Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Italské Sorrento přivítalo mladé kempaře včetně devíti Čechů - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Italské Sorrento přivítalo mladé kempaře včetně devíti Čechů

Setkání se již tradičně odehrálo přes velikonoční svátky. Zahajovací ceremoniál proběhl 2. dubna. Odstartoval ho slavnostní průvod všech deseti zúčastněných národů přes celý kemp Santafortunata. 



Sorrento – Po pětašedesáté se sjeli mladí kempaři z celé Evropy na jedno místo. Pořadatelem jubilejní 65. F.I.C.C.Youth Rally se tentokrát stalo malebné italské městečko Sorrento. Pod Vesuvem nesměla chybět ani česká výprava vyslaná F.C.C. ČR, která svým nově získaným přátelům z řad Britů, Portugalců, Finů či domácích Italů, představila krásy a zajímavosti naší vlasti.

 

 

Setkání se již tradičně odehrálo přes velikonoční svátky. Zahajovací ceremoniál proběhl 2. dubna. Odstartoval ho slavnostní průvod všech deseti zúčastněných národů přes celý kemp Santafortunata. K vidění tak byly trička a čepice všech národních barev a chybět nesměly samozřejmě vlajky všech zúčastněných států. Striktní rozdělení národů mladí cestovatelé dlouho nerespektovali a brzy se promíchali. Výjimkou tak nebyly dvojice Slovenka–Holanďan, Češka–Portugal nebo Brit s Polákem.


 

 

Pestrobarevná směsice lidí nakonec zamířila k hlavnímu stanu, kde je čekala samotná zahajovací ceremonie a nezbytný welcome drink. Než došlo k slavnostnímu přípitku, přivítali mladé kempaře v Itálii postupně starosta Sorrenta Giuseppe Cuomo, prezident komise mladých Andy Wilson a především prezident italského klubu mladých kempařů Francesco Sblendorio. Posledně jmenovaný měl také tu čest celou akci oficiálně zahájit a vyvěsit vlajku F.I.C.C. Na zahajovací ceremoniál pak navázala místní kapela Michael Jackson Tribute Band koncertem písní krále popu. Úvodní den setkání tak skončil až ve večerních hodinách.

 


 

Následující dny už měly být ve znamení výletů do okolí Sorrenta, především do starověkých Pompejí, po pobřeží Amalfi a také nesměl chybět výstup na Vesuv, sportovních aktivit a večerních diskoték.

Italská organizace však místy vázla a to především v pořádání výletů a sportovních turnajů. Výpravy se proto byly nuceny přizpůsobit „italské realitě“. Češi tak využili svého minibusu a dopravili se na slibovaná místa po vlastní ose. 

 

  

 

Největším zážitkem pro návštěvníky 65. F.I.C.C. Youth Rally byla návštěva centra Sorrenta během pátečního večera, kdy městem procházelo velkolepé velikonoční procesí. Z kostela sv. Anunciaty se každoročně vydává dvě stě mnichů, kteří zpívají žalmy, dalších tři sta mnichů zahalených v černých kápích nese atributy Ježíšova umučení spolu s Kristovým tělem. Tato mystická podívaná přitahuje turisty nejen z  Itálie, ale i z celého světa.

 

 

  

 

 

Zpátky však k prostředí samotné rally. Účastníkům byla k dispozici místní restaurace, plavecký bazén, obdivovat mohli zvířata na minifarmě. Největším lákadlem ovšem byla kamenitá pláž s nádherným výhledem na Vesuv tyčícím se nad Neapolským zálivem.

 

 

65. F.I.C.C. Youth Rally i přes své nedostatky zapříčiněné částečně i italskou premiérou v roli pořadatelů, splnila svůj základní úkol, a to setkání a spřátelení mladých evropských kempařů. Ti se tak podělili o svoje zážitky z cestování po světě. Mezi nimi se neztratila ani devítičlenná posádka z České republiky, která se setkala s velkým zájmem o Česko, především potom o památky a naše hlavní město – Prahu. K tomu jí skvěle posloužily propagační materiály od Czech Tourism, které si jako jediná výprava s sebou přivezla. Z informačního stánku i z recepce se po nich rychle zaprášilo.

 


  

 

Další rally mladých přivítá příští rok na Velikonoce holandské Zeewolde nedaleko Utrechtu, které už v Itálii představila delegátům výprava z Nizozemí.

autoři: Mgr. Lukáš Horák a Mgr. Jitka Lžičařová

Fun 11. April 2015 17633 přečtení 0 komentářů 0 hodnocení Tisk

0 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.


Hodnocení je k dispozici pouze členům.

Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
Skvělý! (0)0 %
Velmi dobrý (0)0 %
Dobrý (0)0 %
Průměrný (0)0 %
Špatný (0)0 %

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,988,621 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.19594 sekund | Průměrně za: 0.19594 (0) sekund | Dotazy: 46 | Použitá paměť: 1.46MB/2MB