Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Jsem tu nový - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Jsem tu nový

Představení se



Vážení caravanisté. Přeji všem krásný den. Jsem tu nový moravák z Kyjova, dneska jsem se cca po 14 denním procházení těchto stránek rozhodl také zaregistrovat.


Chtěl bych se s Vámi pro začátek podělit o to, jak jsem se stal "caravanistou", resp. majitelem caravanu. Trošku se rozepíši, snad to nebude vadit. Od dubna do října, podle počasí pracuji pro obec Malé Leváre a pro autokemp Rudava na Slovensku. Do srpna letošního roku jsem zde měl velmi dobré zázemí v podobě rekreační chaty mé již nyní bývalé přítelkyně. Na chatě jsem měl všechno co jsem potřeboval, teplou vodu, spaní a do práce pár kroků. Tak jsem žil poměrně dlouho, v přírodě, u vody, mezi lidmi a to až do doby kdy jsme se s přítelkyní rozešli. Protože tady mám závazky a nemohl jsem ze dne na den jenom tak praštit s prací nastala otázka kde budu bydlet zbytek letošního roku a i další roky. Díval jsem se po podnájmech na chatách, kterých je tu cca 260. Samozřejmě jsem našel, ale co si lidi představovali za měsíční nájem bylo dost přehnané. A protože pracuji i v kempu a karavanů se tady za sezonu otočí dost, řekl jsem vždyť si můžu koupit caravan a postavit si ho v kempu, majitel je kamarád tak co budu dál řešit. Takže jsme se dohodli. Až budeš mít svůj caravan postav si ho kde chceš, voda víš kde je, elektrické přípojky taky. Dohodnuto. Na výběr caravanu, jeho koupi a případné administrativní věci jsem měl pouhých 10 dnů, protože i když mám volnou pracovní dobu více jak 10 dnů jsem tu chybět nemohl.


O caravanech jsem do té doby toho moc nevěděl, i když jsem kdysi měl půjčený obytný vůz se kterým jsem byl 10 dnů ve Francii. Věděl jsem že jsou malé, menší, větší a největší, se dvěma nebo čtyřmi koly, různě vybavené. Podle čeho se ale kupuje, v jakých cenových relacích se to pohybuje to bylo tabu. Zcela nový jsem nechtěl a moc starý také ne. Kolik je v Evropě výrobců, značky atd, také tabu. Takže co, internet, bazary, prodejci. Ceny nových, ale i ojetých karavanů mě však velmi překvapili v tom negativním smyslu. Vybíral jsem tedy podle toho, kolik do něj chci investovat. Samozřejmě se mě musel líbit, musel být zachovalý z venku i uvnitř. No nebudu zdržovat, nakonec se koupil anglický caravan Avondale Mayfly, rok výroby 2000. Samozřejmě před uzavřením kupní smlouvy jsem si jej prohlédl, překvapilo mě že i když je 16 let starý v jakém je perfektním stavu, tedy dle mého názoru, zvenku velmi hezký uvnitř jako nový.


Trošku jej popíši. Podvozek ALKO, ale to mají asi všechny, nájezdová brzda, stabilizátor, nové pneumatiky. El.pojezd, teď už vím, že je to Mover. Topení kombinace plyn a 230 V, lednice 12 V, 230 V nebo plyn, sporák čtyřplotýnkový, gril, trouba. Ohřev vody plyn nebo 230 V. Topení opět 230 V nebo plyn, vyzkoušeno, uvnitř je teďka jako v lázni. Dále čidlo úniku plynu, kouřový senzor, alarm s dálkovým ovládáním, dálkové ovládání vnitřního osvětlení, venkovní zásuvka 230 V.Lednice 12 V, 230 V nebo plyn. rozvod televize, anténa. Samostatně WC a sprcha, rádio, reproduktory. Ke karavanu byl nový předstan Isabella a ještě další stan, který asi sloužil jako kuchyně (nemám postavený), dále nádrž Aquaroll, nádrž na odpadní vodu. Samozřejmě sítě proti hmyzu všude, termorolety, střešní ventilátor s funkcí digestoře. Dále potom větrné zástěny, kryty kol. Zatím jej zkoumám a zjišťuji co kde je a jak to funguje. Nevím kolik km má najeto, plánuji provést kontrolu brzd a vůbec celého podvozku. Nakonec taková perlička, den před tím, než jsem caravan měl jet převzít jsem si uvědomil, že na autě nemám tažné zařízení. Takže rychle přes známého v Renaltu ještě ten den montáž tažného, zápis to TP.
A teďka mě napadá, když už pracuji v autokempu co kdybych s Vaší pomocí, někoho zkušeného zorganizoval nějaký sraz? Tady u nás. Termín, program je věcí dohody.


Určitě nekončím, teďka z mé strany začnou určitě dotazy, tak jak budu karavan poznávat a zjišťovat přpadné závady, nedostatky nebo třeba jak jej vylepšit.
Zatím se čauky.

Honza1312 20. September 2016 4642 přečtení 0 komentářů 0 hodnocení Tisk

0 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.


Hodnocení je k dispozici pouze členům.

Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
Skvělý! (0)0 %
Velmi dobrý (0)0 %
Dobrý (0)0 %
Průměrný (0)0 %
Špatný (0)0 %

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,030,401 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12614 sekund | Průměrně za: 0.12614 (0) sekund | Dotazy: 38 | Použitá paměť: 1.55MB/2MB