Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Jižní Čechy. - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Jižní Čechy.

Je to něco mezi kempem a tábořištěm, spousta krásné travnaté plochy, lesík, ale hlavně krásný rybník. Stavíme se tak, abychom viděli na vodní hladinu



Kam vyrazit na týden povinné dovolené? To byla otázka, kterou jsme vyřešili rychle. Uprostřed prázdnin je všude v cizině plno a draho, pojedeme na jih, Čech. Volba padla na Písecko. Přehrady na Vltavě nás nelákaly, ale nějaký rybník, nebo řeka Otava, by mohly být dobré.


Soutok Otavy a Blanice rovná se tábořiště Na Baráku. Vyjeli jsme v pátek večer po práci a cesta nám vedla přes Prahu, parkujeme na Smíchovské straně a jdeme se projít do centra. Slunce zapadá a je krásný, teplý večer, Karlův most je opět plný turistů a různých umělců. Již za tmy zalézáme do našeho bydlíka, abychom brzy ráno šli na stejná místa, ale tentokrát za svítání. Karlův most byl nyní téměř prázdný, jen pár opozdilců a fotografů se zde potulovalo.


No nic, jedeme dále na jih, projíždíme Pískem a za pár minut jsme na místě. Na soutoku řek je zmiňované tábořiště, hlavně pro vodáky. Je tu několik stanů obydlených vodáky. Pán zametající terasu se nás ptá, čeho si žádáme, odpovídám, že bychom se zde chtěli ubytovat s naší soupravou. No, musíte počkat, až se vyspí (zřejmě měl na mysli personál, který by nás přijal). Bylo půl desáté, no budiž, zatím se zde porozhlédneme. Travnatá plocha dobrá, ale koupání se zde nekoná, ani sprchy zde nejsou, elektřinu jsme nenašli vůbec. Vzhledem k tomu, že se o nás stále nikdo nezajímá, po krátké poradě jedeme jinam. Našli jsme si na internetu ATC Milavy, tak jedem. Navigace nás vede zkratkou, lesní cestou po hrázi rybníka a jsme na místě. Je to něco mezi kempem a tábořištěm, spousta krásné travnaté plochy, lesík, ale hlavně krásný rybník. Stavíme se tak, abychom viděli na vodní hladinu a les za rybníkem. Je teplo, máme postaveno, jdeme se tedy vykoupat. Travnatá pláž zasahuje až k vodě, dno rybníka je pískové a to až tam kam stačím! Paráda, teplá voda nás osvěží a ani se nám z ní nechce.

 

Celkově na nás tento kemp zapůsobil mile a moc se nám tu líbilo. Sociálky stále čisté, kiosek se základními potravinami otevřený každé ráno, restaurace v okolí a co víc, ani jeden komár za celý týden! Cena? Pohleďte sami: http://www.camp.c...-pricelist . O celý kemp se provozovatel stará, všude posekaná tráva, ořezané větve a křoviny, ohniště na několika místech a hlavně čisto. Co dodat.


V okolí kempu je možností na výlety také dost. Písek, Blatná, Strakonice, Hoštice a spousta známých i neznámých míst. Hezký je i zámek Kratochvíle, velice zajímavá byla návštěva krokodýlí ZOO v Protivíně, na cesty se můžete vydat na kolech, nebo autem. Nedaleko je i vodní nádrž Orlík se známými hrady Orlík a Zvíkov. Tam jsme se však nedostali, týden dovolené byl krátký, tak snad někdy příště. Víte co se nám také líbilo, nebylo zde přelidněno, jako třeba v okolí Třeboně, nebo Lipna. Našli jsme opravdu klidné místo pro naši dovolenou.


Další informace v naší fotogalerii.

 

Foto

zdenek a Irena Lbc 12. August 2014 5201 přečtení 2 komentáře 0 hodnocení Tisk

2 komentáře

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Yossarian
    Yossarian
    Díky za dobrý tip, jezdíme do Třeboně, ale nemusíme moc lidi kolem. Tady to vypadá velmi dobře.:g
    - 13.08.2014 07:22
    • P
      PPPmyto
      Zajímavý tip i price list.Tohle by opravdu šlo.
      Díky!)
      - 13.08.2014 07:38

      Hodnocení je k dispozici pouze členům.

      Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
      Skvělý! (0)0 %
      Velmi dobrý (0)0 %
      Dobrý (0)0 %
      Průměrný (0)0 %
      Špatný (0)0 %

      Copyright © 2023

      Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
      Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

      Theme by PHP Fusion Inc
      43,650,926 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17164 sekund | Průměrně za: 0.17164 (0) sekund | Dotazy: 48 | Použitá paměť: 1.51MB/2MB