Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Polsko a Litva na 15 dní - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Polsko a Litva na 15 dní

Malé, ale velice krásné městečko. Stojí za to podívat se na zámek, do podzemí starého města, staré město, a svézt se na lodičkách. (Super camp, a jestli si to dobře pamatuju tak stál okolo 15 €)



Polsko a Litva na 15 dní

Den. 1.) Brno (CZ) – Osvětim (PL)- cca 270 km
Přejezd z Brna do Osvětimy, dobrej camp (Centrum Dialogu i Modlitwy, cca 20 € noc pro 2 a camper vč. el. přípojky) kousek od koncentračního tabora. Prohlídka starého města.


Den 2.) Osvětim – Wielička (u Krakowa) – cca 90 km
Prohlídka koncentračního tábora v Osvětimy vč. pobočného tábora v Březince. Stojí to za to. Odpoledne, teda spíš k večeru odjezd do Wieličky. Camp najdete snadno, Wielička není velika. . (Noc taky cca 20 €)


Den 3.) Wielička
Ráno odjezd na scooteru (možno i autobusem) do Krakova a celej den prohlídka města, hradu (rynek glavny, Wavel atd.), pak jupíí k Wisle (řeka), projížďka na lodičkách a večer spátky do campu.


Den 4.) Wielička
Ráno dobrá snídaně a hurá do podzemí, do solných dolů. Vyplatí se koupit tu nejdelší prohlídku, stojí to za to. Navečer posedět v restauraci, dát si „pravej polskej BIGOS“, k tomu pár piv a honem do duchen.


Den 5.) Wielička – Sandomierz – cca 200 km
Ráno brzo vstávat (brzo je tak okolo půl 8) snídaně a transport do Sandomierze. Malé, ale velice krásné městečko. Stojí za to podívat se na zámek, do podzemí starého města, staré město, a svézt se na lodičkách. (Super camp, a jestli si to dobře pamatuju tak stál okolo 15 €)


Den 6.) Sandomierz – Rydzewo – cca 500 km
Celej den pouze transport, jeli jsme přez Lublin a Siedlce. To mi poradili místní, že tam na silnicích není takovej „frmol“, jak přes Waršavu. (Za Siedlce mají super „golonko“ (pečený koleno) a levnou naftu.  U Mazurských jezer je „hafo“ campů, stačí si vybrat. My byli v Rydrevu u jezera Niegocyn zase na doporučení místních. Prý u největšího jezera Sniardwy je lidí jak na „Václaváku“. Camp zase okolo 20 €. Super večerní koupání.


Den 7.) Rydzewo
Dlouhý spaní, relaxace, koupání, opalování, grilování, žraní, čtení, atd. Jo, večer zase suprový koupání.


Den 8.) Rydzewo
Ráno „rozdráždit“ scooter a vyrazit do okolí. Prohlídka města Ryn (zámek), Ketrzyn (Kostřín) prohlídka Hitlerova „Vlčího doupěte“, respektive to co z něho zbylo, ale stojí to za to. Dále na město Gižycko (zmrzlina, kafe apod) a zpět do „bydlíku.“ Večer zase to špičkový koupání.


Den 9.) Rydzewo (PL) – Kaunas (LT) – cca 230 km
Transport, koupání se, relaxace. Camp okolo 22€. Z kraje byla Litva velkým zklamáním, protože tak jak v Polsku byli všichni srdeční, poradili apod., (světe div se, asi nás „Čecháčky“ mají rádi), tak v Litvě pravej opak. Jak nezaplatíš, tak nic. Nikdo se s Tebou nebaví, nepomůže. Je prostě poznat, že člověk přijel do Ruska. Draho jak u nás, ale žádnej servis.


Den 10.) Kaunas
Prohlídka města stojí za to. Staré město, kousek od centra klášter Pažaislis, muzeum čertů (nekupovat FOTO, vše je za sklem) atd. dle informačních brožurek které dostanete „zdarma“ v infocentrech. K večeru zase koupání v řece Němen.


Den 11.) Kaunas – Klajpeda – cca 240 km
Transport, celkem fajn camp cca 5 km nad Klajpedou před vesničkou Giruliai. (20 €) Návštěva města Palanga (muzeum jantaru) cca 10 km nad Klajpedou, koupání se v Baltu.


Den 12.) Klajpeda
Prohlídka města a přístavu, potom trajektem na „Kurskou kosu“ do Litevského národního parku „Nerija“ (super duny a příroda), odpo a navečer zase „válení se u moře.


Den 13.) Klajpeda (LT) – Augustow (PL) – cca 370 km
Klidný transport „defenzivním způsobem“. Camp v Augustowě cca 16 €.


Den 14.) Augustow – Czestochowá - cca 480 km
Klidný transport „defenzivním způsobem“. Camp v Czestochowé (supercamp na kopci u „Černoprdelníků“) cca 15 €


Den 15.) Czestochowá (PL) – Brno (CZ) – cca 350 km
Ráno brzké vstávání, prohlídka Czestochowé (hlavně chrámy a kostely), odpo odjezd domů. (zase v klidu)

Sumář: Ujeto cca 2800 km (Alkovna), cca 200 km (Scooter), ubytování v campech cca 300 €. V Polsku a Litvě se za dálnice neplatí, (zpoplatněno je pouze pár úseků v Polsku, ale my po nich nejeli), cena nafty je zhruba stejná jak u nás. V Polsku se výborně nakupují potraviny v prodejnách „Bedronka“ (Beruška). Jo, v Litvě jsou levnější cigarety. :-)

Podrobnější info „per e:mail“ nebo +420602501888

Šťastnou cestu přejí Dušan a Lenka

 

Sany_62 27. May 2016 4331 přečtení 0 komentářů 0 hodnocení Tisk

0 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.


Hodnocení je k dispozici pouze členům.

Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
Skvělý! (0)0 %
Velmi dobrý (0)0 %
Dobrý (0)0 %
Průměrný (0)0 %
Špatný (0)0 %

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,919,864 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12053 sekund | Průměrně za: 0.12053 (0) sekund | Dotazy: 46 | Použitá paměť: 1.46MB/2MB