V
VeganČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Vita napsal:

tomu nerozumím, stále aktuální mapa s takovýmto pokrytím ? myšleno jako vtip, nebo s ní putuješ jen po Americe ?
je možné, že já nenašel to důležité, ale níže uvedené pokrytí jako navigace zrovna moc nevypadá -


Problem bude v tom, ze LiveMap odkud pochazi tento screenshot je mapa na, ktere se zobrazuje zivy provoz tzn pokud po nejake ceste za poslednich 10 minut nejelo auto se zaplou Waze nezobrazi se v teto mape, to ale samozrejmne neznamena, ze oblast neni pokryta. Prave naopak u mne v OL uz hodne tezko hledam ulici kterou bych prilezitostne nechal zakreslit. Ale jinak souhlasim, ze je to Trafic navigace se kterou je dobre jezdit tam kde to clovek alespon trochu zna a jejiz hlavni prednosti je blesku rychla informace o tom, ze se blizi zacpa, nehoda atd a je mozne pretrasovat.
VitaVitaČlen
Přidáno před 12 let
aha, tedy pokud tomu rozumím, jde o aktivní program, který posílá data o mém pohybu (asi pokud to povolím) a mohu odeslat i události. Tedy aplikace sice zadarmo, ale by to fungovalo, musím já datově cosi posílat ... a platit. Najde se U NÁS dost lidí, kteří budou platit data, aby ostatní věděli, jak je zatížená doprava ? jsem trochu skeptický ...

Kdysi jsem četl o snaze Garmin - něco obdobného automatického vybudovat na bázi GPS s vysílačkou a přijímači podél hlavních Amerických cest.

PS - pokud můj náhled mapy znamená - kde někdo nedávno jel - tak okolní státy nemají vůbec žádný provoz ?
V
VeganČlen
Přidáno před 12 let
Jde o tak zvanou socialni navigaci. To se projevuje tak, ze jednak sbiras jakesi body a tim se ti ze zacatku oteviraji nove moznosti ( editace mapovych podkladu pres web napriklad ), ale hlavne jde o to, ze to pracuje s daty od ridicu, potkas polici muzes ji naprasit, Zastavis v kolone Waze to vyhodnoti a hned se te zepta jak je silny provoz, vice aut zacne obizdet hlavni silnici po vedlejsi Waze hned s tim zacne pocitat pro ostatni ridice a trasu jim pocita jinudy, atd.... techto veci je tam opravdu hodne a trebas v Californii podle toho sestavuji regulerni dopravni televizni vysilani. Cim vice lidi jezdi tim vice se to uci, ktere trasy jsou vyhodnejsi v jakou dobu a tak, kdyz jedes 14:00 v pracovni den vybere to jinou trasu nez pozde vecer atd... A z mych zkusenosti to alespon na Olomoucku pouziva opravdu hodne lidi, ale i pri ceste po D1 me to uz nekolikrat zachranilo pred kolonou az po tom co jsem sjel z dalnice tu kolonu hlasili v zelene vlne. Co se tyce dat, kdyz zacinas jezdit je to horsi a zere jich to dost, ale cim vice jezdis Waze se uci kudy jezdis a pak si tyto mapy dava do cache, kdyz si pripojen pres Wi-Fi, pak me za normalniho provozu za mesic veme asi 10MB dat pres mobilni pripojeni.

A co se tyce pouzivani, mas pravdu v CR to pouziva opravdu hodne lidi, v zahranici to trebas v Polsku z mych zkusenosti snad nikdo a tam to straci smysl pouzivat, na Slovensku treba BA to funguje take, ale v Kosicich take asi nikdo.
copycopyČlen
Přidáno před 12 let
to, ci program tzv. zerie data, je mi uplne jedno, lebo mam v mobiloch flat internet 64 kb/s, co v pohode rychlostou staci. V Nemecku z Aldi za 3,99 € mesacne, v Rakusku operator Bob.at za tu istu cenu, a na Slovensku od O2 za 6€ mesacne. Nemecky pritom bezi hocikedy aj cez 300 kb/s, rakusky cez 200, slovensky tvrdo limitovany na 64. V Cechach net nemam, len tlf. kartu s kreditom, ani som ziadny datovy pausal neobjavil. ale aj tak radsej tu vasu skakavu dialnicu Praha Brno Breclav obchadzam cez Rakusko, aj ked je to viac km, ale rychlejsie.

kedy prestanu byt tlf.operatori nenazrati? na Slovensku tiez uz neponukaju viac flat, len datove baliky a potom limitovanych 16 kb/s, aby sa nedalo volat cez skype, ale aby musel clovek minat za telefon.

Automatické sloučení 26.07.2012 01:13:
tiez by pred 1989 tazko niekto predvidal, ze si zakaznici dobrovolne budu so sebou nosit telefon, dbat aby bol nabity, a este si aj predplacat pausalne minuty, ktore niekedy ani neminu.
podla mojho nazoru casom WAZE nahradi v autach zabudovane navigacie. Ziadna starost pre autoznacky s lokalizaciou, prekladmi, aktualizaciami map atd.

tu v nemecku koho mozem, toho na Waze ucim - obycajne mobily sa tu prakticky ani nepredavaju, to akurat tak nejakym penzistom. "dotykac" s datovym pausalom tu ma skoro kazdy.
Upravil copy dne 26.07.2012 01:13, před 12 let
VitaVitaČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Vegan napsal:

... tzn pokud po nejake ceste za poslednich 10 minut nejelo auto se zaplou Waze nezobrazi se v teto mape,.


pokud kouknu na aktuální Live Map - tak Waze právě používá pár lidí v ČR, o trochu víc v Holandsku a o dost méně v DE - zbytek Evropy je "mrtvý". Z logiky věci mi Waze dá užitečné informace právě jen o silnicích zobrazených v Live Map - obecný problém těchto FREE aktivit. Jsou užitečné až když je používá dost lidí - ale většina lidí čeká - až budou užitečné ....
copycopyČlen
Přidáno před 12 let
Vita, namiesto riesenia zbytocnosti, nie je jednoduchsie za 3 minuty si stiahnut WAZE do telefonu, a zaregistrovat sa?
Riesis ze je slabe pokrytie, ma malo uzivatelov, zerie kilobajty dat atd. Ani jedno nie je pravda. Ako keby si nas chcel presvedcit, ze to WAZE nefunguje, a ani nebude fungovat. Klikni si na apps, nainstaluj, dozvies sa. Uvidis ako vsetko krasne funguje uz teraz, a cim dalej tym viac. Ak teda mas smartphone. Stranka na nete zrejme neukazuje vsetko.
pbrpbrČlen
Přidáno před 12 let
Dnes jsem to poprve otestoval cestou do prace a funguje. I tech dopravnich hlaseni v okoli bylo celkem dost (kolony, hlidky atd.) Zda se, ze je to OK - budu dale zkouset !y
Kazdopadne diky za tip!
Concorde Sport TS
VitaVitaČlen
Přidáno před 12 let
to copy
nikoho nepřesvědčuji a neodrazuji ... zmátla mne Live Map - asi skutečně neukazuje skoro nic. Pravda ale je, že jsem dost skeptický k takovýmto produktům "zadarmo".
copycopyČlen
Přidáno před 12 let
Vita: treba len vyskusat, sam sa presvedcis.
Aktualne s WAZE spolupracujem (dobrovolne, bez naroku na odmenu) - idem do WAZE dorobit do POI adresar kempingov a stellplatzov. Treba nastavit kriteria na overovanie zadanych udajov, zatial to zrejme budu tri zhodne referencie.
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 12 let
Super věc, ale je potřeba aby to lidé aktivně používali, a jak vydíš na hlasování je dost lidí které hlasujou že je to nezajímá, a to je právě pro takovéhle aplikace problém a další problém jsou naši operátoři s cenou a poskytováním dat.služeb.
Já ale do toho jdu, už jsem hold takovej, čím víc nás bude tím tato aplikace bude užitečnější.:^
VitaVitaČlen
Přidáno před 12 let
lepší odkaz - reálnější mapa :-)
http://world.waze.com/livemap/
Mdz79Mdz79Nováček
Přidáno před 12 let
Len tak pre upresnenie. Na Slovensku pouziva waze asi 3500 ludi. Sami si porozmyslajte ci je to vela alebo malo. Ja sam so dorabal mapy viacerych miest a dedin. Niektore tam naozaj neboli, ale nebolo problem ich tam dorobit. Mapy su aktualizovane kazde 2 tyzdne - aspon tolko to trvalo umna ked som dorobil 2 dediny.
Dopravne informacie a mapy na zapade Slovenska su bezproblemove a naozaj sa oplati ist podla nich - uz som viac krat zostal v zapche lebo radioservis nic nehlasil ale Waze ano, ale ja som ho ignoroval.

Na vychode Slovenska je to katastrofa. Napr. Cesta z Bardejova do Popradu cez Staru Lubovnu nie je 3 krat spojena a teda waze nevie kam idete ani kde ste :-(

Inac je to super - pre tych ktori to testuju :-) Vitajte do rodiny
copycopyČlen
Přidáno před 12 let
s datovymi pausalmi je to na SK a CZ naozaj ubohe.
Ja som nastasti stihol este "O2 neobmedzene", kde je za rychlost 64 kbs poplatok 6 eur mesacne, bez ohladu na mnozstvo prenesenych dat.
Teraz sa uz ale taky pausal kupit neda. Traja slovenski operatori si zrejme sadli k jednemu stolu a spachali kartelovu dohodu: datove baliky len s limitom dat, a po ich vycerpani pokles rychlosti na 16 kbs, co je napr. na telefonovanie cez skype nepouzitelne.
VitaVitaČlen
Přidáno před 12 let
nedá mi to nenapsat ještě jeden pohled na věc ... WAZE je původně Izraelská firma, nyní myslím Kanadská, uvádí rozpočet 67 mil. a 20 mil. uživatelů - prodávají mapu ? mapu kterou tvoří naše nedokonalé GPS v mobilech ? nebo prodávají reklamu ? co vlastně prodávají za těch 67 mil. Při registraci odsouhlasuji smlouvu, kde je uvedena ochrana osobních dat - s asi 20 výjimkami ale je tam i zmíněno prodávání dat (pro Aple) Já jim nabídnu svůj mobil, mail, dopodrobna trasy kudy jezdím - a tím i bydliště. Ale možná to fakt vše dělají jen aby se nám dobře jezdilo ....
copycopyČlen
Přidáno před 12 let
ono to mas podobne ako s facebookom. co vlastne FB predava? z coho zije firma?
V
VeganČlen
Přidáno před 12 let
FB: prodava kontextovou reklamu, PR kampane na nabor fanousku pro firemni FB stranky a par dalsich marginalnich veci.

Waze: prodava tak trosku mapy..... jinak receno prodava a) dopravni informace ( jak jsem jiz zminil v nekterych zemich televiznim a radiovym stanicim a tam se v tom toci dost penez, je to levnejsi nez mit zpravodaje nad mestem ve vrtulniku) b) upozorneni na zmenu dopravni situace profi navigacim a pak take moznost mit bod zajmu na mape jako reklamu jako i jine navigace
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete upravit anketu v tomto vlákně.
Vy nemůžete hlasovat v anketě v tomto vlákně
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: copy, Vita, simcha, Vegan, pbr, jarda77, Mdz79, ScooterMarty, cody, PhanTom, Me2d, Fun, Rudy, allfa, soukar, p0l0us, Peterb, kocisjirka

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,658,255 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.26015 sekund | Průměrně za: 0.26015 (0) sekund | Dotazy: 133 | Použitá paměť: 2.22MB/2MB