Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Pomůcka pro kontrolu / opravu vnějších světel karavanu. - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Pomůcka pro kontrolu / opravu vnějších světel karavanu.

Zásuvku jsem připevnil na krabičku - asi od vrtáků - polepil stříbrnou páskou, vyvrtal sedm děr prům. 6 mm, do nich připevnil šrouby M6 vždy dvěma maticemi.

Správně česky fórychtuňk (vorrichtung) na světla jsem si sestrojil proto, že se ke karavanu nedostanu autem a při každém výjezdu jej musím vytlačit kousek ven. Tímto zařízením si mohu světla zkontrolovat, případně opravit, odstranit nevodivou korozi na kontaktech vnějšího osvětlení karavanu nezávisle na tažném autě, které může v tu dobu jezdit jinde.
S věcičkou jsem si moc nehrál, ani mi nezáleželo na vzhledu, zejména proto, že kromě zásuvky na tažné zařízení za 52 Kč jsem použil "co dům dal", v mém případě co zbylo po povodni.

zasuvka

Zásuvku jsem připevnil na krabičku - asi od vrtáků - polepil stříbrnou páskou, vyvrtal sedm děr prům. 6 mm, do nich připevnil šrouby M6 vždy dvěma maticemi. Tyto "svorky" jsem propojil do zásuvky podle schema, dodávané se zásuvkou.
Použití: Zástrčku vnějších světel zasunu do zásuvky, jeden skřipec nabíječky (lze použít jakýkoliv zdroj 12 V) připojím na svorku ozn. mínus, v případě LED "žárovek" to misí být skřipec mínus, jinak by to nesvítilo, a druhým skřipcem přepojuju po ostatních označených svorkách / šroubech a světla zkontroluji, event. opravím. Při výjezdu, kdy je obvykle napilno se se světlama nemusím mrzet. Je nás na C24 dvaapůltisíce, určitě se najdou kutilové, které by to mohlo inspirovat.

Všechny zdravím, Pepa Doskočil z Tróbek



Doskocil 28. January 2011 7449 přečtení 2 komentáře 0 hodnocení Tisk

2 komentáře

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • A
    alexandr
    Fajn pomôcka . Niečo podobné som si s dvomi žiarovkami a prepínačom zhlobil na kontrolu zásuvky na aute . Blbnutie s merákom alebo ledkovou kontrolkou bolo k ničomu - ono to vždy signalizovalo - všetko OK . Ale po pripojení prívesu to nefungovalo . Jenoducho to nevedelo vziať v úvahu malé prechodové odpori na rôznych miestach - ktoré bolo treba dohladať . Kamarát si čosi podobné zmajstroval s ledkami a nezabudol sa pochváliť - ja to mám krajšie a menšie - tak som ho uviedol do problematiky malého napätia a prechodových odporov a bol sklamaný- tolko som sa na tom narobil , a je mi to k ničomu....Tvoja verza je dobrý tip .
    - 30.01.2011 13:49
    • J
      jachtar
      Dík, ale co když mám a to mám 13ti pólovó- co včil?
      - 05.08.2012 20:27

      Hodnocení je k dispozici pouze členům.

      Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
      Skvělý! (0)0 %
      Velmi dobrý (0)0 %
      Dobrý (0)0 %
      Průměrný (0)0 %
      Špatný (0)0 %

      Copyright © 2023

      Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
      Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

      Theme by PHP Fusion Inc
      43,686,062 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.09382 sekund | Průměrně za: 0.09382 (0) sekund | Dotazy: 46 | Použitá paměť: 1.5MB/2MB